Det der bryllup…

wedding

Når man bliver friet til, så følger der (forhåbentlig) også et bryllup og vi er heldigvis ret enige om, hvad vi gerne vil. Og hvad vi ikke vil.

Vi ved bare endnu ikke hvornår. Måske det bliver til næste år, måske vi vælger at vente lidt længere. Der er så mange faktorer, der spiller ind. Men derfor vil jeg meget gerne dele, hvad vi har på tegnebrættet indtil videre :)

Da jeg fortalte om frieriet skrev én af jer:

Stort tillykke til jer begge! Det lyder som et meget romantisk øjeblik <3 Min veninde (som også læser din blog) og jeg sad i går, efter vi havde set dit billede på Instagram, og snakkede om hvilket slags bryllup I mon skal have ;-) Vi kunne ikke helt hitte ud af, om du er til det klassiske prinsessebryllup med kirke og fest på slot/herregård el. lign., eller om I kunne finde på noget HELT andet – som at blive gift på et surfbræt, ha ha… Det bliver i hvert fald spændende at følge med i :-).”

Jeg var så glad for alle jeres søde kommentarer til det indlæg, men særligt glad var jeg nu for den. Syntes det var så hyggeligt, at I var nogle, der havde gennemskuet, at jeg måske er en tøsetøs på mange punkter, men ikke på alle.

For jeg kommer nok til at skuffe nogle af jer. Det bliver nemlig ikke et prinsessebryllup. Nok mere det med surfbrættet! Jeg har (tro det eller ej) aldrig rigtig drømt om bryllup, og egentlig heller ikke villet giftes. Altså før nu. For jeg vil mægtig gerne giftes med Drømmemanden. Dét er jeg ikke et sekund i tvivl om.

♥ Det bliver noget à la et boho-/surf-/festivalbryllup. Eller noget i den dur. Det har vi ikke helt på plads endnu. Det kommer også til at afhænge lidt af sted og årstid. Men så ved I ligesom, hvor vi er henne af.

♥ Vi er begge enige om, at det vigtigste for os, er at invitere alle dem med, vi har lyst til at se. Familie, venner, bekendte der er på vej til at blive venner… Og deres påhæng. Så det bliver mange gæster. Rigtig mange. Og så må resten blive lidt derefter. Måske det bliver pizza og fadøl i et telt. Det må vi lige konsultere kuglerammen og bankrådgiveren om.

♥ Vi skal ikke i kirke. Men vi vil meget gerne have en ceremoni, som vores gæster kan overvære og være en del af. Umiddelbart tænker vi, at det skal være tidligt på eftermiddagen. Efterfulgt af kage/snacks/drinks. Og så lidt tidligt til bords, så aftenen ikke bliver for klemt. For der skal være taler (og jeg vil også gerne holde en) og brudevals og hele baduljen.

♥ Jeg har allerede købt en kjole. På udsalg til 1.800 kr. Og tror det er den. Men vil nok gerne ud at prøve et par andre for at være sikker. Den jeg har købt er, ifølge min mor, “så bar at det vist er godt, I ikke skal i kirke”. Og i følge mig meget boho og helt perfekt! Nu går jeg bare og bakser lidt med, om der skal flade snøresandaler eller hvide sneakers til.

♥ Alle skal med til hele molevitten. Så der bliver ikke nogen reception, men derfor skal vi altså stadig have kage og bobler efter ceremonien. Vigtigt jo!

♥ Og apropos kagen, så er det den, blomsterne og borddækningen, jeg står for… og går mest op i. Min kommende mand (det lyder altså skørt!) får lov at være primus motor på resten. Han er nemlig vældig god til den slags og har masser af geniale fester inklusiv et par Distortion-scener på samvittigheden.

♥ For det er en anden ting vi er enige om. Det skal være en FEST. Vi skal ikke gå ned på DJ’s (i flertal ja). Ej heller gode cocktails (tæt på dansegulvet!).

♥ Hvis vi har råd til mere end pizza og fadøl (og førnævnte drinks) til alle gæsterne, så gad vi godt noget à la food trucks med mexi-mad og så en isvogn med vaffelis til dessert.

♥ Hvis vi ligefrem ender med flere retter, så overvejer vi at lave ‘Dinner & Dance’, hvor man skal op at danse med en herre/dame fra ens bord mellem hver ret. Det skulle efter sigende være virkelig akavet efter forretten, men blive nemmere og nemmere og give en mere end herlig stemning og være en fabelagtig ice-breaker.

♥ Vi er til gengæld overhovedet ikke enige når det kommer til udendørs vs. indendørs. Min kæreste vil gerne være ude. For det passer godt til os og vores low key-bryllup. Det er jeg for så vidt enig i. Men jeg vil nu helst være inde, fordi jeg hverken stoler på meteorologer eller det danske vejr. Og jeg orker ikke at gå og have ondt i maven over det i ugerne op til. Eller – oh skræk oh ve – at være våd eller fryse på min bryllupsdag… For jeg er verdens største frossenping og min kjole er som skrevet ikke af den varmeste slags ;)

Uanset hvad, skal det nok blive vidunderligt og uforglemmeligt. For det er noget af det smukke ved bryllupper. De har det med altid at være noget ganske særligt og passe lige akkurat helt perfekt til dem de er tilegnet. Uanset hvordan de så ellers er udformet og eksekveret.

Er I nogle, der skal giftes næste år? Eller i år måske? Og hvordan skal det foregå?

