Fredagscocktail: Mocktails

Bramble

For nogen tid siden var I et par stykker, der efterspurgte virgin cocktails, mocktails eller slet og ret drinks uden alkohol på mere mundret dansk. Og i skrivende stund er jeg ved at brygge et ret spændende ekstrakt på hibiscus, vanille, chili og appelsin, der, hvis det bliver godt, bliver til næste uges fredagscocktail. Men mens vi venter på det, har jeg fisket fire cocktails fra arkivet frem, som man med fordel kan lave uden alkohol.

I hele den ‘reparer mig selv’-omgang, jeg har været i gang med i det seneste halve år, har jeg skåret voldsomt ned på alkohol. Jeg har nydt et enkelt glas vin, bobler eller en drink i ny og næ, men langt sjældnere end hidtil. Derfor har jeg også virkelig fået forståelse for, hvor dejligt det er med alternativer, både når man hygger hjemme, men også når man er ude.

Meget af vores udekultur er bygget op omkring det at drikke og selvom jeg bestemt ikke skammer mig over at vælge alkohol fra, så kan man nemt føle sig stigmatiseret, når bartenderen serverer en danskvand på flaske med et sugerør i (jo det er sket for mig flere gange), mens alle andre sidder med store drinks og øl eller når tjeneren prompte fjerner vinglasset, når man ikke skal have vin.

Tro mig, man føler sig meget mere ‘med’ hvis danskvanden ligner en drink, i et glas med isterninger, citron osv. eller hvis man får lov at drikke sin saft/sodavand/danskvand af et vinglas til maden.

Eller endnu bedre; hvis der er alkoholfri alternativer der ikke ‘bare’ er hyldeblomst med danskvand. Hvor det man drikker er en spændende smagsoplevelse og det ikke skriger til omgivelserne at man af den ene eller anden årsag har fravalgt at drikke.

I New York var der så mange gode mocktails og jeg håber, at det også vinder bedre indpas herhjemme. For bare fordi man er gravid eller af andre årsager ikke ønsker alkohol, så betyder det jo ikke nødvendigvis, at man ikke vil have en lækker, festlig og spændende drink :)

Udover at brygge hibicusdrinks, så har jeg brugt fridagene på at hygge med Penny på stranden, på yoga og læsning og om lidt skal jeg ud at plante blomsterfrø i et par store potter på altanen. Sådan nogle der ifølge pakken skulle tiltrække sommerfugle og bier. Så håber jeg bare at de spirer snart og flot. Det er jo liiiidt sent at plante den slags, men jeg krydser fingre for at vejrguderne er med os og at vi får en lun og solrig sommer ♥

Piña Colada

Strawberry Mojito

Ginger Ale Passion

(Visited 9.975 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

 1. Hej Emily

  Hvad er det for nogle blomsterfrø du har købt som tiltrækker sommerfugle og bier? – det lyder nemlig super godt, så dem ville jeg da gerne have fingrene i til min have ;) Jeg flyttede i hus med min kæreste i februar og er i fuld gang med at lære at være haveejer. Det er ret skønt!

  Rigtig god weekend til dig – skønt med lækre cocktails (både med eller uden alkohol). Kunne ikke være mere enig i, at det kunne være lækkert med flere alkoholfrie drinks i pæne glas. Jeg var til fødselsdag sidste lørdag og havde lovet at hente min kæreste i bil om aftenen, så jeg skulle ikke have noget alkohol. Og det passede mig egentlig fint – for så slap jeg for en tømmermændsramt søndag. Men jeg følte, at jeg igen og igen skulle forsvare, at jeg altså drak alkoholfri vin – når nu jeg ikke prøver at blive gravid/er gravid ;) Det er i grunden lidt skørt… Man skal drikke det man har lyst til og jeg nød at drikke min alkoholfrie vin og havde en fremragende og frisk søndag!

  Knus fra Cecilie :)

  1. Det er Flower Bombs fra Urban-gardener.com – men ved ikke om de er gode. Har først lige sået den og det er nok liiidt sent på sæsonen. Ellers kan du også købe et brev med frø til markblomster/vilde blomster og så i et bed. Og måske en sommerfuglebusk eller to :)

   Ja, det er så irriterende, det er som om man generer resten af selskabet ved ikke at drikke. Lidt skørt at det skal være sådan og jeg synes helt klart det nemmeste er at ‘lade som om’ man drikker for at undgå spørgsmål og at gøre folk irriterede. Hmm…

   Stort knus og tillykke med den nye have :)

 2. Har du prøvet Virgin? En dansk produceret gin uden alkohol? Man kan få den i Den sidste Dråbe i Torvehallerne.
  Det smager ikke helt som gin, men fungerer rigtig fint som en alternativ g&t

  1. Nej den kender jeg slet ikke, men den vil jeg se nærmere på. Tak for tippet :) Knus E

 3. Fantastisk med alternativer til alkohol-drinks! Jeg drikker ikke selv alkohol, så jeg ved bestemt, hvad du mener. Jeg har været på en del fødevaremesser og kan se, at spændende flasker uden alkohol bestemt er på vej frem. De mangler bare liiige at komme ud på diverse restaurationer og gøres tilgængelige i detailhandelen. Så sent som i dag har jeg faktisk købt en rigtig pæn rosé-lignende flaske og foræret i anledningen af mors dag. Købte også en til mig selv, og den skal prøves på terrassen i et rigtigt vin-glas :-)

  Apropros, har jeg netop været ved at skille mig af med mine ellers rigtig fine vinglas, da jeg aldrig bruger dem og heller ikke serverer vin for mine gæster – men har set i Gossip Girl, at de bruger dem på morgenbordet til appelsinjuice, og det ser jo skide godt ud ;-) de får en chance til! Tak for inspiration

  1. Det lyder spændende, vil se frem til den slags alternativer :) Og goood idé med festlig morgenjuice. Hurra for GG ;) Kram E