Februarønsker

Billede herfra. Kunne godt konsumere den sandwich (og et glas vino, who am I kidding), lige nu. Og jeg skrev dette indlæg i går aftes. Bare lige for en god ordens skyld.

Intentioner og ønsker. I februar vil jeg…

 • Drikke kogt vand med citron hver morgen. Det gør mig godt og så er det ikke mindst et rart morgenritual og den slags samler jeg jo på.
 • Besøge Kunstsalonen.
 • Finde et par graviditetsjeans jeg kan holde ud at være i og se på.
 • Fejre Pennys fødselsdag. Gad godt gøre lidt ekstra ud af det, selvom det også er lidt fjollet.
 • Læse en bog Starte på en bog om at være gravid/føde/skulle være mor. Jeg har hele tiden udskudt det, for ‘hvad nu hvis’ og nu er jeg næsten halvvejs og ved ikke noget om noget…
 • Bage kanelsnegle og nyde at det er inde-vinter-hygge-tid lidt endnu.
 • Så småt begynde at forspire nogle af de ting, der skal plantes på vores altan. Eller i alle tilfælde tænke på det.
 • Ryde op i mit skab og sortere til forårsloppemarked.
 • Slappe lidt mere af. Min hjernekapacitet og energi er ikke hvad den har været, så det vil jeg forsøge at imødekomme.
 • Se udstillingen Mod, humor og kærlighed på Karen Blixen Museet.

Jeg ser især frem til…

 • En lille skitur til Sverige i slutningen af februar.

Månedens outfit…
… ingen anelse. Jeg kan ikke passe majoriteten af mit tøj længere, så går lidt i de samme 5 outfits på repeat. Og det er kun de to af dem, der fungerer. Det her er det ene af dem.

Jeg skal spise…
… her ville jeg allerhelst skrive om grøntsager i sæson og fastelavnsboller. Men jeg vil egentlig helst bare spise jordbær. Så det gør jeg. Af og til. Også selvom det liiiiiidt er en uskik i februar, men det er som om hele mit liv giver mening og jeg bliver lykkelig helt ned i tæerne, når jeg får jordbær. Sure æbler er også godt. Og pizza. Og tacos. Og falafel. Rigtig gerne de her. Med jalapeños en masse. Spicy mad hitter (også).

Det skal jeg lytte til…
… er besat af Sort Sols Let your fingers do the walking for tiden af en eller anden grund.

Det skal jeg se…
… Green Book med Viggo Mortensen. Og Oscar-showet hvis jeg kan holde mig vågen.

Jeg skal læse…
Alt det jeg ved om kærlighed af Dolly Alderton.

Månedens (uopnåelige) drøm…
… at spise friske, danske jordbær.

Jeg er taknemmelig over…
… min krop og alt hvad den kan.

… dage der lugter af forår.

Jeg gider ikke...
… stresse over bikiniform ;)

(Visited 7.472 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

46 Kommentarer

 1. Hej Emily
  Lige et tip til graviditetsgarderoben. Jeg var ret glad for det svenske mærke Boobs. Det er godt både mens maven er aller størst og når man ammer. Utroligt nok holder pasformen også selvom man først har spændt tøjet ud med en gigantisk mave. Og så synes jeg den måde de har lavet ammefunktionen på er rigtig god, der er hurtig adgang og det er meget mere diskret end hvis man skal knappe en skjorte op. Jeg kombinerede deres basis bluser med bløde cardigans og åbne skjorter.
  Kh Tanja

  1. Tusind tak for tippet. Det først (og eneste) jeg har købt er faktisk et par bukser fra dem, men vidste ikke at de også havde bluser m.m., så det vil jeg klart tjekke ud. Stort klem E

