Tips til Portugal?

Så skal jeg kun sove to gange, inden vi stikker næsen sydpå mod Portugal. Sommervejr (efter danske standarder), surf og nye eventyr. Manner, hvor jeg er spændt og glæder mig!

Jeg har aldrig været i Portugal før og I er altid så søde til at tippe mig om gode steder – nogle af mine bedste rejseoplevelser har været på jeres konto, TAK ♡ – så hvis I har tips til Lissabon og Ericeira (hvor vi skal bo), så er de mere end velkomne.

For jeg ved at jeg skal spise pasteis de nata og surfe, men hvad skal jeg ellers spise, se, lave og købe?

Fotos: Fashion me now

(Visited 8.371 times, 14 visits today)

Skriv en kommentar

30 Kommentarer

 1. Lissabon er så flot en by med mange skønne spisesteder. Princip Real og området omkring Praca das Flores har meget at byde på. I skal helt sikkert forbi Copenhagen coffee lab og besøge de to skønne danske piger (tvillinger) der har stablet deres egen seje kaffebar på benene :) Ikke langt der fra ligger Dona Quiteria, en lille portugisisk tapasrestaurant. Her fik vi det bedste måltid i Lissabon! God tur :)

 2. Min største oplevelse i Lissabon var helt sikkert at besøge Sintra – let at komme derud med toget og man kommer til en helt anden verden med fantastiske borge og natur som slet ikke er til at forstå. Nøj vi fik mange fantastiske billeder med hjem fra den dag…
  Rigtig god tur til Portugal – glæder mig til at læse med.

 3. Restauranten Cantinho do Avillez er virkelig god. Og så er der også et hyggeligt marked i Princip Real om lørdagen. Jeg brugte Linns guide – den kan jeg også anbefales ? God tur!

 4. Her kommer lige en spand Lissabon tips.

  LX factory er en gammel fabrik med sjove butikker og vildt god mad. Det skal I helt klart se, det er et gammelt industriområde nu med nye, små portugisiske designbutikker, og restauranter med et lidt urban-feel. Det ligger ved foden af den store røde bro, sin ligger i bydelen Alcântara.

  Bairro Alto er en hyggelig bydel med mange hyggelige gader og spisesteder. Prøv at finde Food and Booze og spis der, lækkert lokalmad.
  I det nordlige Bairro Alto ligger parken Miradouro Sao Pedro de Alcântara hvor der er liv og flot udsigt over byen.
  Også i Bairro Alto, mere sydligt, ligger “udkigsparken” Miradouro de Santa Catarina, også meget hyggeligt ?

  Dertil skal I besøge Time-out madmarkedet i Chiado, mega must see! Det er lidt alla Torvehallerne, med alt hvad hjertet begærer af mad og drikke og vildt stemningsfyldt.

  I skal tage til Alfama bydelen, og besøger Pois Cafe, virkelig hyggeligt! Ao Pé da Sé (en bar/café) også i Alfama gik så også ret hyggelig ud. Om aftenen er der mange sangerinder der synger gamle portugiske sange på gaden.

  Bare NYD Lissabon!

 5. Åh så misundelig man kan blive! Et par tips til Lissabon, som er ganske fantastisk kommer her: tag sporvogn 28 – den fineste tur nogensinde! Spis is på Nannarella gelati (Rua Nova da Piedade 64, Lissabon 1200-299) og spis fantastiske atypiske tapas på Meson Andaluz, virkelig anbefalelsesværdigt. Der er også en streetfoodhal som har masser af lækkerier (cheesecake). God tur ?

 6. Åh Lissabon…

  1. Kaffebaren “Fabrica Coffee Roasters” der ligger på Rua Das Portas De Santo Antao 136. Virkelig lækker kaffe, som de går sindssygt meget op i at brygge. Desuden gode sandwiches, kager og salater ? minder lidt om noget fra Vesterbronx. Perfekt hipstersted – men lækkert.

  2. Trapperestauranten “Espumantaria do Pestisco, der ligger Calc(med den der dut under c’et)ada do Marque(trekant over e’et)s de Tancos No 1e.

