Martsønsker

Intentioner og ønsker. I marts vil jeg…

 • Drikke min specielle morgen-matcha-bryg igen og dele opskriften med jer. Jeg har ikke rigtigt haft lyst til den før nu her halvvejs i graviditeten, men nu smager den mig så godt igen.
 • Forære mig selv denne smukke kop til at drikke førnævnte matcha af.
 • På Louisiana at se bl.a. Dea Trier Mørchs pragtfulde, grafiske tryk.
 • Starte et nyt hvalpehold op i den klub, hvor jeg underviser. Hundehvalpe og forår, så er der ikke et øje tørt.
 • Spise ‘kampdagsfrokost’ med et godt damehold på fredag, for at fejre at det er Kvindernes Internationale kampdag.
 • Blive lidt flinkere til at få taget og dele outfitbilleder igen.
 • Meditere om morgenen. Da jeg havde voldsom morgen-/døgnkvalme blev der rodet helt rundt i mine morgenrutiner, men nu kan jeg godt klare 10 minutters meditation inden morgenmaden igen.
 • Gå 10.000 skridt om dagen. Måske mere.
 • Tale pænt til min krop og mig selv hver dag. På trods af eller måske især ansporet af de store udseendemæssige forandringer, den går igennem lige nu. For min egen skyld og for babys. Var for nylig til en yoga-workshop som havde følgende to intentioner: You are worthy og You are enough. Simpelt og godt.

Jeg ser især frem til…

 • Forårsoprydning som prep til børneværelse.
 • Kombineret yoga- og skiferie i Østrig. Omend det nok bliver mere yoga, gåture og langrend for mit vedkommende.

Månedens outfit…
… forhåbentlig farverige kjoler à la denne uden alt for meget over eller under. Men lad os nu se, hvad vejret tænker om det.

Jeg skal spise…
… jeg gad godt komme ind i en god gænge med madplaner og lurer lidt på Plantekassen, der er en ugentlig vegansk og glutenfri madplan inklusiv indkøbsliste. Ikke fordi jeg lever 100% vegansk eller glutenfrit, men jeg ved det bekommer mig vel, når majoriteten af min kost er plantebaseret og når jeg holder glutenindtaget nede på en pizza her og en croissant dér. Nå, ja og Spice Tuna Sandwich fra Joe & the Juice, som jeg er MEGET forfalden til for tiden. Dog max. 1 pr. uge selvfølgelig pga. tun og tungmetaller. Var det ikke et issue ville jeg muligvis spise 1 om dagen. Lidt dum craving…

Det skal jeg lytte til…
seneste afsnit af Martiny Podcast, hvor jeg selv er gæst og taler om bl.a. balance og PCOS. Jeg skal lige tage tilløb, for synes altid det er så skørt at høre sin egen stemme.

Det skal jeg se…
Russian Doll på Netflix.

Jeg skal læse…
Vinterbørn af Dea Trier Mørch og Den kinesiske forlovelse (andet bind af Crazy Rich Asians-trilogionaf Kevin Kwan. Så er jeg vist også dækket ind hvad angår både sprog, tid, stil og genrer ;)

Månedens drøm…
… at se et sundt og raskt barn til misdannelses-scanningen.

Jeg er taknemmelig over…
… min familie, både min egen lille, den vi er ved at skabe og den jeg har ‘fået’ gennem Nikolaj.

… sure æbler med mandelsmør. Og sure vingummier uden mandelsmør.

Jeg gider ikke...
… brok og quinoa. Sidstnævnte fordi jeg er det (tilsyneladende) eneste menneske i Danmark (Verden?), der ikke kan tåle det forbandede lille frø, der efterhånden er i ALT. Og den smøre kan vist kategoriseres som brok…
Jeg lukker bare mig selv ud ;)

(Visited 5.811 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

32 Kommentarer

 1. Din stemme behøver du ikke være nervøs for at høre, for den er så pæn og det er en fin podcast??

 2. Lækker martsliste ♥️
  Jeg kan heller ikke tåle quinoa! Og der er aldrig nogen der tror på mig når jeg fortæller det ?

