Wine for one

reading alone

Forleden aften var jeg med min kæreste på Bevars på Ravsborggade. Der i øvrigt er et meget hyggeligt, low-key sted, der bestemt kan anbefales. På et tidspunkt kom der en pige ind ad døren, satte sig i en lænestol i et hjørne, bestilte et glas rødvin og hev en bog frem.

Hun skulle ikke mødes med nogen. Hun var slet og ret gået ud for at drikke et glas vin med sig selv og læse i sin bog. Jeg var helt betaget af synet. På én og samme tid, lidt forbudt, lidt underligt og virkeligt lækkert.

Bare i eget og en god bogs selskab. Det der med virkelig at dedikere læsetid og simpelthen tage ud med sig selv bare fordi.

Det gad jeg altså godt at prøve snart. Hvis jeg ellers tør.

Kunne I finde på at tage ud med jer selv og en bog bare for at hygge i en cafékrog med et glas vin eller en kop te?

Eller er det måske endda allerede noget I praktiserer?

Ps. Beklager at billedet, ikke er mere rammende, men googler man ‘wine alone’ så er det altså nogle ret sørgelige billeder der kommer frem. Og det her var alt andet en sørgeligt. Bedre end Carrie nedenfor endda.

carrie-cafe-alone

(Visited 4.286 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

50 Kommentarer

 1. Jeps! Ret tit! ? Skal til Marrakech alene i december, og her drikker jeg normalt også ret meget te og læser bøger på caféer. ?
  Go for it! ??

 2. Jeg gør det jævnligt – dog som regel med en god kop kaffe i et hyggeligt hjørne på min yndlingscafé. Folk kigger indimellem meget undrende, men det gør ikke så meget, for det er virkelig Mig-tid, der er værd at samle på! Jeg mener virkelig det er en kvalitet at kunne nyde at være i selskab med kun sig selv.

 3. Ikke vin – men kaffe eller frokost helt alene. Så har jeg taget en bog eller min computer med. Gøre det når jeg har brug for noget mig tid væk fra børnefamilie tromlen.

 4. Drikker ofte kaffe alene på cafe, særligt om søndagen, hvor jeg så samtidig pløjer mig gennem stakken af aviser. Har aldrig tænkt over at det skulle være underligt. Kan også sagtens finde på at gå i bio alene.

  1. Bestemt heller ikke underligt, snarere lækkert og lidt dekadent. Tror mere det var det der med at det var om aftenen og måske også glasset med vin. Frokost eller lignende praktiserer jeg også, men det med at gå på aften-date med sig selv og en bog har jeg endnu til gode :)

 5. I min tid som Au-Pair i London gjorde jeg det ofte, og nød det. Bare at sidde uden at skulle nå noget og se på mennesker eller læse.
  Prøvede også at gå i biografen alene, det synes jeg dog ikke lige så godt om.

 6. Har endnu en aften-date til gode med mig selv, men i næste måned rejser jeg 5 dage alene til torremolinos og der skal helt sikkert drikkes vin, læses og spises helt i mit eget selskab. Jeg glæder mig og er samtidig en smule nervøs :)

 7. Jeg gør det også tit! Jeg er blevet så glad for det, at jeg nu har dedikeret hver tirsdag (bare fordi) til min ugentlige læse-på-cafe-dag. Så er jeg sikker på, at jeg rent faktisk får læst lidt (bunken med mine to-reads vokser og vokser), og jeg får lidt lækker alene-tid. Nogle gange bare i én time, andre gange mere.

  Kom af sted med dig. Det føles fedt og “empowering” på en eller anden måde :-)

  Kh T

 8. Ej hvor lyder det som en skøn alene-date! Jeg kan generelt godt li’ at sidde med en kop kaffe og computeren i offentlige rum. Det motiverer mig på en eller anden måde til at koncentrere mig og arbejde. Også selvom det bare er biblioteket, gængse studieområder eller lignende, som ikke er heeelt café-agtige. Men måske man også burde gøre det til en fornøjelsesting også! Sådan en hyggelig café med en god bog. Det gad jeg faktisk godt!

 9. Jeg har siden jeg flyttede hjemmefra proriteret en ret stor portion penge hver måned til at tage på kaffebar bare mig ? i gennemgymnasiet lavede jeg samtlige opgaver på samme cafe og efterfølgende har jeg tilbragt mange timer på mit lille stamsted med kaffe og bog i hånd. Det er hyggeligt at gører noget bare for sig selv og hvis man finder det rigtige sted er der altid nogen der har lyst til en snak når man er færdig med at være alene ?❤

 10. Det har jeg faktisk gjort, med en kop kaffe og en stak magasiner eller en god bog. Så dejligt en hverdagsaften uden planer.

