Opskrift: Banana Bread

Jeg har drømt om banankage i snart umindelige tider (ok, et par uger) og i går var mine bananer endelig modne nok til at jeg kunne bage med dem. Det var også på tide.

Skulle man være så heldig, at have et par overmodne bananer, man ikke ved hvad man skal gøre af, så er svaret altså her. Jeg ved, at mange sikkert har det modsat, men for mig er brunplettede bananer guld og jeg har nærmest for mange steder at afsætte dem – det er nemlig når de er godt plettede, at de er sødest (og sundest mener nogen) og bedst til både smoothies, pandekager/vafler, bagning osv.

Men i går fik jeg altså endelig bagt banana bread (jvf. indlægget her) og jeg valgte netop at holde det lidt mere brødagtigt, sådan at jeg kan spise det til morgenmad og som snack de næste par dage med nogenlunde god samvittighed.

Således er det bagt med fuldkornsmel og med lidt honning i stedet for sukker, men egentlig er det primært bananerne, der står for sødmen.

Den smager virkeligt dejligt i skiver med peanutbutter, bananskiver, blåbær og chiafrø. Eller med smør og pålægschokolade.

BANANA BREAD
– et ‘brød’

75 g kokosolie eller smør, smeltet
1,25 dl honning (ahornsirup går også fint)
2 æg, gerne ved stuetemperatur
2 store bananer el. 2 1/2 mellemstore bananer, modne (jo mere jo bedre)
1 banan til ‘pynt’
1/2 dl mælk efter eget valg (jeg brugte mandelmælk), gerne ved stuetemperatur
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
1/2 tsk salt
evt. 1/2 tsk kanel
evt. 1/2 tsk kardemomme
4 dl fint/hvidt fuldkornshvedemel eller almindeligt hvedemel*

evt. 1,5 dl hakkede valnødder og/eller rosiner eller chokoladestykker… eller…

 • Sæt ovnen på 150 grader varmluft og smør en brødform på ca. 23×12 cm. Eller beklæd den med bagepapir.
 • Pisk honning og kokosolie (eller smør) grundigt sammen i en stor skål. Brug gerne en elpisker. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk grundigt til det er lyst og luftigt.
 • Pisk så de mosede bananer i og til sidst mælken.
 • Bland alle de tørre ingredienser, sigt dem evt. og vend dem forsigtigt i bananmassen med en stor ske eller dejskraber. Du skal kun røre til melet lige akkurat er blandet med. Lidt klumper (sikkert fra bananerne) er helt ok.
 • Hvis du skal have nødder/chokolade/tørret frugt i, så bland det forsigtigt i dejen, uden at røre for meget.
 • Hæld dejen i brødformen og skær ‘pyntebananen’ over på langs og læg den oven på kagen. Tryk den let ned i dejen, men ikke for meget. Kagen hæver nemlig.
 • Bag kagen midt i ovnen i ca. 50-60 minutter til den er gylden og du kan stikke et træspyd i den, uden at det kommer op med dej på.
 • Lad den køle af i formen i ca. 10 min. og tag den så ud og lad den køle af på en rist i 20 minutter inden den spises. Hvis du kan vente så længe :)

Min form var lidt for lang og derfor blev min kage ikke helt så høj, som det var meningen.

‘Brødet’ kan holde sig et par dage på køkkenbordet, i en lille uges tid i køleskabet og kan også fint fryses. Frys det evt. i skiver, så er der altid til en hyggelig morgenmad.

*Man kan også bruge almindeligt fuldkornshvedemel (det gjorde jeg) eller glutenfrit mel (Jyttemel eller lign.), men så hæver kagen/brødet ikke så meget og bliver lidt mere bastant, men er stadig lækkert. Helt op til en selv :)

(Visited 36.056 times, 28 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Det ser lækkert ud. Jeg kan så godt lide, når du deler opskrifter, det er så hyggeligt :)

 2. Tror jeg vil bage det her i eftermiddag til når børnene kommer fra skole. Den slags er også velegnet i “formiddags madpakken”.

  1. Så hyggeligt, håber det bliver en succes. Og ja, det kan jeg godt forestille mig :) Knus Emily

 3. Jeg bruger en kombi af loppefrøskaller, boghvedemel og evt mandelmel.
  Så er det både glutenfri og med et lidt højere proteinindhold .-) Og så chokoladestykker i… Bare fordi :-D

 4. Det ser mega godt ud! Tror du, det kan fryses, så man kan lave en ordentlig portion, nu man er i gang? ☺️

 5. Banana bread er det bedste! Og det er jo netop ikke rigtig kage.. ;) Kan man bruge fx havregryn som mel? Eller bliver det for groft? :)