Om underlige kælenavne

desenio5

I er flere, der har spurgt og jeg kan godt forstå, hvis den pusseløjerlige tekst i vores lightbox over sengen, samt vores rejsehashtag #tucanandmeatontour, gør jer nysgerrige. Og sikkert samtidig får jer til at tænke, at vi er lidt tossede.

Og nej, det er ikke dagens menu ;)

Det med tosserierne kan vi nok ikke løbe fra og jeg ville virkelig, virkelig ønske, at jeg kunne huske hvorfor det var, min kæreste begyndte at kalde mig Tukanen. Det kan han desværre heller ikke, men navnet har altså hængt ved. Og den hurtige (og kække) forklaring fra hans side er nu, at det er fordi jeg er næbbet og farverig…

Så ja, som en del af jer allerede havde gættet, er det vores kælenavne til hinanden. Min kæreste er blevet kaldt Skinke og Kødnumse længe før vi mødte hinanden. Vist nok fordi han er sådan en lidt tæt, kompakt og kødfuld/muskuløs type.

desenio4

De kælenavne har jeg adopteret, men der gik nu ikke lang tid før det blev forkortet til Kød. Catchy og mundret.

Måske lidt for mundret, for tager mig selv i at råbe det halvvejs gennem supermarkeder eller når vi er ude. Tænker slet ikke over det længere. Det er bare det han hedder for mig. Når andre ville sige skat siger jeg Kød… Og folk kigger lige underligt hver gang.

Og ja, vi har stavet tukan forkert på engelsk. Bare for at gøre det hele endnu mere forvirrende og pudsigt. Men vi har snart tagget så mange billeder på instagram med det, at det ville være synd og skam at ændre til toucan nu.

Hvad med jer? Har I nogle tossede kælenavne eller kalder I jeres kæreste noget skægt?

(Visited 9.619 times, 7 visits today)

Skriv en kommentar

36 Kommentarer

 1. Haha, hvor er det bare sjovt og hyggeligt! Og så har det jo også en cool klang til sådan et hashtag. Min kæreste og jeg kalder bare hinanden ‘kæreste’, hvilket jeg virkelig også af og til har svært ved at huske ikke er helt normalt. Det startede ellers lidt som en hadeting, men i dag kalder jeg ham nærmest ikke andet ;)

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 2. Jeg elsker mærkelige kælenavne.. Kan ikke fordrage når folk råber skaaaaaat efter deres kærester.. men igen er det lidt mærkeligt at kalde dem deres rigtige navn! Min kæreste Stefan kalder jeg for Deban og han kalder mig for Bie (hedder Phie – udtalt Fie) lidt anderledes men folk kigger stadig når vi kalder hinanden det :)

 3. Har godt nok også undret mig lidt… ;-)
  Hos os hedder min kæreste “Trolde” og jeg hedder “Trøfle” (fordi jeg knuselsker alt med trøffel) :-)

 4. Min kæreste hedder Telefon i daglig tale, når jeg skal kalde på ham. Det råber jeg også gennem supermarkedet, og ja, folk tror jeg er mærkelig – men jeg tænker altså ikke over det…
  Jeg husker heller ikke hvordan kælenavnet endte med bare at blive Telefon, men det startede med en Nokia telefon…

 5. Det lyder simpelthen for skægt. Jeg bliver glad, hver gang jeg læser om jeres forhold, for det lyder virkelig til, at I er gode til at lege og have det sjovt sammen. :)

 6. Haha, jeg er heller ikke så meget til de der klassiske “kærestekaldenavne” men det kommer jo lidt når man lærer hinanden rigtigt at kende at man får et kælenavn. Men min kæreste kalder mig det mindre flatternede Prutterutte og han hedder Bananmund ;-)

 7. jeg har selv meget svært ved at kalde min kæreste kælenavne – ikke engang skat falder mig naturligt. Men han kalder mig både skat, sukke og gummi. Det sidste lidt mærkeligt. Men det er ligemeget, når det det bliver sagt med kærlighed :)