Eller er I allerede blevet gift? Og har I gode råd?

Hver gang jeg taler med folk om deres bryllup, lærer jeg noget nyt, så jeg vil elske at høre jeres tanker og idéer <3

(Visited 14.087 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

63 Kommentarer

 1. Ihhh jeg glæder mig til at følge med!! Det lyder bare som den bedste bryllupsplan so far og så meget dig. Boho kjole, drinks og foodtrucks. Og husk at jeg laver din makeup ;)
  Knus Sara

  1. Jeg er så enig med ovenstående – det lyder skønt altsammen! Og tænk sig, at have Sara Rostrup skrivende på éns kommentarspor – “Husk Jeg laver din make-up” How Lucky can a girl be?!
   Kæmpe kompliment til dig, Sara – du er så djævle dygtig :) Og kæmpe tillykke og hurra for jeres bryllupsplaner, Emily – Glæder mig til at følge med!!

 2. Det lyder så dejligt og lige jer – og det er det vigtigste. Jeg blev gift to gange (begge med Drømmemanden) for at kunne fejre det med familie og venner i begge verdenshjørner. Men ift til ceremonien var det Californiske min yndlings. Vi blev gift på min mands bedsteforældres hippi oldekolle ude i en skov fyld med høje redwood træer ned til floden. Min veninde og jeg sømmede noget burlap fast til en træpalle og hængte fiskesnørre med blomster op i træerne over. Og så blev vi viet der, hvor vi kyssede første gang, af min mands onkel. Vi havde selv skrevet vows og det var det mest betydningsfulde at blive viet på de ord, hvor vi kunne værtsætte hinanden af en person, som betyder meget for os. Jeg nævnte ting som at min mands tålmodighed lærer mig at være en bedre datter, søster og veninde og i bedste Lincoln stil: “I do not vow to create this union today. It is not possible to create something that has excited for so long already. Instead I vow to sustain our union, fight for it when need arises, and all along developing far beyond what we was thought possible”. Hans var helt fantastisk og talte om nyforelskelse, måner og stjerner. Jeg tror, at det bedste man kan gøre er at vælge et sted, som betyder noget for jeg og så fylde det med mennesker i kan li og ting, som passer ind i jeres molivit. Vi valgte fx at købe en tønde øl fra et lokalt bryggeri, den lokale mexicanske restaurant til maden (vi havde en gang spist der og formået at blive inviteret på en flyvetur i en lille flyver næsten morgen af en pensioneret politimand) og selv lave blomster med bregner plukket i skoven og hyrede så i stedet det SF band, som vi dansede til på vores allerførste date (rettelse: det var en gruppe event, men i min optik skulle han kun danse med mig). Håber på, at jeres dag bliver alt, hvad I drømmer om.

  1. Pernille, det lyder som et fuldstændig magisk bryllup! Jeg har selv boet i nord-californien, så meget af det, du nævner, virker velkendt og SÅ fint <3 <3

 3. Min mand og jeg blev gift sidste år, og det bedste vi gjorde på aften var at flytte rundt mellem bordene, så vi var sikre på at komme til at se alle vores gæster i øjnene og få snakket med dem. Vores bryllup var noget mere klassisk med kirke og bordplan, og så et par twists undervejs (vi var bl.a blever viet på rådhuset året før, men det vidste vores gæster ikke, så der gik et sus gennem kirken, da præsten sagde det – der var SÅ fedt!) Men det der med at rykke rundt var klart vores bedste twist, så vi ikke skulle sidde og kukkelure på vores forældre under hele middagen :-)

 4. Min mand (det lyder stadig VILDT at skrive) og jeg, blev gift 13 august i år.
  Vi blev viet i en park tæt på hvor vi bor, hvor vi havde vores første kys. Vi havde kun inviteret de tætteste (fire forældre, fem bedste forældre, tre søskende og vores bedste vennepar, inkl deres lykkelige datter/blomsterpige) med til vielsen. Vi gik i samlet flok hjem i mine svigerforældres baggård, hvor der var bobler og bland selv slik.
  Til festen om aftenen var hele flokken med, dvs. familie, venner, gode kolleger, gode bekendte. Vi var MANGE!
  Vi havde fadølsanlæg og havde en kæmpe buffet med italiensk mad. Til dessert var der is-buffet med gelatto.
  Der var drinks, dans og photo-booth (myselfie) den halve nat, og det var perfekt.

  Jeg synes, det fungerede virkelig godt, at det var meget nede på jorden, og stadig festiligt. Jeg var i øvrigt i snørresandaler og vintage brudekjole, som jeg fandt til en virkelig god pris.

  Held og lykke med det hele, og husk at nyd det1

 5. I skal virkelig glæde jer – man forstår ikke hvilken dejlig dag det er før man står der :)
  Vi fik en giftefoged ud fra Københavns Rådhus, hun var så fantasisk! Man får en samtale med hende nogle uger inden dagen, hvor hun spørger til hvem man er, hvordan man har mødt hinanden etc. Hvis I holder en borgerlig vielse, så dør jer umage med den samtale, det kan virkelig betale sig. Og lad hende/ham vide, at I vil værdsætte en lidt ‘personlig’ ceremoni. Det fik vi rigtig meget ud af, da vi blev gift i maj måned :)

 6. Syns det lyder helt fantastik og dejligt anderledes :) Er vild med ideen om food trucks. Mindes at du er vild med Ismageriet, så husk lige at de har verdens sødeste isbil som kan lejes :)

 7. Ej, OKAY!!? Fuck mit bryllup!! Jeg vil om-giftes og have foodtruck, dinner and dance, surfbræt og aaaaalt det, du siger!!! ?