 2. Kæmpe tillykke med din graviditet Emily! Det er så dejligt for jer <3
  Jeg er også gravid efter hård og opslidende fertilitetsbehandling i lidt over et år. Jeg er 29+0 i morgen (75% af graviditeten done!) og jeg har købt nul og niks. Jeg har hverken turdet eller haft den vildeste lyst. Tanken om at have købt noget og det så ikke blev er helt ubærlig. Vi har dog kigget på barnevogn i weekenden… Og vi må nok også begynde snart, men jeg synes bare det er mere angstprovokerende end sjovt og spændende (selvom jeg også kan mærke at det ikke helt harmonerer med mit planlægger-gen…).
  Jeg har lige lånt "Giv kvinderne fødslen tilbage" af Hanne Dam på biblioteket og det er min første forberedelse :)
  Og mht ventejeans har jeg simpelthen givet op. Så mange grimme bukser jo. Og de få pæne der er sidder så grimt på mig. Jeg har klaret den med strømpebukser. Og så har jeg lige overgivet mig til et par leggings. Hold nu op, hvor er de dejlige! Prøver dog at nøjes med at gå i dem på dage hvor maven strammer og så søndage selvfølgelig :)

  1. Kæmpe tillykke lige tilbage <3 Og godt kæmpet!!!
   Kan så godt forstå, hvad du mener. Har også selv mest lyst til helt at vente med alt til han/hun er ude, men prøver at udfordre mig selv lidt og skal ud at kigge på en brugt seng i morgen. Men med en hvis frygt, må jeg indrømme. Omvendt ville jeg også være ked af at kigge tilbage på en graviditet, hvor jeg ikke har nydt det, så prøver virkelig at vende hele mit mindset. Men det er svært. En stor del af mig ELSKER at være gravid og er lykkelig over, at det lykkedes, men der er også en del, der mest af alt er bange.
   Tak for bogtip og enig med preggo-jeans. Hvorfor er det de allesammen skal være 'super skinne' eller 'jeggings'. Det snit klædte ikke mine hobbitben inden jeg blev gravid og det klæder dem bestemt heller ikke nu.
   Kæmpe knus E

   1. Helt enig – og jeg er heldigvis også begyndt at være lidt mere glad og nyde det. For mig vendte det især da jeg nåede til det punkt, hvor baby har en helt god chance for at overleve skulle den blive født. Det gav mig en ro, jeg ikke tidligere har haft i graviditeten og jeg kan mærke at det har betydet meget for, hvordan jeg fx taler om det (nu er det mere når end hvis baby kommer)…

 3. Har du planer om at stå på ski på jeres tur til Sverige? :-) Jeg er selv en meget erfaren skiløber, og jeg kan ikke helt greje, om jeg “må” stå på ski, når jeg er gravid? Der er sikkert ikke ét svar på dét spørgsmål, men jeg ville elske at høre dine overvejelser! :-) Pt. kan jeg nemlig slet ikke holde tanken ud om, hvis der ikke skal være planker under mine fødder før om laaang tid. :'(

  1. Med al respekt for Emily og hendes viden, så er det er spørgsmål jeg ville stille en person med en relevant sundhedsfaglig uddannelse.

   1. Hej Christel. Da de skiglade veninder jeg har endnu ikke har været gravide, tænkte jeg, at jeg ville driste mig til at høre Emilys tanker. Min opfattelse er, at der ikke er et korrekt eller forkert svar på, om man må stå på ski under sin graviditet eller ej. Derfor er min opfattelse også, at det er meget forskelligt, hvad folk vælger at gøre, og at der ikke er noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert. Jeg beklager, hvis mit spørgsmål er forkert. Og bare rolig, jeg skal nok snakke med min egen læge også.

