Sous le soleil

Sous le soleil – under solen. Dér har jeg det bedst. Akkurat som Diogenes.

De fleste kender historien om den græske filosof og Aleksander den Store – hele verdens hersker på daværende tidspunkt. Hvis ikke, så gengiver jeg den gladeligt (og nogenlunde) her: Alexander den Store vil se fænomenet, filosoffen, som bor i en tønde. Han finder Diogenes på gaden, siddende foran tønden, stiller sig hen foran ham og siger, at han vil opfylde et hvilket som helst ønske, som Diogenes må have. Hertil svarer Diogenes de berømte ord, at så vil han gerne have, at kejseren flytter sig, så solen atter kan skinne på ham.

Easy as that. Hvad mere har man brug for? Det skulle lige være en tønde. Og så lidt solcreme.

Hmmm… og en tur til frisøren måske. #hestehår. Men det er en anden historie…

For nok er den godgørende, solen, og føles så nødvendig – især for en, på nuværende tidspunkt, yderst solhigende nordbo – men den er også en barsk makker.

Der kan give varige skader i huden, pigmentforandringer og fremskynde aldringsprocessen. Det gider jeg ikke, men jeg vil altså stadig nyde solen. Og være udenfor i det hele taget. Så jeg allierer mig med gode solcremer.

På ferie og om sommeren herhjemme har jeg altid faktor 50 i ansigtet og 30 på kroppen. Også på storbyferier hvor man er meget ude.

Det holder de pigmentpletter jeg erhvervede mig i starten af tyverne, hvor jeg var en solskurk, helt i skak. Det er jeg glad for. Og også at det beskytter mig mod nye.   Fregner er fint og dem får jeg stadig, men er glad for at ‘kakaooverskægget’ ikke længere hjemsøger mig.

På skiferie er det ligeledes faktor 50 i ansigtet og fordi vi havde så godt vejr sidste uge, så endte jeg også med at have solcreme på bryst, hals og arme. Vi kunne nemlig godte os over frokost i fuld sol og 20 grader langt de fleste dage. Ahhhh!

Jeg bruger Vichys Idéal Soleil-serie (kan fås på apoteket) og blev på den forgangne uges skiferie særligt glad for Skin Perfecting Velvety Cream SPH 50+ der ikke efterlader et hvidt skær eller et fedtet lag, men som trænger pænt ind og endda er ganske forskønnende.

I næste uge glæder jeg mig til at sætte Anti Sand SPF 30 fra samme linje på prøve, når turen går til Mallorca. Ikke at skulle ende som en solcreme-/sandpaneret, lille reje lyder næsten for godt til at være sandt. Stay tuned!

TIP: Tjek Vichys solguide her og bliv klogere på dit eget, personlige behov og god soladfærd :)

(Visited 2.457 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Solcreme er så vigtigt og også på ski!! Og husk at smør ny solcreme på næsen efter man har pudset næse ellers ender man med en Rudolf-næse, jeg taler af erfaring ;)

 2. Hvordan er det ift resten af skønhedsplejen og solcremen? Tager man solcreme på i stedet for dagcremen? før eller efter makeup? Og kan man skippe solcremen hvis blot man bruger en ansigtscreme med solfaktor – i så fald hvor høj en solfaktor? Mit spørgsmål kan måske lyde som om at jeg aldrig har brugt solcreme før – det har jeg kan jeg love, men jeg undre mig altså hvert år.
  Ooog de flotte solbriller, er de gennemsigtige? og hvorfra?
  Nu stopper alle mine spørgsmål – velkommen hjem fra skiferie og god tur til Mallorca :-)

  1. Hej Kathe, jeg har ret tør hud, så jeg tager solcremen ovenpå min sædvanlige dagcreme, men ellers så tager du den blot på i stedet for dagcreme. Hvis du har makeup på den dag (det har jeg eksempelvis ikke på skiferie eller på stranden), så er det solcreme først og så makeup :) Så dagcreme – solcreme – makeup :)
   Solbrillerne er gennemsigtige, men rosa og så med spejlglas. De er fra Les Specs og købt på Zalando. Helt ok og mange tak :) Kram E

  1. Hej Maria, en kombination af at være meget flittig med solcremen (faktor 50) og så bruge serum med c-vitamin og frugtsyre (det er to forskellige, se evt i nogle af mine indlæg med månedens skønhedsfavoritter) om natten især i vinterhalvåret :)
   Klem Emily

 3. Hej Emily. Kan du ikke lige fortælle hvad modellen på dine solbriller hedder. Når jeg kikker under le specs på zalando synes jeg at der er mange der ligner dem du har på: ) KH. Tanja