Jordbærkage med rabarberbunde

Da min mor bad mig om at lave en kage til hendes Sankt Hans-fødselsdag, var det med et par ønsker og benspænd. Kagen måtte meget gerne indeholde jordbær og rabarber, men helst ikke flødeskum (skægt, at det er det bedste jeg ved og at min mor ikke kan udstå det). Jeg har tidligere lavet jordbærkager med mascarponecreme, men i denne har jeg gjort cremen endnu lettere, ved også at blande ricotta og creme fraiche i. Bundene er med masser af rabarberstykker og marcipan og inspireret af Foodfanatics rabarberkage. Synes det fungerer rigtig godt med en lagkage, hvor der også sker lidt i selve bundene og jordbær og rabarber er jo de bedste venner. Kagen gjorde heldigvis lykke hos fødselaren, også i dagene derpå. Og den blev faktisk kun bedre af at stå lidt, så lav den endelig i god tid.

Hver kage/bund bliver ret høj, så det er en mulighed blot lave en og så dele den eller slet og ret nøjes med at komme creme og bær ovenpå én kage og helt droppe den anden, hvis det skal være ekstra nemt. Kagen er også meget lækker i sig selv eller med en kugle vanilleis til.

JORDBÆRLAGKAGE MED RABARBERBUNDE OG RICOTTACREME
BUNDE (til 1, der er 2 på billederne ovenfor)
160 blødt smør
150 g sukker
3 æg
1 stang vanille, kornene derfra
150 g hvedemel
100 g marcipan, revet groft
2 tsk bagepulver
250 g rabarber, renset og skåret i 1 cm stykker

CREME
1 bæger ricotta
1 bæger mascarpone
2 dl creme fraiche (18-38%)
reven skal fra 1 øko-citron
2 tsk vanillesukker eller vanillepulver
evt. sukker/flormelis efter smag

PYNT
500 g friske jordbær
Tørrede eller friske spiselige blomster

 • Husk at gange opskriften på bunde med 2 og bage i to springforme, hvis du ønsker to høje bunde, som på billederne ovenfor.
 • Pisk smør og sukker cremet og tilsæt et æg ad gangen, mens der fortsat piskes.
 • Tilsæt vanille og marcipan og rør grundigt. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen, som hældes i en smurt springform.
 • Tryk rabarberstykkerne ned i dejen og bag kagen i cirka 30 – 35 minutter i en 180 grader varm ovn. Kagen er færdig, når man kan stikke en stegenål eller træspid i den og den kommer op ren.
 • Lad kagen/kagerne køle af.
 • Pisk/rør mascarpone, ricotta og creme fraiche med citronskal og vanille og smag evt. til med sukker.
 • Del kagen, så du har to bunde (hvis ikke du har bagt to) og læg den sammen med halvdelen af cremen og jordbærrene og pynt med resten ovenpå.

ENGLISH RECAP: Rhubarb layer cake with lots of fresh strawberries and mascarpone/ricotta cream I made for my mom’s birthday last week.

(Visited 5.678 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

35 Kommentarer

 1. Hvor ser den urimeligt lækker ud. Den kommer straks på min liste over ‘overvejelses-kager’ til min fødselsdag. (Kage-beslutninger er store beslutninger ;) ..)

 2. Perfekt kage til min snart- kommende fødselsdag. Hvis jeg nu, som dig, er fan af flødeskum, men ikke vil smøre ren flødeskum på, vil du så anbefale en anden blandingscreme?

  Jeg lavede din jordbærkage, men var ikke helt vild med mascarponecremen- laver dog stadig kagerne, bare med den klassiske flødeostecreme :) Mums!!

  Elsker din blog – bliver inspireret hele tiden!

  Mange hilsner

  Julie

  1. Konditorcreme er et hit! Altså halv flødeskum, halv kagecreme (men lav den selv og med masser af rigtig vanille), det er så lækkert :)
   Og tillykke lige om snart :)
   Tak <3

 3. Hvor ser den flot og lækker ud! Jeg tror det skal være kagen til min kæreste på hans fødselsdag :) Hvor mange personer vil du cirka sige der er til i denne portion (med to bunde)?
  Og tak for en inspirerende blog :)

  Hilsen Stine

  1. Maaaange ;) Hmm… tror snildt at du kan skære (det er det, der er det svære) 10 flotte stykker, måske lidt flere :)
   Selv tak og tillykke med kæresten!

 4. Ser intet mindre end fantastisk ud… Skal helt sikkert prøves i løbet af sommeren :) spændt på ricotta/mascarponeblamdingen, men det er helt sikkert – dejligt med en ny variation af jordbær/rabarber :) mange sommerhilsner Linda

 5. Mmm, vil straks gå i gang med lagkagen:-)Ser såååå lækker ud. Hvad størrelse springform har du brugt, Emily? Rigtig god dag

 6. Kære Emily,

  Denne kage ser så lækker ud, så det må blive fødselsdagskagen til kæresten. Hvor køber du dine tørrede blomster henne? Det ser jo også vældigt fint ud :) Kh. Maria

  1. Kære Maria,
   De her var nogle der var med i et sæt med ‘festflødeboller’ fra Summerbird. Men er sikker på at man kan finde lignede på nettet eller i specialkøbmanden. Prøv at søge på ‘Tørrede spiselige blomster’ eller lignende. Ellers ville friske spiselige blomster nu også se flot ud på den :)
   Kh. og tillykke med ham
   Emily

 7. Hej Emily,
  Faldt lige over din lækre opskrift. Av, hvor ser den god ud! Jeg tager på udkig efter rabarber og håber at kunne bare den snarest. Ved du, hvor længe den kan stå samlet, uden at blive for smattet? Jeg tænker på, om man kan samle den om aftenen, hvis den først skal spises til eftermiddag dagen efter – eller om jeg skal vente med at samle den til morgenen, hvor den skal spises om eftermiddagen.

  Kh, Mathilde

  1. Du kan godt samle den dagen før og så sætte den på køl og lade den ‘trække’. Vent dog med at pynte den til inden den skal serveres :) Hvis du sætter den på køl, så husk også at tage den ud en lille times tid inden servering. Køleskabskold kage er nemlig lidt kedeligt… God fornøjelse :)

 8. Jeg har lavet kagen til en fødselsdag, jeg er på vej til. Bundene ser lækre ud, men er dog noget porøse og cremen er desværre blevet helt flydende. Øv! Den ser ellers så lækker ud, men mon ikke den smager godt alligevel :)

 9. Hvilke crème fraiche burger du? Min crème er blevet noget værre sjask og kan bestemt ikke smørres på nogen steder – den smager rigtig godt og jeg burger den bare om sovs, men bare til næste gang.

  1. Har nok brugt 38% :) Men de andre ting er meget faste (Ricotta og Mascarpone), så mærkeligt og ærgerligt at det er blevet helt tyndt… Håber det bliver bedre hvis du gør forsøget igen :) Klem Emily

 10. Kære Emily

  Jeg har nydt denne kage mange gange gennem tiden. Nu overvejer jeg at forsøge mig med at bage den i ugen optil en større fest. Har du erfaringer med at fryse bundene? :-)

  1. Av nej, det har jeg desværre ikke prøvet, men det tror jeg snildt du kan :) God fest! Kram