10 vilkårlige ting om mig

emy1

 1. Jeg drømmer om at bo i udlandet. I alle tilfælde noget af året. Chamonix eller Sydfrankrig kunne være et godt bud.
 2. Når det kommer til chips (og pomfritter, ovnkartofler og andet i den familie) har jeg ingen stopklods. Overhovedet.
 3. Jeg er A-menneske om en hals og for mig er det den største luksus, at gå tidligt i seng. Allerhelst vil jeg krybe til køjs ca. 21.30 for så at ligge og læse lidt inden jeg overgiver mig til drømmeland. Det sker så ret sjældent.
 4. Spilder jeg ting, kan jeg blive momentant hysterisk (og sindssyg).
 5. Min kæreste får mig til både at klukle og skraldgrine hver dag. Det er jeg ret taknemmelig over.
 6. Jeg arbejder og lever efter to mantraer: “Gør noget ved det” og “Lad det være”. Ikke samtidig selvfølgelig. Men jeg deler tingene sådan op. Eller prøver i alle tilfælde. Det gad jeg egentlig godt fortælle jer noget mere om.
 7. Jeg spiser alt. Undtagen nyrer. Det har jeg lært på den hårde måde i Frankrig engang.
 8. Lige dele ekstrovert og introvert passer ret godt på mig, hvilket er en sær kombi at skulle tilgodese. Det har taget mig ret lang tid at finde ud af, at jeg har godt af og brug for at lade op i mit eget selskab.
 9. Der var en gang hvor jeg syntes at gulvtæpper og kaktusser var grimme. Det var så dengang…
 10. Den mest skræmmende tanke ift. at få børn (nej, er ikke gravid, lover at fortælle hvis jeg er) er for mig, hvis de bliver mobbet. Eller endnu værre: Er dem der mobber.

emy2

(Visited 6.019 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

47 Kommentarer

 1. Uhhh den sidste rammer!! Min dejlige 8 årige søn bliver lige nu mobbet af en dreng der er startet i klassen, det giver ham mavepine og han har mistet sin store glæde for skolen! Det har “kun” stået på i en uge og jeg kontakter skole og lærere dagligt i håb om at det kan stoppes hurtigst muligt! Han er desværre en lidt stille dreng når det kommer til at sige fra, men han er heldigvis meget vellidt i klassen, så han har gode venner han kan hygge sig med.
  Men puhhh hvor er det hårdt at tvinge et grædende barn i skole, øv!!

  1. Åh, Gitte… Det gør helt ondt langt ned i maven at høre;-( Jeg har selv to børn på 10 og 5 år, og kan så godt sætte mig ind i, hvor svært det må være – både for din søn og for dig.

   Det gør det helt rigtige ved at være insisterende over for skolen. Det skal stoppes lige fra starten. Ét af, at der skal slippes kanter og findes pladser, sår et nyt barn kommer ind i en klasse. Men det skal stoppes, før det udvikler sig til faste mønste og roller. Din søn skal ikke indpasse sig ved at affinde sig med at blive mindregjort.

   Løser det sig ikke, skal I tænke over, om en anden skole kan være bedre for ham. Jeg ved godt, at det ikke burde være ham, der skal flytte sig. Men hvis alternativet er at blive trynet, kan det være en løsning.

   Der er altid en løsning – tro på det, Gitte. Og giv din dejlige dreng en ekstra krammer. Og en til dig selv – du lyder som en mega god og omsorgsfuld mor – det er lige, hvad han har allermest brug for, ik’ ;-)

  2. Kæmpe kram til jer begge. Og til dig Susanne! Håber virkelig på en god og snarlig løsning for jer Gitte <3 <3 <3

 2. Nummer 4 kan jeg så godt relatere til! Jeg bliver helt hysterisk hvis jeg taber ting, spilder ting eller hvis noget koger over på komfuret. Det sker hele tiden i øjeblikket fordi jeg har speciale-hjerne og er super distræt. Og så gad jeg i øvrigt vildt godt at høre mere om nummer 6, det lyder spændende! :)

  1. Haha… ja men man burde bare trække vejret og tage det roligt (og tørre op) ikke? Dumt at græde eller endnu værre blive hysterisk over spildt mælk ;) Kram til dig og specialehjernen

 3. Det der med introvert kontra ekstrovert -det har jeg det altså lidt stramt med må jeg indrømme! Det har været meget oppe de sidste par år, at diskutere og sætte i bås -men helt ærligt. Har vi ikke alle brug for lidt ro for os selv ind i mellem -det er altså ikke lig med at være introvert, efter min mening.. det er som om det udelukkende defineres efter om man får energi af at være alene eller sammen med andre, og jeg tror virkelig på, at vi alle har dage hvor det ene virker sådan på os, frem for det andet..

