Læseklub i april: Ikke den slags pige

Lige siden jeg læste de første sider i Lena Dunhams samling af meget personlige, ærlige og ikke mindst morsomme samling af essays, Not that kind of girl, har jeg haft lyst til at have den med i læseklubben.

Men jeg har lidt lavet en regel med mig selv om, at de bøger vi læser, skal være oversat til dansk. Jeg er sikker på, at I er dødskrappe til engelsk (og mange andre sprog), men det ville være ærgerligt at udelukke nogen fra at deltage pga. en sprogbarriere. Om man læser med på originalsproget eller i en oversættelse er helt underordnet for mig. Men vil bare ikke ekskludere nogen fra start.

SÅ I kan nok forstå hvor glad jeg blev, da Not that kind of girl udkom på dansk for et par uger siden. Her hedder den, surprise surprise, Ikke den slags pige og det er altså den vi læser sammen i læseklubben i april måned. Så har de af jer, der vil være med lige et par uger til at skaffe den :)

Og ja, Lena Dunham er hende fra GIRLS. Og ikke bare hende, der spiller Hannah i GIRLS, men også hende der skriver og instruerer GIRLS. Og som altså nu også har skrevet en virkelig sej bog. Elsker hende. Punktum.

Hvis I vil vide lidt mere om hvad Ikke den slags pige er for en størrelse, så læs denne fine anmeldelse af bogen i Politiken. I øvrigt anmeldt af en pige, som jeg gik på hold med på litteraturvidenskab på bachelordelen. Kizaja er nemlig blevet det, som vi alle drømte om dengang: Litteraturanmelder på et af de store dagblade. Og hun gør det godt. Så sejt gået :)

Tænkte at det ville være skægt at læse en essay-samling og noget der ikke er fiktion i denne omgang. Generelt vil jeg gerne udforske så mange genrer og forfattere som muligt med jer her i læseklubben. Så jeg må vist også hellere snart få en mandlig forfatter på plakaten ;)

God læselyst allesammen.

Ps. Man kan stadig nå at være med på marts måneds bog, der er ok hurtigt læst og som vi diskuterer i slutningen af denne måned.

(Visited 3.158 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Jeg vil da helt sikkert være med i bogklubben, da jeg har villet læse denne bog i et stykke tid. Lena Dunham er jo fantastisk!

 2. Fedt! Jeg har den også liggende klar på natbordet. Glæder mig til at høre, hvad du synes om den!

 3. Hej Emily, jeg læste også anmeldelsen i Politiken og tænkte, at jeg nok ville kaste mig over den engelske udgave. Det var vist noget med, at lidt af flowet var forsvundet i oversættelsen. Men dejligt, at du har valgt den til løseklubben – jeg har fuldt lidt med fra sidelinjen indtil videre, men kobler mig nok på her til april :)

 4. Ih den kunne jeg godt finde på at læse med. Jeg læste Leandra Medine’s bog (Manrepeller) og var flad af grin. Det var også essay form. Hvis denne bare ligner lidt, så er det fantastisk. + når du finder en engelsk bog er det lettere at finde på kindle til en ordentlig pris. Jeg er desværre ikke så vild med prisen på danske e-bøger.

  1. Åh den har jeg stadig til gode, men den vil jeg også gerne læse!

   Super at du læser med pr. ebog :)

 5. Må snart få taget mig sammen til at deltage i læseklubben, men TIDEN mangler!! Har vist involveret mig i for meget og nu er det også forår og haven kræver sit…..

 6. Hej Emily. Vil blot informere om, at jeg på nuværende tidspunkt er nr. 23 i venteliste til “not that kind of girl” på Aalborg bibliotek. ;) SUK… Det vidner vidst om at du har et par følgere af bogklubben heroppe nordpå. :D

  Med venlig hilsen Eva