Svar på spørgerunden

Tusind tak for alle gode spørgsmål. Der var en hel del, men her er indledningsvis svar på de lidt skæggere og lettere (med et par undtagelser) af slagsen og så tror jeg, de større emner som PCO m.m. får et eget indlæg på et tidspunkt. Tak for at I spurgte ♥

Hvis du var en hund, hvilken hunderace ville du så være?
Helt klart en blanding mellem border collie og golden retriever. Lige dele krudt i røven, nem at stresse og gøre nervøs, godmodig, madglad og naiv. Og begge hunderacer (som de fleste hunde i øvrigt) er overvejende optimister og nemme at begejstre.

Hvilke lakridser kan du bedst lide?
Lakridssvesker og lakridsbogstaver. Jeg bryder mig til gengæld ikke om poletter og salte fisk.

Hvordan er det at være en del af en gruppe (#koneklubben) og generelt være en del af en omgangskreds, hvor de fleste eller mange har fået børn eller er begyndt på det, når man ikke selv har børn?
Jeg kan virkelig, virkelig godt lide børn, så umiddelbart synes jeg kun det er meget dejligt og hyggeligt. Også at vi har fået andre måder at være sammen på, der ikke nødvendigvis handler om fest og druk. Så længe vi ikke selv har børn (endnu) kan vi dog godt finde på at vælge eksempelvis rejser med venner med små børn fra. Der er det fedt at nyde uafhængigheden, ikke skulle indordne os børnenes tidsskema og ‘bare’ være os.

Hvordan mødtes dig og Nikolaj? <3
Hvordan vidste du, at Nikolaj var “the one”?
Hvornår mærker du noget til aldersforskellen mellem Nikolaj og dig?

Vi mødtes på Roskilde Festival gennem en fælles veninde og for mig var det noget nær kærlighed ved første blik. Jeg syntes i alle tilfælde, at han var MEGET sød og kunne ikke rigtigt få ham ud af hovedet. Der gik dog lidt tid inden vi startede med at ses. Jeg var lige kommet ud af et forhold og da han spurgte mig ud først, var jeg for forvirret til at starte noget. Senere på efteråret fik jeg dog skrevet til ham og efter første date, var jeg ikke et sekund i tvivl om at det skulle være ham. You know when you know ;) Også selvom det egentlig bare var planen, at han skulle være et rebound hehe.

Han er helt klart den der er yngst af sind, mens jeg er en 80-årig dame oppe i hovedet på mange punkter, så det er stort set kun når det kommer til film og tv, man har set som barn og ung, andre kulturelle referencer osv.

Som stor fan af din bog, vil jeg høre om der er endnu en i støbeskeen?
Der er en bryllupsbog i støbeskeen, der udkommer til efteråret ♡

Hvor får man den bedste frokost i Hornbæk?
Er man til fisk så klart en fiskedelle eller andet godt på havnen. Ilse Jacobsen gør det også godt og ligeså med streetfood’en ‘Det fedtede hjørne’. Hyggeligste café og bedste kaffe går til Albis i hovedgaden.

Hvad er din største guilty pleasure? 
Ben & Jerrys med cookie dough og studenterbrød. Men prøver at lade det være mere ‘pleasure’ end ‘guilt’.

Dengang jeg gik på universitetet var det denne her ‘pakke’ som jeg købte ca. en gang om måneden: En Lottokupon, Kig Ind (findes det overhovedet længere?) og en pakke cigaretter. Har ikke købt nogen af delene i mange, mange år ;)

Og hvornår føler du dig mest “kikset”?
Når jeg bliver for bevidst om mig selv. Hvilket sjovt nok ikke sker, når jeg tusser rundt på Islands Brygge i noget nær morgenhår og nattøj, men snarere når jeg er til et eller andet smart modearrangement, hvor jeg ellers har gjort mig umage. Men er blevet mere ligeglad med tiden, så det skal nok ende lykkeligt.

Er du gået væk fra The Curly Girl method hårwise?
Ja og nej. Jeg følger den ikke slavisk længere, men mere i min egen modererede form. Vasker hår med shampoo (men altid uden sulfat/SLS), vasker det kun 1-2 gange om ugen og bruger stadig meget sjældent børste, varmestyling osv.

Var du heller ikke fan af croissanten fra Briancon i Aarhus? (!?) ;) Og fik du smagt croissanterne på the Lazy Wombat?
Jo, jeg kunne rigtigt godt lide den. Lidt til den heavy side, men det er ikke nødvendigvis dårligt i min bog. Var der også flere gange, sidst jeg var i Aarhus :) Nej, dem har jeg desværre til gode.

