En lille, stor nyhed

Jeg har jo delt vores flyttegrublerier med jer og lysten til forandring var simpelthen blevet så allestedsnærværende, at vi måtte handle på den nu. Også selvom jeg egentlig havde tænkt mig, at der skulle gå et år eller to. Men af og til dumper den bedst tænkelige og (set i bakspejlet) ideelle løsning lige ned fra himmelen og mens vi stadig længes uden for byen på sigt, så har vi nu fundet en virkelig god mellemstation inden vi for alvor tager springet og flytter væk fra København og i ‘rigtigt’ hus.

Vi flytter slet og ret i et lille bofællesskab med to af vores gode venner, Adam og Cahtrine (aka Rockpaperdresses, som de fleste af jer nok kender hende som). Vi er blevet så tætte venner gennem det seneste års tid og da vi var i Klitmøller sammen i efteråret, snakkede vi om hvordan vi gerne vil bo. Sammen med andre mennesker i et fællesskab, hvor man deler både ansvar, pligter og glæder. Vi talte om hvor skægt det kunne være at købe et stort, nedlagt landbrug med nogle venner og indrette det som et moderne kollektiv. Og kiggede endda for sjovs skyld på en egnet ejendom ved Roskilde fjord. Således blev et fremtidsfrø plantet og det slog rødder i begge lejre. For da Cathrine og Adam lidt for sjov, en aften vi var ude at spise for et par måneder siden, foreslog at vi lavede et lille kollektiv i deres byhus, der netop er blevet bygget ud og større, så grinte vi og sagde “ja, ja helt sikkert”. Og håbede i vores stille sind at de rent faktisk mente det.

For efterfølgende kunne vi ikke slippe tanken og jeg måtte ringe til Cathrine et par dage efter og sige, at hvis de på nogen måde mente det, så var vi altså klar. Overilet og impulsivt måske, men You know when you know og det her føles rigtigt helt ned i maven. Og det var heldigvis gensidigt.

Vi rykker ind om to ugers tid og jeg glæder mig helt umådeligt. Ingen hunde der skal være alene hjemme, fællesspisning (inklusiv rigelige mængder croissanter) flere gange om ugen, altid en god fotograf ved hånden, foruden det bedste selskab selvfølgelig.

Og så kan vi i ro og mag begynde at kigge efter et stort sted udenfor byen sammen. À la luftkastellet ved Roskilde Fjord. Med plads til høns og børn og et par hunde mere og ja… nu går der for alvor drømmerier i den. Men nu starter vi lige med dette projekt. En god og ukompliceret måde lige at få testet det hele af på.

Frida og Penny på tur. Og croissanter til hundemødrene selvfølgelig.

Jeg elsker at bo med flere mennesker og har længe flirtet med idéen om at finde et hus sammen med venner eller familie, så dette var oplagt og nu kommer næsten bag på mig, at vi ikke har tænkt på det noget før. Vi har det simpelthen så hyggeligt sammen alle fire, vores hundepiger er fuldstændigt jævnaldrende (begge er fra februar 2011) og vi har så mange fælles interesser og passioner. Ens smag i alle de væsentlige ting og helt forskellig smag i slik (dét er godt når man skal dele fredagens slikskål).

Det vækker minder fra mine dejlige år i Pigekollektivet og så gør det mig ikke mindst også ret så lykkelig, at skulle flytte tilbage til min barndomsby, Frederiksberg.

Sådan et spændende, skørt og herligt nyt kapitel ♥

Kunne I finde på at flytte sammen med jeres venner? Eller med familiemedlemmer?

Læs mere detaljeret om vores sammenflytning ovre hos Cathrine her.

