Guide: Magiske Irland

Psssst… Én af jer kan vinde en lækker tur til Irland fuld af naturoplevelser, à la den vi var på. Se mere længere nede i indlægget.

I samarbejde med Tourism Ireland og Friluftsland.

I slutningen af april var jeg på en helt mageløs tur i Irland. Vi var ude at opleve naturen og landlivet på den frodige ø, på en masse vandreture, så arbejdende hyrdehunde, besøgte et slot og en alfehave, dyrkede yoga og boede i den fineste lille øko-hytte. Blandt meget andet.

Det var ikke fordi, det kom fuldstændig bag på mig, hvor vidunderligt smukt, der var derovre. Og så alligevel. Jeg havde trods alt ikke regnet med, at der var SÅ smukt. Og snart sagt alle vegne vi begav os hen. Nuvel, vi var heldige med vejret og det trak heller ikke ned, at vi ramte lige ind midt i forårsmånederne og dermed lammesæsonen. Men føler mig nu overbevist om, at den irske natur er lige så bjergtagende smuk også i regnvejr og uden spæde lam overalt.

Min veninde og rejsemakker på turen er så heldig at have været i New Zealand og hun sagde, at meget af den natur vi oplevede omkring Connemara i Irland mindede hende så meget om netop New Zealand. Så hvis man har drømme i den retning, kan vi altså anbefale Irland som et ret så herligt alternativ, helt uden jetlag eller alenlang flyvetur ;)

Min Top 5 med højdepunkter fra vores tur til Irland.

I den forkerte side

Apropos transport, så kører de jo altså i ‘den forkerte side’ af vejen derovre. Og jeg havde altså mine bange anelser, for vi skulle vidt omkring og opleve en masse forskellige steder og det betød en del timer på de irske landeveje. I venstre side. Det havde jeg aldrig prøvet før, men det gik altså over al forventning. Når førersæde, rat osv. også sidder omvendt, så var det (for det meste) som om det gav sig selv. Kun et par enkelte gange (okay, og hele den første dag) måtte jeg koncentrere mig yderligere, men ellers var det slet ikke så slemt, som jeg havde frygtet. Og det på trods af spændende forhindringer som smalle, små veje og løse får overalt.

 

Vi var blevet fornemt ekviperet i de bedste sager fra Fjällräven hos Friluftsland inden vi drog af sted mod den grønne ø.

Wineport Lodge

Vi startede vores tur med en overnatning på Wineport Lodge i Athlone, der ligger helt og aldeles dejligt lige ud til en stor sø. Her ladede vi op til de kommende par dage med lækker mad mens solen gik ned over vandet og siden i kæmpestore, rare senge med kig til søen. Og så havde de, de dejligste scones til morgenmaden, som jeg stadig fortryder, at jeg ikke spiste en ekstra eller to af.

Læs mere: Wineport Lodge

Ard Nahoo Health Farm & Eco Lodges

Fra det luksuriøse Wineport Lodge kørte vi mod Mullagh, for at tjekke ind på Ard Nahoo Health Farm, hvor vi skulle bo i den sødeste, lille øko-hytte. Her nød vi både en dejlig yogatime, et par smukke vandreture i området (der er mange fine og værtinden guider gerne, vi tog bl.a. den til O’Rourkes Table), den lækreste veganske aftensmad, som vi spiste foran en knitrende brændeovn (eller det var faktisk et pillefyr) og ikke mindst en enkelt, men god morgenmad: Friske æg, et godt brød, smør, marmelade og frugt.

Stedet havde en helt særlig ro over sig og selvom det på mange måder var ret primitivt, så var der så dejligt og det er bestemt et sted jeg må tilbage til og gerne i flere dage næste gang.

Læs mere: Ard Nahoo Health Farm og Six Eco-Friendly Accomodations

Delphi Lodge

Da vi kørte ind til Delphi Lodge i Connemara havde vi det som om vi blev beamet direkte ind i Pride & Prejudice. Og følelsen blev kun forstærket, da vi kom op på vores værelse. Hvis ikke vi følte os som prinsesser, så var vi i alle tilfælde adelsdamer på lige fod med Elisabeth og co. Stedet ligger og putter sig helt inde i en bugtning ved en sø og selvom det er stateligt, så er det også hyggeligt med fællesspisning og en ‘nede på jorden’-stemning i det hele taget. Stedet tiltrækker lystfiskere, vandrere og alle de, der bare gerne vil slappe helt af uden for lands lov og ret. Internetdækningen inkl. stedets wifi var også umanerligt dårlig her langt ude på landet og det var altså lidt rart. Skal man sende en meget vigtig mail, er det altså ikke stedet, men det er det til gengæld, hvis man gerne vil trække stikket for et par dage.

