Marinerede jordbær med lavendelcreme

Jeg elsker danske jordbær og prøver at nå at spise så mange som overhovedet muligt, mens de er i sæson. De fleste bliver spist helt au naturel eller ovenpå min yoghurt eller køleskabsgrød om morgenen. Men de gør sig jo også godt i desserter eller på kager de små bæster. En klassisk jordbærkage er ikke sådan at kimse af, ligesom jeg også stadig hellere end gerne hapser en mazarinkopkage med mascarponecreme og jordbær. Eller en kæmpe jordbærkage med rabarberbunde

Forleden fik jeg denne jordbærdessert hos mine forældre, der havde rekreeret den efter en lignende de havde fået, da de var ude at spise på Michelin-restauranten Simply Fosh på Mallorca for nogle uger siden. Og jordbær, passionsfrugt, appelsin og lavendel er virkelig gode venner skulle jeg hilse at sige. Omend det ikke lige var noget, jeg selv var kommet på.

Synes man det er for bikset at lave cremen, så kan jeg anbefale at man blot marinerer jordbær i appelsin og passionsfrugt og spiser dem med en god is til, på græsk yoghurt eller blot som de er. Eller bruger dem i en drink ;)

MARINEREDE JORDBÆR MED PASSIONSFRUGT OG LAVENDELCREME
– 4 pers.
MARINEREDE JORDBÆR
500 g friske jordbær, i kvarte
1 dl friskpresset appelsinjuice
1 lime (øko eller vasket grundigt), saft og revet skal
1 spsk sukker
1 passionsfrugt, saft og kerner

 • Bland alle ingredienser i en skål og lad dem marinere i min. 20 min.
 • Kan med fordel laves dagen i forvejen og sættes på køl til de skal bruges.

LAVENDELCREME
6 æggeblommer
125 g sukker
1,5 dl piskefløde
1,5 dl mælk
1-2 tsk lavendelblomster

 • Lad mælk og fløde koge op sammen med lavendelblomsterne og tag det herefter af varmen.
 • Lad det trække i min. 10 min.
 • Pisk æggeblommer og sukker sammen til det er lyst og luftigt.
 • Rør æggesnapsen i lavendelcremen og sæt det tilbage på blusset.
 • Rør uafbrudt indtil blandingen tykner og ‘dækker’ bagsiden af skeen. Må ikke koge!
 • Når blandingen tykner tages den af varmen.
 • Fisk lavendelblomsterne op eller hæld cremen gennem en sigte.
 • Sæt cremen på køl i min. 2 timer.

SERVERING

 • Læg jordbærrene i 4 glas (hold nogle tilbage) og hæld lavendelcremen over.
 • Pynt med de resterende jordbær og evt. lidt citronmelisse og lavendel.

 

(Visited 2.425 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Hej emily:)
  når de marinerede jordbær anrettes piller du så passionfrugtskødet helt fra?

  Tror jeg vil prøve mig ad med den i løbet af ugen!