Termin og lidt til

I går havde jeg termin. Sådan en dato er jo blot et skøn. Min især, idet den var baseret ud fra en scanning i uge 8 og ikke sidste menstruations første dag. Selv tror jeg den er sat en my for tidligt. Og egentlig er den jo også lidt ligemeget, for ens baby kommer jo på sin fødselsdag og når den selv er klar. Med mindre man går meget over tid, men det er en anden snak.

Alligevel var det altså forbundet med en omgang sommerfugle flaksende i maven og ikke mindst en god dosis forventningsfuldhed, at jeg ramte min terminsdato i går. For uanset hvad, er det jo den dato, der har været skæringspunktet så længe. Den i kalenderen med et stort kryds og et hjerte ved. Den man har sagt igen og igen, når folk har spurgt. Derfor er den også uundgåeligt noget særligt.

Egentlig gad jeg godt vente en lille uges tid til. Jeg er klar, men har ikke travlt. Men det er jo ikke noget, jeg bestemmer. Overhovedet. Og måske heldigvis for det. Som en af jer skrev, så er al denne uvished en god forberedelse på forældreskabet.

 

I går troede jeg, at den var der. At fødslen så småt var ved at gå i gang. Også selvom det jo kun er en lille procentdel, der rent faktisk nedkommer på selve terminsdatoen. Men jeg fik nogle helt nye og spændende smerter over lænden, plukveer og sammentrækninger og ikke mindst en ny tyngde ned i bækkenet. Der gjorde det til en helt ny og særlig oplevelse at gå, hehe.

Så vi tog den med ro. Hyggede hjemme, trak vejret og ordnede lidt ting og sager. Men slappede mest af alt af. Hen over middag tog sammentrækningerne til og smerten i bækkenet ligeså. Men så aftog det ud på eftermiddagen og selvom der kom lidt igen om aftenen, så var det ikke med samme intensitet. Hvilket gav plads til en meget tiltrængt lille strandtur med afkølende dyp i havet og senere en mindst lige så tiltrængt gåtur til Ismageriet. Sidstnævnte dog med mange pauser og i sneglefart. Det føles vitterligt, som om der sidder noget helt nede mellem mine ben. Nogens hovede måske… Måske han bare ‘skruer sig ned i bækkenet’ og det er det, jeg kan mærke og som gav anledning til postyret i går. Maven ser også anderledes ud. Lavere ligesom. Og jeg har en følelse af at have fået mere plads foroven igen. Så et eller andet er i gang.

Det er så spændende ♥

 

Billederne her har dygtige Kiri fra ByBoserup taget. Jeg var sådan i tvivl, om jeg skulle få taget såkaldte maternity-billeder. På en måde føltes det lige vel meget til den amerikanske side, men jeg blev enig med mig selv om, at det nok ville være et minde, jeg ville blive så glad for at have. Og at jeg jo ikke behøvede at vise dem til nogen, hvis ikke jeg havde lyst. At de fint kunne ligge i skuffen som mit eget private minde om en for mig helt utrolig og magisk tid.

Men manner, hvor er jeg glad for at jeg gjorde det. Kiri og jeg mødtes på Amager Fælled -altså lige omme i min ‘baghave’ – en lun sommeraften for ikke så længe siden med det mest utrolige lys. Jeg er så vild med de billeder og er lykkelig over at have fotominder fra min graviditet i tillæg til alle de minder, jeg gemmer på i hjertet. Både fordi det her på alle måder har været en meget speciel tid for mig, men også fordi jeg ikke ved, om jeg kan blive eller skal være gravid igen.