Læs mere: Delphi Lodge

Connemara National Park

Helt utroligt smukt og med vandreruter for enhver kondi og formåen. Længste mulighed er en tur på ca. to timer, der går en del opad og den kan varmt anbefales.

Læs mere: Connemara National Park og Connemara generelt

Kylemore Abbey

Utroligt smukt slot ud til en sø i Connemara. Slottet var under renovering, da vi var forbi, hvorfor vi ikke kunne opleve så meget indenfor, men de har en meget smuk og stor have fuld af blomster, som kompenserede fuldt ud.

Læs mere: Kylemore Abbey

Brigits Garden

Keltisk have med herlig alfemagi og ret mange hyggelige ting at lave, især hvis man har børn med. Dog er der nok allerdejligst i sommermånederne (tænker fra slut maj), hvor hele molevitten blomstrer.

Læs mere: Brigits Garden

Arbejdende hyrdehunde

Hvis man er lidt af en hundeentusiast (eller fåreentusiast) og vil se border collies på arbejde, så kan jeg varmt anbefale at man googler ‘Sheep Dog Demo’ og så det område man er i. Vi var på Killary Farms i Connemara og selvom jeg ikke var vildt imponeret over hundens arbejde med fårene (men jeg har også set en del hyrdearbejde udført af virkelig dygtige hunde og hyrder), så var det altså virkelig en oplevelse, at se det udført derovre i ‘fåreland’. Som prikken over i’et var der masser af flaskelam på gården (i kuld med tre lam tages det svageste fra og flaskes op, da den ellers ville dø, det samme med lam hvor moren ikke vil kendes ved dem) og dem fik vi lov at fodre. Noget af det hyggeligste jeg nogensinde har prøvet.

 

Konkurrence: Vind en tur til Irland for to personer

Og nu til den rigtigt sjove del! For sammen med Tourism Ireland og Friluftsland udlodder jeg en lille drømmerejse for to personer til Irland. Med 3 nætter på Ard Nahoo, kajaksejlads og ridetur. Blandt andet. Og selvfølgelig med vandreture, naturoplevelser, afslapning og hvad man nu ellers selv har lyst til.

Præmien har en samlet værdi af ca. 11.000 kr.

Deltag i konkurrencen her, hvor man også kan læse mere.

(Visited 3.523 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Hvis du savner Irland, kan jeg varmt anbefale unge og irske Sally Rooneys bøger – især den seneste Normal People :-)

  1. Åh jeg har stadig Sally Rooney til gode. Tusind tak for at minde mig om hende <3 Klem E

 2. Meget smuk rejse og oplevelse I der fik :-)
  Rigtig gode billeder og dejlig inspiration, får lyst at flyve dertil straks :-)
  Var der på bryllupsrejse, men vil så gerne dertil igen.
  Ønsker dig en dejlig pinse :-)

  1. Ej et fantastisk sted at være på bryllupsrejse! Jeg vil også tilbage, sådan en vidunderlig ø. Knus Emily

 3. Hej Emily!

  Irland ser skøn ud! Jeg var selv på udveksling i Nordengland sidste semester og rejste rundt i Skotland, England og Wales. Det er fantastisk natur!

  Lige til et helt andet spørgsmål: Jeg skal giftes om to måneder og går stærkt og overvejer en spray tan. Må jeg spørge, hvor du fik lavet din henne? Og kan du anbefale stedet? Jeg har selv overvejet Signe Heindorf Clinique på Store Kogensgade, men kender ikke nogen, der har været der :)

  Med venlig hilsen

  Emilie

  1. Hej Emilie
   Åh hvor herligt, drømmer også selv lidt om Skotland og Wales. Må på ‘ø-hop’ derovre næste gang jeg skal til Irland ;)
   Jeg fik det lavet hos Beauty Avenue, der har økologisk spraytan og var meget glad for det. MEN: Få lavet en test ca 3 uger inden. Uanset hvor du får det gjort. Både for at tjekke farven, men også hvor længe du ‘smitter af’. Især hvis du skal have hvidt på. Jeg fik lavet min igen to dage før bryllup og det gik fint (smittede dog en lillebitte smule af på indersiden af kjolen, det går dog af i vask), men det er nok sikrere med tre dage. Kram E

    1. Ja, er i 3. trimester på billedet :) Er gået en størrelse op, men tror nu også de passer fint bagefter.