FlexitarKassen + Opskrift på bagt aubergine med tabbouleh

Vi spiser godt herhjemme for tiden. Ok, vi plejer også at spise godt, men med test af Aarstidernes forskellige måltidskasser på hverdagsmenuen er det ekstra godt. Og mere varieret end vanligt.

Denne gang er ture kommet til FlexitarKassen, der er for os der er glade for at spise vegetarisk noget af tiden (eller blot de der gerne vil holde en meat free monday eller to), men som også synes det er rart med fisk og fjerkræ et par af ugens dage.

Og så er måltiderne i FlexitarKassen som udgangspunkt også i den nemmere ende og hurtige at tilberede, se med nedenfor, hvad vi fik at spise i vores flexitaruge + få opskriften på min favorit derfra.

Rabatkode til jer til Aarstiderne
Jeg har fået en rabatkode at dele med jer, der giver 15% på første køb hos Aarstiderne. Så er det bare om at få prøvet en af kasserne og husk at de også har kolonialvarer og andet godt. Altsammen øko og bragt til døren :)

Koden er YC2SDF og giver 15% hos Aarstiderne for nye kunder.

Ps. Læse mere om hvordan det fungerer med måltidskasserne, samt min test af VegetarKassen her.

Dag 1: Skindstegt kulmule, nye kartofler og agurke-nektarinsalat med feta.

Dag 2: Quesadilals med pico de gallo og salat.

Dag 3: BBQ-kyllingelår, ovnbagte kartofler og kålsalat med koriander og nektarin.

Dag 4: Tabbouleh med ovnstegt aubergine og tahindressing.

Dette blev ugens favorit. Ok for mig i alle tilfælde. Min mand var nu nok, hvis jeg skal være helt ærlig mere vild med kyllingelårene med ovnstegte kartofler. Men han var også glad for denne her og den er nu engang min vinder og det er nu engang min blog ;)

Og opskriften skal I bestemt ikke snydes for, måske I har lyst til at lave den derhjemme.

2 pers. – Tilberedningstid ca. 35 minutter
1 aubergine
100 g couscous
50 g cashewnødder, usaltede
1/2 teske karry
Evt. røget paprika
2 spsk tahin (gerne den lyse, man bl.a. kan få hos flere grønthandlere)
1 bundt mynte, groft hakket
Saften af 1 citron
1 bakke cherrytomater eller blommetomater, i halve/kvarte
Olivenolie
Havsalt

Evt. en halv agurk og et halv rødløg (jeg havde det tilovers fra de andre dage, så det kom med i).

 • Tænd ovnen på 220 grader.
 • Sæt vand over til couscous, fx i en elkedel.
 • Flæk auberginerne og skær små snit i harlekinmønster i kødet, uden at skære igennem skallen.
 • Dryp auberginerne med olivenolie, drys med salt og bag dem i den varme ovn i ca. 20 minutter, til de er helt møre og gyldne. Drys så med lidt karry, og bag færdig i 2-3 minutter.
 • Kom couscoussen i en skål, tilsæt 2 dl kogende vand (eller efter pakkens anvisning), salt og 1 spsk olivenolie. Dæk skålen til og lad couscoussen trække i 5-10 minutter.
 • Rist cashewnødderne på en var, tør pande i et par minutter, til de er gyldne. Tag dem af, og lad dem afkøle. Hak evt. groft.
 • Rør tahin med en lille smule vand til den bliver mere flydende og rør den så med saften af 1/2 citron, salt og evt. lidt mere koldt vand, til du har en tynd, fin dressing. Smag evt til med lidt røget paprika.
 • Rør i couscoussen med en gaffel for at løsne grynene lidt. Vend med hakket mynte, saft af den anden halve citron, tomater og smag til med salt. Jeg havde en agurk og et halvt rødløg til overs, som også blev hakket fint og kom i.
 • Anret couscoussalaten på store tallerkener, top med dressing og drys med cashewnødder. Server straks med ovnstegt aubergine til. Sidstnævnte fik lidt fetadrys, som jeg ligeledes havde tilovers fra en af de andre dage.

Velbekomme :)

Op: Det var en god blanding af vegetardage og så en enkelt med fisk og en med fjerkræ. Matcher så godt hvordan vi spiser, når vi handler selv. Retterne var super enkle, hurtige at tilberede i de fleste tilfælde og meget velsmagende allesammen. Og vi fik en hel del grøntsager.

Ned: Retterne er i den enklere ende af skalaen og mens det er et plus i forhold til tilberedningstid, så savnede jeg nogle dage at gøre lidt ekstra ud af det/lave noget lidt mere avanceret. Vi havde en oplevelse af, at der var lidt mindre mad (især til den sultne mand) nogle dage end da vi testede VegetarKassen, hvor vi hver dag havde rester til frokost. Denne uge spiste vi rub og stub til det pågældende måltid. Men det var der så også nok til. Og det er jo heller ikke godt at overspise ;)

(Visited 3.291 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

 1. Lækkert :-) Er det bare mig, der ikke kan få linket til at virke? Man kommer bare ind på en side på Aarstiderne, hvor tilbuddet står – men hvor man ikke kan vælge kasser etc.

  1. Det er siden hvor man kan købe de forskellige kasser med rabat og indtaste rabatkoden, hvis man trykker ‘køb’ ved en af kasserne :) Hvilken side søger du? Hvis du vil læse mere om Aarstiderne er det her: https://www.aarstiderne.com
   Knus Emily

 2. Hold da op det ser lækkert ud. Jeg modtager selv måltidskasser fra Aarstiderne og det er virkelig en kæmpe fornøjelse. Velsmagende, sunde og lækre måltider hver eneste dag uden at skulle bruge al sin fritid på det. Jeg brugte lang tid på at sammenligne måltidskasserne på kryds og tværs så jeg var sikker på den matchede mine behov. Til det brugte jeg https://maaltidsguiden.dk/ , som iøvrigt gav et rigtig godt overblik. Jeg har ikke fortrudt en eneste gang siden jeg startede. :-)