De tre bedste, grønne deodoranter

Jeg er ikke fanatisk, når det kommer til skønhedspleje, men jeg er ret optaget af de renere alternativer. Dem der ikke indeholder for meget af det, der er dumt for kroppen og kloden. Og jeg har større og større fokus på det, når jeg selv vælger, hvad jeg vil smøre på kroppen, i håret og ansigtet.

Hvis I har det lidt lige sådan – eller hvis I er helt forvirrede over hvad man skal gå efter for ikke at tale om undgå – så pip endelig op. Måske det er noget I har lyst til at høre mere om eller blive klogere på sammen med mig?

For snart flere år siden lagde jeg almindelig deodorant med antiperspirant på hylden. Det har været en spændende (ok, så spændende som sved og deo nu engang kan være) og ikke altid lige velduftende rejse.

Jeg har prøvet en hel del økologiske, rene og naturlige deodoranter. Med ret varierende held. Jeg har lugtet af gnu, nået frem til den konklusion at en eftermiddagsvask under armene, måtte blive en del af rutinen og tilmed overvejet at gå tilbage til de almindelige, billige deodoranter fyldt med aluminiumssalte.

Men omvendt blev jeg også stædig. Det er selvklart ikke lækkert at lugte af sved på frikadellemåden, men omvendt er vi jo heller ikke skabt til at have deodorant på. Deodorant der i antiperspirantens tilfælde (som navnet antyder) sørger for, at man ikke sveder.

Jeg vil gerne svede (ok, let). Men ikke lugte af gnu eller frikadelle.

Stædigheden lønnede sig heldigvis og i dag bruger jeg følgende deodoranter i flæng. De virker for mig.

Aurelia Botanical Cream Deodorant
Jeg elsker alt ved denne deodorant, lige med undtagelse af at den kommer i en krukke i stedet for en stift. Men det er også det eneste. Den dufter dejligt rent og naturligt og det gør jeg også, når jeg har den på. Men ikke af sved. Holder hele dagen og er drøj i brug.

Fås bl.a. her og i Magasin.

Real Purity Roll-on Deodorant
Nyeste skud på stammen af mine favoritter af naturlige, rene deodoranter uden aluminium. Har kun brugt den i et par måneder og derfor ikke testet den i varme, men indtil videre tegner det meget lyst og vi kunne godt gå hen og blive bedste deo-venner.

Kan bl.a. fås her.

Acai Roll-on Deo
Mens de to andre er kommet ind i mit badeværelsesskab sidste år, så har denne været en trofast følgesvend i mange år efterhånden. Dufter ganske mildt og holder mig frisk og ‘frikadellefri’ hele dagen

Kan bl.a. købes her, samt i Matas, Magasin m.m.

Ps. Husk at kropsduft (heller) ikke er statisk. Hormonforandringer, stress og hvad man spiser, påvirker også hvordan man dufter/lugter. Så deodoranten bærer altså ikke hele ansvaret ;)

Pps. Det er først og fremmest bakteriers møde med armsveden, der giver den grimme lugt. Så vand og sæbe er et godt sted at starte og SÅ en god deo efterfølgende.

(Visited 13.054 times, 9 visits today)

Skriv en kommentar

54 Kommentarer

 1. Af én eller anden grund, er den eneste deodorant, jeg kan tåle, Biotherms Pure-deo. Jeg har prøvet alt fra Neutral til Rudolph-care, men jeg slår ud af begge. Måske skulle jeg give Real Purity et skud :-)

 2. Jeg gav min mand denne deo (https://shop.schmidtsnaturals.com/products/deodorant-stick?variant=33048561283) fra Schmidt’s i julegave, og jeg bruger den også selv. Det er den bedste “sunde” deo jeg endnu har prøvet – og jeg har været vidt omkring. ;-) Jeg stoppede, ligesom du, med at bruge antiperspirant for nogle år siden, og i lang tid lavede jeg min egen deo af kokosolie og natron, hvilket er effektivt men også lidt hårdt for den sarte hud under armene. Deo’en fra Schmidt’s er også baseret på kokosolie og natron, men i en mildere og mere gennemtænkt formel, som ikke giver rødme. ;-)

