Læseklub i juni: de

Det er tid til at diske op med bogvalget for næste måneds omgang af læseklubben og det er faldet på de af Helle Helle. Det er lidt af en jubilæumsbog og den markerer hendes 25 år som forfatter. Hvis I kan lide Helle Helle så synes jeg selvklart, I skal læse med og kender I ikke hendes forfatterskab endnu, så synes jeg bestemt også I skal læse med. Der er ingen vej udenom med andre ord ;)

Det er en lille bog på bare 150 sider, så alle kan nå at være med, men de er samtidig også herligt snørklet og man skal lige holde tungen lige i munden igennem de første kapitler, til man er kommet ind i fortællestilen og sproget. Det er således ikke på antallet af sider, man bliver udfordret, men på indholdet. Og særligt derfor tror jeg, den bliver rigtig skæg at diskutere sammen efterfølgende.

Vi læser de af Helle Helle i juni og diskuterer den sidst på måneden. Tror dog allerede det bliver noget à la d. 22. juni eller deromkring for at tage hensyn til sommerferie.

Jeg blev færdig med dennne maj måneds bog Små, påsatte brande for en rum tid siden og GLÆDER mig sådan til at tale med jer om den i næste uge. Og craver samtidig en ny bog helt vildt, så kan passende begynde at smuglæse lidt i de. Eller læse den to gange. Så kan det være at jeg rigtigt kan komme ind i den.

de er en skildring af et mor-datter-forhold. Det er en fortælling om sygdom og kærlighed og om at gå på gymnasiet i begyndelsen af 80’erne. Om sprog, der ikke slår til, men alligevel gør det.

Helle Helle er kendt for at skive i et realistisk og minimalistisk sprog, som på mange måder er sin helt egen genre.

Fra bogens bagside:

Mængden af indbo holdes naturligt nede, hendes mor kasserer med hård hånd, det er døde ting.
Hun har en remse med alle adresserne, hendes mor holder sig for ørerne, tørklædet falder frem i panden.
Det er rødt og blåt og hvidt. Det er fra Sans Souci, det overlever.

På insta-stories hjalp I med at vælge mellem de af Helle Helle og så Rupi Kaurs Mælk og Honning. Og det var tæt løb skulle jeg lige hilse at sige. 51% til Helle og 49% til Kaur. Så hvis I mangler lidt ekstra litteratur og også har mod på en digtsamling i juni, så kan man jo nappe Mælk og Honning også. Det gør jeg i alle tilfælde og jeg lover at knytte en lille kommentar til den også, når vi skal snakke om de.

(Visited 2.591 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

  1. Absolut ikke relateret: jeg har lige stirret på dig i Smedegade i Esbjerg? Jeg ville altså gerne have hilst på og rost din blog, men 1) jeg var ikke heeelt sikker på det var dig (men efter at have set på ig, er jeg jo ikke i tvivl), 2) var midt i en suttekrise, så var nærmest i løb ind i Føtex?
    Øv, altså, men næste gang hilser jeg på dig i stedet for bare at stirre?
    Men velkommen til Esbjerg, håber I får/har haft et godt ophold her.

    1. Haha… håber du fik styr på suttekrisen og sig endelig hej en anden gang :) Kram E

  2. Er det ikke lidt ærgerligt at læse en digtsamling oversat til dansk, jeg tænker at nogle af digternes betydning går tabt?