Solbeskyttelse og -nydning

annonce-u-baggrund11
avene solcreme 2

Jeg elsker at sidde ude i solen. Især her i forsommeren, hvor man stadig hungrer efter lys og varme. Og helst med en god bog og en kaffe…Fornemmelsen af at huden nærmest suger lyset til sig og man bliver gennemvarm. Faktisk har jeg det en lille smule som en varan eller en anden reptil i foråret- og forsommeren: Jeg vil gerne bare ligge på en sten i solen og blive varm helt ind i knoglerne og ladet op med energi.

Men jeg er ikke en varan (selvom nogle vil mene, at jeg er tæt på ca. en gang om måneden ;)) og jeg skal ikke ligge på en sten i solen og bage. I alle tilfælde ikke uden at være beskyttet.

For det første og vigtigste fordi jeg gerne vil passe på min hud. Jeg er fuldstændig plettet som en dalmatiner- især på bagsiden – og jeg vil meget gerne undgå, at nogle af de skønhedspletter og modermærker får ondartede idéer. Og så også fordi jeg er lidt forfængelig og nemt får pigmentpletter og heller ikke ligefrem har lyst til at fremprovokere rynker som følge af overdreven solbadning.

thomasbeach3

Når det er sagt, så tror jeg helt bestemt (og den mening står for egen regning) på, at lidt sol er sundt og godt. For at fylde depoterne op med D-vitamin og også for den mentale velvære. Ægte lysterapi om man vil.

Men jeg tror altså på GRADVIS tilvænning MED beskyttelse! Ikke den klassiske ‘Dansker-metode’ hvor man så snart det er godt vejr, ligger ude til man er ristet og rød ;)

Bruger I solcreme? Og er I flinke til at beskytte jeres hud mod solen på anden vis jvf. mine tips nedenfor?

avene solcreme 1

MINE SOLTIPS

 • Jeg bruger solcreme med både UVA- og UVB-beskyttelse og min. faktor 15 herhjemme og min. faktor 30 sydpå. Men som regel er det faktisk snarere hhv. 30 og 50. Better safe than sorry.
 • Jeg opholder mig ikke i solen mellem kl. 11 og 15. Altså selvfølgelig er jeg måske ude at gå eller cykle fra A til B, men jeg sidder aldrig og ‘steger’ direkte i solen i det tidsrum.
 • Jeg bruger hat eller kasket, når jeg er ude i længere tid. Både for at undgå at blive forbrændt i min skilning, men også for at passe på mit ansigt.
 • Er jeg på ferie et varmt sted, så er jeg faktisk mest i skyggen/under en parasol. Og tro mig, man kan sagtens få farve alligevel.
 • Er jeg ude hele dagen kommer jeg solcreme på adskillige gange i løbet af dagen.
 • Husk mængden: Ca. en tokrone til ansigtet og en god håndfuld til hele kroppen for rent faktisk at opnå den faktor der står på tuben.
 • Og husk ører, oversiden af fødderne og andre knapt så oplagte steder. Der er ikke nogen steder på kroppen hvor en solskoldning er sund.
 • Udøv meget gerne gradvis tilvænning henover foråret og sommeren. Tyve minutter eller en halv time ude i solen hver/hver anden dag over mange uger er langt bedre end flere timers intensiv soldyrkning på få dage.
 • Er du en hund efter den brune farve, så suppler moderat solbadning med selvbruner :)

avene solcreme4

4 gode solprodukter
Hermed fire gange solbeskyttelse, der fungerer godt til min hud, der har tendens til soleksem (ikke rødme, bare eksem) og pigmentforandringer. Og de holder begge dele stangen. Har virkelig prøvet mange solcremer, men nogle forværrer/fremme nærmest bare soleksemen lader det til. Uanset hvor høj faktor jeg bruger og hvor meget jeg ellers passer på. Men det er ikke tilfældet her. Heldigvis. For soleksem er altså hverken skægt eller kønt.