  1. Haha… ahmen jeg bliver SÅ dårlig. De vildeste mavekramper i timevis og opkast. Også selv om det ‘bare’ er en lille smule quinoamel i en bolle eller pandekage. Og det er jo i ALT efterhånden. Virkelig irriterende allergi/intolerance. Kram til dig

 3. Måske Vinterbørn kunne vente til du havde født? Den er fantastisk, men jeg er glad for at jeg ikke læste den som følsom 1. gangsgravid

 4. Hvis jeg var dig, ville jeg nok vente med at læse Vinterbørn af Dea Trier Mørch til du har født. Det er en skøn bog.

 5. Du gav tip om hundetræningsklubben til mig sidste år, da jeg spændt gik og ventede på ny hvalp. Vi er nu i gang med unghundehold og er SÅ glade for det. Jeg havde helt glemt lømmelalder, ahem, så tak for at dele “din” klub – det gør så meget godt :)

  1. Ej hvor er det bare dejligt at høre og pøj pøj med lømmelalderen ♡ Stort knus til jer

 6. Slutter mig til de andre, der foreslår dig at vente med Vinterbørn til efter, du har født. Den er fuldstændig fantastisk, jeg elsker den, og du skal glæde dig til den. Men den er også voldsom, og så er det noget helt særligt at kunne relatere til den, når man har været igennem en fødsel og den første tid med et lille barn.

 7. Jeg håber, at I får de bedste svar fra misdannelsesscanningen – at alt er godt. <3

  Åh, kender godt det med kroppen, der forandrer sig, og at det kan føles ret vildt.
  I gravidyoga (og sikkert andre steder) taler man om “shapeshifting”, der jo sker konstant som gravid. Jeg troede egentlig, jeg efterhånden hvilede i min krop, men nogle dage kan jeg godt tage mig selv i at sammenligne mavestørrelse med andre gravide – det er jo så ukonstruktivt. Noget af det, der hjælper mig, er at smøre mig godt ind i mandelolie efter badet og tale pænt til min krop og selvfølgelig den lille baby, der bor derinde. :)

 8. Istemmer koret der ikke selv ville læse Vinterbørn som gravid. Har læst den flere gange for mange år siden. Det er en meget smuk men barsk bog, og den kan måske skubbe til selv den mindste angst for at barnet skulle fejle noget. Det kan være at du allerede har fået rigeligt af den her type pegefingre og godt kender til temaerne, og så stikker jeg piben ind – jeg plejer altså ikke at blande mig i den slags, men her kunne jeg ikke lade være, fik en smule ondt i maven over at du skulle læse den uden at kende nærmere til indholdet.

  Derudover, tak for de her lister. De er en skøn inspiration til at få reflekteret over rare ting, man gerne vil gøre i den nærmeste fremtid :)

  1. Ej synes bare det er så dejligt I blander jer og lige advarer mig. Herligt I er omsorgsfulde. Fik den anbefalet af min svigerfars kone, der nok er liiiidt hippie hvad den slags angår, så er glad for at jeg ikke uvidende gik i kast med den. Venter til efter fødslen ♡ Kram E

 9. Har du egentlig nogensinde delt, hvordan du mediterer? Jeg vil så enormt gerne ordentligt i gang med det, for mit sind SKRIGER på noget ro, men jeg har svært ved at finde den form, der passer til mig. Så altså – hvis du ikke allerede har delt det, så ville jeg i hvert fald enormt gerne læse om det. Og hvis du har, så må jeg arkiverne igennem ;)

  Knus

  1. Ja lidt hist og her tror jeg. Men kan være, jeg skal lave et dedikeret indlæg om det :) Knus E

 10. Åh jeg cravede også tunsalat som gravid – så TÅBELIG en craving, når man egentlig skal begrænse sit tun-indtag ??

 11. Jeg knuselsker Vinterbørn og har læst den flere gange – også under graviditet. Husker tydeligt min mor optog den fra fjernsynet på VHS – jeg forstår ikke, jeg fik lov at se den som lille. Nu ejer jeg alle hendes bøger og flotte tryk på både væg og i bogformat. Hun skildrer kvindelivet på fineste og ubarmhjertigste vis.

  Rigtig god fornøjelse.
  Anne

  1. Mange tak. Kan dog forstå på kommentarerne, at det er bedst jeg venter til efter fødslen, men så skal jeg også have den læst og måske endda se filmen. Kram E

 12. Du er så god i podcasten – sjældent har rengøring af køleskab og køkkenskabe gået så legende let ;)
  Jeg gad godt at lytte til mere med dig :)

 13. Ej nej nej, nu er det eneste jeg kan tænke på tun ☺️ Jeg er også gravid og har ellers holdt mig fra det… Held og lykke med scanning som jo heldigvis for langt, langt de fleste viser en sund og rask baby ❤️

  1. Sorry!!! Jeg spiser (og nyder det!) en gang hver 14. dag. Af og til en gang om ugen. Kram E