  Lidt spøjs betjening, men rigtig god mad og pisse hyggeligt. Bordreservation kan anbefales.

  3. Atalho (KLAR favorit!), der ligger i et hjørne ved botanisk have. Der er lidt køligere end alle andre steder, så en trøje kan anbefales – og ellers kan man sidde inde, men bare virkelig hyggeligt. Man kan bestille bord til enten klokken 20 eller 22. Deres forret med pølse og sennep er like faaantastisk! Og de har også gode drinks.

  Adresse:
  Calçada da Patriarcal 32–40. Gør det!!!!

  4. Pao ã Mesa (også en god ide!), der ligger ud mod vejen på Rua Dom Pedro V. 44. Unge, sjove tjenere og rigtig god mad. Der er en god stemning, en fed vibe. Vi havde det lækkert der! Og maden var god.

  5. Cafe Saloia. Et lille øko helle. Ok kaffe, lækker yoghurt med valgfri frisk frugt, nice sandwich etc. Her: Rua de São Bento 102

 7. Dejligt med Portugal, et af mine yndlingslande.
  I skal da klart smage ristede kastanjer på gaden, ristede sardiner på gaden, blæksprutter på restaurant.
  Se museer, kirker og andre bygninger.
  Er der et vinmuseum kan det anbefales.
  I skal over til Jesus statuen.
  I skal ud at sejle og nyde luften og søsiden.
  Husk at smage gode preto vine og vinjo verde.
  Morgen kaffe og brød på en fortovs cafe.
  Smag endelig mandariner osv. de er vist modne nu og kan plukkes direkte fra træerne på gaderne.
  Der er sikkert tusinde ting mere, men I kan ikke nå alt.
  Nyd det I når og nyd vejret:-)

 8. Tag til Sintra og oplev byen (der er UNESCO-fredet – især haven/parken omkring det meget instavenlige Aladdin-slot er frodig og smuk) og kør (på turen tilbage til Ericeira) forbi Bar Do Fundo til toplækker seafood med havudsigt. Det er den smukkeste rute og restauranten ligger decideret på stranden, med kæmpe klipper som nabo.

 9. Portugal er så fin. Glæd dig!
  Deres vin er så undervurderet og ofte på niveau med fransk eller italiensk til den halve pris. Både på restauranter og i supermarkederne.

  Sinta er helt sikkert et besøg værd og Palacio de Pena. Sæt god tid af til at gå rundt i den store park og på paladset.

  Cascais er en super fin og hyggelig by. Flere restauranter og cafeer har tagterrasser hvilket kan anbefales.

  I Lissabon er Bairro Alto yndlingsbydel – der er tilpas afslappet og hyggelig stemning med masser af liv og uformelle spisesteder.

  God tur! :-)

 10. Jeg er netop hjemvendt fra Lissabon, for 2 uger siden! Vi havde den Mest magisk tur i en wan, der er ombygget, så den fremstår med komplet køkken, dobbelt seng mm.. vi havde lejet den igennem firmaet Viva A vida (som i øvrigt er en dansk gut ved navn Simon, der står bag)
  Jeg kan på det varmeste anbefale at tjekke det ud, hvis i har en dag eller to, hvor i har tid/lyst til at komme lidt ud af byen og opleve Portugals smukke natur! 40 min, så står i ved kysten i surfer paradis, eller bjergene, hvis lysten er til det☺️

  1. Det lyder fantastisk. Har du et link til Van udlejningen. Jeg kan ikke finde det ved søgning.
   Kh Tina

 11. Kære Emily ?

  For det første! Glæd dig til Lissabon. Jeg var der med min søster og mor i sommers, virkelig en skøn by!

  Her er mine forslag ?

  Her skal du hænge ud:

  – det gamle kvarter Alfama, det er en stor labyrint at gå rundt i men så finurlig.

  – Bairro Alto som er det gamle arbejderkvarter, der er små boghandlere og butikker. Der er stille om dagen men hen ved eftermiddagstid så vågner den bydel op med masser er barer, restauranter og hyggelige steder.

