Torsdagstaknemmelig

Jeg prøver at starte eller slutte hver dag med at tænke på noget, jeg er taknemmelig over. Stort som småt. I perioder glemmer jeg det og måske det lyder tumpet og lidt new age-agtigt, men jeg synes altså det er en rar, lille øvelse. Især i disse sammenligningstider.

For det er alt andet lige bedre at fokusere på det man har at være glad over, i stedet for at gå og bruge sit krudt på at stresse over, hvad man ikke har.

Måske mennesker altid har gjort det med at sammenligne. Sikkert. Men det er unægteligt blevet nemmere at falde i fælden, når det nu er så nemt at få et kig ind i (dele!) af andres liv.

Så udover at være torsdagstaknemmelig, så kommer her også et lille torsdagstip: Se sociale medier for hvad de er. Et lille udsnit af en anden persons liv. Brug dem til at blive inspireret og glæd dig over alt det pæne og fine i verden. Ikke som målestok.

Og endnu vigtigere; tænk over det, DU har og er taknemmelig over. For på en eller anden fin måde er der ikke rigtigt plads til begge dele. Altså at glædes og sammenligne.

I dag (og de fleste dage ;)) er jeg taknemmelig over min kæreste. Som er verdens sjoveste og skøreste og som får mig til at grine stort hver dag. Flere gange.

Jeg er også taknemmelig over den kop kaffe, jeg drikker mens jeg skriver dette.

Hvad er I taknemmelige for?

 

(Visited 5.957 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

27 Kommentarer

 1. Den her post er godt nok timet! Har lige sat mig efter at en stak flyttekasser overfaldt mig, mens jeg kom gående med favnen fuld af vasketøj – med stor gravid mave og masser af hormoner resulterede det i dårlig balance og en sur besked til min mand. Men! Flyttekasserne står der jo netop fordi jeg er gravid og vi har købt det dejligste hus vi skal flytte til om en måned! Så jeg skyndte mig at sende en undskyldning til min mand. Og tænke at jeg er taknemmelig for min mand og vores baby i min mave :) Tusind tak for reminder! :)

 2. Jeg er taknemmelig for:

  At jeg trækker vejret
  At jeg er sund og rask
  At jeg er gravid
  Min datter
  Min kæreste
  Min store familie
  Mine veninder
  Mit arbejde
  Mit hus og min have
  Alle de rejser, jeg har været på
  At jeg bor i Danmark

 3. I dag er jeg taknemmelig for, at jeg havde god tid til at spise skøn morgenmad! En lille ting, der betyder alverdens for mig :)

 4. Jeg er taknemmlig for, at jeg lige er flyttet til Sverige for at læse på universitetet, for at jeg lige nu spiser en romkugle (endda inden 12) uden at have dårlig samvittighed, at jeg har fået besked om, at jeg får SU igen fra februar, og et af mine veninder lige har meldt sin ankomst heroppe i starten af marts :)

 5. Dejligt indlæg! Jeg siger minimum 3 ting, jeg er taknemmelig for, inden jeg falder i søvn. Ok, nogle gange glemmer jeg det også hehe. Men jeg tror virkelig, det er med til at gøre en til et gladere menneske, som sætter pris på de små ting.

  – Jeg er taknemmelig for mine skønne forældre, som støtter mig i alt hvad jeg gør.
  – Jeg er taknemmelig for, at jeg har mulighed for at bo i min yndlingsby Århus.
  – Og så er jeg taknemmelig for min blog

  Rigtig god dag :-)

 6. Appelsiner i januar! De er SÅ lækre og søde og saftige ?
  Mit specialeemne. Nåede at finde en kanon artikel inden afgang til job og jeg glæder mig til at dykke mere ned i den i morgen.
  Soloaften: Min kæreste er til møde til sent i aften, og det skal udnyttes; lækker salat med hjem efter job, u-turn i flimmerkassen og masser af korssting. Haha! Der er gået mormor i den ?
  At solen skinner! Det er en lige stor glæde hver gang det sker her i januar. Kom bare, sol! Vi er klaaar ?