  1. Tak for tippet Maria. Den har jeg hørt nævnt flere gange, så den må jeg vist hellere se at få prøvet også :) Knus Emily

 3. Uh – du må endelig dele ud af din viden.
  Jeg læser medicin, og vi har lige pt miljømedicin. Wow, der er mange ting, jeg ikke vidste, og jeg har da helt sikkert fået en hel del tanker om hvad, jeg vil/bør byde min krop. Især hvis man også gerne vil være gravid en dag.
  Problemet er bare, at det er så dyrt. Huh, halvandet år tilbage på SU ;-)

  KH

  1. Modtaget. Det er jo en kæmpe jungle og bare fordi der står øko eller ‘naturlig’ på noget betyder det desværre langt fra at det er godt. Men jeg skal nok dele undervejs. Av, ja den er ikke altid sjov på SU. Heldigvis er nogle af de bedste rene skønhedsprodukter som kokosolie, mandelolie m.m. slet ikke så dyre endda. Kram E

 4. Du må meget gerne dele ud af flere gode tips til sund og grøn makeup og perfume! Jeg vil meget gerne forsøge at passe både på min egen (og en fremtidig families) krop og Jorden når jeg handler ind – både mht mad, mode og makeup – men især når det handler om kosmetik synes jeg det kan være svært at vide hvad man skal starte med at undgå, eller gå efter, da meget af det jo netop er kemi. Så herfra en efterspørgelse på flere gode tips både fra dig og andre læsere, der kan gøre klogere. God dag :-)

  1. Modtaget og det skal du få :) Og ja, det er mega svært! I princippet er alt jo kemi, men vil som dig gerne undgå alt det kunstige og skadelige. Knus Emily

 5. Jeg har meget sart hud, og kan ikke tåle parfume – heller ikke fra planter/blomster. Jeg synes det er svært at finde produktet, uden alle mulige ting i. Jeg mangler især: hårpleje! Alt udtørrer mit hår. Jeg mangler shampoo, balsam og hårmaske. Og så er jeg på jagt efter en god fugtmaske – også parfumefri! Tak :-)

  1. Jeg er meget glad for danske Purely Professionals hårprodukter – især deres lilla treatment 1 (leave-in treatment) og deres lilla hair repair 2 (hårkur). De er uparfumerede. De har gjort en kæmpe forskel for mit ellers tørre hår. Jeg er dog ikke så vild med deres shampoo.

  2. Kære Mulle,
   Kender du Purely Professional? I min optik et helt fantastisk dansk firma, der udvikler og sælger hår- og hudplejeprodukter baseret på mindst mulig kemi, men med gode og virksomme ingredienser. Alle produkter er milde og indeholder ingen parfume.

   Jeg bruger selv deres shampoo 4, hair repair 2 (hårkur) og treatment 1 (leave-in hårkur). Jeg har – hånden på hjertet – aldrig været så glad for hårprodukter før. De er milde og giver masser af fugt. Jeg ved, at de også lige har lanceret en fugtmaske.

   De bedste hilsner
   Ida

  3. Hej Mulle

   Jeg vil anbefale dig at tage et kig på ByFalengreen, som er hårprodukter, der er AllergyCertified.
   De er lige så lækre, som de dyreste frisørprodukter samtidig med at de er uden alt den dårlige kemi og parfume.

   Jeg køber altid mit på nulallergi.dk.

