At læse med ørerne

Jeg gør det ofte i badet. Og i bilen. Både når jeg er alene eller på køretur med min mand. Jeg gør det næsten altid, når jeg sorterer, udvælger og redigerer billeder. Jeg gør det af og til, når jeg spiser morgenmad alene. Og når jeg går tur med Penny. Og hvis jeg har lyst til at tage 10 minutter på sofaen, enten med øjnene lukket i eller mens jeg ligger og kigger ud på himmelen. Jeg gør det, når jeg lægger neglelak. Og jeg gør det, når jeg slikker sol og vil kunne kigge på det, der foregår eller slet og ret stikke næsen i sky op mod strålerne.

Og så gør vi det tit sammen før sengetid.

Lytter til lydbøger.

Det seneste år har jeg læst flittigt ‘med ørerne’ og selvom jeg før i tiden ikke syntes det var ægte læsning, så har jeg altså overgivet mig. Jeg holder stadig af at læse med øjnene også og gør det flittigt, men efter at jeg er begyndt at supplere med lydbøger, får jeg ‘læst’ mere end dobbelt så meget. Og når således langt flere af de titler, jeg synes er interessante. Ligesom jeg kan dele læseoplevelsen i realtid med min mand, når vi sammen lytter til ‘godnathistorie’ inden vi skal sove eller når vi er ude at køre langt. På vores honeymoon kværnede vi 4 lange krimier pr. lydbog på turen op og ned gennem Europa. Luksusunderholdning.

Nedenfor finder du min anbefaling til 3 krimier (jeg elsker en god krimi, især her om sommeren), du skal lytte til nu OG der er også en opfordring til en bog vi skal ‘læse med ørerne sammen’ og diskutere sammen. Hvis I har lyst selvfølgelig. En slags lyttelæseklub om man vil, inden den sædvanlige bogklub er tilbage igen i september.

OG sidst men ikke mindst har jeg også en lille opfordring til jer :)

Lyttelæseklub
Jeg holder meget af Katrine Marie Guldager som forfatter. Jeg dyrkede hende en hel del, dengang jeg læse litteraturvidenskab og har længe gerne villet læse hendes nyeste roman, En uskyldig familie, der udkom i starten af året. Og nu skal det være. Jeg læser den med ørerne, og jeg håber, I har lyst til at læse med :)

Der kommer et diskussionsoplæg i starten af uge 40 (første uge i oktober) måneds tid, hvor vi så kan ‘snakke’ om den sammen i kommentarfeltet.

God læse- og lyttelyst.

En måneds gratis adgang til Mofibo

 • Få 30 dages adgang til Mofibo for 0 kr.
 • Opret dig som bruger her og indtast koden EMILYSALOMON (tryk der hvor der står ‘Prøv gratis i 14 dage’, senere kan du så indtaste koden, der giver længere gratis adgang :)).
 • Download Mofibos app i App Store eller Google Play Store, og log ind med din nye bruger.
 • Der er ingen binding. Efter de 30 dage fortsætter abonnementet til 129 kroner, hvis ikke det opsiges på mofibo.dk inden. Rabatkoden udløber den 30. september 2017 og gælder kun nyoprettelser.

3 gode, danske krimier på Mofibo

 • Ligblomsten af Anemette Hancock, formfuldent debutkrimi, med et helt forrygende og rædselsvækkende plot om det grimmeste grimme. Vi ‘slugte’ denne sammen på vores bryllupsrejse, når vi kørte i camperen og glædede os nærmest til vi skulle køre et nyt sted hen, for så kunne vi lige høre lidt mere.
 • Mirakelmanden af Julie Hastrup, sjette selvstændige roman om drabsefterforskeren Rebekka Holm. Og måske den mest uhyggelige og nervepirrende af dem alle. Lyt/læs endelig til de andre, hvis ikke du allerede kender dem. Fun fact: Det er delvist karakteren Rebekka Holms fortjeneste, at jeg er blevet så glad for at løbe. Tal lige om at blive påvirket af det man læser :)
 • Krokodillevogteren af Katrine Engberg – er ikke helt færdig med den endnu, men den er vanvittigt spændende og så er jeg også helt fascineret af, hvordan man som krimiforfatter mon kommer på så syrede ting. Når jeg er færdig med den, glæder jeg mig til at kaste mig over Blodmåne af samme forfatter, der er udkommet i år.