 8. Hvor blir det spændende med bryllup. Uden tvivl den største dag i mit liv – selvom vi siden har fået 4 børn sammen og dagene hvor de blev født selvfølgelig også var ganske uforglemmelige. Men hvad er større end at fejre at man har fundet lige netop ham, man vil dele livet med? Indtil videre ikke noget for mig ;)

  Vi holdt bryllup hjemme i laden på den gård hvor vi bor. Det gav en kombination af noget højtideligt med vielsen i kirken og en mere uformel fest til den lyse morgen. Laden var pyntet op med massevis af blomster fra haven, grøftekanter og markerne + store stykker stor, der var hængt op i loftet og ud til væggene så man fik fornemmelse af at være i et telt. Vi havde et band der var der hele dagen, også til kage og boblerne efter vielsen. Pynt og musik er noget af det vigtigste synes jeg – og så nogle meget gode hjælpere der tager sig af alt det praktiske på selve dagen så man selv blot kan nyde det hele, måske særlig vigtig når vi var hjemme.. Det var et stort stykke arbejde at holde festen hjemme fordi ALLE forberedelserne stod vi for selv. Men det var samtidig med til at gøre det til noget ganske særligt. Og så er alle minderne også herhjemme.

  Håber I får den mest fantastiske dag!

 9. Var ellers sikker på at I skulle have et skibryllup i Alperne ;) men lyder som ret cool ideer I har.

  1. Åh det er ellers også en god idé, men bliver nok for kostbart at hive 150 mennesker til Alperne :'( Men hvis bankrådgiveren siger ja, er jeg klar! <3

 10. Hvor lyder det bare fantastisk.
  Jeg er helt med på ideen om en isvogn og vaffelis. Dét giver sådan en god stemning og er noget helt særligt.

  Jeg har været til en fest, hvor de havde lejet den FLOTTESTE og mest charmerende is-bil hos Kastberg Is. Isen er tilmed den bedste, jeg nogensinde har smagt (mmh, den is drømmer jeg stadig om).

  Du kan se isbilen lige her:
  https://www.instagram.com/kastbergis/
  http://www.kastberg-is.dk/isbilen/

  Isbilen er tilmed lige i Emily-farver og matcher din blog perfekt, hehe :)

 11. Det lyder vildt spændende alt sammen, og med de tanker I allerde har gjort jer, om at gøre det til jeres helt egen, personlige begivenhed, kan det kun blive godt. Jeg har haft den store glæde at vie begge mine sønner (jeg er buddhistisk præst), ved to meget forskellige bryllupper. Det ene var en kæmpe fest på vores families gård, det andet var et superintimt slotsbryllup – men begge var helt perfekte, fordi de præcist afspejlede de mennesker det handlede om.

  Nyd det – bryllupsplanlægning er noget af det hyggeligste :)

 12. Jeg blev gift i december sidste år. Jeg har tusind gode råd, men mit bedste er at undersøge om I har noget familieguld liggende, som I kan få smeltet om til ringe. Vores ringe består f.eks af en ring fra min oldemor, min fars vielsesring med min mor og min mands bedsteforældres forlovelsesringe. Jeg elsker at vores kærligheds-familiehistorier er smeltet sammen og går med os.
  Apropos ring. Min mand synes det var rigtig mærkeligt at have på, men nu er den så vigtig for os begge to. Jeg elsker at kigge på hans hånd og se ringen der og jeg ved at han synes det er fedt, at han også har fået et symbol. Fordi det jo kun var mig, der havde en forlovelsesring.

  Nr 2 bedste råd: Selvom det skal være low-key og nede på jorden, så sørg for at have en nøgleperson der kan være vært/toastmaster, også ved ceremonien og efter. Jeg har været til en del bryllupper, hvor det skulle være så nede på jorden, at gæsterne brugte alt for meget energi på at finde ud af hvad man skulle og hvad planen var. Det er ikke særlig fedt, for man slapper ikke helt af som gæst.

 13. vi blev gift i år. vi havde et mega fedt stort telt som middagen blev holdt i, i en have. vi kunne tage siderne ned hvis vi skulle vies dérinde eller hvis det var mega varmt. vi ville allerhelst giftes udenfor men planlagde det efter at det gik galt med vejret. så vi regnede med det værste så vi ikke blev skuffet. vejret blev over 20 grader i september og vi blev gift udenfor. så forvent det værste og planlæg efter dét. og lad være med at planlæg efter det perfekte. er mit råd. hehe. så bliver man ikke skuffet.

 14. Okay, nu glæder jeg mig måske endnu mere til at følge med, efterhånden som detaljerne kommer på plads. Det adskiller sig jo fuldstændigt, fra alt hvad jeg nogensinde selv har kunne være vidne til at bryllupper. Og hvor lyder det bare romantisk alt sammen! Jeg kan virkelig se det for mig til jer to <3

  Og hey – når nu du (måske) allerede har kjolen, og endda så billigt, så burde der da lige blive plads til et glas bobler eller to ekstra på den store dag ;)

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 15. Vi havde fået en dejlig lille pige, så jeg sagde til min mand, at det måske var en god ide, hvis han lavede en aftale på rådhuset.
  Uden at røbe anledningen bad vi vores mødre om at være babysittere for den lille, og vi smuttede op på rådhuset og blev gift. Bagefter gik vi ud og fik en øl. Vi tog smørrebrød med hjem.
  Den lille pige blev 44 år forleden.
  Det eneste, der piner mig lidt, er, at de andre på rådhuset var så fine i tøjet, vi kom som de hippier, vi var. Til gengæld er vi stadig gift med hinanden.

