Fredagscocktail: Sidecar

Glædelig fredag!

Venner, jeg ved ikke helt om jeg skal være himmelråbende happy eller om jeg skal være nedtrykt over det her. For der er sket det, at jeg har fundet min cocktail-soulmate. Slet og ret. Hverken mere eller mindre. Men det er også en hel del endda.

Det føles jo dejligt sådan at komme i drinks-Nirvana, men omvendt føler jeg mig også lidt snydt. Det er trods alt ved at være et par år siden, at jeg pr. dansk lov måtte nyde alkohol. Ude som hjemme. Således kunne jeg have brygget Sidecars på hjemmebane i snart 16 år og på bar i omtrent 14.

Og så opdager jeg først nu, hvor genial en cocktail det er. Tsk tsk…

Nå, men bedre sent end aldrig og om ikke andet halleluja for, at det trods alt er sket. Det er selvfølgelig takket være en af jer, der var så god at tippe mig om vidunderdrinken og skrev, at den nok var lige noget for mig.

Og det var den. Tak for tippet Mounia :)

SIDECAR
– pr. drink

5 cl cognac (den bedste du nænner)
2 cl Cointreau (udtales ko-ang-tro, ikke kong-trø ;))
2 cl friskpresset citronsaft
evt. sukker til glassets kant
1 strimmel citronskræl, øko

  • Sæt cocktailglasset i fryseren.
  • Kom cognac, Cointreau og citronsaft i en cocktailshaker sammen med masser (!) af isterninger og ryst grundigt.
  • Tag det afkølede glas ud, fugt kanten med citronsaft og dyp den i sukker.
  • Strain (si) cocktailen op i glasset og garnér med citronsal der lige ‘vrides’ over drinken (for at afgive dejlige æteriske olier) inden den dumpes i.
  • Skål og god weekend :)

(Visited 4.332 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer