Skønheden i alting

Morgenmad efter en lang gåtur en solrig lørdag. I godt selskab og på H15 i Kødbyen.

Mit forhold til tid har ændret sig drastisk på det seneste. Måske det er fordi, jeg er gravid. Måske jeg bare (endelig!) reelt er blevet bedre til at leve lidt langsommere. Har virkelig også øvet mig. I at gøre op med behovet for forandring og for aktivt at lade være med at italesætte ‘hvor travlt jeg har’. I at fortælle nogle andre historier om og til mig selv. Omskrive min fortælling så at sige. Og det kunne meget vel være det, der ‘virker’ nu.

At jeg i stedet for at tude mig selv og andre ørerne fulde af, hvordan jeg er en, der har travlt og skal dér og dér hen (med mit liv/boligsituation/forhold), så fortæller jeg mig selv (og af og til andre), hvor glad jeg er for, at være der hvor jeg er lige nu. Hvordan jeg nusser om mine planter, går på date med min mand, læser en papiravis, nyder dét og dét og er lidt mere mañana end ‘det skulle helst have været i går’. Det er en balance forstås. Jeg har ingen intentioner om at gå i stå. Og jeg elsker at arbejde og gøre mig umage.

Uanset om det er det ene eller det andet, så føler jeg, at tiden går langsommere. Som om ugerne bliver strukket lidt. Det er rart.

Eller det vil sige, al den zen, ro og nærvær er lige indtil jeg kigger i kalenderen og tæller ugerne, til vi skal have et barn. Så kan jeg godt få lidt åndenød. For der er altså ikke så lang tid til. Og vi skal jo både nå at gå til fødselsforberedelse, ud at prøve barnevogne og deslige (har stadig ikke helt styr på, hvad man ellers bør i den genre), lave børneværelse (og nej, barnet skal jo ikke bruge det i starten, men omvendt hyggeligt at gøre og rart at have på plads) og så skal vi selvklart også nå/nyde ‘bare at være os’. Derudover er jeg så småt gået oprydnings-/rengørings-/fikse-amok. Redebygning hedder det vist. Men jeg har akut trang til at gøre alt i orden, sortere og rydde ud.

Marie Kondo ville være stolt, for jeg er benhård. Does it spark joy? Nej? Så er det ud/videre/til salg/til genbrug.

Den kommende uge står således (også) i oprydningens tegn og når jeg ikke skal stå på hovedet i skabe og skuffer, har jeg spændende ting i arbejdskalenderen (bl.a. en spektakulær dag i morgen, der starter med lanceringen af H&M’s Concious Collection og slutter med et arrangement med Helle Thorning og Michelle Obama) og slutspurt med alle projekter frem til påskeferien. Som jeg stadig GLÆDER mig til.

Jeg håber, at I også får en mægtig, ny uge ♥

Ps. Playlisten French Chill på Spotify er genial. Både til oprydning, arbejde og når man vil leve lidt langsommere.

Morgenlyset for tiden. Ren magi og ret så nemt at vågne og gå i gang, når man bliver budt velkommen af den nye dag på den måde.

Bulen og jeg i blomsterskrud og yndlingsskoene.

 

Klar parat til forårsaltan og forårsklar Penny.

Onsdagsdate à la indendørs minigolf hos Cecilies i Herlev. Jeg førte ganske pænt indtil hul 10 (af 18 huller) og så gik det galt. Det er det samme hver gang. Jeg har koncentration og formåen til max. 9 huller. Derfra går det ned ad bakke…

Fineste ‘barnets bog’, en æske til barndomsminder og en bog til den vordende mormor fra Specialday. Bøgerne er en kærkommen gave.

 

I weekenden fik jeg endelig set isbjørneungen i Zoologisk Have. Så sød, sjov, nysgerrig og legesyg. Og så fik jeg og de andre tilskuere også lov at overvære en hyggelig ammesession. Isbjørnemor er nemlig ikke det mindste bekymret over at amme offentligt ;) Således satte hun sig til rette i et hjørne, løftede overkroppen og lænede sig op ad stenene og lidt til den ene side og lod ungen komme til. Det så meget menneskeligt ud og selvom jeg bestemt ikke er fortaler for, at man antropomorfiserer dyr, så slog mit kommende moderhjerte altså et lille slag over.

Små påskeæg i mørk chokolade med nougatfyld fra Frederiksberg Chokolade. Jeg er officielt afhængig.

