Turist i egen by

bikinibogsolcreme_zpsa65ff0bd

Selvom jeg er født og opvokset i København så har jeg flere parisiske og berlinske seværdigheder på samvittigheden end københavnske. Holder man ferie hjemme, er det alletiders mulighed for rent faktisk at få set noget af alt det, som ens by har at byde på.

Her er et par idéer til at ‘være turist i egen by’ uanset om det så er København eller Viborg.

 • Skriv ting ned du gerne vil prøve eller besøge, når du støder på dem i løbet af året. Så har du alletiders ’ønskeliste’ at gå ud fra, hvis du skal lege turist i egen by. Det kan være caféer, spillesteder, forretninger, markeder osv.
 • Tag til den nærmeste gårdbutik eller vejsalg og køb lokale råvarer til aftenens middag.
 • Besøg et museum og gå med på en omvisning.
 • Brug et par timer på at trave en bydel du ikke kender så godt tynd. Stop gerne undervejs, hvis du støder på en spændende café eller butik.
 • Tag på fotosafari i din egen by. Gerne kombineret med punktet ovenfor.
 • Tag ud at spis et typisk dansk måltid på en kro et røgeri eller lignende.
 • Gå på loppemarked og kig efter fine genstande, der kan passe ind i dit hjem og samtidig tilføre lidt kant og personlighed.
 • Udvælg en typisk turristattraktion eller seværdighed og læs op på den, inden du besøger den.
 • Planlæg en dag hvor du spiser alle måltider ude kombineret med lidt shopping og/eller et museumsbesøg eller en seværdighed, som var du ude at rejse.
 • Tag på stranden, i svømmehallen eller noget andet i den dur.

Ps. Se min mini-guide til København her.

(Visited 4.595 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

 1. Kære Emily

  Sad lige og kiggede lidt rundt på Pinterest under søgningen på “Emily Salomon” (du har altid så fine billeder, som jeg gerne ville have til min “indretningsopslagstavle” :)) og så slog det mig (endnu en gang), hvor fin din blog er og hvor meget jeg holder af den ! Jeg er bare helt vild med den – har efterhånden læst med i +3 år, og det er og bliver min yndlingsblog. Så fine billeder og gode beskrivelser – det er en virkelig hyggelig blog! Så megen god inspiration til det ene og det andet.

  Ok, I freakin love it!

  Det var bare det, jeg gerne lige ville sige… Rigtigt god sommer :) Kh Pernille

  1. Kære Pernille, tak tak tak for den vidunderlige kommentar <3 Den gjorde mig så glad og det er meget motiverende at læse, at du har det sådan. Rigtig god sommer til dig også! Kram Emily

 2. Det er en virkelig god ide, Emily! Nogle gange glemmer jeg, hvor meget der egentlig er at lave i Aarhus, så jeg vil uden tvivl gøre brug af dine råd.

 3. Og må jeg tilføje: tag på vandet! På Bryggen er der masser af muligheder for at leje en (elektrisk) båd, sejle kajak og/eller svømme ?