Barsel

Billede herfra.

I dag går jeg på barsel. Med lidt under 4 uger til termin. Som udgangspunkt holder jeg barsel i 3 måneder. Måske længere. Det besluttede jeg ret tidligt i min graviditet. Både at jeg ville ‘gå fra’ før og at jeg ville have en periode, hvor jeg holdt ægte orlov fra at arbejde. For selvom jeg er selvstændig og barsel derfor på sin vis, er en by i Rusland, så har jeg sparet op og forberedt. Jeg vil gerne give mig selv og min lille familie ro til at finde os selv. Uden at jeg skal være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt eller have andet hængende over hovedet. Det føles rart.

I praksis betyder det, at jeg har sat auto-reply på mailen, at jeg ikke har nogen arbejdsaftaler eller møder i kalenderen, ingen kampagner der skal afvikles, deadlines der skal overholdes eller opgaver der skal afleveres de næste 3 måneder og at jeg generelt tager den med ro resten af året. Og så tager jeg og vi den derfra.

For selvom man nemt kan blive godt gammeldags sur i skralden over forholdene, når man som selvstændig både skaber sin egen arbejdsplads og samtidig producerer en ny borger (og der er vitterligt ikke meget pænt at sige om barsel for selvstændige), så er det også et privilegium, at kunne råde over sin egen tid. Det fortæller jeg i alle tilfælde mig selv, så jeg ikke misunder lønmodtagerne deres (i mange tilfælde) lækre, lange barsel ;) Og så har jeg heldigvis også min skrappe og kærlige mor til at minde mig om, hvordan barselsforholdene var, dengang hun fik mig. Hun var på vagt på Intensiv Afdeling på Riget bare 3 måneder efter at have født mig, og sad og pumpede mælk ud i pauserne. Så har jeg det jo som blommen i et æg i forhold, hehe.

For nok kommer jeg til at arbejde allerede et par måneder efter fødslen, men det bliver på mine og min drengs præmisser. Nikolaj har ikke noget barsel, så Tarzan og jeg bliver et team og min arbejdsdag (til den tid) derefter. Jeg kommer således ikke til at tage en skrive- eller konsulentopgave ind eller lave en kampagne på bloggen med mindre, jeg virkelig føler for det og har lyst og overskud. Og tidligst efter tre måneder. Det bliver så fint at skære ned og måske tjene mindre for en periode. Vi når nok det hele alligevel. Generelt synes jeg altid den slags skift og forandringer fører noget fint med sig og det vil jeg gerne kunne omfavne. Jeg har ikke travlt og glæder mig til bare at nyde den specielle tid og lære mit barn at kende ♥

Jeg regner dog ikke med at forsvinde fra jordens overflade. At blogge og dele med jer er (stadig) mindst lige så meget min hobby og interesse, som det er (en del af) mit job, så I kan godt regne med jævnlige opdateringer herinde. Både henover sommeren og når han er kommet til verden. Måske lidt mindre end sædvanligt og måske bliver her ret stille umiddelbart efter fødslen. Til gengæld kommer her slet ingen annoncer eller kampagner (med en enkelt rigtig god undtagelse næste lørdag) de næste tre måneder. Og det giver mig så meget frihed, at jeg ikke har noget der skal op dér og dér, men at jeg blot kan dele når og hvis, jeg har lyst, tid og overskud.

Jeg ønsker jer en helt vidunderlig weekend ♥

Klem fra barselsboblen
Emily

 

(Visited 6.459 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

28 Kommentarer

 1. Dejligt du tager dig 3 måneders barsel, og selvfølgelig er vi læsere og følgere her til den tid! At blive mor er fantastisk (om end også det hårdeste i livet) ❤️

  1. Hvor er du sød, godt at høre <3 Ja, det kan jeg forestille mig. Eller ikke helt, men prøver. Og glæder mig ♡

 2. Åh sikke en fantastisk tilgang du har til livet evigt og altid. Jeg er imponeret og inspireret ❤️

 3. Nu skal du bare sørge for at koble helt af og hellige dig din dejlige, lille fyr. Verden er her også, når du vender tilbage. Til gengæld kommer det første tid med barnet ikke igen, så nu skal du bare nyde det hele <3 Jeg ønsker dig en god fødsel og en dejlig barsel <3

 4. Kære Emily,
  Rigtig god barsel til dig <3 du går det mest fantastiske i møde og jeg får helt tårer i øjnene når jeg tænker tilbage på alt det man oplevede for første gang, når man stod der med sin nyfødte i armene.