 7. Min kæreste. Min familie. Mine veninder. Vores lejlighed (min kærestes og min). Mit helbred. Mit job. KAFFE.

  I dag vågnede jeg op og havde det lidt “øv”. Så tænkte jeg på, hvor taknemmelig jeg var.

  Og så skrev jeg til mine nærmeste, at de måtte have en fantastisk dag – og at jeg elsker dem <3

 8. Meget relevant indlæg. Jeg er KÆMPE fortaler for, at man husker sig selv på, hvor meget man har at være taknemmelig over. Især fordi jeg har måtte slutte et venskab fordi sammenligningsgamet blev giftigt, og der ikke længere var den der følelse af, at vi var gode for hinanden. Så så langt kan det altså køre ud, hvis man ikke lige stopper op og husker sig selv på, at når alt kommer til alt, så ville man alligevel helst stå lige hvor man gør, i det liv man har skabt. Selvom jeg har altid har været god til ikke er sammenligne mig, er det blevet så utroligt vigtigt for mig at huske på det, som jeg er taknemmelig for, især når man har taget en så stor og hård beslutning som at slutte et venskab.

 9. Jeg er utroligt taknemmelig for at ha fået så meget hjælp af behandlingssteder, mentor og folk omkring mig, at jeg lever med min angst på en minimum lige pt ? Jeg er taknemmelig for min kæreste, som bare er der, og som altid vil være der ?

 10. En virkelig sød ide.
  Min ekskæreste og jeg plejede at ligge i sengen om aftenen og hver nævne tre gode ting fra dagen, det behøvede ikke involvere den anden, men det gjorde det selvfølgelig tit:)
  Det var en rigtig dejlig måde at slutte dagen og sige godnat til hinanden.

  Som svar på dit spørgsmål; jeg er virkelig taknemmelig for menneskerne i mit liv og den enorme glæde de så uforpligtende giver mig :)

 11. Åha, jeg synes ikke der er noget spor new-age over taknemmelighed. Jeg synes faktisk det er et menneskeligt træk (eller handling), der er fuldstændigt undervurderet i vores verden af mere-mere-mere.

  Jeg er taknemmelig over, at min søn fulgte mig til døren i skolen i dag og sendte mig et fingerkys med på min vej.
  Jeg er taknemmelig over, at min islænder travede med mig i går. Det tog kun 4 år ;-)
  Jeg er taknemmelig over, at jeg bor i et trygt hjem med en stabil økonomi.

  Blandt mange andre ting <3

 12. Sikke en dejlig idé, og lige hvad jeg trænger til i dag!

  Jeg er taknemmelig over at have et job, hvor jeg får lov til at se det værste af Danmark, men heldigvis også det bedste. Jeg er taknemmelig over, at jeg er født med så stærkt et filter, at alt det værste (næsten) ikke får lov at trænge ind. Jeg er taknemmelig over at leve et liv, som udfordrer mig, men ikke over evne som så mange andre. Og så er jeg dybt taknemmelig over, at have miniferie, og at solen så småt kæmper sig igennem skydækket :)

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 13. Som noget nyt juleaften 2016 tog vi en runde om bordet, hvor vi alle nævnte et par ting, som vi er taknemmelige over. Det endte i den hel store tudetur (glædestårer!), hvilket formentlig var et meget klart bevis på, at vi simpelthen er for dårlige til at vise vores taknemmelighed til hverdag og udtrykke, hvor meget vi sætter pris på hinanden! Du har således helt ret i, at det er virkelig vigtigt at fokusere på taknemmelighed i hverdagen – også overfor de helt små ting. F.eks. dit indlæg, som jeg nød at læse ;-)

 14. Jeg er i skrivende stund ovenud lykkelig og taknemlig for min kæreste folkeskoleveninde, der er den bedste at have, når jeg for en stund er langt væk hjemmefra. Hun opdaterer mig på småt og stort og får mig til at føle, at kilometrerne mellem os ikke er så mange alligevel. Hun er simplethen ganske uundværlig!