    1. Hej Ditte
     Jeg har også stået på ski i snart 25 år, og omkring nytår var jeg for første gang afsted med en ekstra lille passager i maven. Det var simpelthen så fedt! Godt nok havde jeg kun lige nået 2. trimester, så baby lå stadig godt gemt og beskyttet. Jeg ville dog sige ja uden at blinke, hvis jeg fik mulighed for at komme afsted på en ekstra tur i dag – eller om en måned, for den sags skyld. Så længe du føler for det, og kan leve med (og respektere ;) ), at kroppen føles lidt løsere, trættere og tungere end normalt, og at skiløbet – især i dårligt sigt og føre – bliver derefter, ville jeg bare gøre det. Du ved jo hvad du laver :) Det jeg var mest nervøs for, var faktisk de andre skiløbere. Så jeg prøvede, så godt jeg kunne, at holde øje med de ukontrollerede torpedo-typer, og lade dem komme foran. Jeg tror i øvrigt ikke, at det gør den store forskel, om man har mange eller få års erfaring. Bare man kender sit niveau, ikke prøver at konkurrere med sit ‘normale’ jeg og er opmærksom på de andre på pisten, er min overbevisning, at det går så fint. Desuden bilder jeg mig ind, at ski-endorfinerne også gør baby godt. Rigtig god skitur til dig og din spire! P.S. Apropos en sundhedsfaglig vurdering, så var det i mit tilfælde min læge-mor, der inviterede på ski. Hun glæder sig afsindigt til sit første barnebarn, men havde altså intet at udsætte på den tidlige debut på pisten.

    2. Hej Ditte
     Jeg har også stået på ski i snart 25 år, og omkring nytår var jeg for første gang afsted med en ekstra lille passager i maven. Det var simpelthen så fedt! Godt nok havde jeg kun lige nået 2. trimester, så baby lå stadig godt gemt og beskyttet. Jeg ville dog sige ja uden at blinke, hvis jeg fik mulighed for at komme afsted på en ekstra tur i dag – eller om en måned, for den sags skyld. Så længe du føler for det, og kan leve med (og respektere ;) ), at kroppen føles lidt løsere, trættere og tungere end normalt, og at skiløbet – især i dårligt sigt og føre – bliver derefter, ville jeg bare gøre det. Du ved jo hvad du laver :) Det jeg var mest nervøs for, var faktisk de andre skiløbere. Så jeg prøvede bare, så godt jeg kunne, at holde øje med de ukontrollerede torpedo-typer, og lade dem komme foran. Jeg tror i øvrigt ikke, at det gør den store forskel, om man har mange eller lidt færre års erfaring. Bare man kender sit niveau, ikke prøver at konkurrere med sit ‘normale’ jeg og er opmærksom på de andre på pisten, er min overbevisning, at det går så fint. Desuden bilder jeg mig ind, at ski-endorfinerne også gør baby godt. Rigtig god skitur til dig og din spire! P.S. Apropos en sundhedsfaglig vurdering, så var det i mit tilfælde min læge-mor, der inviterede på ski. Hun glæder sig afsindigt til sit første barnebarn, men havde altså intet at udsætte på den tidlige debut på pisten.

   2. Ej men der er da ikke noget galt med at spørge om hvilke overvejelser hun gør sig? Sundhedsfaglige siger at man skal undgå kontaktsport fordi man ikke skal få slag på maven, men at ellers må du lave alt det sport du orker. Derfor handler det med om man tør tage på ski vel om overvejelser om hvorvidt man tror man falder (på maven). Der er en gammel fitness m/k (fra radio 24/7) med Bente Klarlund og en jordemoder om graviditet og træning som er rigtig spændende.

    Og PS. Som andre også skriver: mamaprofylax som fødselsforberedelse ❤️ Seriøst det bedste vi gjorde. På Hvidovre er mange af jordemødrene også trænede i den metode så det giver god mening

  2. Hej Ditte (og co. dejligt at I ‘snakker sammen’ og hjælper hinanden <3)

   Jeg forstår dig så godt, har selv haft mange af de samme tanker (også i forbindelse med surf, surfede på Sri Lanka i januar) og spurgt mange af mine ski- og snowboard-veninder, der har fået børn.
   Her får du mine tanker og overvejelser, men ja, hav in mente at Sundhedsstyrelsen fraråder ski (på lige fod med eksempelvis ridning), da styrt er noget rod og kan forsage stor skade.
   Jeg stod på ski mellem jul og nytår (der var jeg omkring 11 uger henne og baby lå langt inde/nede og godt beskyttet). Her tog jeg nogle meget stille og rolige ture på pister stort set uden mennesker og med Nikolaj bag mig. Han 'dækkede mig så at sige op'. Jeg er (som du, formoder jeg) heller ikke specielt bekymret over at styrte (ikke mere end jeg er på cykel rundt i København, ja mindre faktisk) på ski, men jeg er ret bekymret over den potentielle fare ved at en anden kører ind i én. Det kan ske for selv den bedste skiløber.

