Guide: Magiske Mallorca

Mallorca tog mig vitterligt med storm, da jeg besøgte den spanske ferieø i foråret. Vi var der bare 3 dage, så jeg har stadig meget af øen til gode, men nedenfor finder I et par adresser, jeg synes er værd at bogmærke. Og så må I hellere end gerne tippe kontra, hvis I kender gode steder på Mallorca. For en ting er helt sikkert: Jeg må tilbage snart.

Måske nogle af jer er så heldige at skulle dertil i løbet af sensommeren eller efteråret?

OG så vil jeg lige tippe jer om en anden alletiders Mallorca-guide, som søde Josephine, der er moderedaktør på ELLE, har begået for nylig. Hun er udover at være yderst modekyndig også lidt af en rejseentusiast og er tilmed kommet på Mallorca i mange år.

Jeg er gennem hendes guide især blevet lun på Ca Na Toneta, som vi desværre ikke nåede forbi, da vi var der i maj, men som jeg helt bestemt skal booke bord på, næste gang jeg er på de kanter.

Denne her morgenmad i Palma har jeg også til gode til næste gang. Glæder mig allerede :)

Men nok om næste gang. Kom med mig på en lille tur rundt til de steder vi besøgte, mens vi boede på dejlige Castell son Claret.

Vi skal til Valldemossa, Puerto Andratx, Paguera (og deromkring) og Deià.

Let’s go!


Valldemossa
Vi gjorde blot et kort frokoststop i Valldemossa på vej fra lufthavnen til hotellet, men det var alletiders til at undersøge – og gå lidt rundt i – den charmerende, lille bjergby. Alle andre turister har dog også fundet ud af hvor nysseligt her er, så den er lidt overrendt, men stadig et besøg værd.

Frokosten spiste vi på Cappucino, en kæde der har caféer flere steder på Mallorca (og i Spanien). Virkelig udmærket og en god option, hvis man er rundt på øen og sulten melder sig og man ikke liiiige har en adresse på (eller orker at gå rundt efter)  den helt rigtige, lokale og topcharmerende restaurant.

Cappucino
Plaza Ramon Llull 5
07170 Valldemossa
Mallorca, Illes Balears


Puerto Andratx
Hyggeligste havneby med masser af leben. Et alletiders stop til en is eller drink og minsandten om vi ikke også endte på en skæg, lille tapasrestaurant, der virkelig kan anbefales. Vi fik både spansk tortilla, padron pebre, rejer m.m. og så dagens tapas, der var noget à la en kåldolmer – bare 100 gange bedre.

Bagefter skal man spise en is på havnen og kigge på fiskerne, når de kommer ind med dagens fangst. Og tulle lidt rundt i gaderne.

Romeo’s (tapas)
Almirante Riera Alemany, 11
07157 Port D‘Andratx
Mallorca, Illes Balears


Peguera og Portals Nous
Nærmeste strand fra vores hotel i Calvià var ved Peguera. Ikke heeelt som de Bounty-strande der findes på Mallorcas østkyst (der nåede vi desværre ikke over), men helt ok og minsandten om der ikke også var lidt surf.

Ca. et kvarters kørsel derfra fandt vi en hyggelig og lidt hemmelig bar, hvor man kunne nyde solnedgang og Rosé Sangria. Så bliver det ikke meget bedre. Den har sit eget indlæg her i øvrigt.

Roxy’s Beach Bar
Carrer Blanes, 10
07181 Portals Nous
Mallorca, Illes Balears

Deià
Sidst men bestemt ikke mindst var vi i fine, fine og finurlige Deià. En lille by i bjergene, hvor der er en herligt frisindet atmosfære. Masser af kunstnere, muligheder for alternativ behandling og ikke mindst et virkeligt godt frokostspot.

Vi var uendeligt sultne, da vi kom frem og havnede ved et held på en lille perle af en vietnamesisk inspireret restaurant, hvor vi fik de smukkeste salater og ditto udsigt fra stedets balkon.

Restaurant Nama
Arxiduc Luis Salvador 24
07179 Deia
Mallorca, Illes Balears


(Visited 12.795 times, 7 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Yay! Har lige trykket køb på Mallorcatur i uge 40 – dette indlæg fik da bakket beslutningen godt op – tak for det!

 2. Vi har også tabt vores hjerte til Mallorca -og de spanske tapas ikke mindst!
  Vi har været der nogle gange efterhånden -dog altid på sydøstkysten omkring Mondrago nationalparken.. der er de hyggeligste små byer ud til vandet gemt ind i klipperne, der er de fineste bådture, dykning, snorkling, badeture med båd og SUP. Flere steder er der små stier til og imellem små strande, som man ellers ikkekan komme til.
  Vi har snakket om at vestkysten snart må stå for tur -at køre (og bade fra strandene!) fra Port d’Andratx til Soller skulle være så smukt, at det bare skal opleves

  1. Dét kan jeg virkelig godt forstå. Jamen så bytter vi næste gang ;) Så napper jeg sydøstkysten.
   Klem Emily

 3. Har netop klikket en tur til Cala D’Or hjem i uge 37. Glææææder mig da bare endnu mere nu ;)

 4. Jeg har nok altid afskrevet Mallorca lidt fordi jeg tænker “turist charter ferie helvede”. Men det her indlæg får mig da til at tænke lidt anerledes, for hvor ser der dog egentlig skønt ud! x

  1. Sådan er det også i nogle områder i Palma og Alcudia. Jeg tror dog der er sådanne områder/turistfælder i de fleste lande, som lever af turisme -men dem kan man jo bare lade være med at besøge?

  2. Jeg tror begge dele findes på Mallorca, men man kan snildt styre udenom grisefester og turistfælder og opleve noget helt, helt andet. Der er SÅ skønt synes jeg. Kram E

 5. Kan Cala D’Or anbefales ?
  Jeg har prøvet Soller og Pollensa .
  Men overvejer at prøve en anden by?
  CJ