Opskrift: Mandelkage med figner

Selvom mine egne figentræer på altanen ikke har beriget mig med frugter i år (de er tilgivet, vi giver ‘sommervejret’ skylden), så er jeg gået amok i friske figner den sidste uges tid. Og har udover at spise dem, som de er, lavet figenkompot til ost, figensirup til cocktails og så denne dejlige figenkage til… ja, at spise. Og det blev den så i søndags. Rub og stub.

Opskriften er længere nede i indlægget og mandelkagen er også god med anden frugt er jeg sikker på, hvis ikke man er til figner. Æbler eller blommer eller brombær. Mmmm…. Eller lidt af hvert af gode efterårsfrugter. Det kunne også se flot ud tror jeg.

I må endelig tippe mig, hvis I har en lækker opskrift med figner :)

Jeg har kigget den gode Ottolenghi over skulderen her, men justeret lidt, udeladt noget og tilføjet andet.

Mandelkage med figner
– 6 personer

130g smør ved stuetemperatur
100g sukker
2 æg
½ tsk vanillepulver el ½ stang vanille
120g mandelmel (kan males selv)*
65g mel
¼ tsk salt
⅓ tsk kanel
65g græsk yoghurt
5-6 friske figner, i kvarte eller mindre

 • Forvarm ovnen til 200 grader.
 • Smør en springform (20 cm i diameter) med smør og strø den med mel.
 • I en skål pisket smør og sukker med en håndmixer til det er lyst og luftigt.
 • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt, til det er helt inkorporeret. Tilsæt vanillen.
 • I en anden skål blandes mandelmel, mel, salt og kanel.
 • Hæld de tørre ingredienser i de smør/sukker/æggeblandingen og mix til det lige akkurat er blandet. Kom yoghurten i og bland den med til dejen er nogenlunde glat. Lad være med at røre for meget!
 • Hæld dejen i formen og spred den ud. Arranger fignerne ovenpå dejen i cirkler og tryk dem kun ganske forsigtigt ned i dejen – jeg trykkede for meget og de kom lige vel langt ned i den færdige kage.
 • Bag kagen i ovnen i 15 minutter og sænk så temperaturen til 170 grader og bag den videre i yderligere ca. 35 minutter indtil kagen er fast og man kan stikke en tandstik eller lignende i den og hive den op uden der er dej på.
 • Tag kagen ud ad ovnen og lad den køle af i mindst 15-20 minutter før den tages ud af formen.
 • Server den gerne lun og med en god klat græsk yoghurt eller creme fraiche til.

(Visited 9.164 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Allerede da du flygtigt nævnte denne kage i et tidligere indlæg, vidste jeg bare at jeg MÅTTE lave den! Og jeg som ellers altid kun laver kager der indeholder en eller anden form for chokolade, haha!
  Så den er sat på skemaet for weekenden og jeg glæder mig sådan helt barnligt til at lave den. Og er glad for at jeg nåede at få din version med. ?
  Tak for en fantastisk blog. Du er en af de eneste jeg følger, og jeg elsker at læse med. Altid!

  1. Tak tak tak for den søde kommentar. Håber din kage bliver god <3

   Mange kram og knus Emily

 2. Frisk parpadelle med karamelliserede figner og pancetta! Absolut bedste comfortpasta som både er cremet, saltet og sød.

  Start med at svitse pancettaen med lidt finsnittede rødløg og hvidløg, tilsæt kvartede figner og lad dem karamellisere uden for megen omrøring – når de er klar så vend al dente parpadelle + lidt kogevand i og riv citronskal og lidt pamesan/pecorino over når du serverer. Voilá!