Glædelig Kampdag

Jeg har et Weekly Wanted-indlæg liggende klar til jer i pipelinen, men jeg syntes det var lige vel spagt, bare at springe let og elegant henover Kvindernes Internationale Kampdag herinde. Så hermed en kæmpe lykønskning til jer alle, men også lidt at tygge på.

Forleden blev jeg bekendt med følgende citat af den amerikanske feminist og journalist, Gloria Steinem:

“Girls are taught to view their bodies as unending projects to work on, whereas boys from a young age, are taught to view their bodies as tools to master their environment.”

Det er blot en flig af hele kvindekampen, men skulle vi ikke prøve at opdrage morgendagens kvinder til at tænke anderledes. Det er vores ansvar. Og et godt sted at starte, er at tænke over, hvad vi selv sender ud i verden. Til os selv, vores veninder og vores døtre.

 

(Visited 2.976 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

 1. Tak for et rigtig godt indlæg og en generelt sød og kærlig blog.
  Citatet gik lige i hjertet på mig og ramte derinde hvor man lige mærker efter og tænker: “av, for søren”.
  Gode tanker på en lidt snetåget torsdag.

  1. Selv tak Pernille og så dejligt at du læser med. Jeg havde det præcis lige sådan, da jeg læste det. Så enkelt, men så (uhyggeligt) rigtigt. Skal bare kigge rundt på de kvinder jeg kender (og mig selv) for at se hvor sandt det er.
   Tak og dejlig søndag til dig ♡

 2. For ikke ret længe læste jeg citatet “She needed a hero so she became one”. Det satte sig SÅ meget i mig. Jeg synes det er så stærkt og så smukt i al sin enkelthed. ❤️

 3. Preach! Jeg ville finde det helt fantastisk, hvis vi snart flyttede fokus fra kropsfikseringen – tænk på al den tid, vi ville have til at udrette fantastiske ting for og med hinanden ??❤️

  Kh T
  (@tanjagotthardsen)

  1. Oh yes! For mig er det en fin balance. For jeg går ret meget op i sundhed og velvære, men det er også sundhed mellem ørerne og at man har det godt, både indeni og udenpå. Men ja, jeg arbejdede en gang på en ren kvindearbejdsplads med 10 andre kvinder. Og hver eneste frokostpause handlede om utilfredshed med egen krop og slankekure osv. Blev så træt af det og også lidt trist, for ja, hvor kunne man have brugt den taletid meget federe. Klem til dig