Fugtboost til de tørre

Min hud er som udgangspunkt i den tørre ende. Læg så lige amning og vejrskifte oveni og så har I opskriften på knastør hud. Men det er faktisk ikke sket her. Den knastørre hud. Ikke endnu i alle tilfælde. Og det er fordi jeg har et par kneb og tricks i ærmet, bilder jeg mig ind. Selvlærte såvel som dem jeg har suget til mig efter mange år med et ben i skønhedsbranchen. Og så har jeg også et par gode allierede fra Smuuk Skin, som jeg vil introducere jer for.

Men for at det ikke kun skulle handle om mig, mig, mig og for at jeg bedst muligt kunne imødekomme, det I gerne vil vide mere om, så spurgte jeg tidligere i dag på instagram, hvad I er nysgerrige på, når det kommer til at afhjælpe og forebygge tør hud. Om der var noget I ville have svar på angående vinterhudpleje, collagen og kosttilskud til huden. Og det var der. I dén grad. Jeg har valgt et par håndfulde af jeres spørgsmål ud, som jeg svarer på i en Q&A herunder.

Og så håber jeg ellers at vi alle får en mageløs vinter med pragtfuld, gennemfugtet hud ;)

Pssst…. Der er en rabatkode, der giver 20% på alle Smuuk Skin produkter nederst i indlægget.

Q: Jeg vil gerne vide alt. Hvad gør du?

A: Jeg gjorde meget lidt, da jeg var yngre, men så har jeg taget revanche her som 30+ og er meget artig nu. Jeg renser og plejer min hud hver eneste morgen og aften. Og så fylder jeg også på fra indersiden med sund mad og kosttilskud. Min hudplejerutine udenpå hedder rens med rensemælk (for at udtørre mindst muligt), facial mist der giver fugt, fugtserum, creme, øjencreme og ansigtsolie. Det er ikke alle dage jeg bruger altsammen. Mærker efter hvad huden har brug for den pågældende dag. Den indvendige hudpleje byder på bl.a. frugt og grønt, fedt og olier og så spiser jeg Hydro Balance-skønhedstabletterne fra Smuuk Skin, der fugter og booster huden indefra bl.a. med masser af collagen og med C-vitamin, der fremmer collagenproduktionen.

Q: Udover kosttilskud hvordan kan man så pleje huden indefra?

A: Vand, vand og atter vand. Men det kommer næppe bag på nogen. Dermed ikke sagt at det altid er nemt at huske, men drik gerne 8 store glas rent vand fordelt udover dagen. Derudover har Line Friis fra Dare to Care lært mig, at man heller ikke skal spare på fedtet. Nødder, avocado, olivenolie og andet smørels skal der indenbords. HVER dag og i generøse mængder. Og i særdeleshed hvis betrækket er tørt. Og Line er altså en sand hudmagiker og er selv indehave af den smukkeste hud, jeg nogensinde har set, så hende stoler jeg på.

Q: Er collagen virkelig nødvendigt? Hvorfor mangler man det?

A: Collagen er mere end nødvendigt i kroppen. Men om det er nødvendigt som tilskud må være op til den enkelte. Jeg er fan! Det er et protein som er uundværlig byggesten i både muskler, led, sener, blodkar og huden. I sidstnævnte sørger det for at holde huden fast og elastisk. Vi kan selv danne collagen og får det også naturligt gennem kosten (afhængig af hvad vi spiser selvfølgelig, det findes bl.a. i kyllingeskind), men med alderen falder collagenproduktionen i huden. Det er blandt andet det, der gør at huden føles mere slap med alderen og at der opstår rynker.

Q: Er der dokumenteret effekt af collagenindtag?
A.: Ja, det er der. Se blandt andet dette studie. I tilfældet med Hydro Balance (og Youth Optimizer der også indeholder collagen) fra Smuuk Skin så er de underlagt den danske kosttilskudslovgivning, som kontrollerer, hvad man må anprise på produkter. For at anprise produkter i kosttilskudsgenren med de forskellige skønhedsegenskaber, skal man kunne påvise og henvise til undersøgelser, som videnskabeligt dokumenterer virkningen.