  – Baixa er selve handelscentrum, der boede vi og det er lige i midten af alting.

  Det du skal se:

  – Castelo de Sao Jorge som er en grøn oase med udsigt over hele Lissabon.

  – Udsigt over hele byen, hvor man kører op i din fineste elevator “Elvador de Santa Justa” og især ved solnedgang er der SÅ smukt helt øverst oppe.

  – At kører i sporvogn. Vi købte en billet én dag og kørte med den i over en time bare og nød byen fra sporvogn.

  Her skal du absolut spise:

  – Denne lille perle med de bedste små retter blandt andet de små sardiner, Pica pau og deres andre små lækkerier. Den ligger på Rua De Arsenal 120 og hedder Glacial Artico. Bestemt et besøg værd. Man sidder på små stole/bænke ved bittesmå borde og der er SÅ hyggeligt.

  – “MOMA” ligger gemt og man skal vide, at den er der. Men sikke et hyggeligt spisested til aftensmad og den bedste mørdejstærte med karamel toppet med hindbær. Den ligger Rua dos Correeiros 16, Baixa.

  – “De Decadente” var også et ret hyggeligt spisested. Der fik man vistnok 2-3 retter til en fair pris og det var virkelig lækker mad. Det var både hotel og restaurant. Og værelser på nettet så ret hyggelige ud. Det ligger på Rua São Pedro de Alcãntara 81, Bairro Alto.

  Og ellers så spis fisk og drik et godt glas rødvin! De er verdens sødeste mennesker i Lissabon. Glæd dig!
  Håber du/i kan bruge mine tips.

  Rigtig god tur ?

 12. Mit eneste tip er, at du skal spise så mange pasteis de nata som muligt – de er absurd gode, så en enkelt eller to er ikke nok! :D

 13. Drikke masser af solnedgangsdrinks på Park i Lissabon – lækker rooftop bar, placeret på toppen af et p-hus. Fedt sted!

 14. I skal helt sikkert tage til Sintra! Drik en kop kaffe på den fineste kaffebar for neden af bjerget, der er fantastisk at sidde både udenfor (smuk, smuk udsigt) og indenfor (igen, smuk udsigt og fineste indretning) og husk for Guds skyld at tjekke toilettet ud, der er den fineste håndvask. Caféen hedder “Fabrica das Verdadeiras Queijadas”.

 15. Lidt Lissabon tips herfra :-)

  Et helt fantastisk hotel at bo på er HF Fénix Music. Det er et hotel som har musik som tema. B.la. er hotelbaren bygget som et kæmpe klaver. Morgenmads buffeten på hotellet har alt hvad hjertet kan begærer. Det ligger også rimelig centralt og i gå afstand fra centrum.

  Et link til hotellet: https://www.booking.com/hotel/pt/hf-fenix-music.da.html

  Et lille must-see i Lissabon er Rua Nova Do Carvalho. Det er en gade hvor vejen er lyserød. Den ligger liiidt skjult men i nærheden af havnen, hvor der er hyggelige spisesteder.

  Time Out Market er også et besøg værd. Det er Lissabons svar på Copenhagen Street Food/torvehallerne.

  CINCO lounge er et rigtig godt drinks sted i Lissabon. De har også en stand på Time Out Market

  Her udover er et must når man besøger den portugesiske hovedstad, at tage en tur med sporvognen. I skal prøve rute 28. Det er en rigtig god måde at opleve byen på og man får set en masse. Man kan springe af sporvognen og på den igen.

  Santa Justa Lift er også noget man skal prøve. Det er en gammel elevator i byen, som tager en op til et udsigtspunkt. Her kan man se udover hele byen. Rigtig smukt syn.

  Klassiske seværdigheder i Lissabon er 25. April broen som ligner den i San Fransisco, Christ the king som ligner Jesus statuen i Brasilien, Rua Augusta Arch og Lisbon Cathedral.

  Og så skal i selvfølgelig spise Pasteis de nata på en café.