   På den kommende tur planlægger jeg også tage et par forsigtige og rolige småture på pisterne (med Nikolaj som bodyguard) og så skal jeg ellers ud på langrend + gå ture.

   Vi har endnu en skitur i uge 12, men der er jeg for langt henne og der regner jeg således ikke med at skulle på (alpin) ski, men i stedet tage liften op og mødes med de andre til frokost, gå en masse ture, i spa, læse bøger og hygge i dalen og forhåbentlig slikke lidt sol og bare nyde den friske bjergluft.

   Og så er der jo heldigvis en ny skisæson allerede næste år :)
   Kram til dig og baby
   E

 4. Fedt at høre om dine planer om forspiring til planter til altanen. Den slags kommer jeg altid først i tanke om når det er for sent. Men har haft succes med at dyrke kartofler, rabarber og jordbær selv og det er så hyggelig. Men altså kunne godt øve mig lidt i at komme i gang med det før sommeren kommer :) Jeg kunne godt ønske mig et indlæg om at spire planter til altanen. Hvad der er fedt at gro selv, hvordan man kommer i gang og alt det der.

  1. Samme her. Men tænker, at det skal der laves om på i år ;)
   Av, jeg er jo langtfra ekspert, men hvis det lykkes mig at komme i gang med forspiring, så skal jeg nok skrive om det :) Knus E

 5. Er du allerede halvvejs?! :D Åh, så begynder man virkelig at tro på det!
  Så sjovt med de der jordbær.. det har jeg hørt før. Og juice, har du det også sådan?
  Min veninde sendte altid hendes kæreste ned efter Innocent appelsin juice, da hun var gravid ;)

  1. Jeg er næsten i uge 19 nu, det er gået så hurtigt!
   Ja, tror generelt at der er mange cravings, der går igen. Nope ikke juice, men danskvand med citrus og så appelsiner i sig selv.
   Klem

 6. Tillykke med sommerbaby. Var selv igennem to spontane aborter, før vi fik vores nummer to. Det tog over to år, så det var også svært at tro, da hun endelig var i maven. Men vi havde jo et dejligt barn i forvejen, så folk kunne ikke rigtig forstå, at det var hårdt. Nu tænker jeg ikke længere over det, hvis jeg var blevet gravid før, havde det jo ikke været med lige præcis hende (: Må jeg på det varmeste anbefale Mamaprofylax til fødselsforberedelse, dejlige og dygtige jordemødre, som underviser, og det er faktisk så hyggeligt at gå til som par de tre eller fire kursusgange (mener jeg det er). Derudover er der hjemmeforberedelse. Hvor er du heldig, at du har en fødsel foran dig – den smukkeste kropslige udfordring og oplevelse.
  Pøj pøj med det hele.

  1. Tusind tak Marie. Og puha, JEG forstår godt, at det har været hårdt, men hvor dejligt at det ‘endte godt’ og ikke mindst, at du tænker sådan på det nu <3

   Tak for anbefalingen, det vil jeg kigge nærmere på!
   Dét er dejligt at høre om den tilgang til fødsel, jeg glæder mig faktisk også. Er det skørt?
   Klem E

 7. Kære Emily

  Er lige kommet hjem fra ferie i nat og sidder og hygger mig lidt med mine yndlingsblog. Vil ønske jer et kæmpestort tillykke med jeres lille ønskebaby som er på vej. Det er sådan en dejlig nyhed og jeg tror og håber og ønsker jer 3 al det bedste.
  Det er fantastisk at få børn!