  4. Jeg kan kun tilslutte mig de andres begejstring for Purely Professional. Deres Shampo 0 er min yndling og det samme er deres Hair Repair 2. De laver virkelig gode, parfumefri produkter uden noget overflødigt i. Kram E

 6. Jeg kan virkelig anbefale folk at prøve at undvære deo for en tid. Jeg ved alle er forskellige og langt hen af vejen handler det om tilvænning, men der sker ikke noget ved at prøve. Jeg bruger personligt ikke deo mere og jeg savner det slet ikke :-) Personligt elsker jeg at udfordre rammerne for mine rutiner ved forskellige lejligheder. Har jeg fx BRUG for shampoo (ja, det har jeg så) og har jeg virkelig brug for 14 par sko (nej, det har jeg så ikke). Det er super sundt at udfordre sine vaner ind i mellem :-)

  1. Det lyder som nogle gode eksperimenter Mette. Måske jeg skal prøve at undvære deo helt i en periode… og sko ;) Kram E

 7. Som en tilføjelse er jeg stor fan af Schmidts deodoranter, som jeg har fundet på en del webshops og ditto i Ganefryd i Aarhus. Jeg bruger ‘Sensitive’ med Geranium-duft. ‘Sensitive’-serien er uden natron, som mine armhuler ikke er glade for. Selvom deodoranter med natron holder endnu bedre, er jeg også rigtig begejstret for denne. :)
  Den fåes i øvrigt som deodorant-stick.

 8. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre om gode alternativer til skrap barberskum. Jeg bruger altid Gilette barberskum diverse steder på kroppen, men kemiluppen fortæller mig, at det er en dårlig ide. Er der mon en, som kender skånsomt og kemikaliefrit barberskum?

  1. Prøv at bruge din hårbalsam som erstatning for barberskum. Hvis din balsam altså er mild og ren. Det giver selvfølgelig ikke samme skummende fornemmelse, men det virker.

  2. Det som Mette siger. Synes balsam fungerer super godt og får bløde ben samtidig. Og ellers laver eos også en god barber-creme (den skummer ikke, men er super god!). Kram E

 9. Mega godt indlæg! Så relevant i disse tider hvor grøn livstil og bæredygtighed er så vigtigt.
  Blot til info, citron kan også bruges som deodorant. Jeg har haft rigtig gode oplevelser med det.

  1. Dejligt at høre Anna :)

   Jeg har hørt flere sige det med citron, men ikke turde prøve, da jeg tænkte det ville irritere huden. Oplever du det? Må give det et skud. Knus Emily

   1. Jeg kan godt forstå din bekymring, syre direkte på huden lyder også hårdt. Evt kan du prøve at fortynde lidt med vand i starten for at ændre pH værdien lidt. :)

    Men jeg har ikke oplevet nogle gener med det, jeg har meget sensitiv hud og har i mange år kun brugt produkter der er astma og allergi mærket.

 10. Spændende. Selv har jeg kun prøvet aurelia, som jeg dog også er blevet glad, for da den virker. Der bruger jeg en lille spatel fra en ansigtsmaske til at tage en passende mængde, da jeg ikke synes at det fungerede at tage en portion med fingrene ned i krukken. Tænker at men evt. bare kunne bruge en lille is-ske hvis man ikke lige har en passende spatel fra maske/creme

  1. God idé med en lille spatel! Jeg har brugt fingrene og alt for meget ender oppe under neglene… Klem Emily

 11. Jeg har været en hardcore fan af antiperspirant, og for et halvt år siden skiftede jeg til sunde alternativer – jeg går ikke tilbage! Aurelia havde en dejlig duft, men først blev mine armhuler misfarvet (HELT sorte )og så begyndte det at blive rødt og irriteret. Jeg bruger Real Purity nu og alt fungerer perfekt – og fra den ene dag til den anden er mine armhuler helt fine igen.

 12. Jeg har selv kun gode ting at sige om Aurelia’s deodorant, jeg ELSKER den. Den holder hele dagen, og så dufter den så behageligt. Jeg kan også rigtig godt lide Rudolphcares Acai roll on, MEN min ‘sved lugt’ kommer igennem om aftenen. Dét sker ikke med Aurelia :) Derfor bruger jeg ikke rudolphs mere, men godt dufter den.
  Jeg kender slet ikke til Real Purity, men vil da klart lige have den i kikkerten.

