Fredagscocktail: Strawberry Mojito

Yay! Det er FREDAG! Og selvom jeg bliver nød til at arbejde på søndag, så har jeg alligevel den største weekendoptur på. Min mand kommer hjem fra Kina i aften og jeg har en rar dag med møder med bl.a. hende her foran mig og så skal jeg ind på forlaget at hente et print af min bog til den allersidste gennemlæsning (åh fryd, åh gys!). Og så tror jeg også lige, der kan klemmes en sen eftermiddagsis på Ismageriet ind i kombination med gåtur med Penny og bedsteveninden, inden jeg skal ud at hente nogen i lufthavnen.

Hele molevitten skal fejres med en jordbærmojito. Der er så småt ved at være lækre, søde, danske jordbær på hylderne og sådan nogle er både gode som de er og mast sammen med deres bedste venner, lime og mynte i en drink :)

Rigtig god weekend alle I fine!

Ps. Den er også virkeligt god uden rom i en ‘virgin’-udgave.

Pps. Der er diskussion af april måneds læseklubbog Ikke den slags pige på søndag. Glæder mig!

ENGLISH RECAP: This friday I’m celebrating the weekend with a strawberry mojito. Have a lovely weekend everybody!

STRAWBERRY MOJITO – pr. drink
3-4 søde jordbær
1/2 – 1 lime
3-4 kviste frisk mynte
1 spsk rørsukker
4-6 cl rom
Danskvand

Beklager at målene er lidt vage. Men på den måde kan man selv smage sig frem til hvor sur/sød/stærk man ønsker den. Jeg brugte en hel lime og 5 cl rom.

 • Skyl jordbærrene og skærd dem i mindre stykker. Skyl og vask limen grundigt (brug gerne en usprøjtet om muligt) og skær den i kvarte, som derefter skæres igennem igen.
 • Skyl mynten og tag bladene fra stænglen, stænglen skal ikke brugs.
 • Kom jordbær, mynte, lime og rørsukker i et glas og mos/mas det med morterdims.
 • Fyld glasset op med knust is, hæld rommen over og rør rundt.
 • Top op med lidt danskvand og pynt med sugerør og et halvt jordbær.

Jeg har ikke en autoriseret mojito-mase/morter-dims (hvad hedder sådan en rigtigt???), så brugte skæftet på min opvaskebørste. Bare rolig havde vasket det grundigt inden ;)

Fyld glasset op med masser af knust is og hæld rommen over. Rør rundt.

Top op med danskvand og nyd! God fredag rare mennesker!

(Visited 25.375 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Sådan en mase-dims hedder en muddler i drink-sprog :) Jeg har en ganske fin en jeg mener er fra Notre Dame, hvis det er. Super lækker opskrift, den glæder jeg mig til at prøve!

 2. Når du en dag skal have skiftet din rom ud med en ny, må jeg så foreslå havana club anejo 3 anos. Den er fantastisk til mojito.

 3. Mmh, det lyder som den ideelle sommerdrink. Især fordi den er helt uden “eksotiske” ingredienser, men bare ting, som det er helt realistisk at have i husholdningen! Skal helt sikker prøves af til sommer. Med eller uden autoriseret morterdims (støder?) :b

  // http://www.moonlitmadness.dk

 4. Mmm, det blev også vores fredagscocktail. Så godt! Var løbet tør for mynte men havde citronmelisse – også godt!

 5. Glem opvaskebørsten hvis du har en dims til at skrabe is op i kugleform. Den er af metal, og virker fortrinligt som “moser”