  ❤️ Katrine

 8. Har lige læst “Alt hvad jeg ved om kærlighed”. Super fin lille bog :-)
  Tak for tippet om Karen Blixen udstillingen. Den må jeg se! Jeg er boet både i Rungsted og Nairobi og har besøgt hendes farm adskillige gange, så jeg føler et særligt bånd til hende. Nå ja, jeg har selvfølgelig også læst hendes bøger :-p
  Lyder som en dejlig februar, du har i udsigt!
  Endnu engang stort tillykke med graviditeten. Jeg blev helt rørt, da jeg læste det første gang. Egentlig sjovt, for jeg kender dig ikke og har aldrig mødt dig, men jeg har fulgt dig i mange år og blev bare SÅ glad på dine/jeres vegne :-)

  1. Ja, den er ret hyggelig og skæg og synes også der er mange fine betragtninger undervejs.

   Wow hvor sejt, at du sådan – bogstaveligt talt – er gået KB i bedene. Ville også elske at besøge farmen i Nairobi en dag.

   Tak, tak, tak hvor er du bare sød <3

   Kram E

 9. Hej Emily

  Først, stort tillykke med graviditeten. Det er helt specielt … lykkefremkaldende, surrealistisk, vildt, angstprovokerende og skrøbeligt. Velkommen til en helt ny verden, der vil ændre dig for good <3

  Og så; lån dig frem til Julia Lahme's "Hvor lagde jeg babyen", den fortæller lige præcis hvordan det er at være mor. Alt andet, har jeg indset, må man lære hen ad vejen. Suk! Måske en tur på bib eller bogbasen.dk kan få den i hus. Den findes godt nok også i bogbutikken, men så vil jeg altså hellere forærer dig min (længe leve grøn omstilling!). Og bukserne, lån eller drop dem. De skal højst sandsynligt skiftes ud flere gange, før "lille" melder sin ankomst. Eller måske de kan købes brugt. Og ellers var Laura Lawaetz genial til at sætte en fin graviditets-garderobe sammen. Tjek det ud, meget inspirerende.

  De bedste hilsner
  Gitte

  1. Tusind tak <3 Og hvor er du god til at beskrive det. Er så fascineret af alt hvad der sker.

   Gode råd mht graviditetstøj og du har da helt ret i at Laura, var mega god til det, må lige tilbage i hendes arkiver og lure hendes tricks.

   Klem E

 10. Hej Emily
  Jeg vil virkelig anbefale dig at læse bogen Smertefri Fødsel. Heri er der en masse fødselsberetninger fra ukomplicerede fødsler – og man hører jo oftest om de ekstremt dramatiske oplevelser, andre har haft eller kender nogen, der har haft.
  Dem skal der også være plads til, men det kan være rart at læse at alt faktisk kan forløbe i god ro og orden.
  Jeg gik også på et fødselsforberedelseskursus, der fulgte principperne og brugte selv vejrtrækningsprincipperne, da jeg fødte og det fungerede så godt for mig – jeg kunne ikke visualisere noget, men vejrtrækningen var altså med mig hele vejen. Jeg forberedte mig ved at lave vejrtrækningsøvelserne 10 minutter (næsten) hver aften 8 uger inden fødslen. Jeg havde, hvad jeg selv vil beskrive som en meget rolig og ukompliceret fødsel – og det var simpelthen den vildeste power-oplevelse, hvilket var skønt efter en del prøvelser med at blive gravid.
  Kh Maria Louise

  1. Den har jeg allerede lånt af en veninde, men ikke fået læst endnu, så tak for anbefalingen.
   Og TAK for at dele sådan en historie. Dem samler jeg på. Ofte hører man kun om de meget hårde eller endda dem, hvor det går helt galt, men der er jo heldigvis også mange som din. Glæder mig faktisk en lille smule, hvis man må sige det. Eller jeg er spændt på en god måde. Endnu. Det kan jo nok nå at ændre sig ;) Stort kram E