Hvis man kun får trænet to gange om ugen – og næsten altid får prioriteret Bodyfit eller lignende fremfor yoga for at være effektiv – er det så i din optik yay or nay? Burde den ene gang være yoga?
Umiddelbart synes jeg det lyder som en god disponering. Det der er væsentligst er at man på et eller andet tidspunkt i løbet af sin dag og uge, kommer ned i gear og får slappet af. Men det kan man lige så godt gøre med alt muligt andet end yoga :)

Hvilke tøj brands er dine favoritter? Både danske og udenlandske.
Jeg kan nok ikke løbe fra at jeg er meget glad for Ganni. Ellers køber jeg primært Aiayu, Stella Nova, Mads Nørgaard og Malene Birger af danske og af udenlandske har jeg nok mest Acne, Realisation Par, Self Portrait og så good old Levi’s. Kunne godt liste en masse af de helt store brands, som jeg synes laver meget smukke ting, men sandheden er, at det er ovenstående, jeg har mest af i garderoben.

Hvis du kun måtte vælge 3 ting at spise resten af dit liv, hvilke?
Croissanter, frugt i alle afskygninger (bær hvis jeg skal snævre det ind) og nødder (cashewnødder er favoritten).

Ser du egentlig mange serier eller reality-tv eller sådan?
Nej, det sker meget sjældent at jeg ser reality. Kun hvis jeg er sammen med veninder der ser det. Men jeg er glad for at se serier, og jeg ser en del ‘reality’ à la DR, programmerne med Petra Nagel kan jeg rigtigt godt lide.

Du inviterer nogle gange frilufts-Emily indenfor på bloggen. Hvis frilufts-Emily skulle planlægge 5 onsdagsdates, hvad ville hun så gå efter? ;) (jeg tænker ikke mtb, sub, ski og andre sportsaktiviteter)
Orv 5, det var mange især hvis det ikke må være sport. Altså det ‘friluftsliv’ jeg holder af er meget i genren vandre/campere/se på dyr foruden al bevægelse i naturen. Kan klare 3 date-forslag: Ud at overnatte i shelter på Amager Fælled med mad over bål og hele pivtøjet, vandretur med Penny i de norske fjelde (det er en drømmeonsdagsdate en tur i skoven kan også gøre det) og så ville en tur på ‘jagt’ ud at spotte råvildt (uden at skyde det) en tidlig morgen også være ret fantastisk. Jeg ved ikke om denne her gælder, men gad virkelig også godt en kanotur på Mølleåen.

Hvor tæt er I på at flytte? Og overvejer I seriøst Jylland, som du hentyder til, eller er det svært mht. jeres arbejde? Hvilket land og evt. by ville du helst bo i, hvis du skulle flytte udenlands?
Alt afhængig af om vi lige falder over drømmehuset, så ligger det nok 1-2 år ude i fremtiden. Jylland eller tilsvarende langt væk bliver svært i forhold til at al vores familie, samt alle venner og hele netværket er på Sjælland. Desværre. Ville virkelig gerne bo en periode Frankrig. Chamonix om vinteren, Cap Ferret om sommeren og Paris imellem. Ellers gad jeg egentlig godt bo i Sverige. Elsker Sverige.

Hvordan navigerede du rundt i uddannelsesjunglen, da du skulle vælge karriere? Og har du altid vidst, hvad du ville beskæftige dig med?
Jeg valgte studie inden krisen og tænkte udelukkende på, hvad jeg godt kunne lide. Måske lidt naivt. Men jeg elskede (og elsker) at læse bøger, så valget faldt på litteraturvidenskab. Jeg anede ikke hvad jeg skulle bruge det til og har fortsat ikke det helt store forkromede fremtidsoverblik, men lader mavefornemmelse og glæden ved det jeg laver (eller det modsatte) guide mig.

Bliver du sommetider stoppet på gaden, når du bliver genkendt?
Ja, det sker faktisk ret ofte. Folk er altid meget søde, så synes det er hyggeligt.

Har du nogensinde skriveblokering?
Uhyre sjældent. Jeg producerer jo ret mange indlæg her til bloggen, men alligevel er det tid, der er den største bremse for hvad/hvor meget jeg får lavet. Det er sjældent fordi jeg mangler inspiration eller noget at skrive om. Eller fordi jeg ikke kan komme i gang. Men nogle gange flyder det bestemt nemmere end andre. Det har jeg lært at omfavne som en del af processen. Er klappen helt nede, så virker det som regel bedst at lave noget andet, for siden at vende tilbage.