  Anyway godt indlæg Emily! :D

 13. God deo-guide! Har selv eksperimenteret med forskellige aluminiumsfrie deodoranter de sidste par år, og har til tider godt kunne bruge lidt inspiration :)

 14. tak for indlægget! :-)

  At finde en deo (der virker) uden alminuim er en jungle!

  Jeg er netop begyndt at bruge Niveau fresh comfort roll-on uden alminiumssalte.. jeg fandt den ved et tilfælde i Føtex, og så var den endda på tilbud til 12 kr! :-)

  1. Oh yes! Det er slet ikke så nemt endda og hvad der virker (og ikke virker) er også så individuelt, som man også kan se her i kommentarerne.

   Den må jeg kigge nærmere på.

   Klem Emily

 15. Ja tak til mere om rene produkter! Især gerne de øko, så både planet og krop kan skånes. Det er så svært at finde rundt. Prøvede en aluminiumfri deo i en måned hen over sommeren, og selvom sommeren ikke ligefrem havde de vilde temperaturer med sig, så var lugten af gnu stadig imponerende. Må prøve at opstøve et af de her alternativer! :)

  Knus

  1. Ja, det kan være ret svært. Skal forsøge at guide og hjælpe så godt jeg kan :)

   Haha… ja, så nytter det ikke. Det skal helst både være rent OG lækkert.

   Kram E

 16. JA TAK til flere ‘grønne’ indlæg om skønhed og make up! :D
  Søger selv med lys og lygte efter bl.a. den perfekte vandfaste mascara uden ‘snask’ og en bodylotion/creme, der ikke rimer på kedelig og usexet men velduftende dog uden kemi :p
  Tak for en fantastisk blog som jeg elsker at følge!

  1. Dejligt at det er noget du også har lyst til at læse mere om ♡
   Åh ja, mascara er altså svært! Her har jeg endnu ikke fundet et grønnere alternativ, som jeg synes er godt nok…
   Mht. body lotion er jeg vildt glad for Weledas. Især den med mandel er god til tør vinterhud. De er heller ikke så dyre endda.
   Kram Emily

  1. Helt rigtig mht. hvad der så bliver brugt i stedet. Det er samme sag med bl.a. parabener. Personligt vil jeg dog gerne gå udenom aluminium i min deo, både fordi det er giftigt (det er Pudderdåserne ikke uenige i, der hvor vi ikke er enige er om hvorvidt det optages i kroppen – jeg tør ikke tage chancen) og fordi det er en antiperspirant. Altså lukker det helt af for sved der hvor det påføres. Og jeg vil gerne kunne udskille sved (og affaldsstoffer) :) Knus Emily

 17. Helt klart et emne jeg gerne vil høre mere om dine erfaringer. Jeg stoppede selv med antiperspirant for ca ½ år siden. Jeg skifter lidt mellem Schmidts og så The Natural Deodorant (https://naturaldeoco.com/). Jeg er faktisk blevet fan af at bruge ‘creme’ deodoranter, men har en Schmidts stick deo i sportstasken da det er lidt nemmere når man lige skal friske op efter træning.
  Efter noget tilvendingstid synes jeg faktisk at jeg lugter mindre end da jeg brugte antiperspirant. Der er stadig dage jeg lugter lidt, som regelt omkring den tid på måneden.

  Men vil også gerne høre om andre ‘grønne’ produkter, da jeg håber på at skifte til mere grønne produkter efterhånden som jeg opbruger de produkter jeg har.

  1. Der var den igen, Schmidts, den må jeg altså prøve.

   Og ja, menstration giver også lidt ekstra spændende kropsduft her ;)

   Jeg lover mere ‘grønt’ herfra!

