Januarønsker og nytårsforsætter

Rigtigt godt nytår fine, fine mennesker. Og velkommen tilbage. Ja, okay måske mest til mig selv. En dejlig lang juleferie blev det til.

Eller det vil sige, jeg har været på min pind hos Rudolph Care mellem jul og nytår, men blogpinden har jeg altså først indtaget igen nu. Og halleluja, hvor har jeg savnet det. Jo, jo instagram er fint og tager lige toppen af trangen, men der er altså ikke noget, der slår god gammeldags blog, hvis I spørger mig.

Her kan man rigtig brede sig og i dagens anledning har jeg således begået lidt af en roman.

Jeg har mange, mange ting, jeg gerne vil dele med jer og fortælle jer om, men lad os først lige starte med mine intentioner for januar og i samme åndedrag også nappe et par nytårsforsætter. Eller nytårsintentioner og -fokuspunkter kan vi også kalde dem. Det klinger i alle tilfælde lidt bedre i mine ører, mens det med forsætterne lugter af slankekur, aflad og andet som kan være lidt hårdt at kapere i en måned, hvor man i forvejen (hvis man er som de fleste) ligger lidt lavt på overskud.

Dermed ikke sagt, at man skal leve af junkfood og al den snaps, der blev tilovers fra jul, det får ingen det bedre af. Men en lille fastelavnsbolle i ny og næ kan nu engang muntre gevaldigt op og fungere fint som sidevogn til den grønne smoothie.

For mig er årets første måneder dem, hvor jeg prøver at være allerflinkest ved mig selv. Netop fordi de – for mig som for mange andre – er lidt blå oppe på øverste etage. Så masser af egenomsorg og kærlige tiltag, der er gode både for krop og hovede. Men ikke noget med pisk og dårlig samvittighed.

Intentioner og ønsker. I januar vil jeg…

 • Bade og gå i sauna. Både i udendørs og i svømmehal. Intet er bedre til at få januar-blues på afstand. Udendørs giver det et herligt kick og er man i svømmehal, minder det lidt om ferie i de varme lande (jo, jo med lidt god vilje, på med de lyserøde briller).
 • Meditere hver morgen. Jeg var inde i en fantastisk stime af virkeligt rare morgener i løbet af efteråret, men i december gik det rabundus. Den tendens kan jeg jo heldigvis bare vende igen.
 • På museum. I december var jeg både i teateret og balletten, men i januar vil jeg en tur på museum. Sig endelig til, hvis I har oplevet en dejlig udstilling for nylig.
 • Forære mig selv noget fint eller en oplevelse. Jeg fik en bonus på job i december og den vil jeg gerne omsætte til noget særligt.
 • Løbe. Vinteren er min yndlingsårstid til løbeture. Altså de klare, kølige dage med masser af lys ;) Jeg løber bedre, når det er koldt, end når det er varmt, så det skal udnyttes.
 • Købe ranunkler, en af mine yndlingsblomster, der er i sæson nu.
 • Vaske dyner og hovedpuder. Kæmpekedeligt men lækkert, når det først er gjort.
 • Bage rosinboller til min mand. Den slags skal man huske. Det behøver ikke være rosinboller. Bare det er noget, han godt kan lide. Min kan vældigt godt lide rosinboller.

Jeg ser især frem til…

 • To ugers yogaretreat med en af mine bedste veninder. Vi skal afsted allerede på torsdag og jeg glæder mig til at dykke ned i og dyrke yogaen. Og til at surfe ikke mindst. For det er nemlig et sted med bølger.

Månedens outfit…
… yogapants, bikini og badedragt. Der er nemlig også varmt, dér hvor jeg skal hen.

Jeg skal spise…
…  herhjemme skal jeg spise blodappelsiner som er i sæson nu og så lækre og smukke. Og kål på 1000 måder. Fandt flower-sprouts i Brugsen forleden dag. Et kryds mellem rosenkål og grønkål. Genialt. Og så skal jeg selvfølgelig forberede mig på februar og spise en fastelavnsbolle eller to.

Det skal jeg lytte til…
… Shallow fra A Star is born-soundtracket. Igen og igen og igen. Den resterende halvdel af husstanden er knapt så begejstret… Og Max, Mischa & Tet-offensiven som lydbog. Det er en kæmpe kleppert af en roman, hvis man vælger den i fysisk form. Nu napper jeg den som næsten 40 timers oplæsning i stedet.