 11. Dolly Aldertons bog er SÅÅÅ god. Og hun er fantastisk! Hvis du ikke har hørt hendes podcast serie Love Stories, så har du noget godt til gode – og hendes podcast med Pandora Sykes (The High Low) er så skøn også. God læsning :-) (og måske lytning)

  1. Har ikke hørt noget af det endnu på trods af, at jeg følger både hende og Pandora på insta, men jeg skal helt klart høre den + Love Stories. Tak for tip :) Kram

 12. Jeg kan godt anbefale Hanne Vibeke Holst: Det virkelige liv om at føde og få en baby. Og Thereses tilstand, hvis du vil have graviditeten og forhistorien med ?
  Du har sikkert læst dem, men jeg nød at genlæse dem, da jeg var gravid. Hun skriver så realistisk, følsomt og sjovt om kvindeliv.

 13. Kunne du have lyst til at lave et indlæg med de urter/blomster du vil plante på din altan? Kunne være rigtig hyggeligt at læse og inspireres af ☺️

 14. Kære Emiliy.

  Elsker at følge din dejlige blog – den giver så god energi. & hjertelig tillykke med graviditeten.
  Forårsloppemarked lyder iøvrigt fantastisk – elsker din stil/garderobe. Har du allerede nu planer om hvornår det bliver?

  Kh

  1. Tak for din søde kommentar <3

   Ja, det bliver enten d. 24. marts eller d. 7. april. Skal nok melde ud her og på insta, når vi har lagt os fast på en dato.
   Knus
   E

 15. Jeg ved ikke, om du er interesseret i gravid-bog-tips?

  Om ikke andet tillader jeg mig at smide en god gang titler herunder. Hvis det ikke har interesse, må du endelig bare overse det. :)
  Eftersom jeg er gravid for anden gang i år (og vitterlig føler, at jeg har været gravid i over et år, hvilket jeg også har, dog med en pause…), og er en af dem, der researcher en masse, har jeg læst og er i gang med at læse en god andel bøger. Nogle har jeg lånt på biblioteket, andre har jeg købt og nogle har jeg lånt af vores fantastiske doula. <3

  Bøger, jeg har læst, skimmet eller er i gang med at læse, og som har givet mig ny inspiration og viden omkring graviditet, fødslen og at være mor:
  – Ina May Gaskin: 'Ina Mays guide to childbirth'. En virkelig fin bog med en masse fødselsberetninger. Den for mig vigtigste pointe fra bogen er, at tankens kraft er større, end man tror, også under en fødsel. Andre pointer virker hun dog til at have misset.
  – 'The first forty days'. Om at passe på sig selv som nybagt mor. Eller faktisk nærmere om, at alle omkring den nybagte mor skal passe på moderen. Synes det er så fint at huske på, at det ikke kun er barnet, der skal have omsorg, men også den nyfødte mor, som har brug for hvile og restitution. Dog meget kinesiske opskrifter.
  – Robin Lin: 'Placenta – the forgotten chakra'. Ret spirituel, men også virkelig spændende bog, om moderkagen. Den nævner fortæller bl.a., hvorfor sen afnavling efter moderkagen er blevet født er vigtigt – fordi der er en masse af babys blod i moderkagen, der skal 'presses' tilbage til baby.
  – Karen Pallisgaard: 'Gravidyogabogen'. Fin letlæselig bog om gravidyoga krydret med Karens egen fødselsberetning.
  – Henrik Dybvad Larsen: 'Fostret og fødslens psykologi'. Om pre- og perinatal psykologi, som jeg finder vildt interessant og relevant. Om hvor meget det psykiske miljø påvirker fostret.
  – Hanne Dam: 'Giv kvinderne fødslen tilbage'. Vigtig debatbog om det danske sygehusvæsen og fødselspolitik og om, at fødende kan meget mere selv, end de bliver opdraget af samfundet til at tro.
  – 'Bogen om hjemmefødsel'. Hvis man overvejer hjemmefødsel. Letlæselig bog om hjemmefødsel, og vist en af de første bøger om emnet på dansk. Synes ikke, jeg lærte så meget nyt, men den var fin at læse alligevel.
  – Anja Bay: 'Smertefri fødsel'. Ærlig talt har jeg det meget svært med, at hun kun har én vejrtrækningsteknik og én metode, for samme metode virker ikke for alle. Det er virkelig vigtigt at være åben. Men hun har nogle fine ting om visualiseringer, og er god til at få kvinder til at tage ansvar for deres fødsel.

