Weekend-tid

Stella MacCartney med sin border collie. Billede herfra.

Glædelig weekend! Lige om snart i alle tilfælde, hvis ikke I allerede har stemplet (mentalt) ud.

Jeg er i Irland og det er som en drøm, der går i opfyldelse. Har så længe gerne ville opleve naturen og the countryside i Irland eller Skotland. Og nu får jeg således lov til førstnævnte og det lever heldigvis op til forventningerne indtil videre. Og lidt til.

Jeg er herovre med en kær veninde og vores weekendplaner byder blandt andet på yoga og vandreture. Og et par mørke Guiness til hende og måske en tår til mig. Så bliver det ikke meget bedre. Det skulle da lige være, hvis vi støder på en flok får inklusiv hyrdehunde à la Penny (der faktisk har irske aner) eller ponyer i massevis (vi skal til Connemara i morgen, så tænker der må være gode chancer).

Jeg håber, at jeres weekend også bliver mere end god uanset om den byder på friluftsliv eller sofahæng ♥

Her er lidt herligheder, mærkværdigheder og finurligheder at slappe af med i weekenden:

Sagde de virkelig det? Ja, det gjorde de. Se Mig mig mig – Dagens mand og dø af grin. Og forargelse.

Hidtil har GMO været fy fy, men kan genmodificerede fødevarer hjælpe til at stoppe klimaforandringerne?

Har du stadig ikke forspiret dine planter, kan du lige akkurat nå det endnu. Her er en nem guide. Indrømmet er jeg selv for doven og har i år taget chancen med at så direkte ud. Så må vi se, hvordan det går.

Hvad lavede Cersei under The Battle of Winterfell? Hahaha!

Vil du shoppe mere bæredygtigt? Her er 18 danske brands, du kan shoppe med lidt bedre samvittighed. Men vintage eller ingenting er altså stadig det mest bæredygtige ‘alternativ’.

“Du kan ikke forberede dig på amningen, når først du har en baby på armen. Kort og godt er amning benhårdt arbejde”. Læs her (noget af) det du skal vide om amning, inden du føder.

Hvordan er det lige med secondhand tøj fra fast fashion-kæderne? Er det egentlig bæredygtigt?

Lidt inspiration til dine kødfri dage: 10 nemme opskrifter uden kød.

Is-sæsonen er skudt igang! ELLE tipper dig om steder i København, hvor du kan nyde din(e) is.

How to become a writer – genialt lille essay af geniale Lorrie More.

Er du i Aarhus i weekenden? Og kan du lide brunch? (Hvem kan i øvrigt ikke det?) Her er 10 caféer du kan besøge.

Denne personlighedstest bliver kaldt den nye Myers-Briggs. Hvilken type er du?

(Visited 3.162 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. Uh, den rammer godt, den test :) Mon ikke, man kan se nogle klare krydsreferencer til stjernetegn? Jeg tænker, der er mange væddere i nummer 7 som jeg selv. Hvad blev du, Emily?

 2. Hvor lyder det fantastisk med en weekendstur til Irland. Jeg drømmer om at besøge Storbritannien meget mere og deriblandt også Irland. Jeg håber, at der dukker en lille Irlandsguide op, når du er hjemme igen??? :)

  1. Dét gør der og kan varmt anbefale den del af Europa (også) SÅ smukt! Knus E

 3. Orv, hvor jeg under dig (og alle andre!) en tur til den irske countryside!
  Jeg var i Connemara med min irske kæreste i sommers, og har drømt mig tilbage lige siden. Jeg håber, at et lille hus på de kanter bliver en mulighed på et tidspunkt :)
  Rigtig god tur!

  Ps. Da vi kørte gennem Connemara satte vi irsk folkemusik på, der slet ikke er så kedeligt som det ellers måske lyder.
  Lyt eventuelt til The Gloaming, der spiller en lettere moderne form for folkemusik og synger på irsk. De er vanvittigt populære i Irland, og spiller udsolgte koncerter alle steder. Det sætter en fin stemning for landskabet :)

  1. Tusind tak Amanda. Og WOW hvor var der bare helt vidunderligt!!! Smart med irsk kæreste, så er der da en god chance for at flytte der til en dag ;)
   Og tusind tak for musiktippet, det brugte vi og nød godt af. Kram E

 4. Ahh, enneagramnet – det er pisse præcist, og det gode er at det peger fremad i stedet for kun at bokse dig ind som type. MB kan du ikke bruge som udviklingsværktøj. Jeg har faktisk et indlæg på vej omkring det, da jeg har været i et længere forløb med både meget omfattende test og coaching. – og nej, stjernetegn tror jeg ikke på har noget at gøre, men man har bevist at der er genetik i det. (Er type 3 dvs. Hjertemenneske, med en 4 vinge og tritype 378) ?

 5. Hej E. Håber det er ok med et kritisk spørgsmål. Nu har du jo beskrevet dine overvejelser omkring bæredygtighed meget på det sidste. Og en kæmpe kæmpe synder er flyrejser, hvor man nærmest bruger hele sin personlige års kvote på få ture. Hvad tænker du om det, ift at leve bæredygtigt?