Q: Hvordan undgår man den der helt stramme hud omkring øjnene. SÅ irriterende jo!

A: Åh det hader jeg også, forstår dig så godt. Foruden svarene på de andre punkter her, så skal man heller ikke underkende søvn. Det er når vi sover at huden (såvel som alt andet i kroppen) for alvor kan reparere sig selv og jeg oplever i dén grad mere stram hud og ‘træthedsrynker’ om øjnene, når jeg sover for lidt. Derudover er en god øjencreme et hit og så fungerer de der mini-sheetmasks (under eye patches),der er lavet til under øjet også virkeligt godt til at arbejde helt specifikt på at afhjælpe tørhed (og træthedstegn) omkring øjnene. Er det helt slemt, så kan en creme, der indholder lanolin være en ven i vinternøden. Det er de færreste, der bryder sig om så fed creme om øjnene, men for mig kan det blive nødvendigt, når frosten bider.

Q: Gad godt vide, om ansigtsolie er en god idé, og hvordan man egentlig skal bruge den, hvis det er?

A: Mega god idé, hvis du spørger mig! Jeg kan godt lide, det man kalder intuitiv hudpleje, hvor man hver dag mærker efter, hvad huden har brug for. Lidt som hvis man mærker efter, hvad man har brug for og trænger til at spise. Så jeg bruger ansigtsolie, hvis min hud føles stram og tør eller hvis jeg ved, den har brug for ekstra beskyttelse den pågældende dag. Jeg bruger blandt andet Hydro Balance-olien fra Smuuk Skin ovenpå min dagcreme hvorved den hjælper med at holde på fugten i huden og danner en slags skjold mod vind og vejr. Jeg putter et par dråber i håndfladen, varmer den i hænderne og ‘trykker’ den så ind i huden med håndfladerne. Skal det gå stærkt blander jeg blot et par dråber med min dagcreme for ekstra pleje. Om aftenen masserer jeg gerne ansigtet i olie. Og allerhelst med en guasha.

Q: Jeg vil gerne vide noget om balancen mellem fedt og fugt i vintermånederne.

A: Jeg synes godt om at give huden en såkaldt ‘fugtundertrøje’ på og siden beskytte den med ‘fedt’. I praksis betyder det, at jeg bruger en fugt mist på den nyrensede hud og derefter evt. en fugtserum (gerne en der indeholder hyaluronsyre eller niacimid). Mens huden stadig er let fugtig, indkapsler jeg den gode fugt i huden med en creme tilsat et par dråber ansigtsolie som Hydro Balance-olien fra Smuuk Skin. Er tiden til det smører jeg først cremen ind (og gerne en lidt federe creme end den jeg bruger i sommerhalvåret), lader den trænge ind og derefter kommer jeg olie ovenpå den ved at varme et par dråber olie i håndfladerne og siden ‘trykke’ den ind i huden. Herefter venter jeg 10 minutter ca. inden jeg lægger makeup. Hvis jeg altså lægger makeup. Skal man ud i meget hård og bidende frost, så er det en god idé at sørge for at rense og smøre sit ansigt en god rum tid inden, så huden ikke er fugtig, når man skal ud. Jeg synes minimum 30 minutter inden er en meget god tommelfingerregel.

Q: Hvordan forholdte du dig til kosttilskud til huden, da I forsøgte at blive gravide?

A: Jeg tog kosttilskud med collagen både inden og under hele graviditeten, bl.a. fordi jeg havde læst mig til, at det skulle kunne hjælpe huden på kroppen (mave, bryster m.m.) der jo kommer på overarbejde og skal strækkes en god del under en graviditet. Jeg var dog påpasselig med at tage kosttilskud med a-vitamin, da det ikke er noget, man skal have for meget af som gravid. Da jeg prøvede at blive gravid, tog jeg i øvrigt en lang række kosttilskud for at booste kroppen generelt og mange af dem har også en positiv effekt på huden. Det gælder jo generelt, at de tilskud man tager, kommer hele maskineriet til gode. Således virker kosttilskuddene ikke kun på huden i ansigtet, men man vil typisk også opleve mindre tør hud på resten af kroppen.

