Aura Botanica • Natural Hair

Da jeg tilbage i bloggens helt unge år skrev om mine (dengang) aparte hårplejevaner, var der flere af de ting, jeg gjorde, som nogle af jer fandt noget kontroversielle.

Jeg vaskede nemlig ikke hår så ofte. Og når jeg gjorde, var det helst i shampoo uden sulfater (SLS i særdeleshed) efterfulgt af balsam uden silikone. Dengang var det vitterligt svært at finde produkter uden de ting og jeg måtte på udenlandske sites og søge efter noget, der opfyldte alle mine benspænd.

Der er ikke så meget, der har ændret sig i min hårplejerutine siden dengang, men til gengæld er det blevet ret meget nemmere at finde hårpleje, der lever op til mine ‘krav’. Og som tilmed også er i den grønnere og mere naturlige ende.

For nylig har Kérastase, hvis eksklusive produkter aldrig går på kompromis med hverken kvalitet eller funktionalitet, lanceret en serie af bæredygtig hårpleje; Aura Botanica. Og linjen er ikke bare bæredygtig og indeholder naturlige og økologiske ingredienser (deriblandt min alleryndlingshåringrediens kokosolie). Den er også fri for både sulfater og silikone.

Nå ja, og så får jeg virkeligt lækkert og pænt hår af den. Danser en lille glædesdans, når alle mine succeskriterier for hårprodukter således kan krydses af.

TIP: Som en ekstra godbid til jer, kan I få 20% på alle Aura Botanica produkter i alle saloner, der har Kérastase. I skal bare nævne indlægget her. Se alle saloner der forhandler Kéraste her.

Aura Botanica består af en shampoo, en conditioner, en fugtgivende oil mist og en hårolie.

Nogle af nøgleingredienser i serien er kokos- og arganolie. Der samtidig er mine foretrukne olier at komme i håret. Kokosolie plejer og reparerer i dybden og arganolie forskønner og beskytter hårets ydre.

Og selvom de er rige på naturlige olier og giver masser af næring og pleje til undertegnedes tørre hestemanke, så tynger og fedter de ikke. Jeg er især blevet helt hooked på Essence d’Eclat, en fugtgivende spray, der udover argan- og kokosolie også indeholder bl.a. rosenvand. Den dufter så lækkert og kan både bruges som detangler og varmebeskyttende spray og som en touch up (lidt som en facial mist), når man vil have øjeblikkelig glans og fugt eller samle spidserne. Kom den i en taskeversion (hint hint Kérastase) ville jeg have den med mig overalt :)

Produkterne kan customizes til ens hårtype og -udfordinger ved at tilsætte olien til et eller flere af dem. Det har jeg eksperimenteret en hel del med og det glæder jeg mig til at fortælle jer mere om i et eget indlæg snarest.

(Visited 4.188 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

7 Kommentarer

 1. Ser ud til at være virkeligt spændende produkter! Bruger heller ikke selv hverken sulfat eller silikone pga kruset hestehår – prøver faktisk også at undgå salt (sodium), for det får også mit hår til at kruse. Kan kun finde en enkelt shampoo, der lever op til det, så hvis du falder over en, så sig endelig til :)

 2. Ej fedt!! Tak.. Jeg går rigtigt meget op i hårprodukter uden sulfat, parabener og parfume.. men det sidste stykke tid har jeg brugt en (K-PAK) shampoo med sulfat, da den bare er så god og jeg simpelthen har prøvet så mange shampooer uden alt muligt i,og har simpelthen så svært ved at finde en der er god til mit hår. Så jeg må prøve denne Aura Botanica?

 3. Jeg har lige i går bestilt shampoo, balsam og oliesprayen og er så spændt på at afprøve det.

  Jeg har de sidste 8 år sværget til en shampoo fra USA også uden sulfat mv og så snart jeg prøver noget andet, så klør min hovedbund frygteligt. Men som du siger er der heldigvis kommet flere produkter på markedet og nu giver jeg denne serie en chance.

 4. Jeg købte shampooen og balsamen på opfordring for nogle uger siden. Havde i øvrigt kun hørt dem rost til skyerne på diverse blogs. Jeg er slet ikke i tvivl om, at mine yndlingsbloggere ærligt er vilde med dem – men for mig har de altså være en katastrofe (altså, i hårdimensioner). Mit hår bliver fladt, tungt og virker fedtet inden udgangen af dagen (jeg vasker hår hver anden dag som regel). Jeg er bare SÅ skuffet, og jeg har virkelig overvejet, om jeg gør noget helt forkert (men så igen, hvad kan man lige fucke up i en gang shampoo og balsam?). De er pænt pebrede, så de er uden tvivl det værste shampoo-køb jeg nogensinde har gjort – men håber stadig, det vier sig, at jeg gør er eller andet forkert med dem….

 5. Hej Emily :-)
  I mange af dine (gamle, primært..) blogindlæg anbefaler du “teatment 1” fra purely professional, da der ikke er sulfater i. Ville bare høre, om du vidste hvad “behentrimonium methosulfate” & “c10-40 isoalkylamidopropylethyldimonium ethosulfate” er? De er nemlig i produktet. Det er vel sulfat, eller hvad? :-)
  Kram Marie