  Bøger, jeg vil have læst:
  – Elizabeth David og Debra Pascali-Bonaro: 'Orgasmic Birth'. Ina May skriver også om det: Oplevelsen af, at fødslen ikke bare er smertefuld, men faktisk en vild kropslig oplevelse, der kan virke nærmest orgasmisk.
  – Michel Odent: 'Birth Reborn'. Har hørt en masse godt om den.
  – 'The womanly art of breastfeeding'. Min gode doula har lånt mig den. Hun havde sådan en god pointe om, at man selvfølgelig også skal forberede sig på at amme (hvis man vil det) før fødslen, for man skal jo igang lige efter.

  Til gengæld fik jeg ikke så meget ud af den af mange ifavnske forældre anbefale 'Continuum Concept'. Synes forfatteren Jean Liedloff går alt for meget i tomgang i starten, og savnede, at hun kommer til pointen. Fik den heller ikke læst færdig.
  Har også læst 'Fantastisk fødsel', der ærlig talt ikke gav mig noget.
  Synes i høj grad bøger som 'Politikens graviditetsbog' opremser alle de farlige ting, der kan ske, og jeg har ikke brug for flere katastrofetanker. Jeg googler nok i forvejen. ;) Derfor heller ikke en anbefaling herfra.

  Noget af det, der uden tvivl også har givet mig meget, har været en del (kritisk) søgning på nettet samt den gravidyogalæreruddannelse, jeg har taget. Gravidyoga og fødselsyoga kan virkelig noget i forhold til at forberede en til fødslen. Også selvom man som jeg fx bøvler med bækkenet – det er stadig godt at lave bækkenbundsøvelser og træne det dybe, rolige åndedræt (det er jo altid godt :) ).

  1. Jo meget gerne. Og hvor er det hyggeligt at vi ‘følges’ <3
   Wow hvor har du mange gode bud. Du må jo være total ekspert nu. Føler mig meget rookie, at jeg slet intet har læst i forhold til den flotte liste ;)
   Især tak for tippet med ammebogen. Jeg er ikke så bekymret for selve fødslen (endnu), glæder mig mest, men er til gengæld mega bange for om jeg kan få amningen til at fungere, for vil meget gerne amme.
   Stort kram E

   1. Ekspert vil jeg nu langt fra kalde mig. Bare drønnysgerrig. :)
    Ift. amning har min svigerinde også fået en masse ud af Ammenet.dk, der har fine og faktuelle artikler om alt fra ammestillinger til babysøvn. Derigennem kan man også finde ammerådgivere, hvis der skulle opstå udfordringer undervejs. Det er jo både mor og barn, der skal lære det.

    Jeg håber for dig, at I får amningen til at køre!

    Desværre er det sjældent på hospitalerne nu til dags, man får den grundige hjælp; de har simpelthen skåret for meget ned. Det går lige i mit røde hjerte, at det kun er dem, der har råd, som kan købe sig til ekstra hjælp, hvis de ikke lige har folk omkring sig, der kan hjælpe eller er ‘naturtalenter’ indenfor amning. Jeg køber jo også selv hjælp med en doula, som også er uddannet ammerådgiver – og er helt klar over, at det er privilegeret at kunne finde de penge.