Det skal jeg se…
… A Star is Born! Igen. Har aldrig tudet så meget eller haft en film i hovedet (og hjertet) så længe efter. Ikke hvad jeg kan huske i alle tilfælde, men er også ved at være smågammel jo… Hører soundtracket på repeat jvs. punktet ovenfor. Vil også gerne se Ternet Ninja. Har set Terkel i Knibe henved 117 gange og haft Hva’ snakker du om som lydtapet til min gymnasietid, så har store forventninger.

Jeg skal læse…
… Kort over Canada af Dorthe Nors.

Månedens drøm…
… at stå på hovedet og/eller surfe en bølge hvor jeg når at få to sving eller mere ind.

Jeg er taknemmelig over…
… alt. Ahmen virkelig. For det sted vi bor (både vores hjem og vores lille smørhul af et land), for at være sund og rask, for min vidunderlige mand, for alt jeg får lov at opleve og lære, for de smarte, interessante og øjenåbnende mennesker jeg møder på min vej, for jer der læser med her, for dem jeg kan kalde mine venner, for rent vand i hanen og… jeg kunne blive ved.

… at den hudkræft min mor blev diagnosticeret med i december, heldigvis ikke er af den grumme slags og at hun får lov at beholde sin næse (der dog skal observeres jævnligt) for nu.

… alle de fugle, der dagligt kommer også spiser ved vores lille vinduesfoderbræt. Det er SÅ hyggeligt at sidde og kigge på dem.

Jeg gider ikke...
… at hoppe med på vognen med forandringssyge. Jeg skrev et helt indlæg om samme emne sidste år ved denne tid. Om retten til at være glad hvor man er, og at det også er ok at stå stille af og til. Jeg ser alt for mange, der bliver ulykkelige, pressede eller stressede i jagten på det/den næste XXXX (indsæt selv ‘hus’, ‘barn’, ‘bil’, ‘job’, ‘sofa’, ‘hund’ eller hvad det nu kan være) og helt og aldeles glemmer at glædes over det de har og allerede har opnået. Jeg siger ikke, at man ikke skal drømme eller have lysten til at avancere. Men man må gerne give sig selv tid til at nyde og være. Man behøver jo ikke blive gift, få to børn, blive forfremmet på jobbet, flytte tre gange, kaste sig over en renovering, opdrage en hundehvalp, starte en virksomhed og lave nyt køkken (igen) indenfor de samme 3 år. Man må selvfølgelig gerne. Men man skal ikke. Man bestemmer helt selv. Så hvis man gerne vil gemme lidt af det til senere i livet, tage tingene lidt mere drypvis, så er det også helt i orden.

Mine nytårsforsætter nytårsintentioner…

 • Være mere fjollet og spontan! Jeg kan godt have tendens til at blive vores ægteskabs kontroltårn og økonoma. Hende den snusfornuftige, ordentlige og rigtige. Der fikser og ordner og har styr på. Og uddelegerer. Det er der ikke noget i vejen med (altså bortset fra det sidste) og det er også en del af hvem jeg er. Men lidt (mere) fis og ballade ville nok også klæde mig.
 • Skrive en til bog. En jeg har villet skrive længe. Jeg går ind for at man skal sætte sig selv op til succes, så den behøver ikke være færdig i løbet af i år. Men den må meget gerne komme godt i vej, så den kan udkomme i løbet af 2020.
 • Gå tidligt i seng. Gab… jeg ved det godt. Shit en kedelig intention. Men jeg har det ca. en million gange bedre de dage, jeg rent faktisk gør det. Og dagen efter er jeg klar i hovedet, vågner tidligt og er effektiv og glad. Desværre lokker ham b-mennesket jeg bor sammen med også, men jeg vil nu alligevel gerne forsøge at ligge i min seng kl 22 de fleste hverdagsaftener.
 • Spise overvejende plantebaseret. Endnu mere end jeg gør i forvejen. Nuvel, af miljømæssige årsager, men nok allermest af egoistiske grunde. Jeg får det slet og ret bedre. Hertil kommer også varieret for at give mig selv en udfordring og ikke altid bare vælge det samme. Målet er omtrent 30 forskellige fødevarer fra planteriget hver uge.
 • Strikke en trøje. Ikke flere huer, pandebånd og halstørklæder. 2019 skal være året hvor jeg lykkes med en trøje!
 • Lære at stå på hovedet til yoga. So close and yet so far…
 • Mens jeg drømmer om at udleve “1 flight a year” og vil udfordre mig selv til at gøre alvor af det næste år, så er mit mål for i år “2 flights”. Hvor jeg CO2-kompenserer. Nogen vil mene, det er 2 fly for meget, men helt ærligt, så er jeg pissestolt og jeg har lagt mine vaner så meget om. For bare to år siden rejste jeg meget med fly, rigtigt meget. 2 gange PR. MÅNED i gennemsnit. Sidste år rejste jeg med fly 4 gange i alt i løbet af hele året. Det er ikke perfekt og det er egentlig heller ikke det, jeg stræber efter. Men jeg prøver at gøre det lidt bedre hele tiden (sammen med alt det andet), samtidig med, at det skal være realistisk for os som familie, rejseglade og eventyrlystne. Det får sit eget indlæg snart.
 • Meget mere camping og eventyr i Norden. For heldigvis åbner det med at spare på flyrejserne op for noget helt andet. At feriere på andre måder og tættere på. Noget jeg havde så umanerligt mange gode oplevelser med sidste år og som jeg vil have mindst lige så meget af i år. Camping eller andre ferietyper i Danmark, Sverige og Norge. Og vores sommerhustelt selvfølgelig. Så satser vi bare på en god sommer ;)
 • Fortsætte vores onsdagsdates. Bedste tradition nogensinde, der indtil videre har stået på i halvandet år.
(Visited 8.146 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

