3 lydbogsanbefalinger

Puha, jeg har en uhørt stillestående dag på øverste etage. Kender I det? Jeg når ikke det halve af, hvad jeg plejer, går mere rundt om mig selv end hvad godt er og fumler og taber ting. Et glas vand i tastaturet og en glaskrukke på køkkengulvet. Men så blev der til gengæld også støvsuget i dag ;) Ved ikke om det er varmen eller bare en off-dag.

Sådanne er der jo også af og til og det er ok, selvom det nu kan være frustrerende nok, mens man er i dem. Kan ikke helt finde ud af, om man bare skal kaste håndklædet i ringen på sådanne dage (altså i en ideel verden uden deadlines og bagkanter) eller om man skal hive sig selv kærligt op i nakkeskindet?

Jeg har forsøgt at praktisere sidstnævnte og kan således sætte flueben ved at have styr på årsregnskab, selvangivelse og restskat (og sidste chance er 1. juli, så er i god tid endda) og lidt andet i den slags kedelige men nødvendige genre. At det meste så er foregået ude på vores altan er en formildende omstændighed. Så håber jeg at hovedet vågner op til dåd inden i aften, hvor vi skal på onsdags-date ♥

Men nu skal det ikke handle om hvor lidt jeg får fra hånden i dag, men om lydbøger. Og om 3 af slagsen som jeg varmt kan anbefale. Måske I kan anbefale nogen retur?

At jeg elsker at læse, er nok ikke den store hemmelighed og jeg har også delt min glæde over at ‘læse med ørerne’ indtil flere gange herinde i forbindelse med forskellige samarbejder med lydbogstjenester. For mig udelukker det ene ikke det andet og jeg er bare glad over, at muligheden med også at bruge lydbøger, gør at jeg får spist mig igennem endnu flere bøger, end jeg ville kunne, hvis jeg ‘kun’ skulle læse rigtigt. For jeg ‘læser’ lydbøger, når jeg er på vej fra A til B, når jeg redigerer billeder, er i bad eller lignende. Og så kan jeg også finde på at gøre det, når jeg sidder ude i solen, hvis ikke jeg vil sidde og misse med øjnene. Tænker at det også er en god måde at ‘læse’ på stranden og samtidig holde øje med børn, der leger.

Jeg har for nyligt lyttet til 3 af slagsen, som var anbefalelsesværdige på hver deres måde og dem vil jeg gerne dele med jer.

Summer Karlsson og den store kærlighed af Johanna Nilsson

Historien om meget overvægtige Summer, der mod alle odd’s får vendt skuden og i følgeskab med fintastiske Yusef redder både dagen, sig selv og hinanden. Det er en serie af 10 afsnit (kan ‘lyttes’ til som 10 kapitler) lavet til Storytel (men findes også på bl.a. Mofibo) og dermed lydbogsformatet. Den er SÅ sød, skæg, herlig, finurlig og livsbekræftende. Især det sidste. Og så har Mathilde Eusebius, der indlæser den danske version, også en stor del af æren for min begejstring. Hun gør det eminent og med stor empati og jonglerer gnidningsfrit mellem bogens mange karakterer, som hun giver sjæl og charme med sin oplæsning.

Alle mine morgener på jorden af Troels Kløvedal

Jeg har flere af Troels Kløvedals bøger på samvittigheden og i bogreolen. Et forfatterskab min far var betaget af og introducerede mig til. Denne – formentlig den sidste – er en fantastisk opsummering af dem alle og lidt til. Som et ekstrakt af søfareren og alle hans gode historier (herunder røverhistorier), hans livssyn og ikke mindst -appetit og -glæde. Jeg blev i så godt humør af at læse den, for det er både eventyr, men også en måde at anskue tingene på, som jeg gerne vil abonnere på (og forsøger at gøre det). Her er der ikke så meget pjat og brok, men til gengæld stor åbenhed. Bogen er indlæst af Thomas Leth Rasmussen og det er et godt valg.

Kære Zoe Ukhona af Pelle Hvenegaard

Pelle Hvenegaards personlige fortælling om brændende at ønske sig et barn. Et ønske der fører ham og hans kone gennem først fertilitetsbehandling og siden adoptionsmøllen inden de, mange år senere, kan stå med datteren, Zoe Ukhona i armene. Jeg er kun halvvejs i bogen, men syntes den skulle med alligevel. Pelle læser selv op og det gør det ekstra personligt og ikke mindst rørende. Det er så fin og ærlig en fortælling om barnløshed og så er det spændende at høre den historie (der jo findes i lige så mange varianter, som der er barnløse) fra en mand.

 

(Visited 3.933 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Jeg er netop selv blevet færdig med at lytte til Summer Karlsson og den store kærlighed, og jeg kunne ikke være mere enig. På alle måder en vidunderlig bog og oplæser! Pelle Hvenegaards ‘Kære Zoe Ukhona’ er allerede på listen, men du får “solgt” dem alle så fint, at jeg nok også må give mig i kast med ‘Alle mine morgener på jorden’. Tak for et inspirerende indlæg ?

 2. Jeg “åd” Alle mine morgener på jorden i noget nær et hug, og er ligesom dig stor fan af fortællingerne om både eventyr og livsanskuelse.
  Efterfølgende læste jeg hans første erindringsbog Den tynde hud, som er en barsk omgang, og med til at fuldende billedet. Anbefalingen er hermed givet givere :-)

 3. Tusind tak for gode anbefalinger – jeg har mange plane om at læse/høre bøger hen over sommeren ??
  PS. jeg synes lidt, det er en skam, at regnskab, selvangivelser, mv. skal kategoriseres som værende kedeligt arbejde – vi er nogen, der oplever glæde ved den slags! Kh. en revisor-pige :-)

 4. Det er virkelig gode valg, Alle mine morgener rørte mig dybt, den fik både smil og tårer frem. Ved du om andre af Troels Kløvedals bøger er indlæst som lydbøger?
  Jeg er lige gået i gang med Summer Karlsson, og du har ret, oplæseren er eminent.
  Og Pelles bog er faktisk den næste på min liste ?

 5. Jeg kan anbefale at høre “den der lever stille” som lydbog. Også selvom man har læst bogen. Det er Leonora Christina Skov selv der læser op, og det gør hun helt fantastisk.

 6. Jeg hører faktisk månedens læseklub små påsatte brande sol lyd. Føler virkelig at sådan en bog, som er proppet med små finurlige, spændende historier og som hopper mellem personerne, er som skabt til at blive læst højt. Den er ihvertfald fantastisk.

  1. Hvor dejligt at høre og fedt at oplæseren er god (går jeg ud fra), det betyder alverden :) Kram E

 7. Hvilken lydbogstjeneste bruger du? Jeg er ny i gamet og kunne godt bruge en anbefaling :) De ovenstående anbefalinger er gået rent ind.
  God weekend!