 16. Nu er jeg ikke forlovet eller noget, dog er jeg på 2 år med min dejlige kæreste, men jeg går dog og drømmer om et bryllup i fremtiden ;-) Og jeg vil lige sige, at du har lige ændret hvordan jeg troede jeg ville have det! :-D Hold op hvor lyder jeres planer som de bedste og fedeste! Jeg er fan!! Glæder mig til at følge med i planlægningen.

  Hilsen den meget fulde, som sagde hej for et par uger siden ved Beyti på Nørrebrogade….

  Ps. Din blog rocks!

 17. Jeg bliver nødt til at sige, hvor vildt jeg er med alle de andre læseres kommentarer, især fra Pernille, der blev gift i en skov i USA og Eva, der var en tur på rådhuset for over 40 år siden – hvor er det romantisk det hele :-)

  Det vigtigste må være at holde fast i dét man selv vil og som passer til én, for hvorfor fx have slikbuffet, hvis man ikke selv spiser slik? Og hvis man hellere vil have DJ end band, så er det da dét, man skal! :-)

 18. Hihi, jeg var SÅ nervøs for det danske vejr, dengang vi blev gift tilbage i 2008 (GYS, jeg er gammel!!)
  Vi skulle være ude efter kirken til rec og jeg panik indkøbte paraplyer, ekstra trøje, gennemsigtige strømper og hvad ved jeg. Brugte timer og nætter på at holde mig vågen over muligt skybrud og ekstraordinær snestorm i juli. Alle scenarier var i spil….troede jeg……….for ikke et øjeblik havde jeg tænkt tanken, at det jo altså også kan bliver FOR varmt.
  Vi fik årets varmeste dag, gigant hedebølge, vores bryllupskage smeltede på vej ud på receptionsbordet, min blondekjole i dobbeltlag var så varm at jeg var drivende våd af sved og alle gæster forlod middagen efter forret, da aircon i vores lokaler gik i tu (naturligvis!)…..

  MEN. Vi slog rekord i omfang af fasøls anlægget, sagde de, da vi skulle gøre regnskab op nogle dage efter, vi festede ude i en sval baggård på gamle øl kasser og dansede og indtog alle de sidste retter herude. Vi løb gennem indre by kl. 06.30 om morgenen iført bryllupstøj og bare tæer, stadig i over 20 gader hen til Hotel Skt Petri, hvor vi skulle overnatte og fortsatte med med morgenfest og solopgang over københavns solbeskinnede tage. JEG VILLE IKKE HAVE HAFT DET PÅ NOGEN ANDEN MÅDE!! DET VAR PERFEKT!! :)

 19. Hvor lyder det spændende alt sammen! Jeg er sikker på at det bliver fuldstændig fantastisk for jer.
  Jeg blev selv gift med min drømmemand her i sommers og mit bedste råd til jer er at gøre lige præcis det I har lyst til. Det er jeres fest og det der er vigtigt er, at I har en fantastisk dag. Det er også meget sjovere når gæsterne kan “genkende” jer i jeres fest – så er det altså mere personligt og en langt bedre oplevelse for alle. Desuden synes jeg det er en god idé at have alle de mennesker med til ens bryllup, som man holder af. Det lyder det som om I allerede er godt på vej henimod jeres drømmebryllup, der indeholder alt det I elsker. Jeg glæder mig til at følge med.

 20. Ser SÅ meget frem til at følge med i planerne! <3 Tænk at min yndlingsblogger bliver "rigtig voksen" ;) kram
  Ps: jeg kender mange DJ's – alle med forskellig spillestil, så skriv endelig til min mail, hvis du kunne tænke dig henvisninger :)

 21. Emily, det lyder SÅ fantastisk – lowkey med fokus på alt det rigtige, nemlig indhold. Mennesker, følelser og oplevelser uden for meget candyfloss og staffage. Vidste du, at jeg i to år var giftefoged på Kbh Rådhus… Og at jeg fik nogle af de mest romantiske oplevelser på De Gamles hjem og over en middag med to stk. bryllupsvidner i en lejlighed i Vanløse! Det er det man gør og siger – ikke hvordan det ser ud. Det bliver PERFEKT, Emily!!!