  1. Er definitionen på ekstrovert/introvert ikke netop at man får sin energi ved hhv. at være social/at være alene? Det er sådan, jeg forstår det, og begreberne er selvfølgelig udtryk for nogle ekstremer – så jeg giver dig ret i, at de fleste nok har det som Emily og er en god blanding :)

   1. Sådan forstår jeg det også Nanna. Men kan sagtens følge dig Louise, det var nu heller ikke så meget for at snakke om introvert/ekstrovert, som for at fortælle at det var lidt af en aha-oplevelse for mig, hvor meget jeg (især her i løbet af de seneste år) har brug for og godt af alenetid. Da jeg var yngre var jeg nærmest bange for netop det. Nu craver jeg det :) Kram E

 4. Meget spændende livsfilosofi – den vil jeg gerne høre mere om! I det hele taget et hyggeligt indlæg :) Og så kan jeg ikke lade være med at bide mærke i, at du på billedet står foran hvad der ligner et kæmpe motel i Tyskland, som jeg har boet på et utal af gange på vej/til fra familieferie i syden. Det kan selvfølgelig være alle mulige andre moteller, men nøj, det ligner det i Kirchheim og bringer bardomsminder frem om nætter i Familienzimmer og kæmpe morgensmadsbuffet i Restaurant Winter ;)

  1. Det skal du få lov til og dejligt at høre :)

   Og jo det er lige akkurat i Kirchheim godt set! Klem Emily

 5. Hej Emily
  Sjovt indlæg :) hader også nyrer i øvrigt.
  Bare lige en tanke, jeg har tænkt på, ja undskyld, at jeg egentlig blander mig. Men måske skulle du overveje at skifte det billede, der er til højre, hvor du beskriver hvem du er, ind i mellem, så det evt. passer til årstiden, og også gir bloggen et “nyt” look, hvis det skifter udseende ind I mellem. Også da du tager så mange fine billeder af dig selv, eller det er nok nogle andre der tager dem!
  Mange hilsener fra en trofast læser

  1. Hej Chi, helt ok du blander dig og det vil jeg overveje :) Det der er nu er dog ret nyt (fra midt på sommeren i år) så det får lov at blive lidt endnu, men måske det er en god idé at skifte det en gang i starten af det nye år. Klem Emily

 6. ❤ vil mene at man enten er intovert eller ekstrovert men alle kan have behov for at lade op alene for at have energi til hverdagens travle agend.

  Frankrig (Provence) er virkelig også mit drømmeland.

  Dejlig dag. ❤

 7. Haha, har det på præcis samme måde som dig mht. alle kartoffel-snacks! Jeg kan simpelthen ikke bære tanken om, at skulle smide ovnkartofler ud, hvis der er nogen til overs, efter vi har spist. Så hellere lige klemme de sidste ned, selvom jeg er mere end mæt!

 8. Hvor er jeg bare enig i 1, 4 og 10! Knap så meget 4’eren når klokken er lidt over 5 og man spiser noget ulækkert på vej hjem fra byen, men dagen efter er det øv at finde ud af, at der er ketchup over alt :D

 9. Hello fellow ambivert og pomfrit/chipselsker :D <3

  Jeg elsker søde sager (og nyder dem hver dag), men har en helt naturlig stopklods og ville fx aldrig kunne kværne en hel eller en halv plade chokolade på én gang. Når det kommer til det salte køkken er det imidlertid en helt anden sag…Oh Lord!

  Hører meget gerne mere om dine to arbejdsmantraer.

  Kram herfra

  1. Jeg praktiserer også slikskab og store chokoladelagre herhjemme, men jeg kan ikke have en pose chips indenfor døren ;)

 10. Kan følge dig ret godt i mange af punkterne, og især i pkt. 8. Jeg og en veninde, der også er enebarn, er enige om, at det er en enebarns-klassiker, at have brug for at slappe af og hygge sig i sit eget selskab ind imellem :-)

  1. Njaa, jeg har 3 søstre og har også et behov for at lade op i eget selskab engang imellem ?

 11. Åhh, sikke en dejlig liste. Og fedt med drømme.

  Angående det med ekstrovert/introvert, så har det også plaget mig længe. Jeg fortalte engang en meget klog kvinde at jeg var sikkert introvert og hun grinede og mente at jeg var så udadvendt at det kunne ikke passe. Men DET passer til gengæld på mig: jeg lader op i mit eget selvskab (introvert), men jeg har gode sociale evner, har nemt ved samtale og er sjældent generet (udadvendt). Denne indsigt har lært mig at nyde mine sociale relationer til det yderste i mindre portioner og så prioritere benhårdt på alenetid. Det kan dog med fordel gøres med hest eller hund (de taler ikke så meget), men det tænker jeg du kender alt til <3

  1. Det er lige akkurat sådan jeg har det Mette. Har bare altid fået at vide at jeg var så udadvendt og omgivet mig med mennesker altid, at det var lidt af en aha-oplevelse at finde ud af at jeg har virkelig godt af og tilmed brug for også bare at være mig selv (og ja, gerne inkl hund). Knus E

 12. Hej Emily

  En blog med en uddybning af punkt nummer 6 ville være interessant :)

  Ville også være skønt med noget mere bryllups inspiration (skal giftes til august så tager imod al inspiration med kyshånd).