28 Kommentarer

 1. Sikke nogle dejlige intentioner. Går også ind for at tage tingene trinvis så man kan følge med! Flere flyrejser pr måned alligevel!?
  Og hey. Er vild med din fastelavnsbollelyst haha.

  1. Dejligt at høre Anna <3

   Haha og gys ... ja jeg tænkte ikke over det 'dengang' og tog på hver en pressetur, jeg fik tilbudt (og det var og er mange, de er ofte blot på et par dage eller tre også selvom det er langt væk), havde samarbejder hvor en tur til den pågældende fabrik/hovedsæde i Bangkok/Haag/New York/noget fjerde var en del af aftalen, ligesom vi rejste oftere (med fly) privat. De år var jeg nærmest mere i udlandet end hjemme. Jeg har mange vidunderlige oplevelser på den konto, jeg ikke ville have været foruden, men jeg ville ønske jeg havde rejst 'smartere'. Altså slået mere sammen og være længere tid hvert sted i stedet for at suse så meget frem og tilbage. Og at jeg havde overvejet andre transportmidler.

   Jeg ser seriøst frem til fastelavnsboller nærmest hele året. Og kan lide alle slags. Dem der er som flødekager, winerbrødsversionen og de gammeldags. Det er min yndlingshøjtid ;)
   Kram E

 2. Jeg kunne simpelthen ikke ryste A Star is born af mig! Så god på så mange måder. Endte med at gå ind og se den igen, og det hjalp – nu er jeg kommet lidt videre ? Og græd betydeligt mindre anden gang, lidt mere kontrolleret i hvert fald.

 3. Noget rigtig godt ved vinteren i år er, at fastelavn først ligger i starten af marts. Det betyder at der liiige lidt længere tid hvor man kan spise fastelavnsboller ???

 4. Kommer du på de jyske kanter, så vil jeg anbefale en tur i Fængslet i Horsens, som jo også rummer et “museum”. Jeg vil anbefale at starte med en guidet tur og så derefter gå rundt i fængslet på egen hånd. Vi fik en guidet tur med fokus på flugtkongen Carl august Lorentzen, som flygtede fra Horsens statsfængsel. Det var simpelthen formidabelt formidlet… Lorentzens flugt minder i øvrigt påfaldende meget om flugten i filmen “en verden udenfor”

 5. Hej Emily :)
  Helt ny læser af din blog her. Jeg går selv med mange tanker om klima og miljø for tiden – især som en del af mine nytårsintentioner. Og om hvordan jeg kan gøre mere i min hverdag men uden at ødelægge de ting der også gør mig glad fx at rejse og god mad. Dit tidligere indlæg om “balance” ramte fint, netop det jeg synes kan blive svært ift klima. At det meget hurtigt bliver alt eller intet. Og jeg vil gerne finde en balance der passer for mig, så jeg stadig kan leve et dejligt liv uden dårlig samvittighed.
  Jeg synes det lyder utrolig spændende med et indlæg om hvordan du prøver at efterkomme 1 Flight a year (noget jeg selv bliver inspireret til at have som målsætning!). Jeg er generelt meget interesseret i hvordan du tænker en mere klimavenlig tankegang ind i din hverdag – også i forhold til shopping, mad, osv. Er det noget nogle af dine tidligere indlæg har snuset til?
  Fin blog du har! Jeg glæder mig til at læse med :)