 22. Kære Emily
  Jeg er selv lige blevet gift – torsdag den 13. oktober. Det var den største og mest fantastiske dag. Det var i naturen , skov, hav, borgerlig vielse med et personligt indslag af en nær ven, træ, blomster, bobler, balkan musik, tipi telt, stjernekastere, solskin, bål og en masse kærlighed!
  Mht “location” så kan jeg anbefale http://www.luksustelte.dk der lejede vi et stort tipi telt med gasbål i midten. Det var præcis natur, boheme og romantisk nok. Peter som står for det hjalp med, inklusiv tæppe og gulv til stiletter. Man kan sætte flere telte sammen og have plads til mange mennesker.
  Jeg glæder mig til at følge med i din planlægning. Jeg har aldrig selv været den store brud eller haft planer om bryllup, men det var virkelig den mest fantastiske fest med så meget kærlighed og glæde – så glæde dig til den del!
  Mange kram – sasha

 23. Ja bryllupper er heldigvis ikke som nytårsaften. Det er en fest man har kæmpe forventninger til og de bliver heldigvis (i langt de fleste tilfælde) indfriet! Glæd dig og nyd hele processen, jeg lover dig det bliver fantastisk ?
  Kh en godt gift dame

 24. Har altid drømt om hvide sneaks til mit bryllup, skønt ikke at være den eneste :)
  Derudover må der gerne være low-key med langbordsmiddag i en gammel lade, en masse blomster, kulørte lamper, drinks og dans til langt ude på natten. Evt. toppet med pølsevogn til natmad. Et andet ønske er faktisk, at både brudepar og gæster kan sove på location, hermed afrunde festlighederne med en tømmermænds-brunch dagen derpå(ynglings måltid).

 25. Det lyder bare så skønt og spændende, det hele! Jeg bliver helt bryllups-skruk! Hvilket er til trods for, at jeg allerede er gift.
  Vi blev nemlig gift på rådhuset, og der var hverken overskud eller økonomi til den store fest. “Den holder vi senere!” Oh Well… Nu har vi jo så kobberbryllup næste år, og har aldrig fået holdt den fest..
  Selve vielsen var sådan lidt vil-du-have-ham-og-vil-han-have-dig agtig, og ikke vanvittig romantisk. Og så tog folk med os hjem, og fik bobler og kage. Svigermor passede ungerne, og min mand og jeg tog ud at spise.
  Det vigtigste var jo ham og jeg, og det var en fin dag alligevel. Det mest sindsoprivende dén dag var nok, da jeg havde fået begge unger i autostole, og vi var lidt forsinkede. Min mand kommer ud, smækker hoveddøren og spørger mig, om jeg har bilnøglerne. Øh nej. For det var ham, der havde låst bilen op. Bilnøglen ligger indenfor – og i samme bundt som nøglen til huset. Og vi havde ingen mobil med ud! Stress!!
  Nå, men min mand endte med at give sig til at sparke den 2.hoveddør op. Midt i dét kom der et blomsterbud meget tøvende op ad indkørslen, og jeg fik kvækket: “Haha.. Øh.. Ja… Altså, det er ikke, hvad det ser ud til!.. Vi bor her!.. Vi er bare enormt forsinkede!”
  Men vi fik fat i nøglerne, og det kostede kun en flækket karm ;-)

 26. Åh, hvor bliver det altså fantastisk for jer. Og din beskrivelse er bare LIGE sådan, jeg havde forestillet mig, dit bryllup skulle være. Jeg blev gift i juni, og vores bryllup var sådan lidt boho møder industrielt. Det var fuldstændig magisk og lige, som det skulle være. Jeg så sådan her ud: https://www.instagram.com/p/BHIIO9vAKyB/?taken-by=tinedrevsholt. :-)

  Mit allerbedste råd må være: NYD tiden op til. Det er lidt en kliché, og det kan være svært, når man er i det. Men det er så særlig en tid, som man (forhåbentlig) ikke får igen. Når man har travlt med planlægning og alt det, der skal nås, glemmer man let at være tilstede i nu’et og nyde den tid, hvor man går og glæder sig og har sommerfugle i maven. Det er næsten en lige så stor del af det at skulle holde bryllup.

  Og så vil jeg altså også lige slå et slag for, at I holder jer indendøre ;-) Vi holdt vores reception i haven, og selvom det næsten holdt tørt og forløb fint, så brugte jeg rigtig meget energi på at bekymre mig om vejret i ugen op til.

 27. Glæd dig så meget ? Det lyder som om I gør jer nogle gode tanker.
  Vi blev gift sidste år og var heller ikke på prinsessekjole i Kirke konceptet. Vores vigtigste kriterium var, at folk skulle have det sjovt, for så havde vi det også sjovt. Vi endte dog med en meget romantisk vielse i en kalkgrube med levende lys og en veninde, der sang som det eneste musik, og det var helt perfekt. Om aftenen gik vi i den anden grøft og havde sprut nok til at forsyne en midtjysk gymnasiefest med udgangspunkt i vores favoritter (bl.a. g+t og dark & stormy) og så et helt fabelagtigt liveband, hvilket betød, at der ved hver eneste sang var min 15 mennesker på gulvet.

  Det vigtigste vi gjorde var dog at holde festen et sted med overnatning til gæsterne. Da vi gik i seng 5, halv 6 var festen stadig fuldt i gang, og min mands forlover måtte gemme det sidste alkohol væk, så det ikke stak helt af. Det kunne kun lade sig gøre, fordi gæsterne skulle gå 50 meter, og så var de i seng.

