Fredagsmocktail: Spicy Hibiscus

I var med på drinks uden alkohol og i den anledning, byder jeg i dag på de her  spicy og syrligt-søde mocktails med hibiskus, vanille, appelsin og chili. Der har den smukkeste farve. Lidt mere raffineret og spændende end ‘bare’ at drikke en sodavand eller lignende. Og vil man gerne have en ægte fredagsversion med lidt mere spark i, så er det selvfølgelig bare at tilsætte rom, tequila eller hvad man nu er i humør til. Det er med andre ord en drink der fungerer både til dem, der ønsker uden og dem der ønsker med alkohol.

Det sværeste ved dem, er at få fat i tørret hibiskus, men det kan langt de fleste helsekostforretninger og også mange tehandlere (hibiskuste kan også bruges) klare og så kræver det ellers kun at man har en halv times tålmodighed (man kan snildt lave andet imens) mens det trækker. Efterfølgende har man en herligt parfumeret og let syrlig drink, der kan toppet op med danskvand hvis man synes og så lige isterninger og et skvis lime og så ellers ud på altanen eller i haven.

Rigtig glædelig fredag!

Ps. Mange tak for både stor medfølelse og solstrålehistorier i forbindelse med Penny-indlægget fra i går. Tårerne trillede, da jeg læste kommentarerne i morges. I er de bedste ♥

Virgin cocktail med hibiscus, chili og vanille
– til 4 drinks + lidt ekstra

1 vanillestang, delt på den lange led
1 thai chili, delt på den lange led
Skallen af en appelsin, i strimler strips orange zest
2 dl tørrede hibiscus blomster
1 l vand i alt (1/2 liter kogende og 1/2 liter koldt)
1-2 dl sukker efter smag
1,5 dl frisk limesaft
Limebåde til servering

 • Skrab vanillekornene ud og kom dem, resten af vanillestangen, chilien, appelsinskal, hibiskusblomster og sukker i en gryde eller skål (der kan tåle kogende vand) og hæld 1/2 liter kogende vand over.
 • Lad det stå og trække ca. 30 minutter.
 • Si det gennem en fin sigte.
 • Rør limejuice i og 1/2 liter koldt vand. Hæld på en flaske og sæt på køl i en times tid.
 • Server i et glas fyldt med is og pynt med en limebåd. Top evt. op med lidt danskvand.

Kan holde sig på køl i min tre dage, så kan snildt laves i forvejen og/eller nydes over et par dage :)

(Visited 3.401 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

4 Kommentarer

 1. Den ser altså spændende ud – det kunne godt blive en pinseprojekt! Jeg føler mig tit som en mindre del af fællesskabet, fordi jeg ikke drikker alkohol, og selvom alle mine veninder alligevel ikke bryder sig synderligt om smagen af alkohol, så vil jeg nu gerne en gang i mellem deltage og have noget, der er lidt mere spændende end en cola.

  1. Håber den blev god, hvis du kastede dig ud i det og du kan tro at jeg kender fornemmelsen. Også selvom jeg drikker lidt af og til, så er det som om man bare er lidt udenfor, når man ikke drikker (så meget). Kram E

 2. Hej Emily! Som en af de læsere, der går waaaay back og har læst med næsten siden starten af din fine blog, går jeg indimellem tilbage i arkiverne og kigger på helt gamle indlæg for at lade mig inspirere af dine outfits. Og i din forbindelse tænkte jeg, at det kunne være rigtig sjovt med et indlæg med tanker om, hvordan din stil har ændret sig gennem årene! Bare lige en idé :)

  Rigtig god weekend til dig!

  1. Åh hvor hyggeligt at du både har læst med længe og bruger arkiverne. Dét er en skæg idé, den er modtaget :) Stort kram E