 11. Dejligt at læse dette indlæg og de efterfølgende kommentar. Syntes ofte jeg oplever folk sidder med enten telefon eller computer foran sig, når de tager alene på cafe, som om der skal være en god grund til at sidde der alene. Jeg gør det til tider med en bog og en kaffe, om formiddagen, hvor det er legalt, da man ofte forbinder et glas vin om aftenen med selvskab – måske er det bare mig der tænker for meget over det.

 12. Dét gad jeg altså virkelig godt blive bedre til. Og også at frekventere Odenses fine kaffebarer lidt oftere for at læse i en lidt mere liv atmosfære. Jeg bliver altid så misundelig, når jeg ser andre gøre det. Tænker altid, at ‘det gad jeg også godt’. Men når det kommer til stykket, får jeg det ikke rigtigt gjort.

  Noget andet – har du set det her event? Jeg kom i tanke om det, da jeg læste dit indlæg. Det lyder altså smadderfint: https://www.facebook.com/events/1586651254976112/?active_tab=about

 13. Det er indlæg som dette, der gør at jeg læser denne blog.
  Og sikke mange dejlige kommentarer! Det giver mig virkelig lyst til at give mig selv mig-tid på en hyggelig café, meget snart!
  Meget enig med kommentaren, som skriver: “Syntes ofte jeg oplever folk sidder med enten telefon eller computer foran sig, når de tager alene på cafe, som om der skal være en god grund til at sidde der alene.”
  Det er skræmmende, men hiver også selv mobilen op af tasken, som det første, hvis jeg venter på nogen.
  Tak for et dejligt indlæg.

 14. Gør jeg ofte. Og er noget jeg er rigtig glad for.
  Elsker at tiltuske mig vinduespladsen for så skiftevis at læse i min bog/ en avis eller bare kigge på mennesker og dagdrømme lidt.

 15. Ja da! Det er vildt befriende at gøre hvad jeg har lyst til, når jeg har lyst til det – ikke at være afhængig af om jeg kan fikse en spontan aftale i hus med en veninde. Ej helle at vente på om nogen har lyst til at tage med til et arrangement, på dagstur eller ferie med lige det jeg har lyst til at opleve. Min mor har været et forbillede her – hun nyder også sit eget selskab i stor stil og er ligesom jeg, glad for at læse. Lige denne aktivitet er jo netop en god solobeskæftigelse og hvorfor ikke gøre det ude hvis det er det man har mest lyst til? Jeg skal til et filmarrangement senere på ugen og se en dokumentar – alene. Min veninde er lige hjemvendt fra ferie i Asien – alene. Det er skønt! Prøv det!
  P.S. Er 25 år, har en masse dejlige veninder og venner, kæreste og en sød familie – dem ser jeg også! Men nogen gange er det dejligt at pleje sin indre lonely wolf ;)

  1. Dét kan jeg sagtens forstå og jeg var ret god til det førhen (faktisk da jeg var omkring 25), der tog jeg ofte på ‘datedag’ med mig selv. På museum, i biografen osv. Det må jeg vist genoplive. Knus

 16. Hej :-) jeg har i mange år taget turen i biffen alene – mange af mine bekendte syntes det var underligt og en anelse kedeligt. Men det har nu aldrig været et problem for mig. Jeg har også taget museumsture alene. Men der kunne jeg ind imellem godt have brugt en til at tale med om det man så. God aften til jer alle :-) K/Maiken

 17. Jeg er også stor fan af at tage ud alene en gang imellem og sidde på café/restaurant med en bog eller et blad og et glas vin. Det er virkelig lækkert! Også solo bioture kan anbefales – jeg synes ikke der er noget underligt i det, for mig er det ikke anderledes end at sidde derhjemme på sofaen og se en film alene.
  Dem der kigger skeptisk eller uforstående (det er garanteret ikke så mange, ofte er det nok noget man selv bilder sig ind, fordi man ikke ønsker at blive sat i bås som en ensom/underlig person) er vel bare folk, som ikke hviler nok i sig selv til at kunne nyde sit eget selskab.
  :-)

 18. Da jeg boede i København tog jeg ud en engang i måneden, spiste en lækker middag, drak et glas vin og skrev dagbog. Lidt grænseoverskridende første gang. Men jeg blev ret glad for det og det var en ting jeg værende meget om.

