En lillebitte guide til Paris

Hopla for en herlig weekend vi havde i Paris. Og vi gæstede så mange gode steder, at det ville være synd og skam, ikke at dele dem her med jer. Måske I er nogle, der er heldige at have en tur til Byernes By i kalenderen her henover foråret eller sommeren?

Det er ikke en udførlig turistguide, men snarere lidt glimt og godbidder, der er værd at anbefale og som måske ikke lige er at finde i den gængse guidebog.

Kig med nedenfor, der finder du dem i adresseform og med et par ord knyttet til hver.

Bonne voyage ♥

Hotel Paradis
Her boede vi og det er det sødeste lille boutique-hotel. Og så er det rent faktisk til at betale og ligger godt i 10. arrondissement lige over Temple og derefter Marais.

41 rue des Petites Ecuries – Paris 10

La Belle Epoque
Mægtig smart, hipt og tilbagelænet. Og god mad. Vi var der en fredag og mange af de øvrige gæster, lod til at kende hinanden og gik rundt ved bordene og snakkede. Det var på én gang som at være til privatfest og på fin restaurant. Smukkeste lokale også, se bare nedenfor.

36-38 Rue des Petits Champs – Paris 2

Thanx God I’m a V.I.P.
Den mest utrolige vintageforretning, der fortsætter som en labyrint ind gennem bygningen. Her er der alt hvad hjertet kan begære, men afsæt god tid til at gå skattene igennem.

12, Rue de Lancry – Paris 10

Pompon Bazar
Jeg glemte helt og holdent at tage et billede i de to forretniger, men jeg købte den lille stråtaske, som kan ses ovenfor i den ene. Og begge var et besøg værd med flette tasker, smukke, marokkanske tæpper og puder, tørrede blomster og andet fint.

Shop – 15 Rue du  Château d’Eau – Paris 10

Show Room – 10 Rue de Lancry – Paris 10

 

Hotel Amour
Her spiste vi morgenmad lørdag. Og det var både lækkert og hyggeligt. Og så var der den helt rigtige pariserstemning. Som navnet antyder er der også hotel på adressen og det skulle efter sigende også være et hit.

8 Rue de Navarin – Paris 9

Ofr. Bookshop
Finurlige bøger, lækre magasiner og smukke kunsttryk.

Tæt på Marché des Enfants Rouges (et virkelig lækkert madmarked!) og hyggelige Square du Temple hvor ‘Broken Arm’ ligger (se nedenfor).

20 Rue Dupetit-Thouars, Paris 3

The Broken Arm
Café med avocadomadder, grøn juice m.m. og high fashion biks dør-om-dør. Så man ikke skal shoppe på tom mave. Eller så man kan fejre nyindkøbt Balenciaga-bæltetaske med en vaffel.

12 Rue Perée, Paris 3

Merci
Butik og (virkelig god) café. Butikken har alt fra sengetøj til solstole og der er også kontordims, sæber og tøj fordelt på to etager.

111 Boulevard Beaumarchais – Paris 3

Hollybelly
Aussie-morgenmad i Paris. Så lækkert og et dejligt sted at spise brunch. Gå derhen så appetitten er i top. Kommer man tidligt, kan man (næsten) undgå køen. Ellers har de også et sted i samme gade (nr. 19) med ‘fine breakfast’ og take away frokost.

5 Rue Lucien Sampaix, Paris 10

Le Napoleon
Jeg har, ad flere omgange, brugt mange timer på dette hjørne, der har noget af det bedste people watching i Paris. Maden er ikke noget at skrive hjem om, men de er gode til Aperol Spritz.

Skråt overfor ligger burgerstedet Paris New York, som jeg også har tippet om her hvor Le Napoleon også er med.

73 rue du Faubourg Saint-Denis – Paris 10

Et par andre adresser

Du Pain et des Idées
Efter sigende den bedste croissant i Paris. Og arrogante nok til at holde lukket lør-søn ;)

34 Rue Yves Toudic, Paris 10

Nanashi
Dejligt sted at spise sund frokost, hvis man har fået lidt for meget croque monsieur, pomfrit eller croissant.

57 Rue Charlot, Paris 3 & 31 Rue de Paradis, Paris 10

Monsieur
Fineste smykker både de små, delikate og store medaljoner m.m.

53 Rue Charlot, Paris 3

(Visited 15.030 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Le Napoleon er trivelig og har god burger, synes jeg. mange gode steder på listen din :)
  ah. savner Paris!

 2. Nøj hvor gad jeg godt på en forårs-tur til Paris. Jeg har efterhånden rejst rigtig meget og set mange forskellige hjørner af verden, men af en eller anden mærkelig grund, har jeg kun været i Paris en enkelt gang – det må der snart laves om på! <3

 3. Åh en skøn lille guide – tak for gode adresser og tips, de skal helt sikkert prøves af næste gang turen går mod Paris! :)

 4. Skønne anbefalinger. Vi tager en tur til Paris til juli og har booket Hotel Amour.
  Kh Katrine

  1. Åh hvor herligt, jamen så kan du sikkert bruge nogle af disse adresser, da det er meget i samme kvarter/tæt på :) Kram E

 5. Jeg skal til Paris til sommer, og vi har lejet en lejlighed der ligger lige over hollybelly, så den skal helt sikkert prøves :)

 6. Hej
  Jeg rejser til Paris 30/9- 5/-10.
  Jeg lander kl 14 i Charles de Gaulle lufthavnen.
  Jeg tænker at købe et Navigo Découverte’ kort.
  Kan jeg købe det i lufthavnen,så jeg kan benytte det med det samme ?
  Jeg kan læse mig frem til, at det gælder fra mandag til søndag, men hvad hvis mandagen er den sidste dag i en måned(som min vil være) og søndagen er i næste måned – er det så okay ?
  Håber du kan hjælpe mig, da det er første gang, jeg vil prøve at benytte mig af dette kort.
  Mvh Malou Melsted

  1. Hej Malou, av der må jeg være dig svar skyldig, men det tror jeg helt bestemt du kan. Har ikke selv prøvet det kort, plejer at købe et ‘carnet’ med 10 engangsbilletter til metro/bus, så ved det simpelthen ikke. Rigtig god tur, Kh. Emily

  2. Hej Malou,

   Det er godt nok et par år siden at jeg boede i Paris, men da kunne man ikke købe navigo i lufthavnen. Det kan du til gengæld på alle større stationer. Mig bekendt bør det at måneden skifter ikke betyde noget, men tjek på en af de bemandede stationer (étoile, chatelet, eller en af de store banegårde), der kan de helt sikkert svare på det. Ellers så spørg RATP folkene i lufthavnen, de taler som regel også engelsk.
   God tur :)