Frygter du at blive ældre?
Nej. Jeg synes indtil videre kun at jeg har oplevet gode ting ved at blive ældre. Men når det er sagt, så er jeg så tilpas forfængelig og optaget af at passe på mig selv, at jeg da gerne vil ældes med ynde. Men har på ingen måde lyst til at stoppe udviklingen og ligne en på 30 resten af livet. Jeg synes ikke, der er noget lækrere, end kvinder der ligner deres alder på en sund og velplejet måde.

Har du haft gået igennem et brud med en kæreste, hvilket du ikke var parten, der havde taget beslutningen om? Og hvordan er du i så fald kommet videre?
Ja, da jeg var 22 fik jeg mit hjerte knust noget så eftertrykkeligt. Dét havde jeg ikke prøvet tidligere og jeg var bundulykkelig i meget lang tid. Jeg vågnede hver morgen og græd inden jeg skulle i skole og ligeså når jeg gik i seng om aftenen. I månedsvis. Jeg var virkelig dårlig til at komme videre og brugte – set i bakspejlet – alt for meget tid på at sætte ham, der droppede mig, op på en piedestal, samt forestille mig alt det vi kunne have lavet sammen. Og så gav jeg heller ikke slip og prøvede igen og igen at få ham tilbage. Det var næsten et års selvpineri. Til sidst fiksede tiden det, det gør den altid.

Anden gang jeg blev droppet (men der var jeg nok også mere enig i beslutningen, trods alt) valgte jeg at gribe det anderledes an: Jeg gav mig selv lov til at være ked af det i et stykke tid og derefter fokuserede jeg på at blive vred. Tænke på alle de ting han gjorde dumt og irriterende og hvor han ikke var der for mig eller forstod mig. Det er så meget nemmere at komme over nogen, hvis man er vred i stedet for ked af det.

Og så gik jeg ellers i gang med at date. Jeg vidste godt, at jeg ikke skulle have en kæreste lige med det samme, men jeg gik ud og morede mig, hyggede med mine veninder og prøvede også at nyde bare at være mig selv. Og så skrev jeg også til ham den søde, jeg havde mødt på Roskilde og spurgte om vi skulle ses. Se længere oppe ved historien om hvordan Nikolaj og jeg mødte hinanden. Så selvom jeg egentlig bare troede Nikolaj skulle være en rebound, så endte han med at blive lidt mere ;)

Har du en yndlings film og sang?
Breakfast at Tiffanys og Halleluja (Jeff Buckleys). Det er måske klichéer, men begge kan jeg se/høre igen og igen.

Hvad er din yndlingsfarve og livret, bare fordi det er spørgsmål man ikke bliver stillet nok som voksen.
Er så enig ;) Jeg har haft grøn som favorit siden jeg var barn og ligeså med livretten, der stadig er stegt flæsk med persillesovs. Sidste er egentlig lidt skørt, når jeg stort set ikke spiser kød ellers, men har altså en helt særlig prik med den ret.

Hvilket/hvilke fag var i gymnasiet din største udfordringen?
Jeg kæmpede en del med fysik og matematik. Sidstnævnte havde jeg endda valgt at tage som 3-årigt højniveaufag, så jeg fik kam til mit hår. Begge havde været mine yndlingsfag i folkeskolen, men da jeg kom i gymnasiet, var det ikke helt så let. Men tror nu, at jeg havde meget godt af at skulle knokle lidt for det og det endte fint, jeg fik klassens højeste snit. Har en meget mystisk samling valgfag med drama og kemi på mellemniveau og fransk og matematik på højniveau. Oldtidskundskab var mit absolutte yndlingsfag.

(Visited 9.006 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

  1. Hvor stor er aldersforskellen mellem jer? Har aldrig troet I var på samme alder. Må have misset noget ?

    1. Vi mødte hinanden på Roskilde for 4 år siden og blev kærester et halvt år efter. Et halvt år efter det flyttede vi sammen. Knus E

  2. Lidt off-topic, men faldt lige over dit fine indlæg om jeres bryllupsdag – må vi få at vide, hvad I gav hinanden? :)

    1. Jeg fik et paddleboard og en badekåbe og jeg gav ham et surfboard (det gamle knækkede sidste sommer). Klem E

  3. Fandt en gammel venindebog på loftet da jeg ryddede op inden Grønland og der stod netop, at din yndlingsfarve var grøn og livretten stegt flæsk med persillesovs! Men der stod også at det værste du vidste var drenge… For Nikolajs skyld håber jeg lidt du har ændret mening der :-)

    1. Ååååh altså hvor hyggeligt! Og sejt at jeg er tro mod livretten. Men ja, den med drengene har jeg nok ændret mening omkring ;) Møs og klem søde Søs