  1. Lader til at det gennemgående er noget, der er scary første gang, men man så bliver glad for. Hmm… må prøve snart! Klem E

 19. Det er ret sejt!
  Jeg har aldrig gjort det herhjemme i Danmark. Altså selvfølgelig på café, men aldrig vin eller sågar middag. Men dengang jeg rejste alene på Borneo kan jeg huske hvor dejligt det var at have en god bog med sig. Jeg læste Shantaram (kan varmt anbefales) og den bog blev min bedste ven når jeg var ude og spise på restaurant. I starten var det grænseoverskidende, men det endte med at blive helt hyggeligt :)

 20. Meget tit, har boet i Singapore og flyttede derud uden at kende nogen, så jeg blev lidt tvunget ud i det i starten, og så blev det egentlig bare en hyggelig rutine hvis jeg ikke havde planer med nogen – vanen har jeg taget med til København også, det er super hyggeligt hvis man kan holde sig selv ud haha :-)

 21. Måske var det fordi, at jeg var på W&K, der jo er stamsted, at jeg ikke tænkte over det. Det kan jo være et sted at starte, et sted, man er tryg med. Og så har jeg også tit hunden med, når man kan sidde ude altså. Så er man ikke alene, på en måde…
  (Men det kan selvfølgelig være at folk så tror, at jeg er en sær, ensom, crazy dog lady. :-D. So be it )

 22. Kan slet ikke se noget forbudt i det. :D jeg ELSKER at tage på café med mig selv og studere mennesker der går forbi eller bare sidde og filosofere og få en mental “pause”. Det er vildt givende! Kan kun anbefale det. :) Jeg elsker at være social men jeg elsker også nogle gange bare at være mig selv og opleve noget med mig selv. :)

 23. Jeg tror forskellen ligger i, om det er en lørdag aften til et glas vin eller en torsdag eftermiddag til kaffe. Da jeg skrev speciale på den sorte diamant, tilbragte jeg mange timer for mig selv i cafeen – det var helt naturligt. Men at smutte ned om hjørnet på vinbar og sidde og få et glas vin for mig selv en lørdag aften, det ved jeg alligevel ikke helt om jeg tør eller om jeg overhovedet har lyst til det :-) Men som flere også skriver, så ville det helt sikkert være kraftfuldt for ens egen selvopfattelse. Hvis det skulle være, så kunne man måske prøve en torsdag aften at gå ud og spise alene, for der er formålet trods alt klart defineret – man skal jo spise :-)

 24. Jeg gør det relativt ofte, men altså mere en torsdag eftermiddag eller søndag morgen, end fredag aften.
  Det var noget, jeg begyndte på i gymnasiet, da jeg havde et langdistanceforhold med en fyr, som meget klogt sagde “vi bliver nød til at være komfortable i vores eget selskab, hvis det her skal virke”. Det endte dog ikke med at virke, men jeg tog konceptet om at lave ting alene til mig, biografen, kaffe, teaterture og har endda rejst en del rundt alene. Dels fordi mine veninder ikke altid gider, hvad jeg gider og nogle gange fordi jeg er spontan. Min kæreste i dag bliver nogle gange lidt træt af mig, fordi jeg helt kan glemme at spørge, når jeg finder noget jeg gerne vil.
  Word of the wise; tag hverken en måned til Afrika alene (det er simpelthen for kedeligt) og tag ikke ind og se premieren på Twilight 3 alene (det er simpelthen for weird cat lady). Generelt, se ikke Twilight, det minder ikke om Jane Austen!

 25. Jeg drikker ofte en god kop kaffe og læser i en bog alene på en café. Det kan både være om morgen, inden jeg møder på arbejde, efter arbejde eller en søndag eftermiddag. Jeg nyder virkelig at sidde på en hyggelig café, hvor der er god baggrundsmusik og drikke en kop kaffe og evt. spise et stykke kage, mens jeg læser i min bog. Jeg synes, det stimulerer min evne til fordybelse og skærmer mig for afbrydelser, som jeg ellers hele tiden kan finde derhjemme. Så skal der laves mad, så lokker tv’et, så er der noget tøj, der skal vaskes, eller noget helt fjerde. På en café med intet andet en bog, er der tid til fordybelse. Eneste forstyrrelse er, hvis man løsriver sig fra bogen og betragter menneskene omkring en. Noget de fleste af os for øvrigt også har for travlt til at gøre i en hektisk hverdag. Jeg er vild med – og nærmest afhængig af – mine alene-besøg på caféer :)

