Magic Monday

Ok, overskriften er nok lige at skyde over målet, for ligefrem at kalde denne mandag (hvor min cykellås kontinuerligt satte ud og frøs fast, hrmpf!) for magisk er nok at se glasset mere fuldt end det er.

Men overskrifter må der til og min cykeltur hjem fra kontoret (hvor billederne er fra) var faktisk så tæt på magi, som man nu engang kan komme på sådan en ellers helt regulær mandag i januar.

Himmelen stod i (pink) flammer, fuglene pippede og varslede at det nok skal blive forår igen og da jeg lige havde været til et møde tæt ved Skuespilhuset, kørte jeg ad Inderhavnsbroen (de kunne godt have givet den et kønnere navn hva’?) hjem og kom derved over Christianshavn, hvor jeg ikke bare kørte forbi mit gamle gymnasium, men tilmed kørte forbi (og hilste på) en gammel gymnasiekammerat, som jeg ikke havde set længe. For derefter at passere og vinke til min venindes forældre på Christianshavns Torv. Og afslutningsvis tage et smut forbi min yndlingshelsekostforretning i Torvegade.

De måske undseelige, men rare begivenheder tilsammen gjorde, at jeg blev ramt af sådan en landsbyfornemmelse. At det ikke bare er stederne, men også de mennesker der går på gaden, som jeg kender. Hvilken altså føles ganske særligt og er højt skattet, når man er vokset op i storbyens anonymitet.

Se det var vaskeægte mandagsmagi.

Og ja, den umanerligt pæne solnedgang gjorde nok også sit.

Og min glade taske :)

(Visited 3.033 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

 1. Skønt indlæg! Jeg beundrer virkelig, hvor god du er til at sætte pris på de små ting i hverdagen. Jeg tænkte lige på, hvor er dit fine bælte mon er fra? :)

  1. Tak Anne <3 Det er fra Anine Bing og er også mit yndlingsbælte, har det næsten på hver dag. Klem Emily

 2. Åh, den følelse kender jeg godt. Jeg bor i Aarhus, hvor jeg også er født og opvokset (sådan da). Aarhus går faktisk under navnet ‘Verdens mindste storby’, fordi det vitterlig er den følelse man har, når man bevæger sig gennem byen. Stor nok til at der er plads til store armbevægelser og høje ambitioner, og lille nok til at der er nærvær og intimitet bl.a. med venner og bekendte man jævnligt møder på gaderne, eller når man besøger de små hyggelige kaffebarer og butikker, som altid er på fornavn med stamkunderne, og nærmest har lavet ens kaffe før man træder ind, fordi de kender ens kaffevaner så godt. Helt enig Emily, det er nemlig ren magi <3

  1. Åh sikke hyggelige Aarhus-historier. Det er altså også bare sådan en dejlig by <3 Kram E

 3. Selvom det langt fra kan sammenlignes føler jeg at du beskriver den følelse jeg har hver fredag, når jeg kører fra mit gymnasium. Vi er et lille gymnasium med kun 600 elever, hvor man kender de fleste, men alligevel er der også mange man aldrig har set eller kun kort spottet på gangene. Men hver fredag når alle har fri, er det en helt speciel stemning. Når bilen triller ud fra parkeringspladsen støder man på folk på gåben, cykel og i bil, og alle vinker og smiler til hinanden, og det føles så magisk. Pludselig forsvinder alle de små ting, der har plaget en i løbet af ugen, som lange skoledage, stressende afleveringer og andet. :-)

  Så forstår udmærket hvad du mener, selvom den magiske følelse er svær at sætte ordenligt ord på.

  1. Tror det er helt samme fornemmelse Laura, er helt med på hvad du mener og ja, det er nemlig svært at sætte ord på, men det er bare der hvor mavefornemmelsen er helt rigtig og man føler man hører til. Kram Emily

 4. Himlen over København var fantastisk i går! Jeg håber, at ingen gik glib af det stykke mandagsmagi. Jeg er på kig efter et bælte i stil med det, der kommer til syne på det midterste billede. Hvor er det fra? På forhånd tak og hav en dejlig tirsdag :)

   1. Mange tak for svar! Og selvfølgelig er det fra Anine Bing. Ingen laver rå accessories som hende :)