Den rolige morgen

Noget af det allerdejligste jeg ved? Det er ikke rejser til eksotiske steder, nye sko eller storslåede begivenheder. Selvom den slags bestemt heller ikke er at kimse ad. Men noget af det bedste jeg ved, er faktisk min daglige hverdagsmorgenrutine – eller hverdagsmorgenritual endda, om man vil: Kaffe med varm mælk og morgenmad. Og allerhelst med god tid til begge dele. En rar og rolig morgenstund, inden dagen for alvor banker på. Hvor jeg samler tankerne for mig selv og lader op. Det er en hyggestund, jeg både skatter og prioriterer.

Det er i øvrigt noget, jeg både glæder mig til, når jeg går i seng om aftenen og når jeg slår øjnene op om morgenen. Og ja, ja måske jeg er (for) nem at begejstre, men det er nu engang meget dejligt at der ikke skal mere til.

For nylig udfordrede Nespresso mig til at tage den skridtet videre og tage den rolige morgen endnu mere alvorligt. Således skulle jeg i en uge lade være med at kigge på min telefon, i en time efter jeg var stået op.

Se hvad der kom ud af det i videoen nedenfor :)

Måske det også er en udfordring, I har lyst til at prøve af? Og måske allerede i morgen tidlig?

Brygge en hurtig kaffe, varme mælk og så bare sidde og nyde roen. Måske læse lidt.

Det behøver ikke være en hel time, men jeg kan anbefale en lille, ægte pause hver morgen. Bare 5-10 minutters uforstyrret ‘mig-tid’ gør en stor forskel. Hvor man ikke laver så meget andet end at puste lidt på kaffen (og drikke den) samle tankerne og forberede sig på dagen. Bor man sammen med andre (store som små), kan man snige sig op lidt inden og hygge inden resten af huset vågner.

For mig er en rolig morgen i alle tilfælde forudsætningen for en god dag.

(Visited 3.609 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Jeg er alt for dårlig til at tage mig tid om morgenen til andet end det højst nødvendige, måske jeg skulle starte blødt ud og stå en halv time tidligere op i morgen og så bare slappe lidt af også, inden jeg haster ud af døren?
  Derudover spottede jeg lige dit super flotte stuebord ? Hvor er det fra?

  1. Det er i alle tilfælde værd at prøve, måske du kan lide det :)

   Det er et jeg har købt på et loppemarked i Berlin for mange år siden. Kram Emily

  1. Håber han er med på den :) Min er en værre sovetryne/b-menneske, så han er ikke med på den, men det er nu også hyggeligt at have rolig morgen med mig selv. Knus Emily

 2. Den “mælkevarmer” du har der – varmer den kun, eller skummer den også mælken? Og hvad er det for en?? Leder med lys og lygte, men det er et gedemarked, synes jeg ?

 3. Åh hvem der bare havde den luksus men morgenmad og 5 min alenetid om morgenen eller hele dagen vel sagtens. Mor til 2 skønne piger på 1 og 8 den lille hænger konstant på mig og den store snakker non stop. Nyd det mens du kan?

  1. Kan du slet ikke stå op 15 min før dine børn vågner? Sætte vækkeuret lidt tidligt? Har en pige på 5, og min mand gør det hver morgen – står tidligt op for at få lidt uforstyrret tid inden dagen starter og resten af huset vågner (jeg gør ikke – men jeg er også det vildeste B-menneske, så jeg tager min uforstyrrede tid om aftenen med en god bog inden sengetid. For mig er en tidlig morgen den største straf der findes :-) men behovet for en rolig stund kan jeg sagtens sætte mig ind i)

   1. I wish den mindste vågner måske 5.23 og måske lidt over 6 hvis vi er heldige. Så jeg tager den søvn jeg kan få! Tillige har vi minimum været oppe et par gange om natten selvom hun er 1,5 år. Min store sov godt da hun var den alder. Det gør min lille ikke. Så tænker tid om morgenen er noget der kommer jo ældre ens børn bliver?

  2. Haha… will do Marie. Er godt klar over at det ikke er noget man nødvendigvis kan tage for givet, når man får børn (med mindre man står meget, meget tidligt op) ;) Kram til dig, den lille og snakkehovedet <3

 4. Jeg har det helt på samme måde. Jeg elsker at nyde min kaffe og have god tid om morgenen. Og jeg har ikke ens kopper og krus, men mange forskellige, så jeg kan vælge lige det krus, som jeg føler for den dag. Skøn luksus i hverdagen. Hvad strikker du egentlig? Det ser spændende ud…
  Et morgenkram fra Inge

  1. Hej Inge, så hyggeligt med krusene, sådan er det også her. Ikke to er ens :)
   Jeg strikker bare et halstørklæde, så det er ikke heeelt aktuelt nu, men så har jeg omvendt ikke så travlt. Bare det er klar til efteråret. Kram lige tilbage :)

 5. Jeg er helt enig, morgener med god tid er det bedste!! Jeg er A-menneske med meget stort A og vågner tit før min kæreste både i hverdagen og weekender. Det er det bedste lidt at snuse lidt rundt og være sig selv inden, han vågner.

  Ps. din kop er vildt fin :-)

  1. Så starter dagen ligesom bare bedre synes jeg, men ja det er nok også lidt en a-menneske-ting ;) Klem Emily

 6. For mig er det også det bedste i verden, kaffen, det stille hus, alenetid. Prøver at genskabe det på rejser med listefødder, rejsekogekedel og nes i rør, det svære er skummetmælken.
  Hjemme er det bedst!

  1. Åh hvor hyggeligt ellers at du tager kafferitualet med Birthe. Det savner jeg nemlig også altid. Må prøve dine tricks næste gang :) Kram Emily

 7. Helt det samme her – kaffe”pausen” om morgenen er hellig :)
  Og sikke en fin kop! Hvor er den mon fra?? Rigtig god dag til dig :)

  1. Ja, de der ‘kaffeminutter’ er altså guld værd. Det er desværre en unavngivet sag, min kæreste har købt i Canada en gang… Tak og i lige måde :) Kram E

 8. Åh hvor kunne jeg godt lide din fine video. Du bor så dejligt – og er så sød.

  Din positive side smitter så meget af, og man bliver altid helt glad i låget når man har været forbi din blog.
  Og derfor skal det næste ikke lyde hverken surt eller fornærmet eller – men jeg glæder mig til at høre hvordan dine morgener bliver, når I bliver de lykkelige forældre til en lille bebs. Det kunne være super sjovt at se tilbage på dette indlæg, når der løber 2, 4, 6 børnefødder rundt i jeres lille hule.
  En anden skriver lidt det samme – og en tredje foreslår, at man skal stå før op, men for vores vedkommende bliver det så på bekostning af en nattesøvn på mindre end 8 timer – (og efterfulgt af en nattesøvn, der er afbrudt flere gange).

  Nå men på din liste over fremtidige emner må gerne stå et “flashback til dette indlæg” den dag I får børn. Det kunne være så dejligt at se, hvordan dit positive jeg, håndtere det når “hverdagen med små børn” rammer :-)

  Ha’ et kanon dejligt bryllup – om ganske kort tid.

  Kh. Line

 9. Altså, man får jo helt lyst til at lære at drikke kaffe :)
  I forbindelse min sygemelding, har jeg også opdaget at jeg virkelig sætter pris på at have god tid om morgenen, vil prøve at lade telefonen ligge nogle mere, og bare nyde min morgenmad, morgenbad og strikketid fremover.

  Har siddet og smilet over den fine plakat over jeres kaffemaskine, hvor kan man få fingre i sådan en?