Novemberønsker

Intentioner og ønsker. I november vil jeg…

 • I Tivoli à la Halloween med mine nevøer og niecer. Altså det er ret beset min mands, men han er heldigvis ikke nærig med sin familie.
 • Gøre altanen vinterklar. Alt har stået så flot til nu, men nu skal sommerblomsterne ud eller pakkes væk for vinteren og så skal der juleroser og deslige til. Og grønkålsstokke. De er både dekorative og nyttige.
 • På eventur med Nikolaj og Penny hver søndag. Indtil videre har vi været i Karlstrup Kalkgrav og ved Vallø Slot og jeg glæder mig til at opleve flere fine steder weekend for weekend.
 • I teateret. Jeg har endnu ikke besluttet, hvad jeg vil se, men jeg var flink til at gå i teateret, da jeg var yngre og det vil jeg gerne blive bedre til igen. Synes det kan være så dejlig en oplevelse. Tip mig endelig, hvis I har set noget godt for nyligt.
 • Ud at padle på SUP’en iført vintervåddragt og støvler. Og hvis vi også kan ramme en solopgang, så klager jeg ikke.
 • Begynde at finde og købe julegaver. Jeg synes gaveindkøb og -indpakning er noget af det hyggeligste. Når det ikke altsammen foregår den 23. december vel at mærke.
 • I samme tråd vil jeg også skrive min egen ønskeseddel. Jeg ønsker mig mest oplevelser.
 • Holde en weekend helt uden telefon og computer. Sommerens digitale detox er snart længe siden og jeg trænger til en lille tur igen.
 • Købe billetter til boksekamp. Tør ikke helt se det, men bedste Emilie skal bokse og så kommer jeg selvfølgelig og hepper. Og så er der også foodtrucks. Det er en formildende omstændighed.

Jeg ser især frem til…

 • At indvie skøjtesæsonen med min yndlingsskøjtemakker aka min mand (vores første date var på skøjter i Kastrup skøjtehal).
 • Julefrokoster! Jeg har hele tre i november bl.a. med mine søde, nye kollegaer hos Rudolph Care og storglæder mig til at gå ombord i julemad og -spas.

Månedens outfit…
… strik, strik og mere strik. Over jeans (er vild med de Svanemærkede fra Tomorrow) og støvler. Nemt og pænt. Er ret lun (høhø) på denne her stribede strikskønhed, men pønser på, om det ikke snart er på tide, at jeg selv strikker en trøje. Har kun tidligere prøvet kræfter med halstørklæder og tæpper, men nu må det snart være. Og til julefrokosterne skal jeg glitre både foroven i denne halvfemsertop og på fusserne.

Jeg skal spise…
…  Rosenkål, mandariner og valnødder. Og granatæblekerner. Der er så meget herligt i sæson lige nu. Og så skal jeg drikke gløgg! Har ventet til november, men nu skal det ogås være. Min favoritdrik over dem alle. Alstå lige undtaget sangria, der ret beset vel er en slags kold gløgg.

Det skal jeg lytte til…
… Leonard Cohen. Det passer godt til årstiden. Og Hvis jeg døde nu, ville jeg dø lykkelig af Karen Thisted som lydbog, hun læser selv højt og jeg knuselsker hende.

Det skal jeg se…
… serier! The OA (så forunderlig og spændende) og så vil jeg i gang med Modern Family, som jeg aldrig har set før.

Jeg skal læse…
Min kæreste elskling af Gabriel Tallent og Lotte Kaa Andersens nye bog Syv sind, der udkommer d. 15. november.

Månedens drøm…
… at tage på julemarked(er) i Sverige med veninder. Har hørt at de er gode til den slags hinsidan.

Jeg er taknemmelig over…
… at have fået et fantastisk svar på en kæmpe omgang blodprøver. Har endelig hormoner i balance og er så glad og også lidt stolt. Har kæmpet og gjort en masse i forhold til min PCOS og det er SÅ uendeligt fedt, når det så giver virker. Alle niveauer af alt fra stress-, stofskifte- og kønshormoner var helt som de skulle være. Halleluja! ♥

… at knytte bånd til mine venners børn.

Jeg gider ikke...
… at cykle i regnvejr. Der er få ting, der kan hyle mig mere ud af den. Især når jeg har ruskindsstøvler på. Hvilket jeg på en eller anden måde altid har, når det regner og jeg er på cykel.

… sladre. Eller høre på sladder. Det er nederen og det avler dårlig energi. I stedet vil jeg tale om gode, opbyggelige ting! Og skamrose folk bag deres ryg.

 

(Visited 5.443 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

38 Kommentarer

 1. Jeg skal se Transfervindue. Elskede bogen, så glæder mig helt vildt til teaterstykket. Og så ville jeg ønske det var mig, der havde Modern Family til gode – dit heldige asen!

 2. Sidste punkt på din liste – så beundringsværdigt, synes jeg. Jeg vil gøre det samme!
  Og så hyggeligt indlæg i øvrigt. Det lyder til at du går en rar november i møde :-)

 3. Jeg elskede dine “10 ting at lave i …” indlæg, men er blevet endnu mere fan af den nye udgave. Det er simpelthen sådan et hyggeligt indlæg og en god måde at fokusere på alle de gode og rare ting, som man vil lave den næste måned <3

 4. Jeg vil bare lige fortælle dig, at jeg er vild med den retning du har taget din blog i! Simpelhen sådan et hyggeligt og rart sted at tjekke ind og blive mindet om alle de gode ting :) Tak for det!