 6. Dejligt at læse om dine intentioner for 2019, du er simpelthen så inspirerede at det halve kunne være nok. Er jeg gået glip af hvad du laver hos Rudolph Care? Jeg synes du skrev du ville fortælle om det på et senere tidspunkt, men kan ikke rigtig finde det? Jeg er blot nysgerrig på dit job og hvorfor du har valgt at få en “almindeligt” job. Kh Ane

 7. Rigtig godt og spændende nytår til dig !
  Så fine tanker, jeg er med på de fleste især rejser til norden:-)

 8. Du er simpelthen så inspirerende! Din tilgang til selv de små ting i livet, din omsorg for dine kære, men især også din egenomsorg. Jeg vil se frem til at købe endnu en bog skrevet af dig og indtil da nyde din blog og insta. Bare tak! ☺️

 9. Jeg har tabt mit hjerte til Læsø, så det kunne være en anbefaling til en af jeres ture rundt i Danmark :) Øen er lille bitte, men med dejlige spisesteder og smuk natur. Jeg elsker at være der og havde købt sommerhus med det samme hvis jeg havde råd!

  Min kæreste har flyskræk og jeg gider ikke de laaaange køreture, så vi holder rigtigt meget ferie i Danmark og Tyskland. Der er også flere steder i Tyskland, hvor der er god mulighed for at leje sup-boards og hvor der findes små steder med vibes a la Klitmøller, men med knapt så meget vind måske.

  Mine intentioner er:
  Spise mere grønt- så vegetarisk som muligt! Og at få lavet de grønne juicer, som jeg elsker at drikke, men er for doven til at lave :) Fortsætte med at preppe hver søndag- det giver overskud i hverdagen og er også en slags mindfullness!

  Reducere endnu mere i mit forbrug af plastik, tøj og miljøskadelige stoffer i min husholdning og skønhedspleje.

  Lære at strikke!

  Blive ved med at læse mange bøger- det er den ultimative mindfullness for mig!

  Lade mig lokke med hver gang min mand vil slæbe mig med på gåtur. Det ender jo altid med at være skønt med noget frisk luft og motion selvom sofa, bøger og serier lokker mere.

  1. Læsø er herlig! Når man lejer en cykel, får man ikke udleveret en cykelnøgle, for for det første stjæler man ikke cykler på Læsø, og for det andet kender færgemændene cyklerne, så de ville spotte dem, hvis nogen forsøgte. Jeg ELSKER det!!! ?

   Min yndlingsø er dog Ærø. Så, så, så smuk og rolig. De flotteste gåture rundt (fx ø-havsstien), og gratis bus så man ikke behøver gå i ‘loops’. Og så må jeg virkelig også anbefale frokosten på whiskydestilleriet i Ærøskøbing. Det taler vi stadig om herhjemme ?

   Hurra for færre flyture og flere ferier i det nære! Og tak for evig inspiration, E.

 10. Så dejligt med yoga-tur! Jeg var selv afsted i oktober med Faye, som også underviser i YO. Er det mon hendes Sri Lanka-tur, du skal på på lørdag? Min tur i oktober står i hvert fald som et af årets højdepunkter, og den har været med til at sætte en masse små og større livsændringer i gang i mig.

  Jeg kan heller ikke stå på hovedet (mest af alt fordi jeg er en bangebuks og frygter at falde) men Faye hjælper mig hver gang, og jeg er så tæt på nu :D

  kh

  1. Ja det er nemlig :) Åh glæder mig endnu mere efter at have hørt om din tur. Kram E

 11. Sikke et fint, dejligt og nærværende indlæg, der emmer af positivitet og fine intentioner.
  Håber du får et helt fantastisk 2019, og at januar bliver det første fine startskud.

 12. Hej Emily
  Jeg tror aldrig, jeg har kommenteret på et af dine indlæg for. Men jeg er nødt til at kvittere for et meget fint, positivt, drømmende og inspirerende indlæg. Jeg håber, at mange læser med og lader sig inspirere af dine skridt for at ændre gamle vaner – ligesom jeg selv. Jeg tror, det har en stor betydning, at du deler ud – også om de svære skridt.
  Og så har jeg et spørgsmål :-) En af mine intentioner for 2019 er at begynde at læse mere (og gense GoT men det er en anden sag ;-), og jeg vil hære dig, om du har et godt tip til en bog som kan genvække min læselyst? Jeg er flere gange startet på bøger, som ikke har fanget mig og er derfor stoppet igen. I år er året!
  Og så håber jeg, du vil dele gode opskrifter eller madtips udi den plantebaserede verden, hvis du har lyst :-)
  Tak for en god blog! Den grønne drejning, du har taget sidste år, er skøn.
  Kh Clara

