Fredagscocktail: Lillet Vive & Citrosé

Glædelig fredag! Weekend lige rundt om hjørnet og ikke en hvilken som helst en af slagsen. Det er nemlig min fødselsdag på søndag. Ja, ja det har jeg nok nævnt en gang eller to og ja, jeg er fortsat usmageligt barnlig omkring hele fødselsdagsscenariet. Men kan ikke lade være. Glæder mig simpelthen. Havde ellers troet, det så småt ville vende, når alderen begyndte at trykke, men nej.

Så lad os skåle for weekend, fødselsdag og at være glad for sin alder ♥

Og lad os gøre det i den dejligste, lette sommerdrink. Den franske aperitif, Lillet, er lidt af en klassiker sydpå, men måske knapt så kendt på vores breddegradder. Og det er synd og skam, for den er liflig og frisk og kan både drikkes afkølet, som den er eller blandet med eksempelvis tonic eller lemonade, bær, krydderurter m.m. Det er der to opskrifter på nedenfor.

Lillet Vive
6 cl Lillet Blanc
6 cl Tonic
Masser af isterninger
Jordbær og agurkeskiver
1 kvist mynte

  • Fyld et vinglas med is og hæld Lillet Blanc og tonic over.
  • Pynt med jordbær, agurk og mynte.

Lillet Citrosé
6 cl Lillet Rosé
8 cl citronlemonade
Masser af isterninger
Citronskiver
1 kvist mynte

  • Fyld et vinglas med is og hæld Lillet Rosé og lemonade over.
  • Pynt med citron og mynte.

(Visited 13.543 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer