Min sommerlæsestak + læseklub

Det her er min sommerlæsestak, som jeg pakker i autocamperen, når vi tager på bryllupsrejse i næste uge. For jeg planlægger at sluge en god håndfuld bøger. Er der et par tilovers er det bare fint, så er der også til resten af sommeren :)

Bliver så glad, hvis I også har lyst til at dele, hvad I skal læse denne sommer? Synes det er en dejlig måde at ‘lære jer at kende’ på og ikke mindst inspirerende.

Savner du læseklubben? Så kig med længere nede. Har lavet en light sommerversion nemlig ♥

I min bogstak

 • Chris Kraus, I love dick.
 • Delphine de Vigan, Dage uden sult.
 • Yael Adler, Under Huden.
 • Julie Hastrup, Mirakelmanden.
 • Stephanie Danler, Sødbitter.
 • Nathan Hill, Niksen.

Sommerlæseklub

Hvis I har lyst til en omgang læseklub, så læser vi Sødbitter her henover juni og juli og så laver jeg et lille diskussionsoplæg efter ferien, hvor vi kan tale om den. Jeg har godt nok allerede læst den, men den er sådan en man sluger, så jeg napper den en gang til.

God læselyst :)

(Visited 4.982 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

28 Kommentarer

 1. Jeg elsker din læseklub! Selvom jeg ikke altid når at være med, så får jeg inspiration til, hvad der skal tages hul på næste gang. Jeg slugte blandt andet Astragal! Har den egentlig været oppe i diskussionsklubben? Synes ikke at jeg kan finde et indlæg med den:-)

 2. Jeg skal også læse I love Dick. Udover det skal jeg læse “Der er ingen ende på Paris” af Hemingway, “Folkets skønhed” af Merete Pryds Helle og “Den hvide Rose af Olga Ravn. Godt og blandet!

 3. Jeg skal læse “Hambros Allé 7-9-13” efter inspiration fra din læseklub. Og så har min mor lånt mig “Berlinerpoplerne” af Anne B. Ragde. Begge skal med til Portugal på lørdag :)

  1. Hej Laura. Bare et lille fif: Jeg ELSKER Hambros Allé 7-9-13. Det er en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst. Og jeg kan også varmt anbefale 2’eren, som hedder 100 dage. Så hvis du skal have den første med på ferie, kommer du til at ærgre dig over, at du ikke har etteren med ;) Bare et godt råd. God læselyst. Kh Anne.

  1. Hej Anna, ja sådan kan man godt se det ;) Hver måned udvælger jeg en bog, jeg annoncerer her på bloggen og ca. en måneds tid efter skriver jeg om min oplevelse af den og så ‘taler’ vi om den i kommentarfeltet. Man er med når/hvis man har lyst, så det er ret uforpligtende. Hvis du søger på ‘læseklub’ i søgefeltet kan du se mere :) Klem Emily

 4. Min sommerlæsning er lidt en blandet landhandel, har bl.a. planer om at jeg skal læse Everything is Illuminated af Jonathan Franzen, Byen Brænder af Garth Risk Hallberg, Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage af Naja Marie Aidt og Hvor der er fugle af Maren Uthaug. Håber jeg når det hele :)

 5. Jeg læste Hambros Alle 7-9-13 kort efter du havde den med i læseklubben. Den var så fin, at jeg nu med stor glæde og forventning tager fortsættelsen 100 Dage med på min sommerferie.
  Jeg er ikke så meget til snak/diskussion i læseklubben, men ELSKER en reel anbefaling, som du har givet så fint.

  Glæder mig sådan til at følge dit bryllup via indlæg den kommende tid…..kjole, styling, lidt af festen osv.
  Ønsker du får den dejligste dag fyldt med minder til årene fremover….

 6. Jeg skal læse “Ravnenes hvisken”, “Niksen”, “Det ender med os”, “Bare en dag” og et par af Patrick Ness. Har de vilde planer for sommerlæsningen, og håber der kan komme en del flere på listen ;)

 7. Jeg overvejer Jakob Ejersbos Eksil og så noget Jonathan Foer… men kan noget nogensinde måle sig med Extremely Load and Incredibly Close? Det er jeg noget spændt på. Overvejer også at genlæse Lejlighedssange af Stine Pilgaard. Det er svææært st finde gode bøger, synes jeg :)

  1. Ja, ja, ja hans første Everything is illuminated er bedre, hvis du spørger mig. Læs den :) Den danske oversættelse er faktisk også helt fin :)
   Klem

  2. Jeg har læst Ejersbos trilogi tre gange nu og må sige, at det er nogle af de bedste bøger. Så varm anbefaling her fra!

 8. Jeg har lige færdiggjort Dage uden sult og er nu i gang med Alt må vige for natten. Fantastiske bøger! God ferie xX

 9. Uha, jeg har masser af bøger liggende, som jeg skal have læst. :D Min veninde og jeg har en lille læseklub, hvor vi skal læse Indespærret af Amy Christine Parker og Bedragets Bog af Teri Terry. Ellers skal jeg selv have læst nogle klassikere som To Kill A Mockingbird, Jane Eeyre, Pride & Prejudice – og så den pt. meget omtalte Our Chemical Hearts.

  http://nouw.com/satinawandel

 10. Her er Niksen også på sommerens læseliste.

  Der bliver forhåbentligt også tid til
  4 3 2 1 af Paul Auster
  Om sommeren af Karl Ove Knausgård

  Auster er (næsten) altid god og Knausgård elsker jeg! Han skriver fantastisk.

 11. Jeg har planlagt at læse disse bøger, henover min sommer: “Fasandræberne” Af Jussi Adler Olsen, som er bind 2 i Afdeling Q-serien og “Rebecca” af Daphne du Maurier. Jeg tror også, at jeg tilføjer “Sødbitter” til stakken, den lyder nemlig rigtig spændene!

  Rigtig god sommer :)

 12. Jeg har ikke læst en bog siden påskeferien, så jeg har tænkt mig at tage revanche hen over sommeren. Jeg skal læse Kanindræberen af Lars Kepler og Alt må vige for natten af Delphine de Vigan. Det er godt nok længe siden, jeg købte dem! Og så skal jeg genlæse Jammers Minde af Leonora Christina.

 13. “Min” genre er klart romantisk skønlitteratur – som håbløst romantiker kan jeg bare ikke lade være ;-)
  Jeg har længe overvejet følgende bøger, så nu har jeg bestilt dem alle, så min sommer kan blive fyldt med romantik – om ikke andet så i hvert fald på bogfronten :-P

  Bossman – Vi Keeland

  Forbandede kærlighed – Colleen Hoover

  Alex, Approximately – Jenn Bennett

  I et med dig – Sylvia Day (5. og sidste bog i en serie, har læst de første 4)

  Once and for all – Sarah Dessen

  The single girl’s to do list – Lindsey Kelk

  On the island/Vores ø – Tracey Garvis Graves

  All the bright places – Jennifer Niven

  Beskyttet af dig – Maya Banks

 14. PS: Mange bøger kan man læse uddrag af på nettet, det benytter jeg mig jævnligt af. Så kan man lige fornemme, om en given bog er noget for én, om man kan lide forfatterens skrivestil, osv. :-)

 15. Min ferielæsning står bl.a på “et lille liv” af af Hanya Yanagihara samt “før jeg forsvinder” af Paul Kalinthi – to bøger jeg glæder mig usigeligt meget til! :-)

 16. Jeg har planer om at læse Christian Jungersens “Du forsvinder” færdig, er igang og det tager nok ikke mange dage før den er væk. Den kan varmt anbefales. “En halv gul sol” af Chimamanda Ngozi Adichie vil jeg også gerne læse. Sidste sommer læste jeg “Lilla hibiscus” af samme forfatter, og hun skriver fantastisk!
  Ud over dette vil jeg også bladre igennem William Burroughs “Naked lunch”, F.Scott Fitzgeralds “The beautiful and damned” og sidst men ikke mindst Albert Camus “Den fremmede”

 17. Herhjemme står den på “Tøsne og Forsytia” af Thomas Bredsdorff, Naja Marie Aidts “Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage”, Merete Pryd Helles “Folkets skønhed” og Maren Uthaugs “Hvor der er fugle”…og så har jeg en tilbagevendende sommertradition og -romance med “Griberen i rugen” – den bliver bedre for hvert år :)

 18. Jeg er gået lidt kold i Blæsten, sandet og stjernerne af Antoine de Saint-Exupéry – men jeg vil forsøge at læse den lille bog færdig. Derefter skal jeg færdiglæse Stå Fast af Svend Brinkmann. Og ellers en bog af Haruki Murakami, som nok er min yndlingsforfatter. Jeg kan varmt anbefale hans 1Q84, hvis nogle mangler en interessant, mærkværdig og smuk fortælling.

 19. Lige blevet færdig med Bedemandens datter af Sara Blædel, nu jeg startet op på ‘Kald mig prinsesse’ også af Sara Blædel næste bog må være Hambros Alle 7-9-13 som jeg fandt inspiration til ved hjælp af bogklubben og dernæst “Sommeren jeg mødte dig”. Tak for nye bog inspiration takket være din super skønne bogklub – mere af den!

  1. Åh ja, de er også gode hendes krimier. Hvor er det dejligt at høre at du er glad for bogklubben, den vender stærkt tilbage efter sommeren :) Kram Emily

 20. “Americanah” – Chimamanda Ngozi Adichie (læs “Lilla Hibiscus” og “En halv gul sol”, hvis du/I ikke allerede har læste dem!)
  “Harry Potter og det forbandede barn”

  .. og så har jeg både “Stillidsen”, “Krigen har ikke et kvindeligt ansigt”, “Everything is illuminated” og Jens Andersens Astrid Lindgren-biografi liggende. Ville også gerne læse noget Delphine de Vigan og “Folkets Skønhed” af Merete Pryds Helle.
  Men det kræver vist mere tid end tre dage på stranden med en mand, der slet ikke har tålmodighed til at ligge og læse bøger ;-)