Romkugler à la Emma

Nu må I altså ikke blive helt bekymrede, når I ser ingredienslisten til disse romkugler. De er nemlig i den lidt sundere og mere nyttige ende af skalaen. Men de smager helt fantastisk (måske endda bedre) og har samme bløde tekstur som dem, der er lavet af bagerrester.

Opskriften er tyvstjålet fra dygtige Emmas kogebog, Fabelagtige Fristelser, og de er efterhånden blevet en klassiker herhjemme. Eneste ændringer jeg har foretaget er at jeg tilsætter lidt mere romessens og så lidt kanel, hindbærmarmelade og nødder. Ikke noget der smager igennem, men bare ligger fint under og lige giver den helt rigtige smag af bagerromkugle, hvor der jo som regel også ryger en kanelsnegl, en hindbærsnitte og en kage med nødder med i blandingen.

Der bliver en ganske stor portion, så et godt tip er at fryse en del af dem, hvis man som jeg ikke kan styre at have 15 romkugler liggende i køleskabet.

Romkugler med sorte bønner

– ca. 15. stk
1 dåse sorte bønner (eller 240 g kogte)
150 g friske dadler, udstenede
1 dl mandelmel
3 spsk kakaopulver (helst raw, det smager af mere)
3 spsk kokosolie
1 tsk vanillepulver eller korn af 1 stang vanille
2 tsk romessens
1 nip salt
1/2 tsk kanel
evt. 1 spsk hindbærmarmelade
evt. 1 lille håndfuld hasselnødder, gerne ristede

kakaopulver, hampefrø, mørk chokolade, lakridspulver, hakkede nødder, matcha, kokosmel eller frysetørrede bær (pulver) til at trille romkuglerne i

 • Hæld bønnerne fra døsen i en sigte, skyl dem grundigt og lad væsken dryppe fra.
 • Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender og kør maskinen indtil du har en helt glat masse.
 • Smag romkuglemassen til, så den smager præcis, som du ønsker den :) Og stil den i køleskabet i mindst 2 timer, så massen bliver fast nok til at du kan rulle den.
 • Rul romkuglerne i den ønskede størrelse mellem hænderne og tril dem i eksempelvis mørk chokolade, kakaopulver eller lignende. Jeg brugte hhv. kakao, en blanding af matcha og hampefrø og tranebærpulver (fra Urtekrams nye Superfood-serie).
 • Opbevar romkuglerne i køleskab indtil servering.

(Visited 6.728 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

9 Kommentarer

 1. Uh, Emmas romkugler er så gode. Det er en god ide med hindbærmarmelade – det vil jeg prøve næste gang.
  Jeg kan ikke styre det. Jeg kan meget let bilde mig selv ind, at de da kan spises på alle tider af døgnet, fordi de jo ikke indeholder sukker, hahah ;)

  1. Haha… helt samme her. Det bliver faktisk næsten værre af at de er ‘sunde’ ;) Så tricket med fryseren er altså en god idé, det virker i alle tilfælde her :) Klem

 2. Jeg gik straks på indkøb forleden da jeg så på insta at du var igang med dem – og nøj hvor blev de gode! :)

  Du inspirerer altid <3

 3. Jeg har blendet ronkuglemassen sammen og hold da op, hvor smager det overraskende godt! Jeg glæder mig til at servere dem for min mand og to børn som sundere snack. Jeg brugte en smule Stroh-rom istedet for romessens, det er ikke dårligt!
  Tak for den skønneste blog, du gør det godt, Emily.

 4. Jeg har lige bikset en portion sammen og kunne slet ikke følge med til at rulle før de blev spist af henholdsvis mand på 32 og datter på knap 2 år. SÅ kan man godt laver en motherf*cker portion og fryse de sataner….?
  Jeg kom forresten aroniabær marmelade istedet for hindbær, og det var slet ikke dumt :-)

 5. Hej Emily
  Ved du hvor man kan købe tranebærpulveret? Jeg har ikke kunne finde det i Føtex.
  Romkuglerne smager fantastisk, og jeg kunne godt tænke mig at overraske min datter med nogen dybrøde næste gang :)

  1. Jeg købte det i Irma, men det er meget syrligt/bittert, så de romkugler, der blev rullet i det, blev ikke så gode. Jeg tror frystørrede hindbær vil være bedre :) Kram Emily