(Visited 13.748 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

25 Kommentarer

 1. Vi bor i et byggeforeningshus på Amagerbro med mine forældre som underboere. Det er så dejligt! Vi deles om fællesudgifter, køkkenhave etc. De hjælper os i hverdagen, når det kniber med at få hente/bringe tjansen af vores to børn til at hænge sammen med vores jobs.
  Vi har dog 2 indviduelle lejligheder og trives perfekt i det. Det ville nok blive for tæt for både min mand og jeg hvis vi skulle dele køkken og bad med andre.
  Jeg elsker at vi kan vælge det fælles til og fra. Være sammen eller trække os tilbage.
  Er sikker på at I vil nyde tiden! God fornøjelse☺️

  1. … okay, småbarnsmor havde fået lov at sove længe og havde derfor ikke lige tjekket datoen…

   Anyways kan det altså anbefales at bo med andre☺️

 2. Hvis det ikke er aprilsnar, så kan jeg klart anbefale det, især når I passer så godt sammen alle fire:-)
  Jeg har selv boet i en storfamilie, hvor det var mine bedsteforældre, mine forældre og søskende, min fars 3 søskende og alle mine fætre og kusiner. Vi var mange og det var trygt og dejligt.
  Senere flyttede jeg selv i et bofællesskab, hvor vi var 4 familier med vores børn, god oplevelse, især når vi holdt kæmpe jul med alle vores familier.
  Så føler I at I har det super sammen, så prøv det af:-)
  Rigtig god påske.

 3. Shit, tænkte først; “wow… cool… Men alligevel lidt vovet, hvad nu hvis det går galt!? Så har man ikke noget sted at bo”. Men så huskede jeg datoen… God aprilsnar alligevel!

  Og for at besvare dit spørgsmål; jeg elsker mine veninder, men jeg har behov for at have mit eget (med min kæreste bevares) og ville nok ikke dele hus med nogle, med mindre det var for at spare penge eller hjælpe en ven som har brug for et sted at bo osv.

  x

 4. Sikkert en aprilsnar. Men jeg er vild med konceptet. Vores bedste venner flytter lige om lidt ind i nabohuset og vi glæder os så sindsygt meget.

  1. Åh dét lyder fantastisk og som lidt af et drømmescenarie :) Ja, vores var desværre bare en aprilsnar. For nu i alle tilfælde :)

 5. Ej jeg troede så meget på det hahaha. Jeg bor selv i kollektiv med min kæreste og nogle venner, og kan kun anbefale det! ;-)

 6. Falder simpelthen i med begge ben på ALLE aprilsnarre i år. Men den her håber jeg egentlig har rod i nogle planer i har i virkeligheden :-) Bofællesskaber er så god en måde at leve på… J

 7. Det da ikke en aprilsnar, vel? ? i så fald er den edermanme dårlig. Elsker drømmen…

  Ville elske at følge med på den rejse.

 8. Ej, jeg læste indlægget i morges og blev helt glad, og nu ser jeg alle kommentarerne om at det er 1. april og nu bliver jeg helt trist hvis I ikke skal bo sammen ???

  1. Hahaha… altså vi skal i alle tilfælde ikke lige i denne omgang. Cathrine og Adams hus er ret lille (selv med den nye tilbygning), og vi ville skulle sove sammen allesammen, så tror det ville være lidt dårlige odd’s at starte på ;) Klem E

 9. Det eneste, der fik mig til at tænke aprilsnar er at I begge skriver at man kan læse mere ovre hos den anden! :D

 10. Jeg elsker absolut dine blogindlæg! De er så inspirerende! Jeg elsker hvad du gør, og de ting, du sender, er præcis den slags ting, jeg er interesseret i. ?

 11. Vi bor i mini kollektiv i Roskilde med vores bedste venner, så jeg føler mig på en underlig måde lidt stødt over at dette bliver brugt som en aprilsnar ?☺️?

  1. Dét skal du på ingen måde gøre. Jeg vil oprigtigt gerne bo sammen med venner (og synes det lyder så fantastisk at du gør det), også selvom dette bare er fis og ballade. Kram