Q: Følte du at collagentilskud hjalp din hud gennem en graviditet + fødsel?

A: Ret skal være ret, jeg har ikke en anden graviditet, hvor jeg ikke har taget collagen at sammenligne med. Men når det er sagt, så er det helt klart min oplevelse, at det hjalp min hud og dens elasticitet at tage Hydro Balance gennem graviditeten. Som jeg skrev om i mine gravidindlæg, så smurte jeg den voksende mave med olie, drak masser af vand og tog collagentilskud for at give min hud en hjælpende hånd. Jeg fik ikke et eneste strækmærke. Det tror jeg dog primært, jeg kan takke min mor for. Om man får strækmærker eller ej er vist mestendels op til ens gener. Men derfor kan man jo godt tage sig kærligt af den overbelastede hud indefra og ud uanset hvad, det tænker jeg kun, den har godt af.

Q: Tips til hvordan man passer på sin hud uanset hvilke årstidsovergange vi har?

A: Generelt kan huden blive lidt stresset, når vejret skifter. Det kan vise sig som tørhed, urenheder eller rødme. Så ro på (det er altså ikke lige i overgangsperioden man skal prøve en ny syrepeeling, en creme med retinol eller andet der stresser huden såsom skintonic med udtørrende alkohol), masser af fugt og pleje og godt med fugt indefra (vand osv.) er vejen frem. Kamille er alletiders universalberoliger og to vaskeklude vredet op i afkølet kamillete lagt over ansigtet (man skal bruge to ellers kan man ikke få luft ;)) i 10 minutters tid er en god, afstressende ansigtsmaske for huden.

Q: Må man tage collagentilskud mens man ammer?

A: Jeg kan ikke tale for alle collagentilskud (men collagen i sig selv, der ‘bare’ er et protein, er der ikke noget i vejen for, dog kan der være andet i det pågældende tilskud, man skal være opmærksom på), men man må gerne tage Hydro Balance (og Youth Optimizer for den sags skyld, den indholder også collagen) fra Smuuk Skin, mens man ammer. Er man i tvivl bør man altid spørge sin egen læge.

 

Rabatkode til Smuuk Skin

Få 20% på alle Smuuk Skin produkter her fra i dag og frem til og med d. 17. november med koden Emily-Smuuk

 

(Visited 5.728 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Er lidt forvirret omkring rækkefølge ?? Du siger olie efter fugtcreme, andre steder siger de olie og så fugtcreme?? Kan man begge dele? Og med samme virkning? God aften!

  1. Man kan nemlig begge dele. Og jeg synes (kedeligt svar I know) som med så meget andet, du skal gøre det, der føles bedst for din hud. Jeg brugte altid olie først før i tiden. Altså som en slags serum. Så lærte min kosmetolog mig, at jeg med fordel kunne gemme olien til sidst. Både for at komme de tilstoppede porer jeg kæmper med til livs (noget med at olien så ikke blev ‘lukket inde’ under cremen), men også så olien kan agere skjold og sidste beskyttende lag, der således forhindrer mod udtørring. Om det rent faktisk kommer sig så nøje eller om det hele alligevel bliver lidt blandet (det kan jeg godt være tilbøjelig til at tro), skal jeg ikke kunne sige. Men om ikke andet kan det være fint at eksperimentere med og finde dét, der virker bedst for en selv. Klem E

 2. Er der videnskabelig dokumenteret effekt af selve Smuuk Skin, eller skal man bare godtage at deres packaging af collagenen er funktionel, så den bliver leveret i kroppen til optimal optagelse og effekt?

  Også kritisk, hvordan har du det med på sin vis at sælge/fremme/promoverer i mangel af bedre ord skønhedsidealer? Af ren og skær interesse, hvilke tanker ligger der bag præsentationen og udvælgelsen af forskøningsmuligheder? Som i, hvordan balancerer man/du at være skønhedsentusiast, og ikke indikerere/inspirerer til at man groft (og ikke gældende) sagt bliver et ‘bedre menneske’ ved anvendelsen af x skønhedsprodukt?