 • Avène Sun Stick SPF30. Super holdbar og vandfast solstift, som jeg bruger på læberne og rundt om læberne – det er nemlig bl.a. dér jeg nemt får pigmentpletter (eller en pigment-lipliner/kakaooverskæg er det snarere).
 • Avène Sun Cream SPF50. Høj beskyttelse til (sol)sensitiv hud. Jeg takker den for at jeg undgik soleksem fuldstændig på Bali. Brugte den på ansigtet og brystet. Den skal også med mig på surf- og sommerferie.
 • Avène Sun Lotion SPF30Klassisk solcreme med høj beskyttelse, som jeg bedst kan lide den. Jeg ved godt at mange er glade for spray eller olie, men det her er det, der fungerer for mig. Den er ikke klæbrig efterfølgende og efterlader heller ikke noget hvidt skær.
 • Avène Sun Reflexe. Denne her lille bandit er en taskefavorit og helt genial både til lommen på skiferie (ikke så aktuelt nu, men der har vi været glade for den), på surf eller bare på helt almindelige hverdage, hvor man måske spontant rykker ud i solen og ikke lige har en solcreme med. Denne fylder og vejer så lidt at der er plads til den i enhver håndtaske altid.

OG så er jeg jo også lidt vild med deres solcreme med farve til ansigtet, som jeg først for nylig har fået øjnene op for og som jeg havde med i mine skønhedsfavoritter i lørdags.

Pssst… har du nogle helt andre behov end mig, så har Avène også al mulig anden slags solbekyttelse. Til uren hud, som spray, uden olie, med lavere faktor, til børn osv. Se allesammen her.

coconut

 

(Visited 2.769 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Man er en lille smule bims på dine vegne, når man læste “gradvis tilvænning” som “gravid tilvænning” … Sorry ;)

 2. Tak for et dejligt indlæg fra én dalmatiner til en anden! Solbeskyttelse er så vigtigt og alt for mange er ikke klar over det. Og så er Avéne bare all time favourite ❤️

  1. Selv tak Sara. Og nej, der er lidt for mange (især danskere?) der bare rister løs og har den der ‘det skal blive rødt før det bliver brunt’-tilgang til det. God sommer til dig og pletterne :) Kram Emily

  1. Nu ved jeg ikke hvad en helt naturlig krop er, men er rigtig glad for min, så tak og selv tak under alle omstændigheder :) Klem Emily

 3. Jeg sidder lige i bussen på vej på uni og kommer i tanke om, at jeg har glemt solcreme i dag. For faen. Ansigtet er dækket (tak til Avene for ansigtscreme med SPF), men kroppen er ikke. Så dumt! For ja, jeg bruger bestemt solcreme. Skal ha fjernet et modersmærke under foden om en uge og frygter det noget så grumt. Har absolut ikke brug for mere af den slags! I øvrigt arbejder jeg udenfor hele sommeren, og hvem gider komme hjem fra job og ligne en hummer? Nej tak ;)

 4. Uh, jeg tror da lige, jeg vil prøve Avènes solcreme! Tak for tippet :-) Jeg døjer rigtig meget med soleksem på hænderne, armene og brystet, også selv om jeg pt. bruger en børnesolcreme med faktor 50. Jeg er kridhvid hele året rundt, da jeg ikke er så god til varme, men har da efterhånden lært at passe rigtig godt på min sarte hud – faktor 50, både til kroppen og ansigtet, solbriller, solhat og nu har vi også anskaffet en parasol til altanen, så jeg rent faktisk kan få den brugt uden at koge over ;-)

 5. Jeg tænker faktisk ikke så meget over det med solcreme – jeg glemmer det også. Det skyldes nok, at jeg ikke rigtig er et udendørsmenneske til at starte med og så, at solen alligevel aldrig har gjort mig noget. Jeg ved jo godt, at den skader, selvom man ikke nødvendigvis får farve, men uden den reminder er et bare let at glemme. Den gør bare ingenting – jeg lå engang i 6 timer på en strand (var faldet i søvn) og jeg var stadig vampyrbleg.

  http://satinawandel.dk