  At kalde ham for Kød er stærkt! Godt navn! :)

 8. Min kæreste og jeg kalder hinanden for “Prut”. Det begyndte, da min kæreste hørte min mor kalde mig det, og han syntes at det var så sjovt, at han tog det til sig. Det lyder enormt sødt, når man siger det på den der nuttede måde, men de få gange, andre har hørt os kalde hinanden det, så kan jeg mærke, hvor mærkeligt det er. Oveni det har vi helt vildt mange faste vendinger, vi altid bruger, som jeg virkelig elsker, fordi det faktisk er en måde at sige “jeg er helt vild med at være sammen med dig og faktisk også være din gode ven”, uden man behøver at sige det.

 9. Jeg kalder min kæreste for gammelfar. Det er noget han har med nogle gode venner, hvor der også er en mormor, mor og far. De kalder ham det ikke i daglig tale, men det gør jeg ret ofte. Der er også en aldersforskel mellem os, så det giver egentlig god mening. Men jeg kalder ham underlige ting hver dag. Bøf, prutbanen eller sådan noget… Han synes det er skørt og griner altid. Men vi kalder aldrig hinanden for ‘skat’ eller noget i den dur. Tror han har kaldt mig det 5-10 gange de sidste snart 6 år. Det er bare aldrig blevet naturligt for os, vi bruger altid hinandens navne.

 10. I starten af vores forhold (for 14-15 år siden) kaldte min mand mig for lille skid, nu er det bare noget så kedeligt som skat….

 11. Kælenavnene bruges normalt kun hjemme eller hvis andre ikke rigtigt kan høre det :-) men min kæreste kalder mig for Mulle eller Bulder og jeg kalder ham for Basse eller Lækkermås (og ja, den er ret lækker, måsen altså). Jeg ved ikke lige hvordan det startede og egentlig er jeg ikke helt så vild med den slags kælenavne, men de her er fine :-) Kh Maiken

 12. Hehe her bruger vi Pølsemix, Pølse og Mølle(fynsk for numse), bare for at nævne et par stykker, vores søn hedder alt fra Bøf til Prutkanon ?

 13. Haha hvor sjovt!

  Vi giver altid hinanden de samme kælenavne, jeg aner ikke hvorfor!

  I en lang periode kaldte vi hinanden gensidigt for “Bobby”.. så var det “Molly”, hvilket på det sidste er blevet udvidet til “Molly Eleanor”! (Udtaler alle vokaler)

  Det opstår ligesom bare og hænger ved.

  Det er pinligt at komme til at råbe i offentligheden ?

 14. Jeg kalder min kæreste for Pølle – til hans venners store amusement ;) jeg ved ikke hvorfor, men det har han næsten heddet ligesiden vi mødte hinanden, så det har bare hængt ved. Nogle gange bliver det til pøllerøv. Hmm. Jeg kan ikke gøre for det ;)

 15. Ej, jeg troede faktisk det var ment sådan lidt pladderromantisk “two can meet”. Hehe :) Men stærke kælenavne, jeg er fan.

 16. Har kaldt min mand for musse/mussi virkelig længe og jeg hedder Tøffe – og vores søn kaldes Bøf.

 17. Jeg er stor slem til kælenavne. Jeg har oplevet at folk sommetider synes det er for meget, hvilket jeg slet ikke forstår – det er jo kærlighed.
  Min mand hedder Martin, og hvad er mere nærliggende end at kalde ham martyr. Forkortet: tyr. ?