 5. Dine ruskind støvler kan måske redes men et ruskinds børste og en en god potion tid. Havde et meget slidt par og brugte nok 40 min på at børste den og det blev pæne igen også selvom de havde fået regn flere gang?

 6. Hvis du har lyst, kunne det være virkelig spændende – og meget behjælpeligt – at høre mere om hvordan du har fået dine hormoner i balance. Jeg har selv pco og har også på mange måder stabiliseret mig selv, ved helt at gå udenom alt det forbudte. Det ser ud som om, på dit feed at du har en fin balance og også treater dig selv engang i mellem og den balance vil jeg vildt gerne høre mere om.

  Og så lige til sidst, hvordan har du mon fået tjekket dine hormontal?

 7. Kære du!

  Tak for dejligt indlæg. Gør mig lige i top humør selvom det regner hvor jeg er. Så ruskindsstøvlerne bliver indendøre idag ?

  Katrine

 8. Jeg kan på det allervarmeste anbefale alt hvad der går hos Besttellers. Det er genialt! Især Stories in the Dark. Dejlig dejlig liste!

 9. Sådan et dejligt indlæg. Blev så glad da jeg læste det sidste, det vil jeg også gøre :)
  God november <3

 10. Jeg elsker disse indlæg – de er simpelthen så inspirerende <3

  Og fik vi endelig svaret på, hvad dit nye job er? Eller har jeg misset det et andet sted? ?

  KH Laura

  1. Har pippet lidt om det før ;) Men ja, jeg arbejder hos Rudolph Care nu. Kram Emily

 11. Skønt indlæg!

  Deler du nogle af dine juleønsker med os, når du får lavet ønskeseddel? Jeg kan i hvert fald altid godt bruge lidt inspiration på den front :)

  /Stine

 12. Hvor er det flot med dine blodprøver! Jeg læste dit indlæg om PCO forleden, da jeg selv bøvler med det. Det gjorde mig i den grad klogere og satte en masse tanker i gang. Og nu læser jeg så, at du har “vundet” den kamp. Virkelig flot flot flot!

 13. Balletten Alice i Eventyrland på Det Kongelige Teater er intet mindre end fantastisk. Kan varmt anbefales.

 14. Jeg craver julesmåkager! Og satser hårdt på at november bliver måneden hvor jeg bager de første jødekager, klejner og norske krumkager <3

 15. Bare et lille tip til din søndagsudflugt. I slutningen af november holder Kronborg et julemarked, ‘Jul på Kronborg’. Der skal jeg i hvert fald selv hen og glæder mig <3

 16. La Bohéme på Det Kgl. Teater er et godt bud på en teaterforestilling lige nu. SÅ fin en forestilling, og let-at-gå-til opera?

 17. Elsker elsker dine måneds “ønsker” så meget at jeg nu også gør det for mig selv! ❤️ Teknisk set ikke teater men phantom kører på det ny teater det er en klassiker!

 18. Dejligt, du har succes med din PCOS-nedkæmpning! Jeg er sikker på, jeg ikke er den eneste, som gerne vil have indblik i din “behandling” :)

 19. Det lyder som nogle dejlige planer og ønsker for november. Dejligt med lidt inspiration. Jeg beundrer virkelig jeres faste date Night og ture.
  Glæd dig til Modern Family. Den er skide sjov?

 20. Uh Emily, de der markeder hinsidan… hvad har du hørt om dem? Altså andet end, at de er gode. Hvis du har planer om at besøge nogle, håber jeg du deler det – for jeg synes det lyder så hyggeligt :)

 21. Hej Emily.
  Jeg har desværre selv lige fået konstateret PCOS og kunne ikke være mere ulykkelig og overvældet.
  Jeg blev anbefalet P-piller for at stabilisere mine hormoner.
  Ændrede du udelukkende på kost og motion?
  Mange venlige hilsner

  1. Hej Louise
   P-piller stabiliserer ingenting, det maskerer bare symptomerne, så længe man tager dem, men er desværre det de fleste læger (der endnu ikke ved så meget om PCOS) foreslår. Du kan læse mere om hvad jeg gør her: http://emilysalomon.dk/2018/07/03/pcos-kuk-hormonerne-hvordan-jeg-goer/
   Kost, motion og at sove nok og slappe af kan gøre underværker ♡ Det er ikke den nemme løsning, men kan til gengæld nærmest udrette mirakler. Mange kram og tanker E

 22. Tak for et godt indlæg!
  Hvis du mangler et godt sted at starte det der med at strikke, kan jeg varmt anbefale Petite Knits strikkeopskrifter. Hun har netop lagt mønsteret til den såkaldte Novice Sweater op på sin side, som er lavet særligt til begynderstrikkere, men som slet ikke ligner noget, der er let at lave.
  Du kan finde opskriften her: https://www.petiteknit.com/products/novice-sweater

 23. Skal i teater næste uge og se Folk og røvere i Kardemommeby på Bellevue med min søn på 4 år. Glæder mig faktisk selv helt vildt. Så den da jeg var lille samme sted :)

 24. Tak tak tak for jeres helt vidunderlige kommentarer ♡ Jeg forsøger så godt jeg kan, at nå at svare, men der kan godt lige gå lidt tid. Kram til jer