   Kram E

 18. Jeg vil gerne give en disclaimer med.

  Jeg er en af dem, der stort set aldrig lugter af sved. Deo’en fra Rudolph Care får mig til at lugte af sved ret hurtigt. Jeg købte den på anbefaling fra andre og var vildt skuffet over ‘effekten’. Ved godt, at det er individuelt, hvordan ens krop reager på forskellige ting osv., men alligevel ret skuffet.

  Jeg skrev til Rudolph Care og blev også her skuffet – over kundeoplevelsen. Havde nok forventet lidt mere af et brand, der gerne stør på øverste hylde.

  Blot min oplevelse.

  1. Samme oplevelse her. Har andre produkter fra Rudolph Care jeg er glad for – men deres deo virker (slet) ikke for mig.

  2. Ih æv hvor ærgerligt at I har den oplevelse, men ja, der er desværre nok bare ikke noget der hedder ‘one size fits all’ når det kommer til deo (eller andre skønhedsprodukter for den sags skyld). Knus E

 19. Pudsigt, Mette (og Anne) – jeg havde samme oplevelse:

  Lugter aldrig af sved, læste om Rudolph Cares deo her hos Emily, fik den i fødselsdagsgave, blev glad, brugte den – lugtede kort efter af sved. Ret underligt, når jeg ellers aldrig gør (individuelle kropsreaktioner eller ej).

  Skrev også til Rudolph Care og delte min oplevelse – og fik lidt (for) afvisende svar. Blev skuffet.

  Jeg mener, prisen for deres produkter fejler jo ikke noget…?

  1. Ret mærkeligt (og sørgeligt):

   Jeg fik også deoen fra Andrea Elisabeth Rudolph og var temmelig skuffet, fordi jeg mildt sagt lugter surt af sved, og det plejer jeg ikke at have problemer med.

   Jeg gik med det samme i Matas, hvor den var købt, og de synes, jeg skulle tage fat i producenten. Som jer andre blev jeg mødt ret afvisende. Ikke i orden.

   1. D’damer nu hvor I kender hinanden så godt, eller i alle tilfælde bruger samme ip-adresse, så er det måske bedre at diskutere fejl og mangler ved deodoranter og dårlige kundeoplevelser ude i virkeligheden ;) Alternativt skrive til pågældende producent igen. Der er ikke så meget jeg kan gøre her. Hverken ift. afvisning eller svedlugt. Kan kun sige, at hvis det er den første mere grønne deo, man bruger efter at have brugt antiperspirant, så kan det kræve lidt tilvænning. Det gjorde det for mig. Og ellers er det måske bare ikke deodoranten for jer, men så er der heldigvis mange andre gode, rene muligheder. Bl.a. de to andre jeg nævner her i indlægget eller nogle af dem de andre læsere anbefaler :) Mange knus Emily

 20. Tak for gode tips!
  Og skynder mig lige at sige et stort JA TAK til mere om naturlige/rene/økologiske/miljøvenlige produkter – og hele det univers i det hele taget! :)
  Jeg har lige fået en Aurelia-deo, som jeg glæder mig til at prøve – men jeg er nu også fristet af Real Puritys – og nu også dem fra Schmidt, som alle nævner ;)
  Jeg går meget i sort, så jeg ville høre om du – eller nogen andre – kan sige noget om risikoen for hvide “rander” på tøjet fra de forskellige deo´er??

 21. Jeg bruger en krystal deo fra Matas – og den virker satme også . Tro det eller ej . Men skepsis blev bragt til skamme .

 22. Potassium Alum er også aluminium.
  Acai Roll-on Deo indeholder Potassium Alum

  vh Jytte

 23. Kære Emily, jeg har deodoranten fra Aurelia og er i det store hele glad for den. Men den efterlader altid hvide mærker på mit tøj. Har du oplevet det, og har du evt. et tip til, hvordan jeg undgår det? Vh Julia