  Rigtig god tur til Portugal. Nyd det, der er rigtig skønt :-)

 16. Portugal er fantastisk. Vi havde 5 dage i Lissabon og 10 dage i sesimbra sidste sommer. Vi skal tilbage så snart som muligt?
  Lissabon: Sporvogn 28 hele turen rundt, sao Jorge borgen ved solnedgang, Expo området incl akvariet og tur med svævebanen, Rossio pladsen og turen derfra på gåben op til Bairro Alto, tuk tuk tur, Ground Burger (den bedste burger EVER), metrosystemet er fantastisk og pænt, små lækre restauranter, søde indbyggere, Belem og deres serværdigheder ved vandet derude, små hyggelige butikker….jeg kunne blive ved…

  Sesimbra (45 min i bus sydpå) er en lille fantastisk fiskerby med de lækreste strande og restauranter med frisk fisk. Der er den bedste afslapning. God tur. Der er fantastisk!!
  Kh Tina

 17. Mine veninder åbnede en kaffebar i Lissabon for 3 år siden og har besøgt dem et par gange.
  Så bliver du træt sort espresso og kedelig morgenmad, så besøg Copenhagen Coffee Lab, adresse R. Nova da Piedade 10, 1200-298 Lisboa.
  Tæt på ligger et lille område med en hyggelig lille park og anderledes butikker – det hedder Principe Real.
  Der er et sted ala papirøen TimeOut, hvor der er en masse god mad – dog ret populært hos turisterne.
  Og så har jeg hørt godt om museet MAAT – bygningen i sig selv skulle være spændende.
  Vil du have gode råd, så tag ind på kaffebaren Copenhagen Coffeelab – de har altid gode råd. Spørg efter Helle og Susan – jeg mener det… de er fyldt med guldkorn til hvordan man kan få det bedste ud af den skønne skønne by.

  Rigtig god tur.
  Kh Tina

 18. Hej Emiliy

  Jeg har netop tilbragt et semester i Lissabon og har masser af tips. Kan se mange allerede har skrevet hvor du skal besøge, så tænker jeg lige kan komme med nogle restaurant- og barforslag fra min egen liste som ikke allerede er blevet nævnt.
  Spise
  – Cevicheria i Principe Real – fisk – meget populært (altid lang kø)
  – Sea Me – fisk – tæt på Praça Luis de Camões
  – Cervejaria Ramiro – altid kø
  – Palácio Chiado på Rua do Alecrim– bl.a har Atalho en afdeling her,
  – Pistola y carzon eller El Clandestino – for tacos
  – 100 Maneiras – i den dyrere ende men virkelig lækker, menu på 10 retter, findes også som bistro
  – Phamacia – hyggelig og lækker restaurant i gammelt apoteker stil
  – Agulha no palheiro – Ikke altid lige god service men lækker billig mad
  – Ground Burger – virkelig gode burger hvis man craver det, men lidt langt væk
  Barer
  – Topo i Martin Moniz (min ynglings, måske fordi jeg boede tæt på)
  – Park (gå ind gennem parkeringshuset (på toppen ligger en rooftop bar med flot udsigt – ikke åbent mandage) – Casa Intendente – ligger i Intendente – ligner en stor lejlighed, hvor der fx er koncerter, djs og lign. med en rigtig hyggelig gård
  – Bar Foxtrot – hyggelig gammeldags gin bar
  Og så skal i selvfølgelig til LX factory, Sintra (med toget fra Rossio), Time Out market, surfe fra Carcavelos (nemt med toget fra Lissabon), til Belem (med sporvogn evt), vandre i Alfama, og se alle Miradouros (udsigtposter).. Husk gode sko, der er glat og bakket

  God tur!
  Mvh
  Charlotte

 19. Spis godt kød her:
  http://www.saladecorte.pt/
  Men sørg for at levne plads til deres kæmpe desserter til ingen penge? Man kan ikke bestille bord, men vi har altid fået plads, hvis vi kommer omkring åbningstid. God tur☀️