  1. Det er så ok. Jeg har skrevet lidt om det her: http://emilysalomon.dk/2019/01/06/januaroensker-og-nytaarsforsaetter/ (punkt 7 under mine nytårsintentioner) og overvejer også at skrive lidt mere uddybende. Nu var mit loft i år max to flyrejser og det vil jeg så gerne gøre endnu bedre i fremtiden. Dog synes jeg også at flyrejserne (vi er dog helt enige om at det er et vigtigt punkt), tager alt for meget fokus i debatten. Når det er sagt, er det, som du kan læse i ovenstående, bestemt noget jeg tager stilling til og aktivt skærer ned på. De seneste år har vi lagt meget om, så majoriteten af vores ferier og oplevelser kan nås med tog eller bil og vi vælger Danmark og Skandinavien først. Knus Emily

  2. Tak for svar :). En enkelt yderligere kommentar. Det er meget interessant med, om der fokuseres for meget på fly contra andet. Denne artikel viser ret tydeligt, at man nærmest ikke kan kompensere tilstrækkeligt via andre personlige valg – eller naturligvis kan man gøre en indsats med kød, tøj, el-forbrug osv. Det korte af det lange er blot, at det batter meget/for lidt. Men med baby bliver det måske også naturligt mere oplagt at flyve mindre. Kh og pøj pøj med den lille. Det bliver så fint.
   http://vejr.tv2.dk/2018-08-29-vi-er-nogle-af-de-stoerste-co2-udledere-i-verden-hvordan-kan-du-skaere-ned

   1. Det var slet ikke for at negligere impact. Tror de fleste kan blive enige om, at det ER slemt. Meget slemt. Synes bare der er så mange andre ting (der virkelig også batter), der bliver glemt, når alting altid kommer til at handle om flyrejser. At folk lidt glemmer at den nye sofa de køber (som de reelt måske ikke har brug for), ofte også har MANGE transportled bag sig. Med fly og/eller containerskib (der også er en kæmpe klimasynder). Eller at det vitterligt betyder noget, HVOR man sætter sit kryds til valget eller har sin pensionsopparing også ift. miljøet. At det betyder noget, hvordan og hvor vi sætter ind med udviklingsbistand.

    Eller at det rent faktisk ville gøre en KÆMPE forskel, hvis alle løftede opgaven i flok. Hvis alle kødspisere tog en eller flere kødfri dage pr. uge (eller bare spiste bøffer på 100 g i stedet for dem på 2-300 g). Hvis alle blev bedre til at minimere madspild (og spild i det hele taget). Hvis alle rejsende skar ned på fly og valgte mindre belastende alternativer. Hvis alle købte lidt mindre nyt tøj. Osv. osv.

    Jeg kan godt lide det her citat: “We don’t need a few people doing zero waste perfectly, we need millions of people doing it imperfectly”.

    Det er det, jeg selv gerne vil inspireres til og ikke mindst inspirere til. Og det er derfor jeg skærer ned på en hel del (og snakker om det), men jeg vil også gerne gøre det på en måde, hvor det er realistisk for en masse at kunne spejle sig i det. Hvor det ikke (kun) skal handle om afsavn, men om hvordan man skaber en god hverdag, fuld af det der giver en værdi og samtidig forbruger mindre, anderledes eller mere hensigtsmæssigt.

    Og ja, som skrevet er mit mål (som jeg er i fuld krig med at realisere) at flyve mindre og ja, det giver nok helt sig selv med baby. De fleste af vores ture sidste år var med bil og tog og det tror jeg bliver en måde vi også skal rejse på med vores barn.

    Tusind tak <3 Kram E

 6. Uf den river i mit hjerte den artikel om GMO, det er så skræmmende at tænke på at det kunne blive alment.
  Spændende med personlighedstesten!

 7. Jeg får lyst til at knytte en kommentar til det med amning – for det virker helt overgjort i den artikel (og mange andre steder generelt). Selvfølgelig er der en del som oplever problemer, og selvfølgelig skal man gøre sig bevidst at det mange kan kræve en lidt større indsatst end bare at gå i gang. Men det er så dumt at tage sorgerne på forskud. Alt det med at føde og amme er noget af det mest instinktive, vi foretager os. Det sker af sig selv. Baby søger selv brystet, og man finder selv sin vej.
  At opfordre kommende mødre at øve ammestillinger med en dukke og ellers køre en stemning op er altså for tarveligt og lidt hysterisk.
  Jeg vil for alt i verden ikke nedgøre de kvinder, som rent faktisk har problemer med at amme, men det er da først dér at man skal tage fat og ikke problematisere som udgangspunkt.

  1. Jeg synes det lyder dejligt, hvis det er tilfældet. Måske det ikke er repræsentativt, men lige i min omgangskreds, er der flere der har/har haft (store!) problemer med at amme, end folk der har haft succes af sig selv. Så tænker nok snarere (for mit eget vedkommende) at jeg gerne vil forberede mig og ser det ikke som at tage sorgerne på forskud :) Men synes, når det er sagt, også at det lyder lidt vildt med øvedukke ;)
   Selv skal jeg føde på Rigshospitalet, hvor man bliver sendt hjem efter 4 timer (også som førstegangsfødende), så der er ikke meget tid til at etablere en god amning. Derfor vil jeg gerne forberede mig lidt. Skulle det vise sig, at alt går glat, er det jo bare herligt. Knus E