  Held og lykke med projekt bryll

 28. Åhh, tak Emily. Tak fordi du følger din egen (og drømmemandens, ej at forglemme) vej. Tak fordi du er så unik. Jeg glæder mig til at følge med i dit bryllup <3

  Jeg er allerede gift, det har jeg faktisk været i over 6 år og jeg er kun 32. Det er sgu lidt vildt, haha ;-) Vi ÆLSKER god mad, så vi inviterede vores nærmeste med på den mest eksklusive restaurent Aalborg kunne opdrive. Det var fantastisk. Vi blev viet på rådhuset tidligt på dagen og havde inviteret til "Åbent hus" til vielse og smørrebrød efterfølgende. Det skulle vi aldrig have gjort, for der kom simpelthen så mange mennesker ;-) Men dagen var perfekt. Smørrebrød og masser af mennesker til frokost og så en intim forsamling til guddommelig mad om aftenen. Og højgravide jeg i flade sko fik lov til at komme tidligt i seng ;-)

 29. Skønt indlæg. Og det lyder som et herligt bryllup, I har lagt fundamentet til :-)

  Jeg blev gift for to år siden. Vi havde i mange henseender et ret traditionelt bryllup med vielse i kirke og efterfølgende fest på en restaurant/lille hyggelige herregård (nok mere bondehus). Det var skønt!

  Få gode råd:
  – Jeg småstressede over små detaljer (farver i borddækning, udseende af invitationer, osv.), fordi jeg ELSKER at gå og nipse og dimse med sådan noget. På dagen betød alt det jo ikke en skid, haha. Så hvis alting ikke klapper op til, så vær ikke bange for, at det ødelægger dagen
  – Brug en god sjat penge på en fotograf (eller ønsk jer det i gave), evt. også noget video. Vi havde en fotograf, som ikke er klassisk bryllupsfotograf men i stedet mere fotojournalist og i reportagestilen. Hun mødtes med mig kl. 9 om morgenen og var med hele dagen indtil kl. 1 om natten. Vi lagde slet ikke mærke til hende, og hun skød nogle super fede billeder frem for de traditionelle “nu stiller I jer op af væggen til parbillede” par efter par efter par. Vi elsker at have dagen dokumenteret fra morgen til aften af en professionel og lidt utraditionel fotograf
  – Vi elskede at have runde borde fremfor “hesteskoen”. Det gav små grupper, som hurtigere udviklede samtaler. Vi åbnede i øvrigt middagen med at gå rundt og give en ultrakort præsentation af den enkelte gæst og et fun fact om vedkommende. Det gav lidt grobund for snakke ved bordene, og folk vidste, hvem hinanden var
  – Vi havde engangskameraer på bordene, og så havde vi lavet et lille selfie-hjørne. Begge dele gav nogle sjove billeder og var et super supplement til fotografens arbejde. Også selvom engangskameraer koster ufatteligt meget at fremkalde – polaroid kunne måske være en løsning.
  – Nyd det. Kliché – men den dag går SÅ hurtigt. Hvis det ikke kostede så mange penge, så giftede jeg mig gerne en gang om måneden ;-) Med den samme mand, naturligvis!

  Jeg glæder mig til at følge med i bryllupsplanlægningen :-)

 30. Godt råd: Afsæt mere tid end I forestiller jer til festen. Alle jeres nærmeste vil jo gerne give jer ord og lykønskninger med – og det er fantastisk og noget, der skal være tid til at nyde i fulde drag – derfor sæt jer til bords i goood tid og undervurdér ikke, at tre retter nemt kan tage 5-6 timer med taler, sange, skåle, rygepauser/ tissepauser (hvor der må kysses) osv. :-) Det er det hele værd! Glæd jer :-)
  Hilsen lykkelig nygift på 4. måned :-)

 31. I kan evt. kombinere det udendørs og indendørs. Fx have vielsen udenfor. Vi blev viet i Botanisk Have denne sommer, og det var fantastisk romantisk og afslappet på samme tid – prøv at tjek http://idocph.kk.dk/ ud. Bare en idé.

 32. Vi blev for 8 år siden gift i Australien i den danske kirke i Sidney og derefter surfede vi os op langs kysten i vores wiked camper som vi havde lejet, surf, sol og strand i 5 uger til den nette sum af ca. 60.000kr!! Min mand var slet ikke vild med tanken om traditionelt bryllup, så vi stak af og fortalte ingen om vores planer! Var vi blevet hjemme, havde vi nok brændt de penge af på de 12 + timer et bryllup varer.
  Vi ringede hjem til vores forældre og fortalte det og min mor havde arrangeret at alle vores venner og familie overraskede os i lufthavnen med kransekage og champagne, samt nygift skilt til turen hjem i bilen. 3 måneder senere dansede vi brudevals på en ødegård i Sverige med hele min mands dejlige familie, og jeg med en lille tyk mave!

 33. Det lyder altså top-spændende. Særligt foodtrucks er jeg også fan af, dem ønsker jeg også på min bryllupsdag.

  Hvad med “inde-ude”? I et stort telt med varmelamper? Jeg tror at en yurt vil passe helt perfekt til jeres stil, og så pynte den med vimpler og lyskæder.

 34. Kære allesammen <3 Hvor er I bare mega optur! SÅ fedt at I har lyst til at dele jeres historier, tips, erfaringer og gode råd med mig (og de andre)!!! Det er vanvittigt brugbart og højt skattet <3 Tak, tak, tak.
  Og 1000 kram og knus
  Emily

 35. Kære Emily

  Stort tillykke med at du er blevet friet til!
  Det lyder som et rigtigt fantastisk og dejligt bryllup, som du og din kommende mand vil holde.

  Du nævner at I godt kunne tænke jer at holde en stor fest med plads til mange mennesker og food trucks (hvis kuglerammen tillader det) – det sted kender jeg.

  Jeg arbejder nemlig for et lille firma der hedder Rebel Food (www.rebelfood.dk) og vi arrangerer street food-markeder og har et 500m2 stort lokale til rådighed på Det Gamle Grønttorv i Valby, der kan mange af de ting, som du nævner.

