Morgenbolletip: Ølandshvedebrød

Det er ikke kun pga. teltet vi drager i sommerhus næsten hver weekend for tiden. Min mor og hendes mand er livsnydere om en hals og gode for at diske op med lækre ting og sager til hvert eneste måltid. Og indimellem. Så det nyder vi godt af. Penny ligeså. Min mor synes nemlig ikke, man skal snydes for frokost eller godnatkiks eller sådan, bare fordi man er en hund.

Sidste weekend vi var i sommerhus, havde hun bagt de bedste Ølandshvedeboller.

Jo, jo mine egne koldhævede boller (bloggens uden sammenligning mest populære indlæg nogensinde, i øvrigt i opdateret version her) er mægtigt gode, måske især med tanke på hvor hurtige og nemme de er, men de her, de var lige et niveau over. Eller to. Som nogle der var købt hos en god bager. Altså en rigtig god én. Med forstand på surdejsbrød. Knasende skorpe og et sejt, syrligt, salt og saftigt (ikke klistret) indre med masser af lufthuller.

Min mor er bestemt ferm i et køkken, men jeg var alligevel virkelig imponeret over hendes bage-skills.

Og nu skal jeg bestemt ikke tage æren fra hende. For bollerne har bestemt krævet tid, kærlighed og håndelag, men ret skal være ret. De kom fra en færdig bageblanding. Altså en melblanding inklusiv surdej, hvor der så blot skulle tilsættes vand og gær. Og en god rum tid. De skal nemlig hæve længe.

Nå, men altså bare et lille tip, hvis I har lyst til et weekendbageprojekt. Og vil I gå planken ud, kan man også lave bollerne (eller brødet) selv helt fra bunden med denne opskrift på selvsamme Ølandshvedebrød.

(Visited 5.551 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Ha!
  Dem bagte jeg forleden. De gav seriøse kæreste-points!

  (Havde dog ikke tænkt mig at lægge dem på bloggen, er jo alt for forfængelig til at indrømme SÅ nemme løsninger. Han læser den jo og skal da ikke vide at mine domestic godess-skills kommer fra en færdigblanding… :-D :-D :-D
  Det kan da godt være, jeg lige skal revurdere den opfattelse nu ;-) )

 2. Ja, de er nemlig gode!! Lavede dem til min mødregruppe og indrømmede også straks at det var en færdigblanding, for ikke at skræmme dem helt væk med mit overskud ?

 3. Friskbagte boller er bare det bedste! Jeg elsker at bage, og næsten hver weekend får vi hjemmebagt brød.

  Jeg har fundet frem til en opskrift på de bedste(!) og nemmeste koldhævede boller, der ikke skal æltes. De bliver så luftige og lækre. Og hvis jeg må tillade mig at sige det – endnu bedre end de boller, der kan købes hos bageren :)

  De kan bages med surdej eller gær afhængigt af, hvad man foretrækker.

  http://www.cathrinebrandt.dk/mine-bedste-aeltefrie-surdejsboller/

 4. Åh, jeg er KÆMPE fan af ølandshvedebrød, så den her sag, må jeg da klart have fat i, hvis det gør, at jeg kan lave dem selv. Det er næsten så mundvandet begynder at løbe ;)
  Tusinde tak for tip, det er altså nu meget rart at kunne ‘snyde’ sig lidt til lækre ting i køkkenet, uden at skulle stå og lave egen surdej og det hele.

  God weekend!

  // http://www.jannifromtheblog.dk

 5. Jeg stod næsten af da jeg læste noget med surdej for det orker jeg bare ikke. :P men hurra! Jeg blev lidt lykkelig og glædeligt overrasket da jeg så det var sådan en lækker færdigblanding! Hurra for det da! Det skal jeg prøve!