Det er ikke kun pga. teltet vi drager i sommerhus næsten hver weekend for tiden. Min mor og hendes mand er livsnydere om en hals og gode for at diske op med lækre ting og sager til hvert eneste måltid. Og indimellem. Så det nyder vi godt af. Penny ligeså. Min mor synes nemlig ikke, man skal snydes for frokost eller godnatkiks eller sådan, bare fordi man er en hund.
Sidste weekend vi var i sommerhus, havde hun bagt de bedste Ølandshvedeboller.
Jo, jo mine egne koldhævede boller (bloggens uden sammenligning mest populære indlæg nogensinde, i øvrigt i opdateret version her) er mægtigt gode, måske især med tanke på hvor hurtige og nemme de er, men de her, de var lige et niveau over. Eller to. Som nogle der var købt hos en god bager. Altså en rigtig god én. Med forstand på surdejsbrød. Knasende skorpe og et sejt, syrligt, salt og saftigt (ikke klistret) indre med masser af lufthuller.
Min mor er bestemt ferm i et køkken, men jeg var alligevel virkelig imponeret over hendes bage-skills.
Og nu skal jeg bestemt ikke tage æren fra hende. For bollerne har bestemt krævet tid, kærlighed og håndelag, men ret skal være ret. De kom fra en færdig bageblanding. Altså en melblanding inklusiv surdej, hvor der så blot skulle tilsættes vand og gær. Og en god rum tid. De skal nemlig hæve længe.
Nå, men altså bare et lille tip, hvis I har lyst til et weekendbageprojekt. Og vil I gå planken ud, kan man også lave bollerne (eller brødet) selv helt fra bunden med denne opskrift på selvsamme Ølandshvedebrød.