Kageklub: Den bedste tærte… nogensinde

“Det her er den bedste tærte nogensinde”. Sådan sagde min mand, da han i fredags fik resterne af en helt vidunderlig tærte med bær, frangipane og mælkechokolade, som Anne havde bagt, da vores kageklub holdt det månedlige møde.

Det var en home edition, for vi plejer at gå ud at spise kage. Og har senest været på Granny’s, Cakenhagen og La Glace. Men denne gang havde Anne tilbudt at både bage og bringe ud og det sagde jeg naturligvis ikke nej til. Hun er en af de dygtigste kagebagere, jeg kender. Og således kom hun med den bedste tærte nogensinde ♥

Og det var nok ikke helt tilfældigt, at Nikolaj blev så begejstret for den. Den var lavet en lille smule med ham i tankerne og som inspiration, fortalte Anne. Jeg havde nemlig betroet hende, at noget af det bedste han ved, er de der ‘franske’ hindbærtærter, man kan købe i Irma og Brugsen. Altså dem der ligger i frysedisken. Og de er nu egentlig også ret gode (med en klat creme fraiche eller en kugle vanilleis til), men denne her. Den slog dem altså med hestelængder.

Sprødeste, smørlækre mørdejsbund og så det dejligste fyld af syrligsøde bær og frangipane og mælkechokolade. Sidstnævnte minder lidt om mazarin. Bare meget bedre. Og sammen var det en himmerigsmundfuld. Intet mindre. Ja, ja jeg kan godt lide kage ;)

Anne har været så god, at dele opskriften, så stik over til hende og nap den og lov mig så lige at I bager tærten snarest. Det går fint at bruge bær fra frost (helst økologiske), de er plukket i sæson og smager bedre, end dem man kan få friske her for tiden.

(Visited 6.361 times, 13 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

  1. Jeg kan desværre ikke skrive en kommentar til Anne, så måske du kan svare.
    Denne tærte ser virkelig lækker ud. Når du skriver mandelmel er det så fra en pose eller har du selv lavet mel ved at blende mandler ?

  2. Hold nu helt fast, hvor ser den også bare lækker ud! Og sådan en kageklub lyder jo helt fantastisk! Jeg er selv medlem af en smadderhyggelig pizzaklub – der er altså et eller andet over at samles om noget helt bestemt :) Gang på gang (på gang)

    1. Åh dét lyder nu også som en god klub. Hmm… måske jeg også skal have sådan en. Kram E