  Håber ikke det lyder anklagende, jeg synes ikke du opfordrer til urimlige skønhedskrav overhoved, jeg tænker bare det er noget man (os begge to) skal være kritiske omkring.
  Mathilde

  1. Det tjekker jeg fluks op på hos Smuuk. Som jeg har forstået det er det de konkrete indholdsstoffer og i de brugte mængder, der er dokumenteret effekt for. Men får et helt korrekt svar til dig :)

   Synes ikke det lyder anklagende overhovedet og det er mega spændende og bestemt noget jeg tænker meget over. Personligt kan jeg eksempelvis ikke lide at noget er ‘anti-age’, men det betyder omvendt ikke, at jeg ikke gerne vil ældes med ynde.
   I nærværende indlæg handler det primært om at undgå tør hud ved at styrke barrieren indefra og ud. Så huden er beskyttet godt mod vind og vejr og ikke bliver dehydreret. Tør hud er først og fremmest ubehageligt, ja kan ligefrem være generende eller endda smertefuldt. Dernæst kan det være mindre kønt.

   Jeg kan så godt lide samarbejdet med Smuuk fordi deres produkter netop fokuserer på at skønhed også kommer indefra. Bogstaveligt talt. Mange tænker på hvad de smører i ansigtet og tyer måske endda til skønhedsindgreb i større eller mindre skala. Mens der ikke bliver snakket helt så om hvad søvn og ordentlige næringsstoffer kan gøre for vores hylster.

   Så, så længe jeg kan ‘promovere skønhedsidealer’ på min måde, hvor det ikke handler om at noget er forkert eller skal fikses, men det snarere handler om at have det godt og være glad i sin krop og hud og få det bedste ud af det, så har jeg det godt med det. Hvis jeg skal prøve at eksemplificere det, så er jeg ret så ligeglad med rynker og folder, de er alligevel uundgåelige, men til gengæld gør jeg op i om hud ser fast, sund, velnæret og strålende ud. Og det vil jeg gerne arbejde lidt ekstra for :)
   Knus E

   1. Tak for det fine svar, det er interessant at læse, og meget som forventet, som i, dine indlæg kommer til udtryk, som jeg tænker du mener dem, og dine skønhedsidealer lyder dejlig sunde.

    Og nu du selv nævner at ældes med ynde, dine throwback indlæg med gamle foto viser tydeligt du er ældet yndefuldt, så dine skønhedsritualer er bestemt inspirerende.

    Mathilde

    1. Så kom der også svar fra Smuuk:
     De ingredienser som Smuuk skin er baseret på er baseret på et til flere kliniske studier. De målepunkter som er brugt i studierne er objektive, dvs man kan måle sig til om ingrediensen har en effekt. Ofte er studierne det man kalder placebo undersøgelser dvs. Nogle får tablet med den aktive ingrediens og andre en ‘snyde’ tablet, og så måler man forskellen. I smuuk skin anvendes den mængde af ingrediensen som er anvendt i undersøgelserne så vi er sikre på at man kan opnå den virkning som man har fundet i studierne.

 3. Må jeg spørge, hvilken rensemælk du bruger? Føler min ansigtsvask udtørrer helt vildt. Har sandpapir på kinderne ?

  1. Bruger Rudolph Cares eller Matas stribede fra Mild-serien (den der er svanemærket). Kram til dig og sandpapiret <3

 4. Tak for super indlæg, hvilken øjencreme bruger du, specielt når kulden bider?
  Ja god dag ?♥️?

  1. Bioeffect er genial, men dyr. Så den bruger jeg af og til men ikke altid. Kiehls har en virkelig god, meget rig/fed en, som jeg skal have købt nu igen her hvor det bliver koldt. Har glemt hvad den hedder, men mener det er noget med avocado. Den er i en lille, hvid krukke med grønlig skrift. Lige nu bruger jeg, lidt tilfældigt en fra Ole Henriksen, Banana Bright hedder den. Virkelig god, men lidt let til den kommende tid. Og så laver Kora Organics en ret lækker øjenolie, som man kan bruge ovenpå sin øjencreme, hvis man er særligt tør. Kram E