  Jeg har sendt dig en mail med lidt flere informationer og glæder mig til at høre fra dig.

  De bedste hilsner, Karl.

 36. Ih hvor lyder det alt sammen dejligt.
  Vi blev gift i sommers – og af mange årsager valgte vi en stille, intim fest med nærmeste familie og venner (godt 30-mand) – et smukt sted, hvor der var mulighed for vielse ude eller inde (det blev heldigvis ud :-)) og at spise (og overnatte) bagefter.

  Vi havde købt sæbebobler til efter vielsen i stedet for ris (det var der så andre der havde sørget for), men det er så sjovt og fint med sæbebobler – særligt på billeder – men folk gik totalt i barndommen med sæbeboblerne. Det var helt vildt hyggeligt!

 37. Min mand og jeg blev gift i september! Efter 7 års forlovelse skulle det altså være, og vi havde den skønneste dag!
  Pga. studie og efterfølgende arbejdsløshed har vi holdt os tilbage i mange år, for vi kunne ikke rigtig se, hvor vi skulle finde pengene, for det er altså dyrt med sådan et bryllup. Men nu hvor det skulle være, endte vi alligevel under 20.000 for hele baduljen (inkl. alt!). Men vi havde heller ikke et kæmpestort bryllup, det var ikke i vores ånd ;-)
  Vi kom langt med at bruge vores netværk, hvor vi fandt både mad, brudebuket og mit hår og makeup til rigtig gode priser. Og så stod vi for det meste selv. Vi føler slet ikke, vi er gået på kompromis nogen steder, og vores dag var lige som vi havde ønsket. Man skal bare følge sin mavefornemmelse, så går det alt sammen :-)

 38. Vi blev gift i august måned og planlagde brylluppet præcist som vi ville have det. Vi ville have et heldags bryllup og inviterede folk til vielse kl. 11 og efterfølgende brunch, bryllupskage til eftermiddag og tapas og drinks om aftenen. Dagen går alligevel alt for hurtigt – så nyd den alt hvad i kan, og hold det bryllup som i drømmer om!

 39. Hej Emily.

  Jeg synes det lyder som om at I får verdens dejligste bryllup.

  Jeg læste godt det med I ikke ville giftes i kirke. Men 60 km syd for København på næsen af Stevns klint ligger der en gammel kirke. Det er den eneste kirke hvori der kan foretages borgerlige vielser. Måske det alligevel kunne være interessant. Der er mere en smukt derude :)

  Jeg drømmer om at blive viet der, skulle jeg nogensinde være så heldig at blive friet til.
  http://magicalweddings.eu/for-lokale/

 40. Stort tillykke med det kommende bryllup. Jeg troede ikke at mine følelser ville ændre sig pga. en ceremoni og lidt bling på fingeren, men det gjorde de.
  Nu er det allerede en del år siden vi blev gift, men det der har betydet noget for os er:

  Ringene: Vores vielsesringe er lavet af fire generationers guld, min oldemors vielsesring fra 1905 (den var helt tyndslidt), min mormors ring, guld fra min mor fa dengang vi boede i Saudi Arabien og til sidst guld fra mig, konfirmationssmykker jeg aldrig brugte. Det gør mig så glad at se på den ring og blive mindet om powerkvinder og kærlighed.

  Fotograf: Vi havde en fænomenal fotograf, som fulgte os fra start til slut, det kan jeg stærkt anbefale! Det hele går så hurtigt og at have nogle kvalitetsbilleder er vidunderligt! Du kan se vores bryllup her. http://deangovier.com/weddings/denmark-wedding-photography-sophienberg-celina-ivan/

  Gaverne: Vi pakkede gaver op dagen efter festen iført uldsokker og tømmermænd imens vi spiste resterne af bryllupskagen. Det var helt enormt dejligt, at få lov til at sidde og beundre hver gave og tage sig tid. Samtidig havde vi mere tid til vores gæster på dagen.

  Held og lykke med det hele

  /Celina

 41. Det lyder helt fantastisk det I har tænkt jer.

  Jeg skal selv giftes til august og vi har været meget uenige om hvad vi skal gøre. Min forlovede vil helst stikke af til en smuk lille ø kun os to og for mig betyder det noget at vi har venner og familie med. Da vi blev enige om at holde fest blev det store spørgsmål hvorledes vi skulle holde den. Igen uenighed☺️ Min kæreste kunne fint holde en havefest med gril og have telt(han hader at være til formelle begivenheder) jeg ville have romantik og noget som ville blive huske. Nu har vi endelig fundet den perfekte løsning. Vi kommer begge fra Silkeborg og derfor er det valgt vi skal gifte i Silkeborg kirke. Derefter går vi fælles ned til Hjejlebådene hvor vi har lejet Hejren(deres største båd) har skal vi så feste hele aftenen og natten. Forretten og desserten bliver rigtig fest mad og så til hovedretten lægger vi til ved en bro hvor der står kokke og griller og så skal vi ellers holde grilparty udenfor hvis godt vejr og eller må man tage maden med ind på båden.

  Det er det perfekte kompromis og jeg er allerede helt vildt med hvordan vi får lidt af os begge med.

  Jeg glæder mig til at følge med i hvad I kommer til at gøre.