 5. Hvor lyder det som en god beslutning. Vores søn kom til verden for tre uger siden <3 To uger for tidligt skulle vi pludselig fejre fødselsdag hehe.

  Det er så vild en følelse pludselig at have et minimenneske ude hos os. Jeg har læst mange blogs og bøger, men seriøst .. Man kan sgu ikke forberede sig på de følelser og det nye liv! Det er i hvert fald min spæde erfaring ;) GLÆD jer og nyd de første måneder uden forpligtelser. Jeg glæder mig til at følge med når du deler herinde.

  Knus Maja

  1. Kæmpe tillykke og ja, man er jo ikke sikret at de kommer ’til tiden’ eller at man går over tid. Den del prøver jeg også lige at forberede mig på ;)
   Åh er så spændt. Stort kram E

 6. Tillykke med din barselsstart. Åh, det er så særlig og spændende en tid. Tag den tid, du har brug for – bloggen og vi er her stadig, når du er klar, men den første tid som mor får man aldrig igen <3

 7. Har alle ikke ret til barselsdagpenge? Også fædre? Jeg er selv selvstændig og har tegnet forsikring hos Udbetaling Danmark, fordi jeg ikke har tjent så meget endnu. Det kan selvfølgelig ikke måle sig med hvad I sikkert tjener, men det gør da lidt :)

  1. Det har de. Men i så fald må du ikke være erhvervsaktiv imens. Det ville i praksis for mig betyde, at jeg ikke må poste så meget som et billede på instagram eller et ord her på bloggen. Klem E

 8. Dejligt med barsel!
  Jeg har muligvis bare fulgt for dårligt med, men får du ikke barsel fra Rudolph Care?

  1. Nemlig <3
   Det tror jeg ikke du har, taler ikke så højt om alt det jeg laver ved siden af bloggen herinde. Rudolph Care var en projektansættelse for 6 måneder, hvor jeg var kreativ konsulent. Stillingen løb til og med marts. Nu har jeg freelance-jobs (bl.a. for dem), eller dvs. selvfølgelig ikke her under barslen. Knus Emily

 9. Det lyder som en rigtig dejlig beslutning! Følelsen af ikke at skylde nogen noget rent arbejdsmæssigt, kan lette helt vildt meget. Særligt, når man er selvstændig. Det havde selvfølgelig været dejligt med bedre barselsvilkår som selvstændig, men jeg vil personligt rigtig gerne give køb på det i forhold til et helt arbejdsliv i låste rammer med meget lidt fleksibilitet og kun få muligheder for at vælge til og fra. Friheden i en selvstændig tilværelse er guld værd. Hav en rigtig dejlig barsel – don’t work too hard!

  1. Tusind tak Mette og jeg er for så vidt enig. Eller sagt på en anden måde (sådan sagde min mormor altid): Der er noget ved alting, men det er ikke alting, der er noget ved ;) Stort knus E

 10. Kære Emily. Jeg under dig så lang en barsel som overhovedet muligt ❤️ Hvordan kan det være, Nikolaj ikke har barsel? Har han ikke ret til den forældreorlov, som I kan dele imellem jer?

  1. Hvor er du sød, tak <3 Han er også selvstændig/partner i et firma, hvor det ikke er en option. Kram E

 11. God beslutning – jeg er selv selvstændig, og da jeg fik min søn for lidt over tre år siden, sad jeg og skrev tekster for en blog og avis blot en måned efter…i mens ham den lille sov. Jeg sov aldrig og helt ærligt det var den dummeste beslutning nogensinde. Evig træt og i evig planlægning var min såkaldte barsel ikke sjov. Men det blir din, for din beslutning er helt rigtig – nyd den og hinanden:)
  Kh. MetteMaje

  1. Takker :) Se svar til Siff længere oppe. Når ingen af os er lønmodtagere/ansatte er det ikke så ligetil desværre. Kram E

 12. Det er så spændende, det der venter jer lige om lidt :-)
  Ønsker jer alt det bedste og nyd tiden og hinanden, alt det I kan.
  Vi er lige her, og glæder os selvfølgelig til at høre fra dig, men vi venter gerne på noget godt ;-)
  Kæmpe stort knus og pøj pøj til jer <3