 13. Ih, hvor jeg glæder mig til at læse med endnu et år – kan det passe, at det er det 10. i år? Mindes at jeg kom til knap et års tid efter du startede haha! Det er så vidunderligt at læse om dine især grønne intentioner. Det er så vildt, hvordan en relativt ny teknologi som flyvning er blevet så selvfølgeligt for mange af os! Jeg drømmer (for første gang nogensinde) om en kørselvferie i år, og hvis det kan lade sig gøre, tror jeg faktisk jeg kan holde mig helt flyvefri i år :)

  Knus, og et skønt 2019 til dig!

 14. Hvor er jeg glad for, du har “opdrage en hundehvalp” på listen – oh my, haha! Jeg har fået min første hundehvalp (siden barndommen, men dengang var det mine forældre, der stod for det hårde arbejde) i november, og min mand og jeg er blæst bagover. Sådan en lille fyr er det skønneste og mest kærlige væsen, og han klarer sig fantastisk. Men det kræver virkelig også noget tid investeret.

  Godt nytår. Jeg ser frem til at læse med i 2019 også :)

 15. En fantastiskt oplevelse at läse ovenstående. Man/jeg får lyst til mange ting.
  Det med at vaske puder og dyner, er en oplevelse som jeg vil have meget ofte. Har lige haft den
  store vasketur og har nydt extra at kommer dynerne de sidste dage.
  Krammer og et önske om en dejlig kommende tur.
  Pia

 16. Åh jeg kunne SÅ godt tænke mig et blogindlæg med eksempler på, hvad I laver/hvor I går hen på jeres onsdagsdates. Det lyder som det bedste koncept, som jeg også godt kunne tænke mig at indføre herhjemme ? Vi er egentlig også “gode nok” til at komme ud, men jeg tror ret hurtigt vi ville blive renon i forslag ud over det vi plejer at lave ?

 17. Har du nået Van Gogh på Arken? Jeg tror kun, der er nogle få dage tilbage, og den er så fin! Willumsen er der også lige nu, og han er mindst lige så spændende.

 18. At strikke Novice fra PetiteKnit kan klart anbefales. Jeg havde intet strikket før denne juleferie og efter en uges strikkkeri, har jeg min egen sweater! Det kan du SAGTENS finde ud af? Så meget inspiration på insta…

 19. Den der med at være glad der hvor man er, og ikke hele tiden søge optimerings og forandringsmøllen. Den havde jeg lige brug for at høre, her som nyuddannet, med et brændende ønske om at job med rare kollegaer, men også bare at kunne nyde den her periode af mit liv med jobsøgning.

 20. Du skal virkelig glæde dig til at læse Max, Mischa & Tet-offensiven. Det er en af de mest fantastiske bøger, jeg har læst. Og jeg blev også skræmt af de mange sider, men når man først går i gang, bliver grebet af fortællingen, så føles de nærmere som alt for lidt. Håber, den er lige så god på lydbog som læsebog :)

  Alle interesserede kan evt. læse om min læsning af romanen lige her:
  https://boegerpaastribe.com/2018/11/21/lige-nu-laeser-jeg-max-mischa-tet-offensiven-af-johan-harstad/

  Rigtig god dag :-)

  /J

  1. Åh det er jeg glad for at høre. Jeg er godt i gang med den og oplæseren er virkelig god, så det tegner herligt. Tak for linket, den vil jeg fluks kigge på. Tak for at dele.
   Kram Emily

 21. Hej Emily.
  Sikke nogle gode tanker.
  Jeg er hel med på din kærlighed til fastelavnsboller og tak for idéen- det må jeg i gang med i weekenden.
  Jeg har heller ikke kunne slippe”A star i born”, den må jeg snart se igen.
  En anden ting jeg ikke gar kunne slippe er den utrolig flotte kjole/kimono du har på på billedet. Jeg kan næsten ikke få mig selv til at spørge, men vil du fortælle hvor den er fra?
  Jeg ønsker dig en dejlig januar og glædelig onsdag ?

  1. Tusind tak <3
   Min kimono er fra Rabens Saloner. Tror de er one of a kind, så man kan nok ikke få en helt magen til, men du skulle nok kunne finde en anden fin en hos dem.
   Stort knus Emily