Chrunchy granola med vanille og kardemomme

Uanset om jeg spiser grød, yoghurt, smoothie bowl, skyr eller chia pudding til morgenmad, så topper jeg den af med granola. Elsker at der er noget sprødt, knasende og lidt sødt på toppen af min morgenmad i skål nemlig. Og også gerne noget nyttigt selvfølgelig. 2-i-1. For tiden smager min granola herligt af vanille og kardemomme.

Jovist, der er ingen tvivl om, at kanel er lækkert. Men kardemomme er min favorit blandt de varme, søde krydderier og jeg kommer det i alt fra pandekager til bagværk. Og nu også i granola. Der får min morgenmad til at smage af dessert uden at den egentlig er synderligt sød. Den er til gengæld propfuld af gode sager: Boghvedekerner, kokosflager, nødder, kerner, æble og abrikos. Blandt andet.

Den er nem at lave og er man ikke helt så fascineret af kardemomme, så bruger man blot kanel, vanille eller hvad man nu bryder sig om. Eller det hele på en gang.

Ps. Beklager at jeg har gemt granolaen under et bjerg af frugt på billederne. Jeg kan også godt lide frugt ovenpå min morgenmad.

Chrunchy granola med kerner, frø og vanille & kardemomme
– en stor portion

200g havregryn
300g boghvedekerner
200g solsikkekerner
200g græskarkerner
Ca. 350 g æblepurée/æblemos (jeg bruger den på glas fra Urtekram)
3 spsk smeltet kokosolie
2 tsk kardemomme
1 tsk vanillepulver
evt 1 tsk stødt ingefær
100 g tørrede abrikoser, skåret i små tern
100 g kokosflager

 • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft
 • Kom havregryn, boghvedekerner, frø, vanillepulver og kardemomme i en stor skål og bland godt.
 • Hæld æblepurée og kokosolie over og rør til det er en ensartet masse og alt er dækket.
 • Kom bagepapir på 1-2 bageplader og fordel granolaen i et jævnt lag.
 • Kom den i ovnen. Den skal bage i ca. 40 minutter i alt, men efter 15 minutter tages den ud og der røres godt rundt, så toppen ikke bliver brændt, sæt den ind igen.
 • Efter endnu 15 minutter tages den ud igen og der tilsættes abrikostern og kokosflager og røres godt rundt. Lad den bage færdig ca. 10 min. eller til den er gylden, sprød og fin, men ikke brændt. Hold øje :)
 • Tag pladen/pladerne ud og lad dem køle af på en rist.
 • Når granolaen er helt kølet af, kan den hældes på glas eller lufttæt beholder og kan holde sig i ca. 1 måned.

(Visited 6.673 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

 1. Det lyder sindssygt godt. Når du skriver vaniljepulver, mener du så vaniljesukker eller frisk vanilje udbenet? :)

  1. Haha… nej ikke rigtigt. Foretrækker også at bruge frosne (øko), men min søde mor, der ved jeg elsker bær, havde været så sød at købe til mig og så skulle de jo spises ;) Håber du vil synes om den, den er så lækker synes jeg. Kram Emily