  1. Men som flere af jer skriver, er der selvfølgelig forskel på at sidde alene en søndag eftermiddag med en bog, en kop kaffe og et stykke kage, og så sidde en fredag aften og drikke et glas vin. Det har jeg ikke prøvet, men det kunne vel egentlig være ligeså fint og hyggeligt. Jeg ville jo også godt kunne finde på at drikke et glas rødvin til en god bog derhjemme, så hvorfor ikke ude? Hvis det virker lige så stimulerende for min koncentration og fordybelsesevne, som det gør om eftermiddagen med kaffe, så skal det da klart prøves :)

 26. Det må virkelig være et menneske der i hviler i sig selv, som har den slags kvalitetstid! Virkelig sejt! Det gad jeg også godt, at jeg turde gøre lidt mere i :)

 27. Jeg har praktiseret det en enkelt gang, mens jeg har været i Firenze. Har jeg tid i morgen, gør jeg det igen – der er noget lækkert over at gå ud med sig selv og sin bog. Og faktisk også noget lidt intellektuelt og sofistikeret, hvor underligt det end lyder. Tænker at det helt sikkert er noget jeg skal gøre hjemme i DK også. Måske med en kop te/juice istedet for vin.
  Men det kan klart anbefales!

 28. Det med at tage på cafe alene og læse en bog, var noget jeg begyndte med, da jeg boede i Paris – hvor jeg også gik meget i biografen alene, når jeg havde en fridag. Herhjemme har jeg lidt sværere ved at tage alene i biografen, medmindre det er til fx doxfestival – så virker det ligesom mere naturligt, fordi man ikke kan regne med, at der er andre, der vil med ind at se nichefilm mange dage i træk :)

 29. Jeg ville virkelig gerne være bedre til det. Måske ikke lige vin alene… men bare en kaffe og en bog på en café eller en tur i biografen.

  Måske det skal være en kommende uge-udfordring? :)

 30. Jeg tog i sommers på en 17 dages tur rundt i Storbritannien. Alene. Som i helt alene. Og det var faktisk en virkelig god og lærerig oplevelse. Det blev lige lang tid nok, men jeg er så glad for, at jeg gjorde det. Jeg kunne også sagtens finde på at gøre det igen. Dog i lidt kortere tid næste gang :-)

 31. Jeg har gjort det et par gange, bare med kaffe og et blad/en iPad. Jeg begyndte på det, da jeg gik på præ-baby barsel og ikke kunne gå så langt uden lige at skulle have en pause. Efter jeg er blevet mor er det den vildeste luksus ikke rigtigt at skulle forholde sig til nogen andre mennesker en halv time.
  Men havde du spurgt mig for to år siden, så havde jeg ikke turdet. Hvilket egentlig var noget pjat, for jeg har faktisk aldrig oplevet at andre gæster/betjening lod til at bemærke det.
  Og som andre siger, i Paris fx ser man det jo hele tiden.

 32. Ja, når jeg har været ude at rejse, har jeg ofte gjort det. Jeg rejser mest på egen hånd, og der synes jeg, det er hyggeligt. Også fordi, jeg synes, det virker lidt underligt for mig at gå ud at spise og så bare sidde der og kigge på sin mad, ud i luften eller andre mennesker. Inde i mit hoved føler jeg, at min spisen ude alene bliver meget mere socialt accepteret, end hvis jeg fx sad og kiggede ned i min mobiltelefon. Det er for mig lidt et desperat signal om, at åh nej, jeg er nødt til at finde på noget at lave. Ja, jeg har faktisk gjort mig en del tanker om det haha ;-) Men det virker for mig til at gøre det til en rigtig rar og afslappende oplevelse at gå ud at spise, på vinbar og den slags.

 33. Jeg gør det tit :) – især elsker jeg at tage på museer, der samtidig har en hyggelig museums café!

 34. Det gør jeg tit, måske ikke lige med en bog, men med min computer eller min tegneblok. Det er bare som om der er en anden ro end derhjemme. Som om man får lov at forsvinde i mængden, og samtidig nyde pulsen og stemningen, men uden at skulle tale med nogen. Jeg bliver helt vildt inspireret af at sidde dér og observere mennesker. Du skulle prøve det :)