DIY: Plakatramme af rørepinde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi er langt om længe ved at være ordentligt på plads i vores lejlighed og med undtagelse af mit kontor, er det efterhånden bare de sidste små detaljer og personlige finesser, der mangler. Det skal jeg bruge mine forårsweekender på at hygge mig med og måske jeg endda kaster mig ud i et lille gør-det-selv-projekt eller to.

I dag udkommer pigerne bag en af mine yndlingsinteriørblogs, Homesick, med bogen Homesick DIY og i den anledning har jeg fået lov at bringe en lille smagsprøve på et af de 66 DIY-projekter, som bogen indeholder. Kig med nedenfor.

DIY Plakatramme af rørepinde
af Camilla, Tatiana og Mette fra Homesick

Plakater, plakater, plakater.. Vi kan næsten ikke få nok! Her viser vi en fin og alternativ måde at hænge plakater op på, som vi næsten tør love, giver dig lyst til at købe endnu flere. Så er du advaret! Rammen er helt uden glas og lavet ud af noget så simpelt som fire rørepinde. Det er et projekt, hvor selv de fummelfingrede kan være med, og på trods af sin enkelhed vil den med garanti få dine plakater til at se skønne ud. Lad din nye ramme hænge for sig selv, eller kombinér den fine træramme med andre rammer på en billedvæg.

Det skal du bruge:

 • Fire rørepinde
 • Målebånd
 • Blyant
 • Sav
 • Superlim
 • 8 magneter
 • Snor
 • Saks

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MÅL de fire rørepinde efter målet på plakatens bredde, og sæt en streg med kuglepen der, hvor du skal save. Sav rørepindene over ved stregerne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SÆT en klat lim i hver sin ende på to ud af de fire rørepinde. Hvis der er skrift eller andet på den ene side af rørepindene, bør det være siden, du sætter lim på, da denne ikke kan ses på det færdige resultat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PLACER en magnet og dens modpol på hver af de fire limklatter.

SÆT endnu en klat lim ovenpå disse, og placer de sidste to rørepinde herpå. Lad limen tørre efter anvisningerne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SÆT plakaten ind imellem de fire rørepinde, to foroven og to forneden, så plakaten sidder fast mellem magneterne.

KLIP et stykke snor så langt, som du ønsker det. Vores snor måler cirka 70 cm. Bind en knude af de to ender, og klip de løse ender af helt ind til knuden.

PLACER snoren imellem den bagerste rørepind og plakaten, så den sidder omkring de to magneter foroven.

HÆNG den op og nyd synet af din nye, fine ramme.

2016040_Homesick Forside.pdf

Tusinde tak Camilla, Tatiana og Mette! Jeg kan ikke vente med at få fingrene i jeres fine bog og prøve nogle af projekterne af i eget hjem :)

 

(Visited 12.081 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Åh, jeg har godt set denne fine DIY – og jeg er vild med den!
  Det kunne være, jeg skulle skaffe mig deres bog?! De er jo så dygtige, de piger :D

  1. DO it! Jeg er helt vild med den og har lyst til at lave alle projekterne fra den. Det hele er meget nemt at gå til og alligevel noget man måske ikke lige var kommet på selv :) Klem Emily

 2. Når der står “PLACER snoren imellem den bagerste rørepind og plakaten, så den sidder omkring de to magneter foroven.”, skal den så limes fast eller skal løkken simpelthen bare sidde rundt om magneterne?

  1. Av, det er et godt spørgsmål, skriver lige til Homesick-pigerne og spørger ad ;)

  2. Hej Maja,
   Løkken sidder bare rundt om magneterne, og så er knuden lige til at gemme væk bag rørepindene – det bliver ikke meget nemmere. Held og lykke med projektet, hvis du kaster dig ud i det :-)

 3. Åh må nok have fat i den bog!
  Har kigget på noget ala denne plakat ramme over Ebay – men tror jeg vil kaste mig ud i det selv, selvom jeg langt fra er en DIY type. Noget med 10 tommelfingre og meget utålmodig!

  Hvor kan man købe magneter?

  1. Ja, den er altså også drøngod! God fornøjelse med projektet.
   Magneter kan fås i Panduro Hobby :) Knus Emily

  1. Det står der vist heller ikke nogen steder ;) Men jeg er en heldig kartoffel, der har bogen og bagi den er der en oversigt over hvor alt er fra, så kan fortælle at den er fra by Garmi og hedder ‘Dream Away’ :) Klem E

 4. God ide!
  Men kan man finde rørepinde, der er 50cm?
  Ellers passer de ikke til min plakat :)

 5. Hejsa
  Super god ide????
  Hvilke magneter er det ?
  Og hvor kan de købes ?
  Tak for inspiration ???

  1. Hej Hanne, tror du kan bruge helt almindelige magneter, de kan eksempelvis købes hos Panduro Hobby. Indlægget her er et udsnit af bogen, jeg tipper om, så det er ikke mig, der står for guiden, så kan ikke give dig, det eksakte svar. Bogen er skrevet af pigerne bag denne blog: http://homesick.nu så måske de kan hjælpe dig, hvis du spørger inde hos dem :) Knus Emily