Fredagscocktail: La Tramuntana

Fredagscocktail på en lørdag? Jo det må gå an. Den skulle have været på i går selvfølgelig, men jeg var på et skægt shoot hele dagen og der blev slet og ret ikke tid til fredagscocktails hverken bogstaveligt talt eller i overført betydning, så den kommer bare i dag i stedet. Snydes skal ingen.

Det her er måske den bedste cocktail, jeg nogensinde har fået. I alle tilfælde den kønneste. Det var min mor, der havde tippet mig om den, da mine forældre tidligere på året også havde gæstet Castell son Claret, hvor jeg boede, da jeg var på Mallorca sidste uge.

Her havde de nydt en La Tramuntana inden maden og jeg gjorde dem kunsten efter. Den er så dejlig og særlig, både fordi den smager fantastisk men i særdeleshed også fordi den dufter så godt og ser yndig ud takket være hele ‘sammenplantningen’ ovenpå.

Det lykkedes mig (næsten) at få opskriften ud af bartenderen, så I (og jeg selv) også kan lave den derhjemme og ellers må I endelig smutte forbi baren på slottet og opleve ‘the real deal’, hvis I er på de kanter.

La Tramuntana
Drinken er en hyldest til bjergkæden af samme navn, der ligger nær Calvia på Mallorca.

Jeg fik ikke de eksakte mål af bartenderen, så de står altså for min egen regning. Prøv dig frem og smag til.

– pr. drink

5 cl El Palo*
2 cl friskpresset citronsaft
1-2 cl simple sirup lavet på vilde blomster**
ginger beer

Til pynt
1/2 lime ‘vendt på vrangen’
friske blomster
frisk mynte

  • Ryst Palo, citronsaft og sirup sammen i en shaker og hæld det i et et glas med is.
  • Top op med ginger beer efter smag.
  • Pynt drinken ved at ‘krænge’ en halv lime om, så den danner en lille skål. Læg altså siden med frugtkødet ned mod drinken og skallen (der nu er indersiden af ‘skålen’) være opad.
  • Fyld lime skallen med små blomster og frisk mynte, så drinken både er køn at se på samt dufter skønt, når man tager en tår. Lidt til alle sanser og næsten som at gå en tur i bjergene.

* En lokal likør fra Mallorca, kan erstattes med amaro, en bittersød italiensk likør, der er nemmere at få fat i.

** Skal det være hurtigt? Bland hyldeblomstsaft med orangeblomstvand. Og ellers kan man lave en sirup eller en cordial à la denne med de aromatiske blomster man nu har ved hånden. Umiddelbart tænker jeg at prøve med et miks af lavendel, hybenrose og hyldeblomster.

(Visited 1.758 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

2 Kommentarer

  1. Hej E. Du bruger ofte blomster til at dekurere mad og drinks, mit spørgsmål er bare kan de spises? Og hvor køber man dem evt? (Navn) tak på forhånd :-)