 

Del din boganbefaling
Har du læst eller lyttet til en god bog for nylig? I så fald bliver jeg så glad, hvis du vil dele din anbefaling med mig og de andre nedenfor. Altid dejligt at blive inspireret til nye, gode læseoplevelser :)

(Visited 3.783 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Er ikke helt med på at lytte til bøger. Synes at koncentrationen mangler, men måske det bare er et spørgsmål om at øve mig?

 2. Har helt samme bog smag som dig. Hvis ikke du har læst Lars Keplers bøger har du noget godt i vente. Rigtig gode krimier! Start med paganini kontrakten som er den første :)

 3. Nu kan jeg endelig prøve det, tak! :) men er ikke med på hvor man skriver fdin kode for at få den længere prøvetid? :)

  Klem.

  1. Hej Sofie,
   Tryk der hvor der står ‘Prøv gratis i 14 dage’ og følg så de forskellige oprettelsestrin, så kommer der et felt, hvor du kan indtaste koden, så du får 30 dage i stedet for 14 :) God lyttelyst. Knus Emily

   1. Det synes jeg bare slet ikke der gjorde :( jeg er oprettet nu, kan man gøre noget fra app’en, eller er det for sent? Forsøgte endda at ‘gå tilbage’ i trinnene for at se om jeg kunne se et felt.

 4. Hej Emily. Jeg elsker podcasts og min lytterutine ligner meget jeres. Det er simpelthen så hyggeligt. Så måske jeg også skal kaste mig ud i deciderede bøger :) Katrine Marie Guldager kunne være et godt bud på en start. Men først et spørgsmål. Hvornår kommer der bogklub indlæg om “Sødbitter”? Jeg læste, eller rettere, slugte den på din anbefaling og glæder mig sådan til at diskutere den. Kh. Helle

  1. Dejligt at du ser frem til diskussionen :D Jeg håber på at nå den i weekenden og ellers i næste uge. Kram Emily

   1. Ingen stress og jag, jeg var bare bange for, at jeg var gået glip af indlægget :) Ha’ en dejlig weekend!

 5. Jeg har denne sommer selv slugt både Ligblomsten og Krokodillevogteren, og er nu i gang med Blodmåne som er akkurat lige så nervepirrende og god, så glæd dig :)
  Og så en anbefaling: Maren Uthaugs Hvor der er fugle. Jeg var simpelthen så glad for og fascineret af skrivestilen, sproget og de skiftende synsvinkler. Og så er bogens omslag i øvrigt også virkelig pænt. Kæmpe stor anbefaling herfra :)

 6. Jeg vil gerne anbefale “Bedemandens datter” af Sara Blædel (2 udgave på vej i nov.) Spændende og velskrevet bog.

 7. Katrine Marie Guldager ❤️❤️
  Kan varmt anbefale Stine Pilgaard – både Lejlighedssange og Min mor siger. Eneste anke er, at de er aaalt for korte ;) krydser fingre for hun snart spytter en ny ud; jeg er i hvert fald klar ?

 8. Du skulle prøve at lytte til “Arrangerede udflugter” af bl.a. Jette Kaaberbøl. Den er hylende morsom! Den ligger gratis på e-reolen, hvis den ikke er i Mofibos sortiment. ☺️

 9. Havde også Krokrodillevogteren og blodmåne i sommerlæsning-stakken, men har dem stadig tilgode… tilgengæld fik jeg læst “for tæt på solen” som handler om kvindelig flyverpioner, som var veninde til Karen Blixen og andre personligheder i Kenya – Allison Williams fra Girls har anbefalet den på IG #awreading ret god bog -nu jeg i gang med Napoliserien af Elena Ferrante og er snart færdig med bind 2 af 4. HBO laver miniserie baseret på sidstnævnte – ikke dårligt når bøgernes fortælling om venskab og livet i Napoli fra 1950 og frem er fin! ☺️????