Hos dejlige Dare to Care hvor Line og jeg er i gang med en forårsrengøring af min hud. Hyppig og grundig dybderens er på menuen i et forsøg på at se om det kan gøre en forskel for min oplevelse af altid at have (mange) tilstoppede porrer. Vi har været igennem to omgange (med 3 ugers mellemrum) og jeg synes vitterligt, der er forskel. Huden er pænere og jævnere. Så håber vi på færre hudorme fra gang til gang i et forsøg på at komme tilbage til en slags status quo.

Det er over en times dybderens hver gang, så det er ikke fordi det er luksuriøst eller nydelsesfuldt, men jeg bliver belønnet med lidt himmelsk ansigtsmassage efterfølgende og det er et skægt eksperiment, at se om det kan virke på min evige fornemmelse af at være tør og tilstoppet.

Ude at nyde det fine vejr sammen med hende med humørørerne.

Min frokost flere dage end jeg vil være bekendt at indrømme. Hånden op hvis det også er jeres go-to-mad. Avocado på (knækket) knækbrød med salt, peber og chiliflager. På gode dage er der også et smilende æg eller to på og en masse grønt tilbehør eller gnavegrønt. På hurtige dage ser det mere ud som ovenfor.

(Visited 4.945 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Kan varmt anbefale fødselsforberedelse ud fra ‘Spinning Babies’-princippet (som især handler om at få baby til at ‘skrue’ sig godt ned i bækkenet inden fødslen), men som også forbereder både mor og far på, hvad vi kan forvente i løbet af graviditet og fødsel. Vi gik på et kursus i Aarhus, men der er helt sikkert også i Kbh. :-)

  1. Det lyder så spændende. Det kendte jeg ikke. Oplevede du, at der var en effekt af det? Altså ift. om han/hun lå godt i bækkenet til fødslen. Stort kram E

 2. Giv endelig en status på dybderens-projektet! Jeg døjer selv med en evigt tilstoppet hud og kunne SÅ godt tænke mig regelmæssige behandlinger for forhåbentlig at komme til bunds i det en gang for alle, men det bliver jo hurtigt dyrt, så det bliver ved tanken … Tænker dog nærmest at det ville være det hele værd, for en som mig der har kæmpet med uren hud siden præ-puberteten :/

 3. Kæmpe kæmpe stort tillykke med graviditeten :) hvor bliver det spændende at følge :) kan jeg spørge dig om de tallerkner din morgenmad ligger på de bare så flotte kan jeg spørge om mærke ? Og hvor du har købt dem ?:)

  1. Tusind tak :)
   Tallerkenerne ‘bor’ hos caféen H15 i Kødbyen og (desværre) ikke hjemme hos mig, så der må jeg være dig svar skyldig. Knus Emily

 4. Virkelig fint indlæg! Vil du måske lave et indlæg om de bedste (og gerne lidt anderledes) onsdagsdates? Jeg kunne godt bruge lidt inspiration, og det virker som om i laver massere af fede ting!

 5. Dejligt indlæg – særligt giver din tilgang til afslapning og “manana”-tilgangen mig stof til eftertanke ift at jeg selv altid synes jeg skal nå 1000 ting, hvilket bidrager til at jeg stort set aldrig får slappet “rigtigt” af. Så tak for det :-)

  Derudover, hvor køber du ind til altanen? De blomster ser jo for fantastiske ud! :-)

  Kh Pernille

  1. Det var bestemt så lidt. Av, kan aldrig huske, hvad den hedder, men den ligger på Islands Brygge, stort set lige ved siden af Andersen Bakery (overfor Fakta) og ellers køber jeg hos Greenify. Kram E

 6. Hej Emily
  Har du mon allerede skrevet et indlæg om hvordan du øver dig i mañana-tilgangen? Jeg kunne nemlig godt bruge lidt inspiration?

   1. Jeg ville i hvert fald elske at læse sådan et indlæg? Jeg tjekker lige indlægget ud, du har linket til.

    Rigtig god påske?

 7. Masser af skønhed, hvor er det dejligt :)

  Jeg takker da også gerne ja til et skriv om onsdagsdate-inspiration.