 20. Lissabon er en fantastisk by! Jeg har været der flere gange. Den er så smuk, og folket er så rare.
  Sidst jeg var der, var min kæreste og jeg til portvin-smagning. Det var virkelig en god oplevelse, som jeg klart kan anbefale!
  Rigtig god ferie, og gode bølger ;-) <3

 21. Tak tak tak I er simpelthen så søde! Med alle de gode tips, bliver det vist ikke sidste gang i Lissabon ♡

 22. Jeg besøgte min veninde i august, der bor der. Hun viste mig de bedste steder. I bliver NØDT til at opleve:
  LX factory – der også har mange små hyggelige spiseteder og butikker.
  Is fra den lille biks Nannarella (bedste is-oplevelse!)
  Acaí bowls på Nicolau (lidt hipet morgenmadssted, men lækkert!)
  Drinks/vin på Topo (Rooftop med flotteste udsigt), der også har lækker restaurant
  Frokost på Psi (thai/vegansk)
  Miss Jappa (hvis I skal have sushi)
  Boa Bao (Drinks)
  Tag en dagstur til Cascais (tager kun 45 min med tog fra stationen Cais do Sodré). Den hyggeligste lille perle med strande tæt på. spis morgenmad/frokost på House of wonders med tagterrasse (Så lækker vegetarcafé ). Man kan leje cykler og cykle langs kysten, hvor der er cykelsti.

 23. Kære Emily.
  Jeg ææælsker Lissabon og jeg kunne skrive en stil om hvad I skal se, men jeg kan se, at mange andre er kommet med de fineste forslag, så jeg prøver at begræse det til et par tips. (jeg har ikke nået at læse alle kommentarerne, så håber ikke jeg gentager for meget).
  *SINTRA, som flere skriver – Pena Palace er et MUST.
  *Tip til TRANSPORT, køb et ​VIVA VIAGEM card, det koster €0,50 og er et papir rejsekort til metro, tram,
  “elevatorer” og busser. Kortet købes i billetautomater eller billetluger på alle tog og metro stationer. VÆLG
  ZAPPING, så kan det tankes op. ​€1,25 pr tur, tror en enkelttur med fx Gloria elevator koster €3,80 uden kortet.
  *Hvis I skal op til CASTELLO ​São Jorge, er her en genial SMUTVEJ: ​
  en alm elevator går fra gaden Ria da Franqureiros nr 176 el 178, (en slags offentlig kontor). Herfra kommer
  man op på Rua da Madalena, drej tv og lige efter th ind i indgangen til supermarkedet Pingo Dolce, i bunden
  af rummet er endnu en elevator. Vel oppe følg skiltene rundt th og efter en kort stigning kommer Castello ​
  São Jorge, som har den smukkeste udsigt over byen.
  *MIRADUORU – der er såååå mange skønne udsigtspunket over hele byen.
  *ALFARMA og PRINCIPE REAL er mine ynglingskvarterer
  *Ascensor da Bica (Bica Elevatoren) – ligger gemt i en bygning på Rua de S. Paulo, den kravler 245 meter op ad Rua da Bica, tag med helt til toppen og nyd udsigten ned ad gaden og ud over vandet.

  Glæder mig til et gensyn med Lissabon her på bloggen. Rigtig god ferie.

 24. Praia do Castelejo – fantastisk surf og søde mennesker. Og så ligger den så fint at man kan gå til næste strand ved lavvande hvor der næsten ikke er nogle mennesker. Et plus i min bog!

 25. Jeg kan helt klart anbefale andelshotellet (andelshotel.dk), hvis du overvejer egen feriebolig i Portugal. Gennem deleøkonomikonceptet opnår du som medejer 10 ugers ferie om året. Samtidigt deltager du i bevarelsen af historisk vinterslot i Portugal ved navn Palacete Rossio. Slottet er omgivet af nationalpark med mulighed for aktiviteter alt fra ridning, vandring, lystfiskeri, svømme i bjergsøer, golf og meget andet. Du kan evt. tjekke hjemmesiden ud: http://www.andelshotel.dk eller deltage i næste infomøde: http://www.andelshotel.dk/info/