    Kram :)

    1. Helt enig og samme følelse i mit røde hjerte. Jeg skal føde på Riget og kan således regne med at blive sparket ud efter 4 timer, så vi overvejer et par dage på privat barselshotel. Men ja, det er slet, slet ikke i orden, at det skal være et privilegium for de velstillede, at få den slags (købt) hjælp. Æv…
     Tak for tip om ammenet.dk, det vil jeg fluks kigge på.
     Kram E

 16. Angående ventetøj, så synes jeg, britiske Seraphine (sælges bl.a. i dk på Purløg og persille) laver nogle flotte kjoler. Svenske, bæredygtige Boob, der laver det meste vente- og ammetøj i smørblødt tencel, har jeg det meste af mit preggo-tøj fra. Jeg er kjolemenneske, så har heldigvis ikke skulle forholde mig til bukser. Går også i de samme 4-5 kjoler, graviditetsstrømpebukser og leggins nu. Og skal vist snart have fundet nogle ventetoppe til under kjoler – mine normale uldtoppe begynder at stumpe noget.

  Jeg forstår godt, at du er bange. Det er helt naturligt, når man først har mistet en gang. Som jeg også har skrevet andetsteds, mistede min kæreste og jeg i uge 20, nu er jeg gravid igen i uge 24. Jeg brugte hele sommeren og første del af efteråret i en tåge af sorg og uendelig træthed.
  Det er ikke for at stille mig selv i noget flot lys, men jeg har været meget obs på i anden graviditet at skabe bånd med min baby. Jeg har simpelthen brug for en kæmpe mængde tro, håb og kærlighed for at være i graviditeten og turde tale med det lille menneske, jeg bærer. Forskning viser, at tilknytning til fostret/baby i maven under graviditeten er vigtig for tilknytning efter fødslen. Jeg tror, at man skal ‘sige hej for at sige farvel’. Altså at knytte sig til det lille liv, man bærer under sit hjerte, selv, hvis noget gik galt. Som jeg i øvrigt virkelig ikke håber, hverken for dig eller mig. <3
  Og når min hjerne er begyndt at kværne for meget frygt, har jeg kastet statistik efter den a la: Hvor høj er risikoen for at miste egentlig på dette tidspunkt i graviditeten? Hvor mange kender jeg, der har mistet børn sent i graviditeten, versus hvor mange kender jeg med sunde og raske og sprællevende børn? – For heldigvis kender jeg en mange flere af sidstnævnte.
  Men jeg tror også, at bekymringer er en helt naturlig del af at blive mor. Det er en fin balancegang at være i dem, men ikke at lade dem overtage og fylde alt.

  Alt det bedste til jer. <3 Jeg håber, det ikke er for meget at skrive ovenstående. Jeg håber bare for dig, at du tør tro på det. <3 Jeg storhepper på dig! Selvom jeg ikke kender dig personligt, er jeg simpelthen så glad på dine vegne.

  1. Jeg synes det er sådan en god måde at tænke over det på. Og er ikke i tvivl om at mit humør/følelser betyder noget for den i maven og for vores relation. Jeg nyder også og er glad (og snakker med maven) ca. 90% af tiden, men kan mærke at jeg stadig har en barriere ift. at købe ting, både ventetøj og ting til baby. Men skal ud at se på en brugt seng i morgen, så det er en start ;) Glæder mig sådan til jeg begynder at kunne mærke liv. Tror det bliver nemmere at ‘tro på det’ så. Stort kram <3

   1. Det giver så god mening. Jeg går også og snakker til maven, men er selvfølgelig bange. Jeg tror ikke, den angst går helt væk, når man først har mistet en gang.
    Og ja – glæd dig til at mærke spræl og spjæt – det er noget af det vildeste (og lidt syrede, haha). <3

 17. Hej fine Emily.
  Kæmpe stort tillykke med graviditeten!! Jeg har også selv ledt og ledt efter et pr jeans der både var pæne og mulige at have på en hel dag. Det er altså svært at undvære, når man plejer at leve i jeans. Jeg fandt ud af at de har nogle graviditetsjeans i Mango (?!) som sidder med elastik under maven (altså ikke den der store elastik ting der skal holdes op af maven), og jeg er simpelthen så glade for dem og får så mange komplimenter for dem!!! Kan helt klart anbefales. De kan vist kun købes på nettet.

  Kh Maria