 8. Tak for altid at dele ud af dit dejlige livsyn Emily <3
  Jeg forsøger selv at blive bedre til at nyde de små ting og ikke altid effektivisere, men give mig selv lov til bare at nyde, at tingene går langsomt (indimellem).
  Og åh, hvor jeg også trænger til en ordentlig forårsrengøring..
  Kram fra Sofia

  ps. jeg vil også meget gerne have inspiration til hyggelige dates, som Sarah efterspørger :-)

  1. Hvor er du god. Og hvis man skal se sådan helt tidsøkonomisk på det, så tror jeg også fuldt og fast på, at man rent faktisk bliver mere effektiv, når man så laver noget, hvis man også af og til tager den med ro/lader tingene gå langsomt/holder ægte fri.
   Der er en liste med date idéer her: http://emilysalomon.dk/2018/02/09/unconventional-love-10-ideer-date-night-lille-kaerlighedseventyr/ og så må jeg nok hellere se også at få lavet en opdateret version. Kram E

 9. Hej Emily,
  Skønne overvejelser om tid og tempo og hvad man fylder tiden med :)
  I forhold til tid og det at få en baby, så hørte jeg engang nogen sige, “Dagene er ofte lange, årene er alt for korte” og I min søns foreløbig tre måneder er det virkelig rigtigt.
  Dagene er lange fordi nætterne bliver taget i brug og fordi man ofte er træt og nogle gange kæmper sig igennem frem mod næste lur. Men også fordi der er så meget nærvær, at et minut kan føles så langt, fordi man bare er i det. Og årene går alt for hurtigt, kan slet ikke forstå, at jeg skal tilbage på arbejde om 4 måneder, så faren kan få sin del af barslen.

  I forhold til fødselsforberedelse, så kan jeg ikke anbefale APA(afspændingspædagogernes aftenskole) nok. Jeg gik til forberedelse, med sloganet “Du kan ikke føde forkert” og jeg går nu på et efterfødselshold med de samme kvinder og vores børn, med fokus på vores egen bevægelse og babymotorik. Der er bevægelsesglæde og total accept og tolerance.
  Jeg føler, jeg har en lille stamme i de kvinder jeg har gået til APA med. Vi rummer og spejler hinanden så godt.
  Og det har også været fantastisk at opleve, hvor meget man kan tumle med en baby fra start af.

  Men lige meget hvad du vælger, er jeg sikker på det bliver så godt. Fødselsforberedelse (især hvis der også er fokus på efterspillet aka. livet med børn) er virkelig en gave til sig selv.

  Bedste hilsner,
  Cecilie

  1. Hvor er det fint sagt og lyder som om det giver uendeligt god mening.

   Herligt med APA og tak for anbefalingen. Har også så mange veninder, der har været rigtigt glade for det. Stort kram Emily

 10. Vi valgte at gå til fødselsforberedelse for par hos APA, noget ala fire gange 2 timer. Det var vi begge vildt glade for, og jeg følte virkelig at det var en teamindsats til selve fødslen. Det at vi begge havde hørt samme information om fødslens forløb, de andre pars overvejelser osv, gjorde at jeg ikke skulle viderefortælle alting. Det var fedt at vi var fire øre haha – specielt fordi man godt kan være lidt træt som gravid.. Derudover lavede vi mange praktiske øvelser sammen, hvilket var super godt. Og, til selve fødslen, så er det jo partneren som er ’til stede’ og kan overskue (måske) at forslå at skifte stilling, hvad med badekarret, massere lige dér hvor han ved du kan lide det etc. Det var rart for mig at vi havde øvet, at han vidste hvad jeg kunne lide og bestemt ikke kunne lide. Det gjorde kommunikationen lidt lettere i en situation hvor man kan have lidt svært ved at kommunikere som normalt :)
  Jeg fortsatte på efterfødselsholdet efter, med de samme damer fra parholdet. Det var dejligt at komme lidt ud og få bevæget mig og se de andres babyer, men jeg blev aldrig så knyttet til dem, da vi jo var meget fokuseret på vores partnere i selve forberedelserne, og efterfølgende på vores babyer. Vi blev sat sammen med en gruppe som havde gået til fødselsforberedelse sammen, bare kvinder, og det virkede som om at de var blevet meget knyttet til hinanden :)
  Jeg ville se at få booket fødselsforberedelse snart, hvis I gerne vil det. Pladserne ryger hurtigt er min erfaring.
  Rigtig god dag ♥

  1. Tak for anbefalingen og hvor er det dejligt at høre om jeres oplevelse af at være et team til fødslen ♡ Så sejt gået.
   Haha… og kan levende sætte mig ind i det med at være 4 ører. Jeg har det vitterligt som om jeg er blevet 50% dummere af at blive gravid. Kan på ingen måde multitaske (det har nu heller aldrig været min stærkeste side) og glemmer og forlægger ting hele tiden.
   Kram til dig

 11. Kæreste damer,
  Tak for alle gode kommentarer. Jeg har en lidt tætpakket uge (ikke travl jvf indlægget her, hehe) og er lidt flad om aftenen (og vil helst bare ligge i ske eller læse en bog), men jeg svarer jer snarest muligt. Er så glad for at I giver jeres besyv med og kommer med hjælp og råd <3
  Kram E