 42. Kære Emily,

  Først og fremmest tillykke med forlovelsen :)

  Jeg skal selv giftes til næste år med min dejlige kæreste, og er ligesom dig på jagt efter en boho vintage agtig kjole, da jeg er mere til det lidt casual :)
  Synes efterhånden, jeg næsten har ledt nettet tyndt efter sådan en kjole – har du evt. et godt råd til, hvor man kan lede, hvor fandt du din?

  Knus Julie

 43. Vi skal giftes to gange – første gang allerede på lørdag! Det er vildt og overvældende og jeg bliver helt lykkelig, når jeg får chancen for ar kalde kæresten min kommende mand. Eller han kalder mig kone (selvom jeg ikke er kæmpe fan af det ord, men betydningen <3).
  Det er ekstra vildt, fordi det er to uger siden, at vi be os for at blive gift allerede nu. Det er noget vi har snakket om som en fremtidsplan. Men nu skal han udsendes i tre måneder til de meget sikre emirater. Og så anbefaler alt hvad der kan kravle og gå i nærheden af forsvaret altså at man bliver gift. Først morede vi os meget over tanken, for det skulle vi bestemt ikke 'bare' se at få klarer på så lort tid vores bryllupsvission var meget traditionel med kirke og stor fest. Det banker man ikke op på under en måned ;) Men det blev ved i nogle dage, og min søde kæreste kunne da også godt se pointerne. Især fordi vi også er ved at købe grund og bygge hus. Og det kunne jeg også sagtens. Men jeg var slet ikke fan af tanken om rådhusbryllup. Alligevel kan jeg godt lide, at min kæreste også er bedre sikret, hvis jeg skulle komme galt afsted. Den gør mig rigtigt glad. Så hen over aftensmaden besluttede vi os for at blive 'administrativt' gift og så tager vi alt det mere romantiske som frieri og selve brylluppet om et par år, når vi har råd til andet end at spare sammen til husbyggeri :)

  Så jeg vælger at de det som om at jeg får oplevelsen i to omgange med den samme fantastiske mand. En god veninde havde også en utroligt fin pointe i, at det er smukt at være så glade for hinanden, at man vil giftes to gange :)

  Jeg glæder mig helt vildt til at følge med i boheme/surferbrylluppet hos jer. Når folk fortæller om den lykke, der er omkring at blive gift, så er det som om man hver gang selv bliver lidt lykkeligere :) Tillykke med hinanden :)

 44. Åhhhhh!
  Tænk, jeg synes lige det var for nylig, at vi sad henne hos Verdens Bedste Værtinde til gløgg og snakkede om dates, dumme mænd og en forestående skøjte-date med en måske sød type. Jeg er simpelthen så glad for, at han viste sig at være Drømmemanden og ikke “bare” en sød type og det føles næsten en lille bitte smule som om jeg har del i det. Hvad jeg overhovedet ikke har, ha ha!

  Anyhow, fra en, der selv har arrangeret et strandbryllup engang, så er jeg ret vild med dine planer. Synes det lyder helt fab!
  Og tænker at jeg lige vil tippe dig om Papirhallen på Papirøen. Meget stort, rustikt, lige ud til vandet og plads til foodtrucks – de er jo faktisk naboer inde på Street food, så mon ikke nogle af dem, kan lokkes ind i hallen også.

  La Banchina er også et ret fint sted, plus nede hos Il Buco, hvor de også har noget stort rustikt lokale, der kan lejes.
  Skal der sand ind i billedet er Halvandet måske en mulighed ?

  Bare lidt input til steder – i tilfælde af at Drømmemanden har brug for lidt inspiration :-)

  Uanset hvad så VED jeg, at det bliver helt vidunderligt <3

  1. Ja, det er lidt vildt at det snart er to år siden ikke? Forstår heller ikke helt selv! Og tak, tak, tak for mægtig gode input og forslag til steder <3 Kram

   1. WHAT?!
    Er det snart to år siden? For fanden, hvor skal jeg til at igang så.

    Har ham Drømmemanden ikke nogle single-venner, der skal afsættes? Eller bare dates ? (Jeg er helt alvorlig her)

    Glæder mig til at høre, hvad du/I har fundet på af bryllupsspas, når vi mødes til gløgg igen om lidt <3
    Det fede ved de steder, jeg foreslog dig er, at der også er plads til vielse, både uden og indendørs. Plus man kan komme sejlende til. Eller i Jeres tilfælde: Surfende. Formentlig på SUP-board, men alligevel :-)

 45. Det lyder skønt!!
  Jeg er selv ved at planlægge bryllup til sommer – og er smaskforelsket i den der lagkage. Er det en du har bagt, eller er det bare et billede, du har brugt?

  Den gad jeg godt at have – vi skal holde et uformelt havebryllup med masser af drinks, sommerstemning, kulørte lamper, tæpper, stearinlys og skønne mennsker i et stort pavillon-telt. Tror det bliver godt, men krydser virkelig fingre for godt vejr.

  Har I tips til flotte brudekjoler, som ikke koster en bondegård – sig endelig til! Gerne i festival-boho-sporty -urban-stil.

  1. Ih hvor spændende. Nej det er bare en jeg fandt på pinterest :)

   Hvor lyder dit bryllup bare fint krydser fingre for godt vejr <3 Knus Emily

   1. Ah – helt klart:) Jeg må prøve at finde en opskrift på noget, der ligner.

    Og tak – jeg krydser også big time fingre for godt vejr:)