  //Maria

  1. Modtaget. Er dog ikke selv kommet så meget længere med bryllupssituationen, siden jeg skrev om det sidst, men lover at fortælle mere når/hvis der er nyt :) Kram Emily

 13. I øvrigt kan jeg anbefale bogen “Quiet” til dig og bloggens læsere, der belyser emnet om introverte vs ekstroverte mennesker.

  //Maria

 14. Vil meget gerne læse mere om det med mantraerne. Lyder rigtig interessant.

  Og hvor kan jeg genkende den der med at gå tidligt i seng. Elsker det!

 15. Hej Emily

  Tak for en god blog, som jeg trofast følger :)

  Det kunne være spændende at høre mere om dine tanker om “gør noget ved det” eller “lad det være”. Det lyder som noget, jeg godt kunne tage lidt ved lære af i stedet for at beholde tanker og beslutninger i et ængsteligt ingenmandsland. Så send endelig lidt inspiration ud!

  bh Anne

 16. Hvor er det nogle fine ting at dele :) Og sjovt nok, så lyder det til, at vi har flere ting til fælles: Både det med børn, blandingen af introvert og ekstrovert og de to mantraer. Ift. mantraerne, går jeg nok nærmere efter noget a la sindsro-bønnen, som Anonyme Alkoholikere (ikke, at jeg har været der) særligt har taget til sig. Den starter sådan:
  “Gud giv mig sindsro til at acceptere de ting, jeg ikke kan ændre, mod til at ændre de ting, jeg kan,
  og visdom til at se forskellen”
  Om det er Gud eller noget andet er ikke det vigtigste her, men netop det med at gøre noget ved ting, man kan – og vil – ændre, og lade det andet ligge. Som lige nu, hvor jeg er alene i Indien med en telefon, der er gået i stykker. Det er træls, men dog også bare et first-world-problem, og samtidig kan jeg ikke få den til at virke i stedet. Til gengæld kan jeg spørge om hjælp. :)

 17. Så fint et indlæg – jeg kan virkelig relatere til punktet om at være lige dele introvert og ekstrovert.

  Har et lidt underligt spørgsmål – afledt af din kommentar om børn.
  Har din kommende og dig overvejet at blive testet i forhold til hvordan jeres fertilitet ser ud? Altså hvis I tænker, at I skal have børn på et eller andet tidspunkt?
  Spørger kun fordi jeg synes, at det burde være mere fremme at det er en mulighed – særligt hvis man som mange gerne vil vente med at få børn til man er i 30’erne.
  Hvis man nu kunne finde ud af, at man har lidt tid at løbe på, tror jeg at det i sær for den kvindelig part kunne give lidt ro i forhold til det at få børn, selvom man har rundet de 30.

  Min mand og jeg, begge fit og sunde havde faktisk prøvet i 2,5 år inden, at der var held i sprøjten. Jeg bliver først 30 til næste år. Det var ikke fordi, at vi havde et brændende ønske om at få børn (og jeg har det stadig ikke sådan), men tænkte at det jo kunne tage lang tid. Vi havde tilmed påbegyndt den indledende fertilitetsbehandling og manglede kun den sidste henvisning inden at det skete af sig selv.
  Jeg synes det er helt okay at vente – man skal først gøre det, når man er klar til det. Jeg synes bare at debatten omkring, at man kan blive testet og få en status på ens fertilitet mangler. Særligt hvis det viser sig, at man har svært ved det.

  God weekend, når du kommer dertil.

  1. Det må snart blive normalt, at man fryser sine æg ned. Så bliver ens æg aldrig ældre end på det tidspunkt, de bliver taget ud. Det giver en helt anden ro og så har det ikke stor betydning, om man venter til slut 30.

   Jeg kæmpede, så det er helt sikkert noget, jeg ville anbefale alle kvinder.

 18. Jeg vil i hvert fald vildt gerne høre mere om dine mantraer :) det er noget jeg også selv arbejder med (mest det med at lad det være – eller at sige pyt)

 19. Wow! Tak for al dejlig respons til indlægget. Glæder mig til at læse ordentligt igennem og svare i morgen <3 Mange kram til jer søde, søde piger!