 15. Du har så ret!! og det er så vigtigt at sætte pris på de små og store ting i livet!! man kan hurtigt glemme det og bare fokusere på det dårlige, jeg kom hjem i dag og er helt træt pga mit arbejde og var godt negativ i tankerne, men dine ord har nu fået mig til at huske hvad der er vigtigt! tak
  jeg er taknemlig for min mand, min søn , vores helbred , mine forældre at de har det godt og mine venner. også har jeg lige nydt en kom vintage kaffe fra Nespresso som du anbefalede forleden dag og chokolade! tak

 16. Dejligt og smukt indlæg, med et virkelig vigtigt budskab. Jeg hopper ofte i fælden, og sammenligner mit eget liv med andres, og så kan jeg godt blive lidt ked af det. Men jeg har det egentlig rigtig godt!
  Så i dag er jeg taknemmelig over, at jeg fik overstået min eksamen i går.
  At der var en som tog sig af vasketøjet i dag.
  At jeg har en lille miniferie, inden næste kapitel på studiet er klar til at åbnes.
  Taknemmelig for nogle af de fine mennesker jeg omgiver mig med, og ikke mindst at min kæreste holder mig ud, selvom det til tider ikke altid er helt nemt ;)

  // http://www.jannifromtheblog.dk

 17. Dejligt indlæg, Emily. :)
  Jeg er taknemmelig for de blomster, der står på mit skrivebord og fortæller mig, at jeg snart skal begynde i nyt arbejde et sted, hvor jeg drømmer om at være.
  Jeg er taknemmelig for, at selvom mit dankort var blevet misbrugt over nettet for en uge siden, så sørger det danske banksystem for, at jeg ikke skal betale en krone.
  Jeg er taknemmelig for, at jeg bor både dejligt og billigt.
  Jeg er dybt taknemmelig for mine venner og familie. Altid.

  Dejlig øvelse, som jeg sagtens kan skrive videre på. Jeg øver mig i taknemmelighed hver dag, for det gør bare verden til et pænere sted. Bare det, at jeg automatisk blev positiv over at få at vide, at mit dankort var spærret, fordi det trods dumme tyve betyder, at vi har så stor sikkerhed i Danmark, det fortæller mig, at det går den rigtige vej med at øve mig. :)

 18. Jeg er taknemmelig for (nye) træningsformer, brunch med en god veninde i dag, solskin og at bo sammen med min dejlige kæreste :-)

 19. I dag er jeg taknemmelig over sjov og sød kommentar fra elev – og over, at min søn har fået skoldkopper lige netop i dag, præcist en uge inden vi skal rejse (så er de forhåbentlig væk igen inden vi rammer varmen) :-)

 20. Kære Emily,
  Hvor ellers end ikke på din blog, skulle man blive mindet om sådan en lille, men væsentlig ting. Tak for du minder os om det :-)
  Jeg er taknemmelig for:
  at min datter har fundet sig en sød kæreste…
  at min søn er faldet godt til og har fundet drømmejobbet i København
  at min mand, stadig 12 år efter, fortæller mig at han har fundet verdens dejligste kvinde, som han glæder sig til at blive gammel sammen med…
  at dagene bliver længere og lysere…
  at jeg bor i Danmark
  at vi alle er sunde og raske…

 21. Dejligt indlæg! Jeg prøver også at gøre det, i ny og næ. Vil prøve at gøre det til en rutine hver dag.

  Jeg er taknemmelig over, at min kæreste er kommet hjem fra ferie og i dag sagde at han følte sig helt nyforelsket, samt en masse andre meget pæne ting!

  Jeg er taknemmelig over at jeg studerer på mit drømmestudie, som udfordrer mig, men stadig føles som en leg, hver eneste dag.

  Jeg er taknemmelig over, at jeg har nogle gode veninder og en dejlig familie, som husker at jeg findes, selvom jeg er flyttet væk for at studere.