Den bedste chilisauce/chiliolie – kebab style

Når jeg spiser en shawarma – eller som oftest en falaffel – så vil jeg gerne spise den på stedet, så jeg kan søbe chiliolie på hver eneste bid. I ved fra den der obligatoriske skål, der står på bordene på alle shawarmasteder. En lille lykkebrønd af chili og olie. Jeg har tidligere forsøgt at lave den derhjemme selv, men har ikke rigtigt kunne ramme smagen.

Men så var det, vi var på besøg hos min kærestes søster og svoger i lørdags og i deres køkken hang en opskrift på chiliolie. Fremgangsmåden var tilpas enkel til at det blev et nemt søndagsprojekt og ingredienslisten tilpas avanceret til, at jeg troede på, at den måske kunne ramme plet smagsmæssigt.

Og det var i alle tilfælde tæt på. Det viste sig at stødte nelliker åbenbart er essentielle og det havde jeg altså ikke kunnet deducere mig frem til selv. Men det er (bl.a.) det, der giver den rigtige ‘shawarmasmag’. Synes jeg.

Opskriften finder I nedenfor.

Rigtig god lang weekend til de af jer, der holder fri. Jeg napper en lille, ægte fridag i morgen.

Ps. Læseklubsdiskussionen er flyttet til fredag. Og så rykker jeg den heller ikke mere. Amager og halshug!

CHILIOLIE – en stor skål
500 g tomatpuré
2 spsk grøn karrypasta
1 toppet spsk presset hvidløg
50 g chiliflager/tørret, knust chili
1-2 spsk citronsaft
3/4 tsk nellikepulver
1,5 tsk spidskommen
1/2 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1 tsk peber
1,5 tsk salt
5 soltørrede tomater, snittet fint
1/2 tsk fintrevet, frisk ingefær
1,5 spsk brun farin
3 dl madolie (ikke oliven da det stivner på køl)

 • Rør alle ingredienser sammen og hæld olie over så det dækker hele overfladen.
 • Sæt det på køl til det skal bruges.

Jeg vil nok lave nogle bittesmå ændringer næste gang jeg laver den (vi skal lige spise kæmpeskålen op først…), men alt i alt synes jeg virkelig den rammer plet. Men måske lidt mindre grøn karrypasta og lidt mere chili evt. piri piri-flager. Meeen det kan også være jeg lige skal vente med mere chili, til jeg har smagt hvor stærk den er blevet, nu den har trukket.

Og vi brugte faktisk en god olivenolie. Vælger man det, skal man blot huske at tage chiliolien fra køl ca. en halv time før man skal bruge den.

Vi spiste chiliolien til pitabrød med kylling og masser af friskt grønt.

(Visited 16.743 times, 12 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

  1. Selv tak og ja, det er måske lidt en mandeting? Det var så lidt og tak for at du læser med :) Knus

  1. Der er også kanel i denne :) Men ja, synes lige nellikerne giver dét ekstra og den smag, som jeg ikke helt kunne placere, men som fungerer perfekt. Kh. Emily

 1. uh, det ser farligt lækkert ud. TAk for opskrift. Hvad med pitabrødene? Har du også en opskrift på dem?

  1. Dejligt at høre :) Nej, de var faktisk ‘bare’ købt i Brugsen hos deres bager :) Kh. Emily

 2. ååårh hvor lækkert. Ingen falafel uden chiliolie. Det vil jeg snarligst muligt give mig i kast med. tak for eminent opskriftsdeling, E!

 3. Måtte lige vende tilbage og sige tak, for at du delte opskriften. :)
  Mine retter bliver bygget ud fra hvad der kan spises med den chilisauce nu.
  – Heldigvis næsten alt! :D
  Og køleskabet dufter tilmed dejlig krydret nu.. Hæhæh

  1. Ih hvor dejligt med feedback, det er jeg så glad for at høre!!! Og hehe, vi er også begyndt at planlægge måltiderne rundt om chilisovsen ;) Klem