 18. Haha, det er da både sødt og sjovt! Elsker det at du kan tage dig i at råbe det igennem supermarkedet, det ville være så sjovt at overhøre :)

 19. Haha, og jeg som troede min kæreste og jeg havde nogle finuerlige, anderledes kælenavne! :D
  Min kæreste kalder mig stort set altid for Buller – det kommer sig af, at jeg åbenbart på et tidspunkt buldrede lidt rundt og ikke kunne sidde stille – og så har det hængt ved. Nogle gange forlænges det til noget så besynderligt som Buller-bandutson (haha, jeg ved virkelig ikke hvordan man skal stave det!) Men jeg synes virkelig sådan nogle kælenavne er det bedste og sjoveste og jeg bliver helt glad indeni, når jeg lægger mærke til, at han kalder mig det. Jeg synes skat er så kedeligt og trivielt, at jeg nærmest hellere vil kaldes ved mit eget navn hvis det endelig skulle være :-) Jeg kalder ham mest for Mille, eller Millen, det er opstået fordi han hedder Emil og jeg hørte hans mor kalde ham ‘Mille’ i en hurtig vending og jeg synes simpelthen det lyder så sødt. I og med at det også er et rigtigt pigenavn, så vender folk sig noglegange virkelig underligt efter os, hvis jeg f.eks. kalder på ham når vi er ude og handle – hans venner driller ham vidst også lidt med det, men han er ligeglad, så jeg tror også han ser det som noget rigtig kærligt og rart når jeg kalder ham det :-))

  1. Du er ikke den eneste Buller i verden – det kalder min mand nemlig også mig :-) Jeg kalder til gengæld ham for gøj, da en gøj for mig en sådan en sød én.
   Min mand kalder mig dog også Muller, mullergøj og chokoladefrø. Der er ikke nogle logiske forklaringer herpå :-)

 20. Fedt fedt fedt at I også deler jeres kælenavne og tak for at I får mig til at føle mig lidt mindre mærkelig og skør <3 Kram til jer søde piger!

 21. I disse SKAM tider vil jeg lige påpege at KØD(D) – godt nok med 2 “D’er”, betyder fjols (subst) eller pjat/løgn/tage pis på (verb.) ??? så hvis vi er nogle nordmænd der fniser når du råber KØD efter din kæreste…så er det bare derfor ?

  På et tidspunkt havde min lokale netto en plakat med teksten “Nu er der mere kød i Netto” hængende. Både min søster og jeg syntes det var både sjovt og lidt underligt at Netto åbenbart reklamerede med at de var ude efter at tage mere pis på os ?

  1. Haha… Du kan også tro at vi griner over det hver gang der bliver sagt ‘kødder du?’ i SKAM :)

 22. Min kæreste har kaldt mig for Tofle, så længe jeg kan huske. Det startede vidst som kartoffel, men er kortet siden. Jeg kalder ham Tossos, men jeg husker virkelig ikke, hvordan det startede.

 23. Jeg kalder min mand prut, og det er noget så simpelthen som, at han slog den største skid på vores første date – det har så bare hængt ved. Det fik jeg også på elegant vis flettet ind i min tale til ham til vores bryllup.
  Han kalder mig Simba – og må indrømme at jeg elsker det! Han synes, at jeg er umulig, vild, fjollet, stædig og eventyrlysten som en lille løveunge. Jeg kan godt lide, at han omfavner min “umulighed” på den måde!

 24. Jeg bliver kaldt tut og bølle eller i sammenhæng bølle tut. Det er også en del af et pjatteri og ja fordi jeg er lidt en lille bølle som laver fis og ballade med ham den søde

 25. Trunte & Mandsling – var MEGET tæt på, at lave det som bryllupshashtag, men resten af verden rynker lidt på næsen når man siger “trunte” :)

 26. Jeg har ikke børn, men min kæreste og jeg har rigtig mange skøre navne, vi kalder hinanden. Ronnie og Lonnie fx., hvor han er Lonnie og jeg er Ronnie. Det giver ingen mening og er super indforstået humor. Og så mus i alle afskygninger… mus, mussi, musling. Eller Musselonnie. Andre kigger underligt, men vi har gjort det næsten fra dag 1 ? På min mors side af familien har man også altid brugt kælenavne, mest forkortelser. Jeg hedder derfor Mia og ikke Maria, når jeg besøger min mormor. Jeg synes det er vildt hyggeligt ☺️☺️