Generelt har jeg efterhånden lært med billeder, at man primært fortryder dem, man ikke tager eller får taget…

 

(Visited 7.901 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Hepper på din dygtige krop! Og hvis du nu ser det her inden det går ned (på den gode måde!) så gad jeg godt vide, hvor kjolerne på dine fine billeder er fra :)

  1. Normalt er jeg slet ikke til den slags graviditetsbilleder, men shit hvor er de fine!

   Rigtig god fødsel. Det er en vild oplevelse. Træk vejret, følg dine intuitioner. Du står foran dit livs bedste tid. Det kan ikke beskrives med ord. ❤

   1. Nej, jeg vidste helt ærligt heller ikke helt hvad jeg skulle tænke om konceptet, men er SÅ vild med resultatet, så er glad for, at jeg gjorde det.

    Tusind tak og tak for pep. Klem E

  2. Hvor er du sød Laura, tak <3 Alle kjoler tilhører fotografen. Men ved at den ene er fundet på Etsy (kaftanen) og den anden er et vintagefund (den lange, hvide), body'en er fra Hunkemöller. Klem E

 2. Hvor lyder det dejligt, at i nyder ventetiden. Det kan være helt magisk at gå og vente med sommerfuglene i maven ?

  Jeg håber, at du får en fantastisk fødsel, og at det bliver en ligeså fed oplevelse, som jeg havde for 6 uger siden. Det første møde med ens barn er intet mindre end vidunderligt ❤️

  Jeg sender mange tanker til jeres kommende tid i familieboblen?

  1. Åh hvor dejligt at høre, at du havde en god oplevelse og kæmpe tillykke med baby <3 Knus E

 3. Hvor er det spændende! Håber du får en god oplevelse.
  24 timer før jeg fødte havde jeg den der fornemmelse af at min søn var ved at falde ud af mig – gid det dog havde været så nemt ?

  Kan anbefale “Baby – 100% naturlig” af Rebecca Persson (som nu hedder Rosemai Monide). Den giver nogle virkelig gode fif til amning og tilskud til baby, som man ikke får gennem det alm sundhedsvæsen.

  1. Haha… ja, hvis bare det kunne være sådan ;)

   Tak for anbefalingen, den kendte jeg ikke. Kram E

 4. Med mine to første børn blev jeg også scannet tidligt for at fastsætte termin og fødte hhv 4 og 2 dage over termin. Med min 3. blev jeg ikke scannet tidligt og der gik jeg en uge over. Min 3. jordemoder fortalte mig, at det er nemmete at ramme en præcis termin jo tidligere man bliver scannet da fostrene er meget ens i så tidligt, men hurtigt udvikler sig forskelligt i størrelse jo længere man er. Når man tænker over det virker det jo helt logisk, men jeg er alligevel imponeret over hvor gode de er til at ‘gætte’ rigtigt. Held og lykke med fødslen ☺️

 5. Min krop opførte sig på den måde i to dage op til fødslen af min datter ? Jeg var så en af de heldige førstegangsfødende, der fødte både hurtigt og (knap to uger) før termin?
  Held og lykke med den kommende fødsel og efterfølgende fantastiske tid???

 6. Normalt er jeg slet ikke til den slags graviditetsbilleder, men shit hvor er de fine!

  Rigtig god fødsel. Det er en vild oplevelse. Træk vejret, følg dine intuitioner. Du står foran dit livs bedste tid. Det kan ikke beskrives med ord. ❤

  1. Nej, jeg vidste helt ærligt heller ikke helt hvad jeg skulle tænke om konceptet, men er SÅ vild med resultatet, så er glad for, at jeg gjorde det.

   Tusind tak og tak for pep ♡ Klem E

 7. Det lyder helt som optakten til min første fødsel. Fra de første nye, anderledes “plukkeveer” meldte sig, til min datter blev født 40+5, gik der 24 timer. Men de drillede og gik i sig selv flere gange. Derfor troede jeg ikke, at det var fødslen der var igang, før jeg var et godt stykke inde i processen. Og derfra gik det stærkt – og godt! :-)

  1. Dejligt at høre Anna, ih det er så spændende. Og lidt nervepirrende. Kram til dig